- 8 Ekim 2022
- 788
- 2.014
- 33
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Bir insanın geleceğe yatırım yapıp yapmaması mesleğinin geleceğinden, aile iliskilerinden ve kendisinin gelecek bakış açısından anlaşılır.Set vs yok, her şeyiyle 350 gr alyanslar dahil. Evlendirecez diye şu, bu alınamıyorsa evlenilmesin o zaman. Ben geleceğine yatırım yapmadığım çocuğu dünyaya getiremem. Ayakları üzerinden durmayan adamla da evlenenem. Bunun adına değer biçmek derseniz o sizin sorununuz.
İnanıp inanmamak size kalmış, o kısmı birebir gerçek. Düğün vs yapılmayacak.
Anne kuzusu eşe karşıyım ama 350 Gr altının kaç para ettiğinden haberin var mı?Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
düğünde takılacak altınların dışında mi 350 grMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Kaç gram altın mesela dimi? Madem erkek ilk günden altın biriktirmeliymiş kadin da öyle yapmali o zaman.Sürekli soruluyor kaçıyorsunuz. Sizden ne katkı olacak evliliğinize, evinize? Çocuklarınızın anası yani
Çocuklarının geleceği içinse madem eşit ya da yakın katkı sağlaması gerekir mantıken. Ama cevap alamıyoruz kendisinden, kabardı bi.Kaç gram altın mesela dimi? Madem erkek ilk günden altın biriktirmeliymiş kadin da öyle yapmali o zaman.
Kadının hedefi ne acaba 3 gram mi??
İşlerine gelince gelenekçi dereyi geçince en modern kızlarımız oluveriyorlarTaş çatlasın bin tl verip bir saat takacaklar.
Kız tarafı blender, mikser bir de saat alır her şeyin en iyisini yaptık olur.
Oğlan tarafı çamaşır makinesi buzdolabı, mobilya 100 gr bilezik takar cimri olur.
Şu zamanda 500 bin istemeye insan utanır be
100 gr+ böbrekleri kabul ederseniz anlaşabilirsiniz bence.Merhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Merhaba ben toplumun kadınlara dayattığı klişeleri tamamıyla reddeden bir feministim
Dantel örtü, başörtüsü yazma, fırfırlı yatak örtüsü, tencere seti, belki paraya kıyıp bir de düdüklü almıştır annesi çeyiz diye. Bir de küçük ev aletleri.Kaç gram altın mesela dimi? Madem erkek ilk günden altın biriktirmeliymiş kadin da öyle yapmali o zaman.
Kadının hedefi ne acaba 3 gram mi??
4 yılda 10 bin birikiyorsaüç - dört yıldır çalışıyorum masraflar vs. derken 10 bin TL kadar birikim yapabildim
Altına gelince geleneklerine çok bağlı ama anneye sormaya gelince karşı,eskiden anne hatta baba ne derse o oluyordu madem eskileri çok seviyor bu niye gözüne battı kiGelenek âdet âdet diye sayıklayıp durdunuz ilk mesajda. Yatırım falan geçmiyordu. Düğün nişan bilmem ne için annesine danışıyor diye de dert yanmışsınız. Mekan tutulacakmis işte. Ne diye Düğün yapılmayacak diye yazdiniz ki? Ayrıca mekândir takidir bunlar anneye pekala danışılacak şeyler. Gencler tecrübesiz oluyor çünkü. Siz beğenmemenize rağmen annem bunu dedi ilke burası olacak dese ayri. Düğün yapmayacak kadar modern 350 Gr altın isteyecek kadar geleneksel misiniz yani? Çok çelişkili mesajlar var. 500 bin kim nereye biriktiriyor ya genç yaşında? Okutup büyüttüğüm çocuğuma geline taksın diye bir de bilmem kaç kilo altın mı biriktireceğim? Ne kadar da gerçekten uzak beklentiler bunlar ya?
Antepde, gaziantepde Dugun olmayacak? Hayir altinlar nekadar gercekci bir ord adetse ben Antepden dugunsuz giden gelin duymadim. Buda pek gercekci gelmediSet vs yok, her şeyiyle 350 gr alyanslar dahil. Evlendirecez diye şu, bu alınamıyorsa evlenilmesin o zaman. Ben geleceğine yatırım yapmadığım çocuğu dünyaya getiremem. Ayakları üzerinden durmayan adamla da evlenenem. Bunun adına değer biçmek derseniz o sizin sorununuz.
İnanıp inanmamak size kalmış, o kısmı birebir gerçek. Düğün vs yapılmayacak.
Ay hayır saçmalıyor. Anteplilerin hepsi böyle değil. Muhtemelen bunlar kaçakçılıkla zengin olanlardan. Beklentileri yüksek.O zmn bir Entepli bulup evlenin lütfen zira bu dediğiniz başka yerlerin örf adetinde yok
Ben de öyle biliyorum bu devirde herkes bütçesine göre alıyor yapıyor. Maraştayım burda da bu derece abartılı evlilikler görmedim. Herkes bütçesine göre yapıyor dayatma yok.Ay hayır saçmalıyor. Anteplilerin hepsi böyle değil. Muhtemelen bunlar kaçakçılıkla zengin olanlardan. Beklentileri yüksek.
Orda üniversite okudum gayet mütevazı hayat yaşayanlar da vardı.
Yok hiç öyle olmuyor. Instagramda görüyorum bir oda dolusu eşya alıyorlar çeyiz olarak.Dantel örtü, başörtüsü yazma, fırfırlı yatak örtüsü, tencere seti, belki paraya kıyıp bir de düdüklü almıştır annesi çeyiz diye. Bir de küçük ev aletleri.
damada saat işte daha ne
Ama erkek 500 bin tl biriktirmeli yoksa anneci oluyor
Sus kız düğün var şimdi hiç sırası değil feministliğinAy bi gülesim geldi
Her şey duygusalSus kız düğün var şimdi hiç sırası değil feministliğin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?