Ha aha çok tatlısınızYa çok teşekkür ederim. Sırf sizden sebep doğuya olan bakış açım değişti yemin ederim.
Bana dedikleri şey aynen şu ; tedavi masrafını kesinlikle vereceğiz ama düğün başka bir mevzu. Altınlar sadece onların orada kıza verilirmiş. Yani nişanlımın altında hiç bir hakkı yokmuş. Bir kaç kişiye daha danıştım, gerçekten öyleymiş. Kendi kız kardeşlerinde de aynen bu durum olmuş.Nişanlının arada bir görüşse de seni asla görüştürmemesi bende soru işaretleri yapıyor işte.
Altınları da hak diye vermektense al tedavinin borcunu veriyorum şeklinde verebilirdi. Sonra düğünde de sembolik bir şey takardı gelmese bile.
Son kısmı anlayamadım. Hasta olan kardeş gelemediği için mi diğerleri de gelmiyor? Öyleyse neden diğer abla kardeşinin tepkisinden korkar gibi “asla gelmeyiz” diyor.
Üstüne basamıyorum ama var bir şeyler
Whaaaaaat???Ya çok teşekkür ederim. Sırf sizden sebep doğuya olan bakış açım değişti yemin ederim.
Valla eğer aileye bakarak , davranışlara bakarak insan tanınıyor olsa ve garantide olsa benim boşandığım kişinin ailesi, özellikle annesi 10 numara bir insandı.Oyle diyecek tabi ki baska ne diyecek. Cok sinirlendim bak sen beni de taniyorsun az cok yasadiklarimi biliyorsun. Nisanlin da ailesini cok iyi taniyor nedenlerini de bal gibi biliyor aslinda. Bu kadar notr yaklasma sebebi sadece butun yollari kapatmamak ve sana kotu gostermemek.
Ayrica aile iliskilerinden yola cikarak nisanlinin notunu verenler olmus komik buldum sadece. Ailesine karsi nasilsa size de oyle olur demisler asla buna katilmiyorum. Nisanlin cok duzgun bir adam. Sen de saf bir insan hic degilsin. Biz bize anlattigin kadarini bilebilirz sadece daha fazlasini degil.
HabsıwbuzbwjshwjahaWhaaaaaat???
Kuzum günaydın.
Evet altınları alıp direkt kasaya o şekilde de koyabilirim.
Ama babasından anladığım kadarı ile asla laf etmeyecek çünkü bunu hak için yapıyor.
Nişanlımın hakkı kalmasın diye .
Bencede kabul edin. Kötü bir niyetleri yok gibi sonradan da aksi bir durum olmaz heraldeMerhabalar kknın güzel hatunları.
Bu hafta epey bir aksiyonla geçti. Dün gece olan bir olayı paylaşıp sizden akıl almak istiyorum.
Dün gece nişanlımın kız kardeşi beni aradı.
Biliyorsunuzdur belki ama bilmeyen için ; kardeşi kanser ve biz o süreçte ilk kez tanışmıştık. Görüşmüyorlardı nişanlımla. O süreçte diğer kız kardeşi ile de görüşmüştük. Tüm ailesini tanıdım diyebilirim.
Her neyse benim numaram da diğer kız kardeşinde vardı. Dün beni aradı. Çok kibar ve akıllı bir bir kadın bu kardeşi. Mesafesini iyi bilen, kimseyle işi olmayan bir kadın gibi. Bana dedi ki “ Kajmery babamlarla abimin arası hiç yok biliyorsun. Babam benden bir şey rica etti bende aramak durumunda kaldım”. İçimden eyvah dedim bunlar kesin düğüne falan gelmek isteyecekler.
Neyse sonrasında “buyur ,dinliyorum” dedim. O da bana “ Babam sana altın aldı. Bizim oralarda böyle şeyler çok önemlidir. Abim asla kabul etmez ama babam sana bunları mutlaka verecek. Vermezsem gözüm açık gider” demiş.
Bende teşekkür ederim , bizim ihtiyacımız yok ve abin asla kabul etmez dedim.
Evet abim kabul etmez ama sen bir şekilde ikna et lütfen dedi. Biz düğüne gelmeyeceğiz asla, zaten abimde istemiyor ama ben kardeşimin (kanser olan) yanına gelirken sana vermek istiyorum. Babam başka bir kız olsa , ne düğünü ertelerdi ne de hastaneye gelirdi dedi. Seni çok taktir etti ve bu verdiğim altın sadece o kız için demiş. Ben yok desem de getireceğini söyledi.
Nişanlımı arayıp anlattım durumu. Epey bir tepki verdi. Kabul etmeyelim bence dedi. Dedim kabul etsem bu kişiler bizde hüküm sürer mi ?
O da ne demek hüküm sürmek Kajmery onlar bizim evimize bile gelmez , kaç kere söyleyeceğim? dedi.
