• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ALTINLARIMI ELTIME VERECEKLERMIS

Giden gelseydi mezardan ebem gelirdi hesabı oluyor bu altın işler tecrübeyle sabit.vermeyin bencede küsen küssün varsın altınlrı vermedi desinler çünkü verdikten sonra kimse aman ne iyi sağolsın verdi demiyor maalesef

Kaynama olasılığı çok yüksek. Bugün, yarın derken bir bakmışsınız çok uzun bir zaman geçmiş ve siz altınlarınızı alamamışsınız. Biz vazgeçtik diyin, ha gene isterse ben takıyorum ama dersiniz olur biter. Mecbur değilsiz ya? Size güvenip mi gelini alıyorlar baksınlar başlarının çaresine..

giden altının geriye geldiğini şimdiye kadar hiç görmedim..
satılsa yine bir nebze de eltinizin takacak olması da kötü..nihayetinde görüşeceksiniz,o taktığında ister istemez içiniz gider daha da üzülürsünüz.vermezseniz daha iyi olur bence..ya da illa ki vermek zorunda kalırsanız sizinkileri bi kuyumcudan gramı gramına değiştirmeyi teklif edin.
ayrıca yeni gelin kullanılmış altınları takar mı orası da meçhul :cool:

Giden gelmez üstüne soğuk su içersiniz vermeyin ,size araba için kredi çekerim diyen biri ,altın takmak içinde kredi çekebilir değişen bir şey yok

Sizede mi altınlarınızı kayınpederiniz almıştı. Kaynınızın hiç mi birikimi yok. Neden kayınpederiniz alıyor yeni geline okadar altını.
Yok kaynimin ise girdi olmadi falan kayinpeder alcak meCbur

4 bilezik 1 set dedim o yok nerde dediniz, o kadar altınınız yoksa neyin münakaşasını yapıyoruz 1-2 bin liraysa verin ya, kredi çekiceklermiş, bilmiyorum arabadan bahsediyoruz 4 bilezik 1 set 5-6 bin yapıyor ne diyeyim çok değil bir araba için. çünkü raporla araba sıfır olur sıfır araba da en kötüsü 35-40 bin.
Evet cnm 1 set 3 bilezik var bide kendi ailemin bana taktiklari var onlari araba icin bile vrmem

Şunu gözlemledim yedi yabancıya verdigimiz borçlar geri geldi ama akrabaya verdiklerinimiz gelmedi. Babamın amcam verdiği para ile eski bir araba bile alınırdı abartmıyorum. Hayır paralı birileride değiliz ama dönmedi geri. En son 8 çeyrek altını-MIN üstüne yattı. Kardes olunca isteyemiyor babam.

Ha krediyi altın için çekmiş, ha sizden alacağı borç için ne alaka? Zaten çekecek her şartta şimdi neden çekmiyor ? Vermeyin bence. Sağlık olur hastalık olur verilir ama başka birine takmak için olmaz.
Iste bende bunu anlamiyorum

Valla hiç açıklama yapmam derimki niye taktiniz ozmn veremem. Kredi cekmeyip sizinkini alan sonradanda çekmez kredi. Sonra küserler Suçu da sana atarlar altın için bizle kustu derlerr.. bir de elti yani. Asla vermem. Kocanda aklını başına alsın.

Araba istemiyorsan, araba alindiginda binneyeceksen verme altinlarni
Ben anlamiyorum kadinlari, araba evinize aliniyor yani ailenizin mali esinin ve senin
Neden adama destek olmuyorsun? Ver altinlari borcsuz bin arabana temiz temiz
Cnm cocuk icin ugrasiyoruz belki baska biseye lazim olur bende isterim arabamiz olsun ama suan degil

yüzünüz yumuşak olur bu defa altınları verirseniz, bundan sonra herhangi birşeyi de 'ya bu kız rahatsız olabilir istemeyebilir ayıp olur' demeden isterler.

