altınlarımı vermeli miyim

Altınlar ne kadar takılır bilmiyorum ama rahat 25 bin yaoar die düşünüyorum. Eğer ki kayinvalodene güveniyorsan size çıkın bu evden demeyecekse bi ömür ver derim. Kira vermektense huzurunu kaçırma derim ama guvenmiyorsan ASla verme. O gorumcemin durmunun olmaması seni baglamaz.

dün burada bir konu okudum
Kayınvalide kendi gün arkadaşlarını gelinin evine çağırıp onda yapıyormuş gününü.

Yada vermek istemiyorsan ve kötü de olmak istemiyorsan eşini borca sok gidin hemen düğünde ki altinlarla ev alın derim

Erkeklerin evlenince anlarına düşkün olması ve birden anaci olmaları konusuna aynen katılıyorum. . Kıymete biniyorlar

ben kv nin ve görümcenin niyetini iyi görmüyorum.
madem oğluna ev aldı, kızına da almalı ki eşitlik olsun ama gelin haksızlığa uğruyor. kızına ev alacak, oğlu ve damadı katkıda bulunmalı. konu sahibi tamamen konu dışında şu anda. altınları ver demek yerine altınlarını bize borç olarak verir misin, ilerde geri öderiz demeleri lazım.
ama emrivaki var bence ortada. ayrıca oğlana alınan ev kv üstüne ise, görümce üzerine de olmaz, yeni evde kv üstüne olmalı.

Teorik olarak sen haklısın.
Boşanırsam diye evlenmemek lazım. Ben de evlenirken hiç öyle düşünmedim. Düşünsem 2 çocuk yapmazdım zaten.
Ama hayallerle ve gerçekler farklı işte.

sen muattap olma. nişanlın ailesi ile halletsin. sen kesin olarak tapu benim üstüme olmayacaksa altınalarımı vermeem onlar benim güvencem de. ne akıllı kv miş daha evlenmeden altınlarla ilgili plan yaptı kdın kendini emlak kraliçesi yapacak heralde. onların evinde de oturmayın kendiniz kiraya çıkın madem.

görümcem baska sehirde beni düşman belledi annesine ona almadı evi die küstü şimdide annesiyle iyi gecinip benim altınları alma peşinde

Yerinde olsam bu işlere hiç girmem, nişanlınla açıkça konuş, kendi başınıza kiralık bir evde oturun, kv kendi evini ne isterse yapsın, isterse satıp kızına ev alsın. Kasaba mihnet edeceğime diye başlayan bir laf vardır. Ayıp böyle şeyler, çocuklarına ev alacaksan alırsın, elin kızını çalıştırıp ya da altınlarına el koyup da ev almak nedir yani. Hiç karışma, kendin de muhatap olma, nişanlına görüşünü söyle ve çekil, kendi yağınızla kavrulun

Şimdi şu da var ev 180.000 lira
Kayinvalideniz vefat etse iki kardeşe paylaştırilacak yanı 90.000 kalacak size. Siz 30.000 liralık altınları verdiğiniz için 60.000 liraniz olacak sadece.
Görümcenin ise bir ev+ 90.000 liralık yarım ev daha olacak. Bu durumda kime haksızlık yapmış olacak kayinvalideniz ? Size...
Onların 270.000 lirası varken siz 60.000 ile kalakalacaksiniz.
Ve bosansaniz hiç bir hak iddia edemezsiniz. Tapuyu üzerinize alacaksaniz nikâhtan sonra alın bari.

dün burada bir konu okudum
Kayınvalide kendi gün arkadaşlarını gelinin evine çağırıp onda yapıyormuş gününü.
yani kv ler bir tuhaflaşıyor evlenince.
ben evlendiğimde tapu kp in üzerindeydi kaldığımız ev. o yüzden yeni evliyken dahi kv kp kayınlarım, görümcelerim, eltim, çocukları yaklaşık 15 kişiyle koloni gibi yaşadık 1 ay kadar. herkesin evi ayrıydı ama yeni gelinim diye bizde yiyip içtiler. yesinler içsinler de bir de eşimle aramızı bozma çabaları olmasa. gelin yemeği yakmış, soğanı büyük doğramış, evi bugün süpürmemiş, market siparişi versem ne gereksiz şeyler masraf yapma vs vs.
baktım olacak gibi değil kiraya çıktık, yoksa boşanacaktık.
sonradan ortaya çıktı ki, kaynım babasını kandırıp tüm tapuları üstüne almış. neyse ki biz kendi paramızla kendi evimizi aldık, keyfimiz yerinde. kv görümce elti hepsi kendilerini yesin şimdi.

Düğün takısı. Ben evlenmeden eşinin üzerine olsun dediniz sanmıştım yanlış anlamışım.

Görümcenin ev yok ki

Alsalar diyorum . Alsalar ona da en az 180.000 liralık almalari gerek

Ona alamayacakları için konu sahibinin altınları istiyorlar zaten.
Para kalmamış kv'de.

Ama dediğin gibi ona da alsalar 180binlik ev, sorun olmayacak. Altınları istemeye de gerek kalmayacak.

Haaaa görümce kendi biriktirdiğini üstüne ekler, 180 binlik yerine 280 binlik evde oturur o ayrı mesele. Kendisinin 10 senede biriktirdiği de kimseyi ilgilendirmez.

Yanlış anladın tatlım. Demek istiyor ki şimdi gorumceye ev aldindi, gorumcenin üzerine. Sonra kaynana vefat etti. Oğlanın evinin yarısı gorumcenin oldu böylece(180 bin yarısı yani 90 bin). Zaten kendi evide olmuştu. Üstüne gelin 30 binlik altın vermişti. Yani özet, gelin altınları ve evin yarısını gorumceye vermiş oldu. Gorumce de hem kendi ev sahibi oldu gelinden alınan altinlarla hem de erkek kardeşinin evinin yarısına kondu. Miras gereği.

Görümceye ev alınamıyor işte
Onu anlatmaya çalışıyorum

Para kalmamış
Görümceye ev yok

Görümceye ev alınamıyor işte
Onu anlatmaya çalışıyorum

Para kalmamış
Görümceye ev yok
Ya para ile alakası yok. Şimdi KV diyor ya yardım ederiz, altınlar falan diye. Var sayım olarak diyoruz bunu. Yani kız altınlarını verirse görümce ev almış olacak.
Ama kızın oturduğu evin yarışın da da hakkı olacak çünkü ev annesinin üzerine.
Yani ez azından hem altınlarını hemde evin yarısını gorumceye vermiş oluyor.

Tapu sizin uzerinize olursa.altinlari verin. Tatli dil yilani deliginden cikarir.parayla ilgili konusmalar cok tehlikleli yanlis anlaşilmaya acik konular.
Kibar ve guzel bir dille soyleyin sonra ne mal,para meraklisiymiş demesinler.yanliş bi imaj cizmeden halledin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…