Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Katkıda bulunmakla trink 500 bin kuyumcuya bayılmak, beyaz eşya almak aynı şey mi? Beyaz eşyası mobilyası fa en az şu zamanda 250 bin. Bir çocuk evlendireceğiz diye bir milyon lira şu zamanda kim koyabilir? 1 milyon!!
Muhtemelen set de istediniz. 250 de seti tektaşı deseniz 750 bin sadece kuyumcuya verilecek.
Daha bunun ev eşyaları var.
Vicdansızlık bu. Gayet de bedel biçiyorsunuz kendinize.
Çirkin adetleri hala devam ettirmeye kılıf aramayın.
Benim de eşimle memleketlerim Farklı. Annem içanadolulu babam Egeli. Eşim Karadenizli.
Ailesi istemede geleneğiniz nedir, ne takılır dediler. Annemler böyle şeyler konuşulmaz pazarlık yapılmaz. Siz evladınıza ne takacaksanız o dediler. Bize kaç gr hatırlamıyorum beş bilezik takıldı. Taş çatlasın 100 bin eder herhalde şimdi.
Ne oldu değerim mi düştü?
Oğlum var, evleneceği zaman benle böyle pazarlık ederlerse asla bir kuruş destek olmam kendileri nikah yapıp geçsin.

Konuştukça batiyorsunuz.İnsanlar borçla zar zor altın alacak 600000 TL ye yakın .Sonra ev eşyası alacak düğün , nişan yapmayacak ( bu kısma hiç inanmadım) sonra o borçlar geri altın bozdurularak ödenecek , üstüne ev araba alınacak.tmm inandım ......
Üstüne birde adam size dokunamayacak........

Set vs yok, her şeyiyle 350 gr alyanslar dahil. Evlendirecez diye şu, bu alınamıyorsa evlenilmesin o zaman. Ben geleceğine yatırım yapmadığım çocuğu dünyaya getiremem. Ayakları üzerinden durmayan adamla da evlenenem. Bunun adına değer biçmek derseniz o sizin sorununuz.
İnanıp inanmamak size kalmış, o kısmı birebir gerçek. Düğün vs yapılmayacak.

Sizin aileniz size ne takacak ya da damatlarına?

Evlenmeyin o zaman adamıda rahat bırakın

Gidip Antepli bulacaksınız o zaman, Allah'ın Sinoplusundan 350 gr altın isterseniz böyle dert sahibi olursunuz.

Tartışmaya açılan konu damat tarafının takacaklarıydı, bu konuyu zaten yeterince amacından saptırdınız sıra aileme mi gelsin?
Konu açıyorsanız sorulucak sorularıda yanıtlamanız gerek. Galiba cevabımı aldım bi bilezik takarlar işte hiç şaşmaz

Geleceği siz kuracaksınız çocuğunuza. Kayınvalideniz değil. Ayaklarının üzerinde durma anlayışınız da 600 binlik birikim. Uzayda yaşıyorsunuz zaar

Madem çocuklara yatırımdan bahsediyoruz, babanız taksın size 350 gr altını, elin ana babasından yatırım beklemeyin.

Bende antepliyim böyle bir talepte bulunmadık altın herkes güxüne göre yapar ayrı konu bu fakat herşeyi anmesine soran biri ise ben olsam tekrar düşünürüm ben 8 yıla yakın sinoplu sevgilimle bu yüzden ayrıldım babasının sözünden çıkmıyordu

Konu açıyorsanız sorulucak sorularıda yanıtlamanız gerek. Galiba cevabımı aldım bi bilezik takarlar işte hiç şaşmaz
Cevabınız ön yargılarınız da saklı.
Geleceği siz kuracaksınız çocuğunuza. Kayınvalideniz değil. Ayaklarının üzerinde durma anlayışınız da 600 binlik birikim. Uzayda yaşıyorsunuz zaar
Ben uzay da yaşamıyorum da siz sözlerimi nasıl anlıyorsunuz onu anlamadım. 600 binlik birikim ayaklarımızın üstünde durmak için bir destek sadece, tabiki ikimiz de çalışıyor olacağız aynı zamanda. Bu miktarı da borçla almasını değil, bir süre beklememizi birkim yaparak elde etmemizi söylüyorum.

Düğünden sonra kuruşuna kurusuna ister o kadar çok altın takan adam.Borc ödeyeceğim diyerek 1 2 bilezik ile evlensen rezil olmazsın.Zaten tektasin olur.Alyansin olur.Taki seti vs.

Birde 400 500 binlik düğün yapacak.Esya alacak.Su zamanda kim bunu karsilasin.Ben 100 gram istedim ama hemen çıkar ver demedim.Seneler içinde tamamla dedim.Onda bile sorun yaşadım ve benim işim mehir bahane oldu.Para altın girince erkek ailesi bana dusman oldu.Tamam dedim 30 bin olsun dedim.

İnan başta istediğin rakamı sonra istemezsen bile kayinvalide sorun yapar.En azından 100 gram yapalım demişler.Bana 100 gram boşanma dilekçesi gönderildi.Babam bahane edildi.

Ayrıca benim zaten o kadar birikimim var.Sizde kendi emeginizle çalışıp altın yapın.Sen şimdi diyorsun ki çevreme rezil olucam.Herkes senin düğününü unutacak.Hatirlamayacak.Sen bu adamı seviyorsan onun takacagi altına razı ol.

Para mutluluk vermez.Maasina göre harcama yapsın

Sinoplu tanıdıklarım var.Hatta isyerimde mudurdu bayan.Abisi babamın arkadaşı.Abisi efendi adam.Ama kadın varya.Alttan girer üstten çıkar.Adamina göre muhabbet eder.Herkese karşı yalaka kadındı.Oyle akıllı herkesi yöneten bir insan görmedim.Sevmiyorum.

O adam 500 bin lirayı en az 10 senede kazanır.Sen bu kadarlık takı istiyorsun.Mantikli mi ? Zengin koca bulacaktin o zaman.

Vay be valla ne kadınlar var, ben bişey istemedim istemeye de utanırım açıkçası. Madem öyle keşke kendi memleketinizden biriyle evlenseydiniz en azından huyunuzu bilirlerdi. Benim etrafımda herhangi birinden duysaydim hemen kaç bu ortamdan derdim.

Babam 58 yaşında hala evi yok.35 li yaslarda araba aldı.Bizi kimseye muhtaç etmedi.Ohooo sen evliliğe değil ticari ortaklığa giriyorsun.Yarin zengin diye evlenirsin.Fakirlesir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…