- 14 Eylül 2014
- 21.062
- 101.168
- 798
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Katkıda bulunmakla trink 500 bin kuyumcuya bayılmak, beyaz eşya almak aynı şey mi? Beyaz eşyası mobilyası fa en az şu zamanda 250 bin. Bir çocuk evlendireceğiz diye bir milyon lira şu zamanda kim koyabilir? 1 milyon!!Bizim burada ki erkekler çalışmaya başladıktan itibaren altın biriktirmeye başlarlar, ailelerde katkıda bulunur kız istemeye gidildiğinde bu miktar hazır olur, borç vs ile alınmaz. Arada kültür farkı olduğu için elbette bizim için bu durum söz konusu olmadı. Fakat ben düğün, kına, nişan, tatil vs hiçbir şey talep etmedim, bir erkek evlenmeye karar veriyorsa en azından bir miktar birikimi olmalı diye düşünüyorum. Hiç altın istemeyip bu dediklerimin tamamını talep etsem zaten yine bu kadar masraf çıkacak. Elbette ben de çalışıyorum ben de bir takım şeylere katkıda bulunacam.
Konuştukça batiyorsunuz.İnsanlar borçla zar zor altın alacak 600000 TL ye yakın .Sonra ev eşyası alacak düğün , nişan yapmayacak ( bu kısma hiç inanmadım) sonra o borçlar geri altın bozdurularak ödenecek , üstüne ev araba alınacak.tmm inandım ......Dokunulma fobisi, anne kuzusu durumu bu meselenin çok daha ötesinde, belki de bu bahanesi. Yorumlarınıza çok teşekkür ederim arkadaşlar, kültür farkından ötürü altını değer biçme olarak görüp çirkinleşenler var (çirkinleştiğimi düşünmüşlerdi oysa ki) fakat altın bizlerde gelinin fiyatı değil, ileride alınacak eve ya da arabaya yatırım olarak görülüyor. Ya da iş kuruluyor bu parayla. Evlenmeden önce masraf yokken almayan, evlendikten sonra masraflar çoğaldıgında alamaz bakış açısıyla yapılıyor. Bu devirde miktarı çok diyenler de bir gecelik düğüne 200 bin tl bayanlar olsa gerek. Ben de düğün vs istemedim mesela.
Set vs yok, her şeyiyle 350 gr alyanslar dahil. Evlendirecez diye şu, bu alınamıyorsa evlenilmesin o zaman. Ben geleceğine yatırım yapmadığım çocuğu dünyaya getiremem. Ayakları üzerinden durmayan adamla da evlenenem. Bunun adına değer biçmek derseniz o sizin sorununuz.Katkıda bulunmakla trink 500 bin kuyumcuya bayılmak, beyaz eşya almak aynı şey mi? Beyaz eşyası mobilyası fa en az şu zamanda 250 bin. Bir çocuk evlendireceğiz diye bir milyon lira şu zamanda kim koyabilir? 1 milyon!!
Muhtemelen set de istediniz. 250 de seti tektaşı deseniz 750 bin sadece kuyumcuya verilecek.
Daha bunun ev eşyaları var.
Vicdansızlık bu. Gayet de bedel biçiyorsunuz kendinize.
Çirkin adetleri hala devam ettirmeye kılıf aramayın.
Benim de eşimle memleketlerim Farklı. Annem içanadolulu babam Egeli. Eşim Karadenizli.
Ailesi istemede geleneğiniz nedir, ne takılır dediler. Annemler böyle şeyler konuşulmaz pazarlık yapılmaz. Siz evladınıza ne takacaksanız o dediler. Bize kaç gr hatırlamıyorum beş bilezik takıldı. Taş çatlasın 100 bin eder herhalde şimdi.
Ne oldu değerim mi düştü?
Oğlum var, evleneceği zaman benle böyle pazarlık ederlerse asla bir kuruş destek olmam kendileri nikah yapıp geçsin.
