altınlarımı vermeli miyim

Ayrica ne kadar tuhaf yahu.
Benimde bi erkek kardesim var. Daha dugun evlilik meselemiz falan yok. Bugun evlense herseyine elimden geldigince kosarim. Annem babam ona bi ev alsin kenara koseye gecip fitne fucurluk dusunup geline bilenmem.
Bu kadar kotu olmak icin ne yiyor ne iciyorlar yahu. Kardes ya bu kardes.
Ona yapilan bana yapilmistir.
O rahat yasiyorsa ben rahat yasiyorumdur.
Onun tirnagina bisey batsin benim canim acir.
Bu nesil gorumceler kardesler bi tuhaf. Belediye sulara bisey mi katiyor diye dusunmeden edemiyorum.

Ev evlenmeden önce alındığı için eşinin üzerine de olsa yarısına ortak olamaz konu sahibi. Evlilikten sonra edinilen mallar ortaktır.

Tamam siz 60 bin kredi çekersiniz, 30 bin de altınları verirsiniz. Eder 90 bin. KV bunu kızına versin, onlar üstüne ekleyip evlerini alsın.

Kayınvalide size 90 binlik, görümcenize 90 binlik ev almış gibi olur.
Kızı yine borçlu çıkardın , gorumceye gelin ev alsın diye niye para versin? Kaynanası ceksin versin kızına parayı. Gelin niye veriyormuş.

Ev evlenmeden önce alındığı için eşinin üzerine de olsa yarısına ortak olamaz konu sahibi. Evlilikten sonra edinilen mallar ortaktır.

Ben şu altınlarla görümceye ev yerine kendinize ev alın boşanırsan da yarısı senin olur demek istedim.
Evlendikten sonra oluyor o zaman ortak olabiliyor
Takılar düğün takısı değil mi nişanda takılanlar mı yoksa ben mi yanlış anladım

Ben hala bir sey istenmedigini ve ihtimaller ustunde konustugumuzu dusunuyorum.

pes ya pes, hep oğlum hep oglum derler elden ayaktan düştümü gelin suratına bakmaz kızının yanına giderler, şimdi paçası tutuştu tabi , kendı tarafının taktıgı altınları alabilirler ona karısamazsın ama sana takılan bırkaç altını verme, ev kredıydı suydu buydu derken ılla alınır.

İsterlerse verme sakın, o evi nasıl aldılarsa kızına da öyle alsın yine kendi üstüne yapsın
Senin altınlar ne alaka yani

Evi oğlana alsalar haklı, ama ev KV üzerine. Hem niye kızın altınlarını istiyor? Madem kendi kızı alsın kendi üzerine bir ev onuda kızına versin. Burada oğlanın evi olmayacak, kızın evi olacak. Anneye bisey oldu mu oğlanın evinde kız kardesinde payı olacak. Pardon da neresi haklı

Kızı yine borçlu çıkardın , gorumceye gelin ev alsın diye niye para versin? Kaynanası ceksin versin kızına parayı. Gelin niye veriyormuş.

İyi de kızın elinde olan sadece takılar ve bir ev sahibi olmak istiyor. Tabi ki borca girecek.

Kayınvalidenin cebinden çıkan para 2 çocuğu için sayılır. Ev 180 bin diyor konu sahibi .O zaman 90 kızın, 90 oğlunun.
Ya 90 bin kredi çekip görümceye versinler, tapuyu üstlerine alsınlar, ya 30 binlik altını verip 60 bin kredi çeksinler.

Hem karnım doysun, hem pastam dursun olmaz, mecbur borca girecek.

Yoksa 2-3 sene sonra kv evimden çıkın diyebilir. Vefat etse görümce çıkın diyebilir.
Tapu kv üzerinde olduğu sürece sorun olabilir, olacak demiyorum ama olabilir.

İşte kv 'de de para olsa yapacak zaten.
Olmadığı için kızına ayrı ev alamıyor.
Onun için dedim şimdi aldığı 2'ye bölünür, paylaşılır diye.

Ama tapu kv üzerinde kalmamalı.

Oncelik oglanin önce oglana ev alinmali mi

Yahu bende nisanliyim benimde nisanlimin ailesi tam nişan üstü gitti yeni bir daire daha aldi hemde kendi dairesi olmasina ragmen ama Ne nisanlima gelin bu evde siz oturun dedi nede bize bir ev alma girisiminde bulundu...

Nisanlim evini kendisi aldi dugunu kendisi yapicak herseyi nisanlim yapacak ailesi misafir gibi gelip takisini takip gidecek...

Yani demek istedigim şu tırnagin varsa basini kasirsin aileden bir seyler beklemek hele hele birde erkek kardesinin dugundeki takilarina kadar göz dikmek cok tuhaf simdiki zihniyetler zaten apayri bir tuhaf...

Kiza ev alinmaz oglana alinir , öncelik oglanin kiza sonrada alinir bilmem ne bu nasil mantik...

Tapuyu oğlana versin, sonra oglan 100 bin versin isterse. Ama evi üstüne almadan Ölsem vermem. Hem kız diyor ev kv üzerinde diye. İlerde birşey olsa gorumce oturdukları evin yarısında hak sahibi olacak. Adaletli mi?

kızlar kv nin zaten evi var ve onlar ilçede yasıolaar gelseler de sürekli gelmezler kızı baska sehirde gelirlerse de bikaç gün kalsınlar sorun ne ki bunda
hiç öyle olmuyor canım
nasıl olsa ev benim diye gelinin evinde at koşturuyor kv ler. her şeye karışıyorlar.
nişanlın da evlenince 180 derece dönecek emin ol. şimdi sana güvence veriyor ama evlenince bir anda ana kuzusu oluyor erkekler.
3-5 gün değil 3-5 ay belki daha fazla kalıp huzur kaçıracaklar.
altınlarını istesen paragöz diyerek seni aşağılayacaklar.
şimdiden senin altınlarına göz koymaları çok çok ayıp ayrıca.

evet henüz bişey direk söylemedi altınları verceksin falan demedi ama kızına yardım etmemiz gerektiğini söylüo sürekli nişanlımda biz edemeyiz sen istiosan et anne dedi
Iste canim bugun altinlar olarak yardim edeceksiniz. Yarin taksitler.
Gorumcene nur topu gibi bi ev almaya en guzel zamanlarini borcla gecirmeye hazir ol kv mantigina gore yasarsan.
Resti cek.
Boyle karmasik sarmasik mevzuya girme.
Nisanlinda saf biri degil demek ki. Isin daha kolay. Dua et de nisanlin annenin agzina bakmiyor.

Size ev almamışlar ki, evin kullanım hakkını vermişler ama o bile belli değil.

Kafanızı duvara vurmak istemiyorsanız o muhabbetlerden kaçın, gerekirse kendiniz borca girip ev alın ya da orada otururken birikim yapın, o evi kendi eviniz zannetmeyin.

Ve asla altınlarınızı vermeyin. Görümce altınlarını versin de oğullarına ev alsınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…