• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ALTINLARIMI ELTIME VERECEKLERMIS

Şunu gözlemledim yedi yabancıya verdigimiz borçlar geri geldi ama akrabaya verdiklerinimiz gelmedi. Babamın amcam verdiği para ile eski bir araba bile alınırdı abartmıyorum. Hayır paralı birileride değiliz ama dönmedi geri. En son 8 çeyrek altını-MIN üstüne yattı. Kardes olunca isteyemiyor babam.

Ha krediyi altın için çekmiş, ha sizden alacağı borç için ne alaka? Zaten çekecek her şartta şimdi neden çekmiyor ? Vermeyin bence. Sağlık olur hastalık olur verilir ama başka birine takmak için olmaz.

zaten eşinizin raporu ama kp kredi çekemez o öder o ayrı, ama hem kiradalar hem kredi çekemiyorlar hem de nasıl ödeyecekler o işler yaş, altınlarınızı öpün koklayın gitmeyecek altın yoktur, ben bunu gördüm.

Yeni gelinin altinlari birine verilince gelinin başına uğursuzluk geliyormus. Vermeyi ben de isterim ama ah su batıl inanclarim olmasa çok korkuyorum kusura bakmayın de. Uydur bisey bu tarz.

4 bilezik 1 set dedim o yok nerde dediniz, o kadar altınınız yoksa neyin münakaşasını yapıyoruz 1-2 bin liraysa verin ya, kredi çekiceklermiş, bilmiyorum arabadan bahsediyoruz 4 bilezik 1 set 5-6 bin yapıyor ne diyeyim çok değil bir araba için. çünkü raporla araba sıfır olur sıfır araba da en kötüsü 35-40 bin.
Engelliler yarı fiyatına alıyor arabayi ÖTV KDV olmadan. Ama arkadaşın eşi % 90 engelli değilse alamazlar.

Eşimin babası da engelli % 90 raporun olmadan araba alımiyorsun biliyorsun dimi canım boşu boşuna bozdurmus olmada.

H sınıfı ehliyet olması ve alacağı aracın engellilere özel olması durumunda derece aranmıyor. Konuyla da alakasız oldu ama görünce yazmak istedim.

H sınıfı ehliyet olması ve alacağı aracın engellilere özel olması durumunda derece aranmıyor. Konuyla da alakasız oldu ama görünce yazmak istedim.
Eşimin babası engelli bizde onun adına araba alıp vekâlet ile biz kullanacaktık eşim öyle istemişti ben ne kadar istemese mde. O dönem bayagi bir kosuşturma oldu. % 90 raporun olmadan alımiyorsun. Bunu öğrendik. Eşimin babası % 79 la alamadı ehliyeti ve engeli olmasına rağmen. Bütün şartlar uygun fakat raporunu 90 a yükseltti amca başka türlü olmuyor dedi resmi bütün kurumlar.

Sakın verme geri gelmez. Ben çocuğum için biriktiriyorum ya da başka bi şey de. Allah ım ne insanlar var ya.

Eşimin babası engelli bizde onun adına araba alıp vekâlet ile biz kullanacaktık eşim öyle istemişti ben ne kadar istemese mde. O dönem bayagi bir kosuşturma oldu. % 90 raporun olmadan alımiyorsun. Bunu öğrendik. Eşimin babası % 79 la alamadı ehliyeti ve engeli olmasına rağmen. Bütün şartlar uygun fakat raporunu 90 a yükseltti amca başka türlü olmuyor dedi resmi bütün kurumlar.

İşte normal araba alamaz. Engellilere uygun tertibatlı araba alabilir. Onu da sadece kendisi kullanabilir. Benim kızım engelli. Gittiğim kurumda çok var alan ben de oradan biliyorum. Mesela engeli yürüyememek ise ellerinin altına gaz firen koyuyorlar. O arabayı sağlıklı insan nasıl sürsün.