İnanıp inanmamak size kalmış, o kısmı birebir gerçek. Düğün vs yapılmayacak.Konuştukça batiyorsunuz.İnsanlar borçla zar zor altın alacak 600000 TL ye yakın .Sonra ev eşyası alacak düğün , nişan yapmayacak ( bu kısma hiç inanmadım) sonra o borçlar geri altın bozdurularak ödenecek , üstüne ev araba alınacak.tmm inandım ......
Üstüne birde adam size dokunamayacak........
Sizin aileniz size ne takacak ya da damatlarına?Set vs yok, her şeyiyle 350 gr alyanslar dahil. Evlendirecez diye şu, bu alınamıyorsa evlenilmesin o zaman. Ben geleceğine yatırım yapmadığım çocuğu dünyaya getiremem. Ayakları üzerinden durmayan adamla da evlenenem. Bunun adına değer biçmek derseniz o sizin sorununuz.
İnanıp inanmamak size kalmış, o kısmı birebir gerçek. Düğün vs yapılmayacak.
Evlenmeyin o zaman adamıda rahat bırakınSet vs yok, her şeyiyle 350 gr alyanslar dahil. Evlendirecez diye şu, bu alınamıyorsa evlenilmesin o zaman. Ben geleceğine yatırım yapmadığım çocuğu dünyaya getiremem. Ayakları üzerinden durmayan adamla da evlenenem. Bunun adına değer biçmek derseniz o sizin sorununuz.
Tartışmaya açılan konu damat tarafının takacaklarıydı, bu konuyu zaten yeterince amacından saptırdınız sıra aileme mi gelsin?Sizin aileniz size ne takacak ya da damatlarına?
Ben onu rahat bıraktım, evlenmeye hiç meraklı değilim zaten o bırakmıyor.Evlenmeyin o zaman adamıda rahat bırakın
Gidip Antepli bulacaksınız o zaman, Allah'ın Sinoplusundan 350 gr altın isterseniz böyle dert sahibi olursunuz.Bizim burada ki erkekler çalışmaya başladıktan itibaren altın biriktirmeye başlarlar, ailelerde katkıda bulunur kız istemeye gidildiğinde bu miktar hazır olur, borç vs ile alınmaz. Arada kültür farkı olduğu için elbette bizim için bu durum söz konusu olmadı. Fakat ben düğün, kına, nişan, tatil vs hiçbir şey talep etmedim, bir erkek evlenmeye karar veriyorsa en azından bir miktar birikimi olmalı diye düşünüyorum. Hiç altın istemeyip bu dediklerimin tamamını talep etsem zaten yine bu kadar masraf çıkacak. Elbette ben de çalışıyorum ben de bir takım şeylere katkıda bulunacam.
Konu açıyorsanız sorulucak sorularıda yanıtlamanız gerek. Galiba cevabımı aldım bi bilezik takarlar işte hiç şaşmazTartışmaya açılan konu damat tarafının takacaklarıydı, bu konuyu zaten yeterince amacından saptırdınız sıra aileme mi gelsin?
Geleceği siz kuracaksınız çocuğunuza. Kayınvalideniz değil. Ayaklarının üzerinde durma anlayışınız da 600 binlik birikim. Uzayda yaşıyorsunuz zaarSet vs yok, her şeyiyle 350 gr alyanslar dahil. Evlendirecez diye şu, bu alınamıyorsa evlenilmesin o zaman. Ben geleceğine yatırım yapmadığım çocuğu dünyaya getiremem. Ayakları üzerinden durmayan adamla da evlenenem. Bunun adına değer biçmek derseniz o sizin sorununuz.
Vallahi hiçte öyle durmuyor yazdıklarınızdanBen onu rahat bıraktım, evlenmeye hiç meraklı değilim zaten o bırakmıyor.
Madem çocuklara yatırımdan bahsediyoruz, babanız taksın size 350 gr altını, elin ana babasından yatırım beklemeyin.Set vs yok, her şeyiyle 350 gr alyanslar dahil. Evlendirecez diye şu, bu alınamıyorsa evlenilmesin o zaman. Ben geleceğine yatırım yapmadığım çocuğu dünyaya getiremem. Ayakları üzerinden durmayan adamla da evlenenem. Bunun adına değer biçmek derseniz o sizin sorununuz.
