Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Bir insanın geleceğe yatırım yapıp yapmaması mesleğinin geleceğinden, aile iliskilerinden ve kendisinin gelecek bakış açısından anlaşılır.

Bir kere önce insan tanımayı bilmediğiniz çok belli sırf bu nedenle dahi bunu beceremeyen evet evlenmesin.

Yok sonrasında biriktirmek daha zor o nedenle yapılırsa şimdi yapılsınmış.

Niye eli armut mu topluyor insanların? Yoksa geleneginize göre kadinlar evde yine çocuk büyütme bahanesiyle kalıyor da iş adama biniyor diye mi bütün terane.

Bu durumun daha kötü olmasına asıl sebep sizin de o ailenize hak vermeniz ve söylemlerine kendi içinizde kılıf uydurmaniz.

Devir değişti ama baslik parası kalkalı çok oldu. Dilerim beyefendi bu durumu fark eder de bu iş anlaşmasından kurtulur.

Anne kuzusu eşe karşıyım ama 350 Gr altının kaç para ettiğinden haberin var mı?

düğünde takılacak altınların dışında mi 350 gr

Gelenek âdet âdet diye sayıklayıp durdunuz ilk mesajda. Yatırım falan geçmiyordu. Düğün nişan bilmem ne için annesine danışıyor diye de dert yanmışsınız. Mekan tutulacakmis işte. Ne diye Düğün yapılmayacak diye yazdiniz ki? Ayrıca mekândir takidir bunlar anneye pekala danışılacak şeyler. Gencler tecrübesiz oluyor çünkü. Siz beğenmemenize rağmen annem bunu dedi ilke burası olacak dese ayri. Düğün yapmayacak kadar modern 350 Gr altın isteyecek kadar geleneksel misiniz yani? Çok çelişkili mesajlar var. 500 bin kim nereye biriktiriyor ya genç yaşında? Okutup büyüttüğüm çocuğuma geline taksın diye bir de bilmem kaç kilo altın mı biriktireceğim? Ne kadar da gerçekten uzak beklentiler bunlar ya?

Kaç gram altın mesela dimi? Madem erkek ilk günden altın biriktirmeliymiş kadin da öyle yapmali o zaman.

Kadının hedefi ne acaba 3 gram mi??
Çocuklarının geleceği içinse madem eşit ya da yakın katkı sağlaması gerekir mantıken. Ama cevap alamıyoruz kendisinden, kabardı bi.

İşlerine gelince gelenekçi dereyi geçince en modern kızlarımız oluveriyorlar

100 gr+ böbrekleri kabul ederseniz anlaşabilirsiniz bence.

Kaç gram altın mesela dimi? Madem erkek ilk günden altın biriktirmeliymiş kadin da öyle yapmali o zaman.

Kadının hedefi ne acaba 3 gram mi??
Dantel örtü, başörtüsü yazma, fırfırlı yatak örtüsü, tencere seti, belki paraya kıyıp bir de düdüklü almıştır annesi çeyiz diye. Bir de küçük ev aletleri.
damada saat işte daha ne
Ama erkek 500 bin tl biriktirmeli yoksa anneci oluyor

üç - dört yıldır çalışıyorum masraflar vs. derken 10 bin TL kadar birikim yapabildim
4 yılda 10 bin birikiyorsa
Beyefendiden beklentiniz 600 binse
240 yıl lazım. Az daha bekleyin az kalmış

Altına gelince geleneklerine çok bağlı ama anneye sormaya gelince karşı,eskiden anne hatta baba ne derse o oluyordu madem eskileri çok seviyor bu niye gözüne battı ki

Antepde, gaziantepde Dugun olmayacak? Hayir altinlar nekadar gercekci bir ord adetse ben Antepden dugunsuz giden gelin duymadim. Buda pek gercekci gelmedi

O zmn bir Entepli bulup evlenin lütfen zira bu dediğiniz başka yerlerin örf adetinde yok
Ay hayır saçmalıyor. Anteplilerin hepsi böyle değil. Muhtemelen bunlar kaçakçılıkla zengin olanlardan. Beklentileri yüksek.
Orda üniversite okudum gayet mütevazı hayat yaşayanlar da vardı.

Ay hayır saçmalıyor. Anteplilerin hepsi böyle değil. Muhtemelen bunlar kaçakçılıkla zengin olanlardan. Beklentileri yüksek.
Orda üniversite okudum gayet mütevazı hayat yaşayanlar da vardı.
Ben de öyle biliyorum bu devirde herkes bütçesine göre alıyor yapıyor. Maraştayım burda da bu derece abartılı evlilikler görmedim. Herkes bütçesine göre yapıyor dayatma yok.

Yok hiç öyle olmuyor. Instagramda görüyorum bir oda dolusu eşya alıyorlar çeyiz olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…