Sonrasında sen kimseyle görüşmek zorunda değilsin ama babamı tanıyorum o altınları bize mutlaka yollayacak ama sen almak istemezsen onu bilemem dedi.
Anneme söyledim . İnsanların içinden gelmiş kabul et dedi.
Sizce ne yapmam lazım ?
Ya çok teşekkür ederim. Sırf sizden sebep doğuya olan bakış açım değişti yemin ederim.
O altınları kabul et babası geline sana yani altın takıyor daha ne..Merhabalar kknın güzel hatunları.
Bu hafta epey bir aksiyonla geçti. Dün gece olan bir olayı paylaşıp sizden akıl almak istiyorum.
Dün gece nişanlımın kız kardeşi beni aradı.
Biliyorsunuzdur belki ama bilmeyen için ; kardeşi kanser ve biz o süreçte ilk kez tanışmıştık. Görüşmüyorlardı nişanlımla. O süreçte diğer kız kardeşi ile de görüşmüştük. Tüm ailesini tanıdım diyebilirim.
Her neyse benim numaram da diğer kız kardeşinde vardı. Dün beni aradı. Çok kibar ve akıllı bir bir kadın bu kardeşi. Mesafesini iyi bilen, kimseyle işi olmayan bir kadın gibi. Bana dedi ki “ Kajmery babamlarla abimin arası hiç yok biliyorsun. Babam benden bir şey rica etti bende aramak durumunda kaldım”. İçimden eyvah dedim bunlar kesin düğüne falan gelmek isteyecekler.
Neyse sonrasında “buyur ,dinliyorum” dedim. O da bana “ Babam sana altın aldı. Bizim oralarda böyle şeyler çok önemlidir. Abim asla kabul etmez ama babam sana bunları mutlaka verecek. Vermezsem gözüm açık gider” demiş.
Bende teşekkür ederim , bizim ihtiyacımız yok ve abin asla kabul etmez dedim.
Evet abim kabul etmez ama sen bir şekilde ikna et lütfen dedi. Biz düğüne gelmeyeceğiz asla, zaten abimde istemiyor ama ben kardeşimin (kanser olan) yanına gelirken sana vermek istiyorum. Babam başka bir kız olsa , ne düğünü ertelerdi ne de hastaneye gelirdi dedi. Seni çok taktir etti ve bu verdiğim altın sadece o kız için demiş. Ben yok desem de getireceğini söyledi.
Nişanlımı arayıp anlattım durumu. Epey bir tepki verdi. Kabul etmeyelim bence dedi. Dedim kabul etsem bu kişiler bizde hüküm sürer mi ?
O da ne demek hüküm sürmek Kajmery onlar bizim evimize bile gelmez , kaç kere söyleyeceğim? dedi.
Sonrasında sen kimseyle görüşmek zorunda değilsin ama babamı tanıyorum o altınları bize mutlaka yollayacak ama sen almak istemezsen onu bilemem dedi.
Anneme söyledim . İnsanların içinden gelmiş kabul et dedi.
Sizce ne yapmam lazım ?
Pardon da siz ben misiniz acaba ?hayır öyle bir yazmışsın ki resmen bu yorumu ben yaptım zannettim.
Para konusunda yani hastane olan süreçte zaten adamın hayvancılık yaptığı için durumu yokmuş. Kurbandan sonra yaptığı harcamayı vereceğini söylemiş.
Diğer bir mesele de evet babası çok otoriter. Ve cidden nişanlım onu dinlemediği için ona zamanında çok çektirmiş. Hani eğer oğlu diğerleri gibi eteğinden ayrılmasaydı asla bu sorunları yaşamazlardı.
Ama nişanlım çok özgür ruhlu birisi. Benim onu sevmemin en büyük sebebi bu biliyor musun? Kimseye minneti olmayan , elinde imkanı varsa sonuna kadar istediklerimi yapmaya çalışan ve hiç bir şeyin lafını etmeyen çok yüce gönüllü bir adam.
Düğünü erteledim ve ben inan hiç sorun etmedim ama o şu an bunun altında kendini ezilmiş hissediyor. Ondan sebepte sürekli bana senin gibi bir kadını ben ne yaptım da kazandım deyip duruyor
Nişanlıma güvenim tam aslında. Şimdiye kadar bana hiç bir yanlışı olmadı. Ben zor bir insanım aslına bakarsan. Çok fazla kurarım kafamda( eski yaşadıklarımdan ötürü). Her seferinde mutlaka alır beni yanına , tutar elimi saatlerce anlatır. Daha doğru düzgün bana sesini dahi yükseltmedi. Bakarsan ben ondan eğitim olarak çok daha iyi durumdayım ama onun kadar asla değilim.
Çok güzel şeyler yazmışsın. Okurken böyle derine daldım desem yalan olmaz.
