Altınları istemelimiyim?

Eflatuunn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
507
297
103
26
Beş ay önce kayınbabam bir borcu için benden iki bileziğimi istedi borç olarak vermek istemedim
İki hafta sonra yapcam dedi, bende giden geri gelmez dedim.
Eşim zorla psikolojik baskı yaparak vermek zorunda kaldım ve kayınbabamdan söz aldım.
Aradan beş ay geçti ne sözü var ne lafı eşime diyorum söyle babana diye söylemiyor.
Şimdi bize bu akşam yemeğe gelecekmiş kb,
Kv evde olmadığı için..
Bende artık konusunu açmak istiyırum
Sizce ne yapmalıyım konusunu açmalımıyım ne demeliyim
Yani paracı durumuna mı düşerim

Geçmiş olsun giden gitti, benimde eşime takılan altjn ve paralar alındı, alınmayacak dendiği halde, hala sorsan ödeyecekler veya para bekliyorlar, ben bileziklerimi tabiri cayizse zor kurtardım resmen savaş verdim, yoksa onlarıda alacaklardı, eşime tabiki durumumuz kötü ağlayıp sızlayıp acındırıyorlar, oda kıyamıyor, ben çoktan umudumu kaybettim, eşim alsın artık banane, bileziklerimide aileme verdim dedim halbuki vermedim. Ölüyoruz deseler vermem çünkü aptal gözüyle bakıyorlar artık.

Siz o altınların üzerine bir bardak soğuk su için, söyleseniz de vermez. Zaten eşiniz baskı yapmış ver diye di mi? İkisi bir olup üstünüze gelirler. Bir daha ders olsun artık, kasaya koydum çocuk için/geleceğimiz için saklıyorum falan dersiniz.

Zor bir durum.
Sizin adınıza eşiniz söylesin bence.
Baba bak söz verdin ben de zorla razı ettim ama artık istiyor X bileziklerini gibi bir şeyler diyebilir.

Maddi olarak biseyler alacağın zaman iste önceden hazir etsin bence...

Bende aynı durumdayım sizle bende 2 bileziğimi verdim şimdi adı bile yok eşimin başının etini yiyorum abine bilgisayar alana kadar benim bileziklerimi yapsalardı diye o da söylicem deyip deyip söylemiyor Kaynanamda 6 yıl sonra emekli olunca yapcak dedi eşime kudurdum ben emekliliğini mi beklicem banane diye bana da eşim psikolojik baskı yaptı çok biliyorlar böyle şeyi.
Allah ikimizin de yardımcısı olsun

Eve misafirliğe geldigi icin sormak olmaz bence
Zaten verecek olan veriridi simdiye.
Ama laf arasında bilezik muhabbeti ypardm ben olsamMisal bayramda,takarım imitasyon sorarlarsa gercekleri gitti napalım derim

Benim onların memleketinde yapılan düğün altınlarımı aldılar, borç alıyoruz vericez demişler eşime. 2 yıldır ne zaman konusunu açsam eşim amma paragözmüşsün yazıklar olsun lafını duyuyorum.Hatta bağırarak üste çıkıyor. Kiracıyız, eşim işsiz kaldı aylarca o zaman bile gelmedi. Bir duydum kaynanam 2. Evini almış. Asla gelmeyecek biliyorum, haram ediyorum.

Ben çok direttim eşim kavga etti benimle zorla aldılar gibi bşy oldu en sonunda verdim Kb aradı söz verdi bana yapcam dedi cidden geçmiş olsun bende farkındayım verirken gelmez dedim ama eşim yüzünden verdim resmen

Çok enteresan bir şekilde erkek ailesi düğün takılarının ya da gelinin takılarının kendilerine ait olduğunu düşünüyor.
Bence Türkiye nin genelinde böyle. Neden böyle anlayamıyorum ben. Eskiden "gelin alınırmış" beraber yaşanılırmış vs Bi nebze anlaşılıyorda.şimdi herşeyi çiftler yapsın sonra yine aynı terane.
Böyle düşündükleri için alıyorlar vermiyorlar bir daha.

Benimde takı töreninden sonra hepsini tutmak için kayınvalidem almıştı bir daha görmedim. Üstelik çok fazlaydı takım. Toy aklımla istemeyide düşünemedim. 10 yıllık evliyim kaldı öyle.
Bence eğer gelmesede olur deyip olgunlukla karşılayabilecekseniz bunu eşinizle aranızda sorun haline getirmeyecekseniz istemeyin ama başka da vermeyin. Eğer içinizde halledemiyorsanız isteyin. İsterken üslubumuz çoook dikkat edin. "babacım falanca iş veya borç için benden altın alımıştınız ne yaptınız halledemediniz galiba çok mu zor durumdasınız durumu düzelseydiniz altımı yapardınız diye düşünmüştüm. Çok mu sıkıntı içindesiniz" gibi yumuşak bir konuşma yapın. Akşam boyu güler yüzlü olun.

konusunu ac.
sozunun eri degilse soz vermeyecek. sakin kocam kirilir kizar diye geri adim atma. senin baban alsa vermese, eminim kocanin da gozune batardi.
nefret ediyorum sozunu tutmayan insanlardan.

Bende aynı tepkiyi alıyorum eşime desem ne kadar paragözsün lafı zoruma gidiyor şimdi istesem onlarda o gözle bakacaklar eminim ama hakkım sonuçta

sor ama eşinle de kavgaya hazır ol.altınlar için de bir bardak soğuk su iç.geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…