- 14 Eylül 2014
- 21.060
- 101.160
- 798
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
O bir odası eşya dediğiniz bu tip ufak eşyalar. Tencere tava nevresim kalık çatal tabak çanak.Yok hiç öyle olmuyor. Instagramda görüyorum bir oda dolusu eşya alıyorlar çeyiz olarak.
Evlenmeden önce Kendi soyadımi taşıyor olacam, evlendikten sonra kocamınKızı baksın diyecek ahahaah. Evlenirken Antepli, sonra İzmirli. Kolayı bulmuşlar.
Hayır istenmiyor böyle durumlarda.Peki merak ediyorum ileride alacağımız ev araba için diyorsunuz ya,adamın evi arabası güzel bir işi varsa o zaman altın istemiyor musunuz
2 sene önce 10 bin biriktirmiş konu sahibi annesi harcadığı için artmıyormuş birikimi bence yeterli koskoca 10 binCevap verdi mi acaba konu sahibi kendi ailesi damada ne takıyormuş ya da gelecekleri için ne kadarlık katkı yapacaklarmış ?
Aşırı feministsiniz.Evlenmeden önce Kendi soyadımi taşıyor olacam, evlendikten sonra kocamın
Hayır istenmiyor böyle durumlarda.
Öyle demeyin, 2 sene önce 10 binmiş, 2 senede paramız eridiği için +5 bin daha biriktirmiş olabilir, 15 bin az mı? Gelecekteki çocuklarının 3 aylık bez masrafını karşılar2 sene önce 10 bin biriktirmiş konu sahibi annesi harcadığı için artmıyormuş birikimi bence yeterli koskoca 10 bin
Yerine gelmeyen isteğe bir şey demem bu devirde istenen çok yüksek yapamayabilir amaaa Anne kuzusumu kaç zaten evlilik çok zor ama kuzusu ile düşünemiyorumMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Kendi birikimim vs var, ailemi bilmiyorum sormadım. Damat tarafın ailesini de sormadım. Damatla birebir ileri de ev sahibi olmak için birikim konuşuyorum sadece.Cevap verdi mi acaba konu sahibi kendi ailesi damada ne takıyormuş ya da gelecekleri için ne kadarlık katkı yapacaklarmış ?
Bu gelenekleri ben de sevmiyorum ama bu devirde kira çok zor ve evlendikten sonra erkekler hakikaten nasıl olsa evlendik mantığıyla birikim yapmıyor o açıdan altın talep etmek zorunda kaldım. Sadece o değil ben de birikim yapıyorum zaten.Aşırı feministsiniz.
Öyle böyle feminist değilsiniz.
Kocamın soyadını taşıyacağım onların malı olacağım bana bedel ödesinler diyorsunuz özetle.
Mirasta da tabii o zaman soyadını taşıyan erkek çocuklar daha çok pay almalı. Dolayısıyla errrkek tarafı daha çok para harcamalı
Kız annesi 10 bin verse helal annem beee oğlan annesi 100 bin verelim 350 çok dese anneci bu çocuk kadın da cimriÖyle demeyin, 2 sene önce 10 binmiş, 2 senede paramız eridiği için +5 bin daha biriktirmiş olabilir, 15 bin az mı? Gelecekteki çocuklarının 3 aylık bez masrafını karşılar
Linç yememek için attın resmenEvlenmeden önce Kendi soyadımi taşıyor olacam, evlendikten sonra kocamın
Hayır istenmiyor böyle durumlarda.
5 gr mi ediyor 10 bin? O da iyiymiş, damattan 350 gr kendisinden 5 gr :)2 sene önce 10 bin biriktirmiş konu sahibi annesi harcadığı için artmıyormuş birikimi bence yeterli koskoca 10 bin
Onun pipisi o degerdeyse artikim5 gr mi ediyor 10 bin? O da iyiymiş, damattan 350 gr kendisinden 5 gr :)
Ben erkek olsaydim(Bir oglum var, ileride kv adayiyimMerhabalar, nişanlımla bir yıldır beraberiz. Ben antep o sinoplu. En başından beri örf ve adetlerimizi biliyordu, beni çok sevdiğine eminim çok emek verdi, emek verdik. Kendisi yüzbaşı, ben de çalışıyorum. Düğün planlıyoruz fakat bizim örf ve adetlerimize göre 350 gr altın talep edildi. Nişanlım bunu başta biliyordu, geçiştirdi bir süre miktarı birebir olmasa da tamam dedi vs. şimdi en fazla 100 gr yapabileceğini söylüyor bu bunu annesinin ikaz etmesiyle yapıyor. Nişan yüzüğümüzden tutun, tutacağımız mekana kadar annesine danıştı, onun kararlarını aldı. Tek çocuk annesine aşırı düşkün ve hep ona soruyor, onun dediklerini yapıyor. Yerine getirilemeyen örf adetler ve her kararı annesiyle veren biriyle eş olunmalı mı?
Soyadını alacak bi kere5 gr mi ediyor 10 bin? O da iyiymiş, damattan 350 gr kendisinden 5 gr :)
Kendi birikimim yazıp duruyorsunuz da ne kadar bu birikim 350 grama es değer mi ?Kendi birikimim vs var, ailemi bilmiyorum sormadım. Damat tarafın ailesini de sormadım. Damatla birebir ileri de ev sahibi olmak için birikim konuşuyorum sadece.
Bu gelenekleri ben de sevmiyorum ama bu devirde kira çok zor ve evlendikten sonra erkekler hakikaten nasıl olsa evlendik mantığıyla birikim yapmıyor o açıdan altın talep etmek zorunda kaldım. Sadece o değil ben de birikim yapıyorum zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?