- 23 Ağustos 2012
- 14.779
- 39.076
- 798
- Konu Sahibi nedesembilemedimsimdi
-
Valla simdi memleketi desem memlekete hareket sayarim :) hatta evlendim onun d
Günü vardi hani arkadasisya bizde kutlanacak calismama ragmen hazırlığı yemeği yaptım vs . Toplandik eve Pastayi o alacaktı geldi pasta yok sorunca da kk kartim iki gun sonra kesiliyor dedi hongggg nasil yaa dedim kizim olurda bu kadar cimri olunmaz lan bir pasta kaç para diye masaya vurdum valla ibo gibi
Canim bizde 50 100 den aşağı takilaz komsuya bile . Zaten es yakin akraba olunca para da pek takilmaz sanki ceyrek agacimiz var hep ceyrek takilir ... ee şimdi babam tarafında bisey olunca onlar ceyrek takarsa ben gram . 100 tl ben 50..bilezik se ben de çeyrek takıyorum
..esim tarafi da ya çeyrek ya yarimkv hala liste durur düğünden kalan . Gelene götürür benim dugundee çeyrek 70 80 tl ydi ama farki hic hesaplamadik bide kayserili yizzzz ya
Durumu olmayana laf yok insan insani bilmeli elbet zaten taki merasimde anosna karşıyım kimin gucu neye yeterse takar ya ceyizine alir sormadan telafi eder bide çeyrek takip yarim altin çalan tipler var sahte takanlar da var .benim ailem de de durumu olmayanlar 20 TL takıyorlar .. düğünümüz de eşimin arkadaşı durumu olmadığı için eşimin elini beş tl sıkıştırmış çok üzüldüm Hiç gocunmadık cunki elinde yoktu .. ama Buranın geneli varlikli paraları var ama söyle bi suZssen dilenci Zannedersin...
Evet dikkat ediliyor kim ne takmis sonradan iade edilsin diye düğün video yok ama nasil hafiza varsa hatırlıyoruz ... ben iki kez düğün oldu esimim memleketin dekin de taki başladı önümde eltim gorumcem durdu gelen bisey atip gidiyor birdir ikidir bune ya seytan mi tasliyorlae dedim ... oysa orda genelde altin takilir kurdela yerine kağıda isim yazilirmis ki belli olsun diye altınları sayarken kağıtları çıkardık altınları bana verdiler kagitlari kv aldi bunlar benim borcum diye. Simdi bende oraya altin verince esimin ismini yazıyorum samimi isem kendi adımı da yazarim gulucuk kalp cicek falan da yapıyorum sakasinaSanırım özellikle taki merasimini videoya alıp kim ne takmış başa sara sara hatim edip ,kurusu kuruşuna iade ediyorlaracayip güldüm ..tertemiz aklını sevdiğim ,aramızda üçün beşin lafı mı olur ,deseydin
Geri istemek degil ki bu. Kadinin gecen seneki yarim su fiyatti o yuzden o kadar para koydum demesi ayip bence.Ben şunu merak ediyorum madem altini geri isteyeceksiniz neden takıyorsunuz?
Bana takan ölsün o zaman hiç sevmem düğün. Gitmem de.
O arkadaşınızla gorusmeyin a kadınızı da söyleyin bence. O nasıl bir arkadas
Ayıp etmiş. Çok yakışıksız davranmış.Arkadaşlar merhaba
Benim çok yakın bi arkadaşım var 10 senedir. Yani çocukluktan beri tanıdığım ve samimi olduğum bir insan. Bu arkadaşımın geçen sene abisi evlendi ben de düğününde yarım altın takmıştım. Çünkü abisini de tanıyordum çok sevdiğim, akrabam gibi gördüğüm biri olduğu için kendi kuzenim vs. evleniyormuş gibi düşünüp yarım altın takmıştın.
Her neyse. Dün benim ablamın nikahı vardı ve arkadaşım da davetliydi. Düğün yaza olacak ama Türkiye'de olmayacak diye burdaki akraba ve tanıdıklarımızı nikaha davet ettik sadece. Arkadaşım da geldi ve nikah sırasında elime bi zarf sıkıştırdı, ablana sen verirsin canım ben şimdi takı sırasında zarf takmiyim dedi. Tamam falan dedim açıp bakmadım bile içine. Nikahtan sonra da hiç açmadan direkt ablama verdim.
Nikahın akşamına arkadaşım durup dururken whatsapptan; yarım altının fiyatının geçen seneye göre daha yüksek olduğunu ve zarfa geçen senenin yarım altın fiyatını nakit olarak koyduğunu yazdı. Çok şaşırdım ve bozuldum.
Sizce de bu söylediği ayıp değil mi?
İsterse 100tl koysun zarfın içine sorun değil ki zaten açıp bakmamıştım bile. Ablam da hiçbi şey demedi yani arkadaşım yazmasa haberim bile olmucak ne kadar koyduğundan. Ama bu kadar samimi olmamıza rağmen bunun hesabını yapması, fiyat farkını araştırıp geçen seneninkini bulması falan beni çok kırdı.
işte noluyo biliyomusun.. bu tarz insanların çocuklarına bişey takılmıyo düğünlerinde. Benim arkadaşın başına geldi. bırak bişi takılmasını kimse gelmiyor bile. koca düğün salonu tutmuşlar baksan 30 kişi anca.. bir de buranın yerlisiler .. şaka gibiydi valla..Geri istemek degil ki bu. Kadinin gecen seneki yarim su fiyatti o yuzden o kadar para koydum demesi ayip bence.
Ayrica dugun sevmiyorsunuz gitmiyorsunuz o zamn kendi dugununuzde de kimseden para taki kabul etmeyecektiniz. Sizinde arkanizdan konusuluyordur emin olun.
İlk defa duyuyorum .. bana ne verilirse her zaman daha fazlasını veririm ama hiç borç diye düşünmemiştim . Bence çok saçma ..hediye sonuçta ..Evet dikkat ediliyor kim ne takmis sonradan iade edilsin diye düğün video yok ama nasil hafiza varsa hatırlıyoruz ... ben iki kez düğün oldu esimim memleketin dekin de taki başladı önümde eltim gorumcem durdu gelen bisey atip gidiyor birdir ikidir bune ya seytan mi tasliyorlae dedim ... oysa orda genelde altin takilir kurdela yerine kağıda isim yazilirmis ki belli olsun diye altınları sayarken kağıtları çıkardık altınları bana verdiler kagitlari kv aldi bunlar benim borcum diye. Simdi bende oraya altin verince esimin ismini yazıyorum samimi isem kendi adımı da yazarim gulucuk kalp cicek falan da yapıyorum sakasina
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?