Bende antepliyim böyle bir talepte bulunmadık altın herkes güxüne göre yapar ayrı konu bu fakat herşeyi anmesine soran biri ise ben olsam tekrar düşünürüm ben 8 yıla yakın sinoplu sevgilimle bu yüzden ayrıldım babasının sözünden çıkmıyorduMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Cevabınız ön yargılarınız da saklı.Konu açıyorsanız sorulucak sorularıda yanıtlamanız gerek. Galiba cevabımı aldım bi bilezik takarlar işte hiç şaşmaz
Ben uzay da yaşamıyorum da siz sözlerimi nasıl anlıyorsunuz onu anlamadım. 600 binlik birikim ayaklarımızın üstünde durmak için bir destek sadece, tabiki ikimiz de çalışıyor olacağız aynı zamanda. Bu miktarı da borçla almasını değil, bir süre beklememizi birkim yaparak elde etmemizi söylüyorum.Geleceği siz kuracaksınız çocuğunuza. Kayınvalideniz değil. Ayaklarının üzerinde durma anlayışınız da 600 binlik birikim. Uzayda yaşıyorsunuz zaar
Düğünden sonra kuruşuna kurusuna ister o kadar çok altın takan adam.Borc ödeyeceğim diyerek 1 2 bilezik ile evlensen rezil olmazsın.Zaten tektasin olur.Alyansin olur.Taki seti vs.Set vs yok, her şeyiyle 350 gr alyanslar dahil. Evlendirecez diye şu, bu alınamıyorsa evlenilmesin o zaman. Ben geleceğine yatırım yapmadığım çocuğu dünyaya getiremem. Ayakları üzerinden durmayan adamla da evlenenem. Bunun adına değer biçmek derseniz o sizin sorununuz.
Sinoplu tanıdıklarım var.Hatta isyerimde mudurdu bayan.Abisi babamın arkadaşı.Abisi efendi adam.Ama kadın varya.Alttan girer üstten çıkar.Adamina göre muhabbet eder.Herkese karşı yalaka kadındı.Oyle akıllı herkesi yöneten bir insan görmedim.Sevmiyorum.Bende antepliyim böyle bir talepte bulunmadık altın herkes güxüne göre yapar ayrı konu bu fakat herşeyi anmesine soran biri ise ben olsam tekrar düşünürüm ben 8 yıla yakın sinoplu sevgilimle bu yüzden ayrıldım babasının sözünden çıkmıyordu
O adam 500 bin lirayı en az 10 senede kazanır.Sen bu kadarlık takı istiyorsun.Mantikli mi ? Zengin koca bulacaktin o zaman.Cevabınız ön yargılarınız da saklı.
Ben uzay da yaşamıyorum da siz sözlerimi nasıl anlıyorsunuz onu anlamadım. 600 binlik birikim ayaklarımızın üstünde durmak için bir destek sadece, tabiki ikimiz de çalışıyor olacağız aynı zamanda. Bu miktarı da borçla almasını değil, bir süre beklememizi birkim yaparak elde etmemizi söylüyorum.
Kardeşim bu kafayla gidersen evlenemezsin.Ben onu rahat bıraktım, evlenmeye hiç meraklı değilim zaten o bırakmıyor.
Babam 58 yaşında hala evi yok.35 li yaslarda araba aldı.Bizi kimseye muhtaç etmedi.Ohooo sen evliliğe değil ticari ortaklığa giriyorsun.Yarin zengin diye evlenirsin.Fakirlesir.Set vs yok, her şeyiyle 350 gr alyanslar dahil. Evlendirecez diye şu, bu alınamıyorsa evlenilmesin o zaman. Ben geleceğine yatırım yapmadığım çocuğu dünyaya getiremem. Ayakları üzerinden durmayan adamla da evlenenem. Bunun adına değer biçmek derseniz o sizin sorununuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?