Eski evliliğimin bana bıraktığı tortular var maalesef. Çok acı çektim gerçekten. Acındırmak için falan söylemiyorum. Değersiz hissetmek ne demek ? İnsan nasıl bir hiç olur hepsini sonuna kadar yaşadım.
Güzel bir düzen yakalamışken nişanlım birden girdi hayatıma. İyi ki girdi , bana kadın olduğumu dibine kadar hissettirdi.
Umarım sende çok daha mutlu olursun. Bu arada merhamet etmeyen merhamet bulamaz lafına çok inanıyorum.
Emin olduğum tek bir şey var o da iyi insan elbet bir gün mutlu oluyor.
Aslında bana bir şey yapmadılar ama nişanlımı çok üzmüşler.
Ona aile olamayan bana hiç olamaz diye düşündüğümden sanırım.
belkide nisanliniz onlara iyi bir evlat olamamistir her iki tarafida dinlediniz mi?Aslında bana bir şey yapmadılar ama nişanlımı çok üzmüşler.
Ona aile olamayan bana hiç olamaz diye düşündüğümden sanırım.
Zaten bizim tek iyi yanımız şüpheci olmamız.Evet siz bensiniz bence de
Öncelikle çok haklısın merhamet etmeyen merhamet bulamaz katılıyorum, bende aşırı merhametliyimdir ama ince bir nüans var hak edene merhamet edilir, diğer türlüsü insanın kendine yaptığı merhametsizlik oluyor. Ben bu yazdıklarımı uygulayabiliyor muyum diye sorarsan, hayır tabi kiama elimden geleni yapıyorum uygulamak için, kendimle mücadele veriyorum. Ben bin tane örnek verebilirim sana gereksiz kişiye merhamet ettiğim için kendimin zarar gördüğü.
Ben eski ilişkilerimde yaşadığım şeyler yüzünden bile çok şüpheciyim, ki ne hakaret duydum, ne aşağılanma, hep ben ayrılmışımdır beni hak etmediğini düşündüğüm için, yine de kendimi de haklı görüyorum şüpheci olduğum için çünkü etrafta neler neler görüyorum, seninde sorgulaman çok normal, yara almamaya çalışıyoruz tekrar.
Eğitime en çok önem veren insan benimdir, hafta sonu bile diğer taraftan ders çalışıyorum ama eğitimle mutluluk olmadığını düşünüyorum, hiç takılma lütfen eğitim farkına, benim eskisi öğretim üyesi idi, eğitimle olsa onunla mutlu olurdum.
Özgür ruhlu birini bulmuşsun bak hazır kafese sokma ailesine bağlayıpYapabileceğinide düşünmüyorum, senin ısrarın ile görüşmeye başlasa bile babası aynı otoriteyi kurmak istediğinde nişanlın izin vermeyecek, kötü ihtimalle seni suçlayacak bu durum için, iyi ihtimalle o üzülünce sende üzüleceksin. Ben yeni bir aile kurulduğunda bireylerin ailesinin dışarda kalması gerektiğini düşünüyorum normalde de, bu yanlış anlaşılmasın tabi ki sürekli görüşülecek ama bireyler kararlarını kendi verebilmeli yoksa hep huzursuzluk oluyor.
Huzurunu bozma Kajmery, kendi aileni kur ve mutlu ol
Çok duygulandırdınız. Allah razı olsun. İnşallah bu sefer mutlu olacağım.Altini alin ve ya almayin bir sey demeyecem bu konuyla ilgili.
Sadece cok mutlu olmanizi istiyorum.
İnsALLAH bu evliliyiniz gonlunuzce olur ...
Teşekkür ederim canım. Aynen alıp kenara koyarım. Çünkü bu seferde tamamen itmiş gibi olmakta istemiyorum.Sen mantıklı bir kadınsın, bak çözmüşsün işi.
Nasılsa o altınlara zaten ihtiyacın yok, sırf adamın gönlü olsun diye alman bana da mantıklı geldi.
Nişanlım çok yalnız büyümüş. Hani yerinde kim olsa kinlenir , uzaklaşır. 8 yaşındayken bulaşık yıkayıp , ailesine para vermiş bir adam...bütün mesajlarına cevap diye say:)
ne alakası var. pişmanda olmuşlar. kötü de değiller diyorsun. evlat bu. düğüne bile gelemiyorlar. nişanlın beni korkuttu asıl nasıl bir kin bu?
insanlar zaten mahçup ve pişman sırt mı çevirmek lazım. üstelik bir evlatları canıyla boğuşuyor cidden pişman olduklarını düşünüyorum ben.
Aslında ben onu üzdükleri için görüşmek istemiyorum.Sen gorusmek istemiyor musun?
Boyle tiplerin ailesi evlendikten sonra coookk değerli olur. Hele de altinlari alırsan ara ara koz olucak ellerinde. Eşinde onlara hak verir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?