Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

Yok hiç öyle olmuyor. Instagramda görüyorum bir oda dolusu eşya alıyorlar çeyiz olarak.
O bir odası eşya dediğiniz bu tip ufak eşyalar. Tencere tava nevresim kalık çatal tabak çanak.
Bu arada karşı taraftan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, salon takımı, halılar perdeler almasını bekliyorlar.
buna rağmen kalkıp gram pazarlığı yapılıyor.

Cevap verdi mi acaba konu sahibi kendi ailesi damada ne takıyormuş ya da gelecekleri için ne kadarlık katkı yapacaklarmış ?

Kızı baksın diyecek ahahaah. Evlenirken Antepli, sonra İzmirli. Kolayı bulmuşlar.
Evlenmeden önce Kendi soyadımi taşıyor olacam, evlendikten sonra kocamın
Peki merak ediyorum ileride alacağımız ev araba için diyorsunuz ya,adamın evi arabası güzel bir işi varsa o zaman altın istemiyor musunuz
Hayır istenmiyor böyle durumlarda.

Siz çalışıyor musunuz para kazanmak altın tl vs haberdar mısınız. Ya çok ayıp evlenirken şunu bunu istiyorum demek ama

Evlenmeden önce Kendi soyadımi taşıyor olacam, evlendikten sonra kocamın

Hayır istenmiyor böyle durumlarda.
Aşırı feministsiniz.
Öyle böyle feminist değilsiniz.
Kocamın soyadını taşıyacağım onların malı olacağım bana bedel ödesinler diyorsunuz özetle.
Mirasta da tabii o zaman soyadını taşıyan erkek çocuklar daha çok pay almalı. Dolayısıyla errrkek tarafı daha çok para harcamalı

2 sene önce 10 bin biriktirmiş konu sahibi annesi harcadığı için artmıyormuş birikimi bence yeterli koskoca 10 bin
Öyle demeyin, 2 sene önce 10 binmiş, 2 senede paramız eridiği için +5 bin daha biriktirmiş olabilir, 15 bin az mı? Gelecekteki çocuklarının 3 aylık bez masrafını karşılar

Yerine gelmeyen isteğe bir şey demem bu devirde istenen çok yüksek yapamayabilir amaaa Anne kuzusumu kaç zaten evlilik çok zor ama kuzusu ile düşünemiyorum

Cevap verdi mi acaba konu sahibi kendi ailesi damada ne takıyormuş ya da gelecekleri için ne kadarlık katkı yapacaklarmış ?
Kendi birikimim vs var, ailemi bilmiyorum sormadım. Damat tarafın ailesini de sormadım. Damatla birebir ileri de ev sahibi olmak için birikim konuşuyorum sadece.
Bu gelenekleri ben de sevmiyorum ama bu devirde kira çok zor ve evlendikten sonra erkekler hakikaten nasıl olsa evlendik mantığıyla birikim yapmıyor o açıdan altın talep etmek zorunda kaldım. Sadece o değil ben de birikim yapıyorum zaten.

Öyle demeyin, 2 sene önce 10 binmiş, 2 senede paramız eridiği için +5 bin daha biriktirmiş olabilir, 15 bin az mı? Gelecekteki çocuklarının 3 aylık bez masrafını karşılar
Kız annesi 10 bin verse helal annem beee oğlan annesi 100 bin verelim 350 çok dese anneci bu çocuk kadın da cimri

Antep i karıştırmasanız iyiydi. Zira Antepte en az 40 düğüne gittim. İçlerinde sokak düğününden tutun plaza düğününe kadar. Sadece birinde abartı takı gördüm. Onlarda Antepli değildi. Ha eski geleneksel insanlarda hala takı muhabbeti vardır ama set bilezik falan konuşulur. Böyle 300 gr altın hiç duymadım.

Bence nisanliniz gayet saf birisi

Kuzenim 2 yildir cikti kizin ailesiyle tanismaya gitti, sadece tanisma.

Babasi 30gr 10 bilezik istemis ayriyetten gecen yil ev almisti kuzenim suan kiraci var, o evi ustune yap yari yariya olsun demis.

Kuzenim zaten 25bilezik (500gr) yapmisti tabikide evi ortak yapacakti ama sirf ailesi boyle cingenelik yapip dile getirdigi icin isi bitirdi.

Yani olmadigi icin degil cok cirkin seyler boyle seyler.

Serefine yakisani dense cocuk zaten serefi icin yapmis yapacagini, herkesin serefi kiz babasinin agzindami Ki paha biciliyo!

Ben erkek olsaydim(Bir oglum var, ileride kv adayiyim)bu devirde 350 gr altin+dugun+eşya isteyen bir kızın yüzüne bakmazdım. Bunlar en aşağı 1 milyon demek. Calistiginiza göre paranın nasıl zor kazanildigini da biliyorsunuzdur. Geçiniz adetleri örfü falan...

Kendi birikimim yazıp duruyorsunuz da ne kadar bu birikim 350 grama es değer mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…