- 10 Aralık 2015
- 390
- 164
- 23
- Konu Sahibi environmentaleng
-
hiç öyle olmuyor canım
nasıl olsa ev benim diye gelinin evinde at koşturuyor kv ler. her şeye karışıyorlar.
nişanlın da evlenince 180 derece dönecek emin ol. şimdi sana güvence veriyor ama evlenince bir anda ana kuzusu oluyor erkekler.
3-5 gün değil 3-5 ay belki daha fazla kalıp huzur kaçıracaklar.
altınlarını istesen paragöz diyerek seni aşağılayacaklar.
şimdiden senin altınlarına göz koymaları çok çok ayıp ayrıca.
ben kv nin ve görümcenin niyetini iyi görmüyorum.Benim annemle babam da ayri :)
Ne kadar pislesilebilecegini bayagi biliyorum. Sende durum tek tarafliymis bizimkilerde iki taraftan da illallah etmistim.ki bosanali 8 sene olacak, hala suruyor bu pislesme.
Gercekten bilmiyorum. Dedim ya bana alinan evin de tapusu babamin adina. Ileride cocuklarima ev alacak olursam diye dusundum ve birinin kullanacagini bilsem digerine haksizlik olmamasi icin kendi adima yaparim.
Tasinmaz mallarda 30 bin ciddi bir rakam gelmiyor.
Neden zorunda?
Askolsun ne atari :)
Ben o kadar uzun vadeli plan yapmiyorum sahsen. Yani bana guvence muhabbeti garip geliyor. Guvenmeyecek bir durumum varsa niye evleniyorum. Gercekten sinsilik geliyor bu. Bosanirsam diye evlenmek cok utopik degil mi? Takilarini senelerce saklayan var mi ki? Ben takilara hic benim diye bakmadim. Bizim diye baktim. Araba aldik, borsada kullandim kalanini da bildigin yedik tatilde falan.
Babam da bize ev aldi. Tapu kendi adina. Kimse de versin o zaman demedi. Ileride bana kalacak zaten? Ben tek cocugum ama babamin tekrar cocuk yapmayacagi ne malum?
Ki 30 bin cidden 3 senelik kira ya hu. 3 sene kirada otursa havaya verecegi para bu.
Bence verilmeli. Ki verilmesin dedim gorumcenin konusmasindan dolayi... ama dusununce konu sahibinin babasi da 100 binlik araba aliyorsa kizina, ok vermesin.
Yoksa kimse cocuguna bu kadar sey yapmak zorunda gelmiyor bana.
görümcem baska sehirde beni düşman belledi annesine ona almadı evi die küstü şimdide annesiyle iyi gecinip benim altınları alma peşinde
yani kv ler bir tuhaflaşıyor evlenince.dün burada bir konu okudum
Kayınvalide kendi gün arkadaşlarını gelinin evine çağırıp onda yapıyormuş gününü.
Düğün takısı. Ben evlenmeden eşinin üzerine olsun dediniz sanmıştım yanlış anlamışım.
Ben şu altınlarla görümceye ev yerine kendinize ev alın boşanırsan da yarısı senin olur demek istedim.
Evlendikten sonra oluyor o zaman ortak olabiliyor
Takılar düğün takısı değil mi nişanda takılanlar mı yoksa ben mi yanlış anladım
Şimdi şu da var ev 180.000 lira
Kayinvalideniz vefat etse iki kardeşe paylaştırilacak yanı 90.000 kalacak size. Siz 30.000 liralık altınları verdiğiniz için 60.000 liraniz olacak sadece.
Görümcenin ise bir ev+ 90.000 liralık yarım ev daha olacak. Bu durumda kime haksızlık yapmış olacak kayinvalideniz ? Size...
Onların 270.000 lirası varken siz 60.000 ile kalakalacaksiniz.
Ve bosansaniz hiç bir hak iddia edemezsiniz. Tapuyu üzerinize alacaksaniz nikâhtan sonra alın bari.
Görümcenin ev yok ki
Alsalar diyorum . Alsalar ona da en az 180.000 liralık almalari gerek
Yanlış anladın tatlım. Demek istiyor ki şimdi gorumceye ev aldindi, gorumcenin üzerine. Sonra kaynana vefat etti. Oğlanın evinin yarısı gorumcenin oldu böylece(180 bin yarısı yani 90 bin). Zaten kendi evide olmuştu. Üstüne gelin 30 binlik altın vermişti. Yani özet, gelin altınları ve evin yarısını gorumceye vermiş oldu. Gorumce de hem kendi ev sahibi oldu gelinden alınan altinlarla hem de erkek kardeşinin evinin yarısına kondu. Miras gereği.Ona alamayacakları için konu sahibinin altınları istiyorlar zaten.
Para kalmamış kv'de.
Ama dediğin gibi ona da alsalar 180binlik ev, sorun olmayacak. Altınları istemeye de gerek kalmayacak.
Haaaa görümce kendi biriktirdiğini üstüne ekler, 180 binlik yerine 280 binlik evde oturur o ayrı mesele. Kendisinin 10 senede biriktirdiği de kimseyi ilgilendirmez.
Yanlış anladın tatlım. Demek istiyor ki şimdi gorumceye ev aldindi, gorumcenin üzerine. Sonra kaynana vefat etti. Oğlanın evinin yarısı gorumcenin oldu böylece(180 bin yarısı yani 90 bin). Zaten kendi evide olmuştu. Üstüne gelin 30 binlik altın vermişti. Yani özet, gelin altınları ve evin yarısını gorumceye vermiş oldu. Gorumce de hem kendi ev sahibi oldu gelinden alınan altinlarla hem de erkek kardeşinin evinin yarısına kondu. Miras gereği.
Ya para ile alakası yok. Şimdi KV diyor ya yardım ederiz, altınlar falan diye. Var sayım olarak diyoruz bunu. Yani kız altınlarını verirse görümce ev almış olacak.Görümceye ev alınamıyor işte
Onu anlatmaya çalışıyorum
Para kalmamış
Görümceye ev yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?