İşte normal araba alamaz. Engellilere uygun tertibatlı araba alabilir. Onu da sadece kendisi kullanabilir. Benim kızım engelli. Gittiğim kurumda çok var alan ben de oradan biliyorum. Mesela engeli yürüyememek ise ellerinin altına gaz firen koyuyorlar. O arabayı sağlıklı insan nasıl sürsün.
90 raporla alınan arabayi kendisi süremezmisi. O yüzden vekâlet le kullanacak biri gerekiyor mus. O yüzden de sadece plakada engelli oluyormuş. Araba normal bir araba oluyormuş. Demekki çeşitleri fazla.

Yahu bir emekli maaşıyla altın için anaya babaya kredi çektiren kaynın da pek hoşmuş. Şu bir tarafına güvenemeyen erkekler nye evlenir anlamıyorum. Koca nsanlar bir saatten sonra ananın babanın yakasından bi düşsün ya. Sana gelince cnm tabiki verme yani ne münasebet. Kibarca ben araba da aldırmıyacaktım zaten, zor günüm için saklıyorum de geç.

90 raporla alınan arabayi kendisi süremezmisi. O yüzden vekâlet le kullanacak biri gerekiyor mus. O yüzden de sadece plakada engelli oluyormuş. Araba normal bir araba oluyormuş. Demekki çeşitleri fazla.

benim de tanıdıklarım var akrabalarım arkadaşlarım, onların arabaları nasıl bakmadım bindim de gerçi ama, vekalet de oluyormuş demek, bilmiyordum, işleri karışık bu hanımın da, altını da çok yokmuş yeni araba için devede kulak gibi görünüyor ama, ne olucak bakalım..

Tabiki de vermiyceksiniz nedemek siz araba alcakken size kredi çekerim e adamlar zaten niyetlenmiş ki araba almaya bir iki ay sonra almak isteseniz hemen çekecek miymis kayinpederiniz krediyi? Bana çok saçma geldi Yeni Gelinleri için bir zahmet ceksinler kredilerini sakin verme altınlarıni kendinize alınacak maddi bir varlık için tabiki gönül rahatlığı ile harciyabilirsiniz fakat başka bi düğünde başkasının üzerinde sizin takılarınız hiç hoş değil... Bu günler için mi sakladınız siz altinlarinizi kimse kusura bakmasın ay çok sinirlendim yaa sen bir gelinden al diğerine tak ne alaka yani:KK20:

benim de tanıdıklarım var akrabalarım arkadaşlarım, onların arabaları nasıl bakmadım bindim de gerçi ama, vekalet de oluyormuş demek, bilmiyordum, işleri karışık bu hanımın da, altını da çok yokmuş yeni araba için devede kulak gibi görünüyor ama, ne olucak bakalım..
Yani konu Sahibi için hayırlısı neyse o olsun. Kullanamayacak durumda ise vekâlet le oluyor kullanabilecekse demekki kişiye uygun oluyor.

peşin ödemeyen ya parça pörçük öder yada hiç alamazsınız o parayı.şimdi krediyle altın alan nakitle size hiç ödeyemez mantık olarak.eşiniz diyemiyorsa siz deyin zaten ikna edememişti beni zor günler için saklıyorum yada biz araba alsak da kredi çekecektik diye.sessz kalırsanız o altınlar gider geri de ödemezler.

Evet kızlar size danismak istedim sizce bu normal mi ?
Kızlar soyle anlatayım kısaca Eşim araba alacak ve altinlarimi satacak araba icin zor olsada beni ikna etti neyse
Onceki Konumdan bilindigi uzere kayinpederim bizde ve araba alma simdi dedi sizin altinlari bize ver kıza takalım ( eltime ) zaten altin almak icin kredi cekicem cekmem sizinkileri takarim dedi

Sende araba almak istedigin zaman sana kredi cekerim dedi
Ve ben şok oldum hicbisey demedim cunku vermek istemiyorum esimede vermicektm ikna etti beni
Sonra esimle konustuk bu konuyu ve isterlerse ver dedi bende karsi ciktim hyır dedim ver iste falan dedi sonra verirler biz araba alinca dedi

Bende kbul etmedim ozaman ben hayır demem sen dersin diyo hemen herseyde topu bana atıyor bende kızdım bu konu açilmayacak dedim vermem dedim

Simdi ben kimseye hayir diyemem isterlerse nasil hayir dicem ya kizlar gozum altinda falan degil takmayi seviyorum esim satacak diyede uzuluyordum hem neden benim altini eltim taksinki mantikli mi sizce vermeli miyim napmaliyim yardim edin !

