Altın meselesi ve anne kuzusu eş?

5 gr mi ediyor 10 bin? O da iyiymiş, damattan 350 gr kendisinden 5 gr :)
Bayılıyorum bazı kızlarımıza, anamdan babamdan isteyemediğim hiçbir şeyi kimsenin anasından babasından talep edemedim, millette iyi yüz var ha. Bizim orda da isteyen olur makul miktarlar olur genelde ama bizim ailede onun bile adı anılmaz, rezillik resmen evleneceğin adamla ailesiyle falan altın pazarlığına girişmek. Babam yüzümüze bakmazdı böyle bir iş yapsak.

Ayy Allah aşkına konu sahibi saçmalamayın isterseniz .
Bu devirde su kadar altın istiyorum diyen mi kaldı ?
Benim de oğlum var “350 gram altın istiyoruz .” dese kızın ailesi kızı da istemem anında arkama bile bakmadan çıkarım .

Bir de ailemin birikimini bilmiyorum yazıyorsunuz . İnsan bilmez mi ailesinin ne takacagını ne alacağını ?

Kız annesi 10 bin verse helal annem beee oğlan annesi 100 bin verelim 350 çok dese anneci bu çocuk kadın da cimri
Mehiri erkek tarafı yapar, evi erkek tarafı alır ve gerçek şu ki emek verilmeyen hiçbir şeyin kıymeti olmaz. Hayat feminizm kurallarına göre yonetilsin isterdim hep fakat eşitlik için savaşan yalnız sen olduğunda ortada yapayalnız kalıyorsun.
Linç yememek için attın resmen
Linç yemekten korksam bu konuyu acmazdim.

Senin ailen ne yapacak onu bir söyle yavv elin insanlarından bekliyorsun çık söyle babana sende bir ev alıver bana babamsın atamsın de

8 senedir evliyim.
Dini nikahım yok mehirim de yok.
Takılan beş bilezikle araba aldık.
Evi kendi ailemden aldım.
Ve karşı tarafın bende bir lirası bile olmadığı için özgürüm.
Şu an bunu anlamıyorsun, ama kimse o parayı size öylesine vermez. Verirseniz karşılığında zırt pırt sizde olacaklar, beklentileri olacak.
Burda elocan diye bir üyenin konusunu oku. Ev vermişler ama evden çıkmıyorlar. Gelmeyin diyemiyor neden?
350 gr diye miktar belirtir hır gür ısrarla alırsan kendinizi kötü duruma düşürüp kendinize bedel biçmiş olursunuz. Daha değerli olmayacaksınız daha az özgür olacaksınız.
Bende kimsenin parası yok ve bu nedenle kimse bana geleneksel şeyleri yaptıramıyor.
Geleneksel ilerlersen geleneksel gelinlik yapmanı beklerler.

Mehirin nedemek oldugunu iyi arastirin
Mehirde kolaylastirmak var diretmek yoktur. Ayrica erkek tarafi yapmaz es adayi yapar. Durumu 1 bilezige yetiyosa bunu mehir olarak verebilir 10 bilezikse 10 bilezik verir. 350gr diye mehir nerde yaziyo Allah askina
Herkes cahil bi siz biliyosunuz mehir falan.
Ayrica evi neden erkek tarafi alsin ya, ben elin aldigi evde kendi evim diye gogsumu gere geremi oturucam. Ben kendi evimi kendim aldim bekarken ne munasebet kv kp evimi alacak sonra laf sahibi edecem onlari.
Siz dupeduz yagmalamaya calisiyosunuz erkek tarafini

Buna arti olarak sizin erkek kardesiniz varmi merak ettim
Onun mustakbel esi veya mevcut olan esinede yaptinizmi 350 gr ev?

Ben dürüstçe söyleyeyim.
Oğlum ufak ama ileride evleneceği zaman Altın pazarlığı yapan ailenin kalitesini sorgularım.
Ve oğluma da net derim. Normalde düğün dernek ev eşyası alırdım ama şu durumda bir lira vermem. Ya kendin evlen ya ayrıl. Ben bu aileye o paraları ödemeyeceğim derim.
Ya kendi kredi çeker evlenir öderler beraber.
Yada ayrılırlar.
Ama benden bir lira çıkmaz.

Ya zaten siz oglunuzu guzel yetisirseniz ustune duseni yapacaktir.

Usttede anlattim kuzenimin hikayesini çocuk 500gr altin yapti ev aldi dugun icin birikim okey, kiz tarafi kalkip 300 gr bilezik isteriz diye agzini yamultunca kuzenim restini cekti... Olay burda bitti. Otursun simdi kizina 300 gr bilezik yapacak bi damat beklesinler.

Keşke damat adayı okusa şurayı ya .. gözü açılsa . bu arada sandriyon nasıl becerdim bilmiyorum konuya yorum yapayım derken sana cevap oldu .iptal de edemedim idare et
Biz feminist grubu olarak hepimiz damatin arkasindayiz
Sorun degil bende konuya kendimi kaptirdim gitti ya

Kuzen nereli kız

Allah gerçekten hepimizin evladını evliliği şirket gibi maddi planlara boğup en güzel zamanları iki tarafa da kurban pazarına çevirmeyecek insanlar çıkarsın.
Şu zamanları iki tarafta tatlılıkla geçirsin bana yeter

Evi kendi ailemden aldım diyorsunuz, yani sizin de kendi emeğiniz değil ne yazık ki. Tamam elbette kendi aileniz fakat benim ailem ne yazık ki evlenen kızlarına öyle bir imkan tanimazlar. Şu şartlar altında kendi imkanlarimla da alamam. Kirada yaşamanın zorluklarini da iş hayatı , eğitim hayatı için ailemden ayrıldığımda çok net gördüm. İleri de eşim olacak kişiyle ortak alabiliriz diye düşündüm. Şuan birikim yapmaya devam ediyorum, ona da bir süre evlenmeyelim sen de birikim yap dedim sadece. Düğün yapmayalım, sade nikah yapalım dedim bir de. Elimden geldiğince orta yolu bulmaya çalışıyorum. Eşyaları da beraber alacağız.

Kayın aileye de hizmet eder sonra gelin, zırt vırt gelir oğlunun evine, gelme diyemezsin, temizliğine yemeğine karışır, ama ben çalışıyorum gibi bir bahanen olamaz, ailene gideceğin zaman izin alırsın, bayramda ilk gün kayın aileye gidersin, doğurursun kaynana bakar, bakıcı da neymiş? Adını da kayınbaba koyar. Bu güzide adetlerimize de var mısın gelin hanım?

İşte ya kendi ailenizden bekleyin, yada kendiniz el ele tutuşup yapın. Müstakbel kayınvalide kayınpederle pazarlıkla ev sahibi olunmaz.
İki kişi çalışır üstesinden gelirsiniz.
Yolu bı değil.
Maddi açıdan alırsanız karşılığı da geleneksel gelinlik olarak dönecek size. Bu hiç şaşmaz. Sonra evimden çıkmıyorlar diye ağlarsınız

Belli, yoksa din evliligi kolaylastirin diyor

Sizin ne kadar birikiminiz var totalde

Buna arti olarak sizin erkek kardesiniz varmi merak ettim
Onun mustakbel esi veya mevcut olan esinede yaptinizmi 350 gr ev?
İki erkek kardeşim var, abim 10 yıldır mesleğini eline almış fakat dediğim miktar altını anca cikartabildi bu sebeple daha yeni yeni evlilik düşünüyor. Kardeşim üç dil biliyor, ODTÜ mezunu henüz evlilik planları yapamıyor bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…