- Konu Sahibi environmentaleng
-
olmaz öyle şey herikisinede alınır kız erkek evlat ayrımı olmaz..Vermemelisin onlar kadının güvencesi. Ayrıca oğlana ev alınır normal bişey neden düşman oluyor.
Ev evlenmeden önce alındığı için eşinin üzerine de olsa yarısına ortak olamaz konu sahibi. Evlilikten sonra edinilen mallar ortaktır.Düğün olursa altınlarını verme, görüncen kv evine geçsin siz yeni ev alın
Ya da görümcenin evinin tapusu eşinizin üzerine olsun,
Ya da kayınvaliden kendi evini sizin gibi görecek madem tapuyu oğluyla kızına ortak yapsın kargaşa çıkmasın
Ama yapmazlar çünkü mesele başka
Allah korusun altınları verdin evi de görümcen aldı yarın bir gün boşandın sana ne kaldı??
Ev eşinin üzerine olursa boşanınca yarısı senin oluyor
Ya da tut ki kv ile kavga ettiniz ileride benim evim orası çıkın derse ne diyeceksiniz
Ama burada okuduğum genelde yardım edenin üzerine yıkılıyor ihale
Daha sonra konu açarsın ben yeni evliyim giyecek kıyafet alamıyorken görümcem rahat hayat sürüyor diye
Kızı yine borçlu çıkardın , gorumceye gelin ev alsın diye niye para versin? Kaynanası ceksin versin kızına parayı. Gelin niye veriyormuş.Tamam siz 60 bin kredi çekersiniz, 30 bin de altınları verirsiniz. Eder 90 bin. KV bunu kızına versin, onlar üstüne ekleyip evlerini alsın.
Kayınvalide size 90 binlik, görümcenize 90 binlik ev almış gibi olur.
evet ima var sadece yardım etmeliyiz onun da ev almasına gibiTakiyi isteyen yok ki henuz.
Konu sahibinin cikarimi bu.
Ben mi yanlis okudum konuyu?
Ev evlenmeden önce alındığı için eşinin üzerine de olsa yarısına ortak olamaz konu sahibi. Evlilikten sonra edinilen mallar ortaktır.
ve anladıgım kadarıyla düğünden sonra bana takılan altınların hepsini onlara ev almak için isticek.. sizce nasıl bir tepki göstermeliyim.. nişanlım da vermek isterse altınları düğünden sonra ablasına ne demeliyim..
ıstıyırlar ya takılarını ver dedıler konu sahıbıne daha nısanlı takılarla gorumceye ev alıncak o evde gorumcenın uzerıne olacak. ama konu sahını kvdenın uzerıne olan evde oturcak. yanı ıllerde gorumce hem o evden hakkını alacak olanda konu sahıbının takısına olcak. daha dugunde 7 ay var ve sımdıden takı ıstelınıyor...
Evi oğlana alsalar haklı, ama ev KV üzerine. Hem niye kızın altınlarını istiyor? Madem kendi kızı alsın kendi üzerine bir ev onuda kızına versin. Burada oğlanın evi olmayacak, kızın evi olacak. Anneye bisey oldu mu oğlanın evinde kız kardesinde payı olacak. Pardon da neresi haklıİyi de bir de görümce açısından bakalım olaya
Daha evlenmeden erkek kardeşi için ev alınıyor
Ama kız 10 senelik evli, hiç bir şey alınmamış
Kız gönül koymakta haklı, konuştuğu şeylerde olmasa da
evet henüz bişey direk söylemedi altınları verceksin falan demedi ama kızına yardım etmemiz gerektiğini söylüo sürekli nişanlımda biz edemeyiz sen istiosan et anne dediBen hala bir sey istenmedigini ve ihtimaller ustunde konustugumuzu dusunuyorum.
Kızı yine borçlu çıkardın , gorumceye gelin ev alsın diye niye para versin? Kaynanası ceksin versin kızına parayı. Gelin niye veriyormuş.
Evi oğlana alsalar haklı, ama ev KV üzerine. Hem niye kızın altınlarını istiyor? Madem kendi kızı alsın kendi üzerine bir ev onuda kızına versin. Burada oğlanın evi olmayacak, kızın evi olacak. Anneye bisey oldu mu oğlanın evinde kız kardesinde payı olacak. Pardon da neresi haklı
Tapuyu oğlana versin, sonra oglan 100 bin versin isterse. Ama evi üstüne almadan Ölsem vermem. Hem kız diyor ev kv üzerinde diye. İlerde birşey olsa gorumce oturdukları evin yarısında hak sahibi olacak. Adaletli mi?İyi de kızın elinde olan sadece takılar ve bir ev sahibi olmak istiyor. Tabi ki borca girecek.
Kayınvalidenin cebinden çıkan para 2 çocuğu için sayılır. Ev 180 bin diyor konu sahibi .O zaman 90 kızın, 90 oğlunun.
Ya 90 bin kredi çekip görümceye versinler, tapuyu üstlerine alsınlar, ya 30 binlik altını verip 60 bin kredi çeksinler.
Hem karnım doysun, hem pastam dursun olmaz, mecbur borca girecek.
Yoksa 2-3 sene sonra kv evimden çıkın diyebilir. Vefat etse görümce çıkın diyebilir.
Tapu kv üzerinde olduğu sürece sorun olabilir, olacak demiyorum ama olabilir.
hiç öyle olmuyor canımkızlar kv nin zaten evi var ve onlar ilçede yasıolaar gelseler de sürekli gelmezler kızı baska sehirde gelirlerse de bikaç gün kalsınlar sorun ne ki bunda
Iste canim bugun altinlar olarak yardim edeceksiniz. Yarin taksitler.evet henüz bişey direk söylemedi altınları verceksin falan demedi ama kızına yardım etmemiz gerektiğini söylüo sürekli nişanlımda biz edemeyiz sen istiosan et anne dedi
Aynı şeyleri farklı şekilde söylüyoruz sanırımİşte kv 'de de para olsa yapacak zaten.
Olmadığı için kızına ayrı ev alamıyor.
Onun için dedim şimdi aldığı 2'ye bölünür, paylaşılır diye.
Ama tapu kv üzerinde kalmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?