Kızlar soyle anlatayım kısaca Eşim araba alacak ve altinlarimi satacak araba icin zor olsada beni ikna etti neyse
Onceki Konumdan bilindigi uzere kayinpederim bizde ve araba alma simdi dedi sizin altinlari bize ver kıza takalım ( eltime ) zaten altin almak icin kredi cekicem cekmem sizinkileri takarim dedi

Ve ben şok oldum hicbisey demedim cunku vermek istemiyorum esimede vermicektm ikna etti beni
Sonra esimle konustuk bu konuyu ve isterlerse ver dedi bende karsi ciktim hyır dedim ver iste falan dedi sonra verirler biz araba alinca dedi

Bende kbul etmedim ozaman ben hayır demem sen dersin diyo hemen herseyde topu bana atıyor bende kızdım bu konu açilmayacak dedim vermem dedim

Simdi ben kimseye hayir diyemem isterlerse nasil hayir dicem ya kizlar gozum altinda falan degil takmayi seviyorum esim satacak diyede uzuluyordum hem neden benim altini eltim taksinki mantikli mi sizce vermeli miyim napmaliyim yardim edin !
Araba icin altinmi satilir s
Şok şok benim 10 tane var yinede asla vermem bir tanesini bile gecin bu isleri bence ne arabaya nede geline verin gittimi gelmio ben simdiye kadar elinden gidenlerin geri geldigini gormedim kocanizda almsin arabayi sizden cok kendi kullanacak ztn hem madem araba alacak para yok hemde aliorsunuz benzin vergi bakim da her yil ayri bi ücret anam bence verme aklin varsa

Parasını peşin ödeyeceklerse verin tabi gerçek değeri üzerinden yani ha kuyumcuya satmışsınız ha kp e fark yok derdim
ama parasını sonra vericez demişler sakın vermeyin kendi paranızın dilecisi olma riskiniz var. İsterlerse de vazgeçtim satmaktan dersiniz.

Arkadasim sakin sakin verme hic duymadinmi verip geri alamiyanlari sonra aman kredi cikmiyor o su bu bide yasi ilerlemisse zaten kredi cikmaz oyuzden altininizi istiyor kredi ceken simdide ceker alir siz araba almaya kalkiscaksiniz yok simdi param fln yaparsa ne olcak ayrica araba icin normalde bozdurmuycam diyin araba icin kredi cekersek uygun taksitlerle aliriz diyin birbhayir diyin yoksa hergun basiniz agrir arkadas anlatmisti k.pederi aliyo altinlari satiyo diger ogluna alicagina aliyo bunlarada hicbsy yok hayir diyin sizi anlar napicak kusucekmi kussun eger bu adam verir normalde cok yardim sever biriyse guveniyorsaniz icinizden geliyorsa verin ama icinizde ukte kalicaksa obur gelinden size ne yok de BEN GORDUKCE GOZUM KALIR baskasinin kolunda en net cevap budur

Sakin bak tekrar yaziyirum magdur insanlari biliyorum belki guvenilirdir tanimiyorum ama kredi cekme imkani varsa ceksin yada veririm ama 2 tane dersn ollr bter hepsini veremem yada dur hatirasi var de ailemde takti de olmaz aileme ne diycem baskasinin kolunda hos olmaz arabadan vazgectk de otv indirimi gelicek soylentisi var de altin ayni fiyat nda sana oderlermi sen daha iyi tanirsin esini takma bi gun kuser iki gun kuser barisirsiniz verirsen nolcak madalyami takcaklar singir singir gelin takip gezcek sen bakcaksin oh ne guzel o takip gezerken ben bos kolla gezemem utannirim sorana ne derim de kaynina derler biz kredi cekemedik sen ode oda yan cizer anca senet karsiligi ver verirsen onuda diyemezsin ztn ama verme soruldugunda drek trip at cekinsinler arkadasimmmmm

Back
X