Hayır deyin yaşlı başlı insanlar nasıl diyeceğim ya birşey derler de kalakalırsam utanırsam diye düşünüyorsunuz, ya rest çekerlerse veya vicdan azabı çekersem diyorsunuz. Bu sıkıntı sadece hayır diyene kadar sürecek , fakat diyemez de verirseniz altınları esas sıkıntı o zaman başlayacak, çünkü emin olun o kredi hiç çekilmeyecek o altın hiç gelmeyecek, çünkü ''aile içinde para hesabı olmaz, para için ayrı düşülmez '' lafına sığınılacak.

Zaten onların düşüncesine göre o altınlar şu an onların hakkı, istediklerinde vermek zorundasınız çünkü düğünde evlenirken o kadar emekleri geçti masraf yapıldı, yapılmasa bile ana babaya evladın maddi yardımı tabi ki olacak, bu sebeple eğer alırlarsa o altınlar geri gelmeyecek ve o kızda gördükçe sen eşinin ailesine bileneceksin, içten içe kızacaksın ve bu zamanla eşinle zıtlaşmananıza sürtüşmenize sebep olacak eşinizin de ailesine hayır diyemeyen, ailesini kıramayan bir fıtratı var .Şu anı düşünmeyin birkaç sene sonrası için de bu durumun nasıl etki edeceğini düşünün, çocuğunuz var mı bilmiyorum ama ya herşey yolunda gitmezse tüp bebek seçeneğine başvuracak olursanız? çok masraflı bir seçenek bu, belki de çocuk isteğini erteleyecek maddi durum yetersizliğinden.

Herkes kendi üstüne düşen görevi yapsın, sizin göreviniz ana babaya yeni gelini adına yardım etmek değil.

eğer hayır demezsen bu işten tek zararlı çıkan sen olacaksın.

Peşin para verilecekse verebilirsiniz
Ancak sonradan kredi çekerim vs olayı varsa vermeyin
Çünkü bu devirde babaya bile güvenilmez
Ayrıca verseniz bile ay Allah razı olsun gelin verdi altinini demezler sizin olanla elaleme ovunurler
Anlatırken araba işini karıştırmayın bence bebek için tedavi konusunda birikim yaptığınızı soylersiniz

"Araba için de gönüllü verecektim zaten baba, altınları vermek istemiyorum, aklımda başka şeyler var." diyeceksiniz.

Sizin olan bir şey üzerinden plan yaptırmayın.

Evet kızlar size danismak istedim sizce bu normal mi ?
Kızlar soyle anlatayım kısaca Eşim araba alacak ve altinlarimi satacak araba icin zor olsada beni ikna etti neyse
Onceki Konumdan bilindigi uzere kayinpederim bizde ve araba alma simdi dedi sizin altinlari bize ver kıza takalım ( eltime ) zaten altin almak icin kredi cekicem cekmem sizinkileri takarim dedi

Sende araba almak istedigin zaman sana kredi cekerim dedi
Ve ben şok oldum hicbisey demedim cunku vermek istemiyorum esimede vermicektm ikna etti beni
Sonra esimle konustuk bu konuyu ve isterlerse ver dedi bende karsi ciktim hyır dedim ver iste falan dedi sonra verirler biz araba alinca dedi

Bende kbul etmedim ozaman ben hayır demem sen dersin diyo hemen herseyde topu bana atıyor bende kızdım bu konu açilmayacak dedim vermem dedim

Simdi ben kimseye hayir diyemem isterlerse nasil hayir dicem ya kizlar gozum altinda falan degil takmayi seviyorum esim satacak diyede uzuluyordum hem neden benim altini eltim taksinki mantikli mi sizce vermeli miyim napmaliyim yardim edin !

Araba almayacaksak ben altınları takmaya devam edeceğim dersiniz. Valla kısa ve net konuş bi daha yüz bulmasınlar böyle size karışmaya. Ben eşin araba almaktan niye vaz geçti onu anlamadım.

Back
X