Ama o benım hayalimdi.......

kadının okumasına-çalışmasına erkek neden, nasıl karışıyor ya?
bu nasıl bir kafadır, nasıl bir zihniyettir?
erkeğin çalışması, okuması kadının tekelinde değilse kadınınki de erkeğin tekelinde olmamalı.

bir de izin isteniyor ya.
yazık yazık..
aileler sizi elin yobazı sizi kısıtlasın diye mi büyüttü?

Bu adamla evlenmek istediğinize emin misiniz? Bugün okumanızı istemeyen yarın sizi başka şeyler için kısıtlamayacak mı?

Kuyafetlerinize, arkadaşlarınıza, iş yaşantınızda da müdahale edince ne olacak?

Erkekler yüzünden üniversiteye göndermemek, kusura bakmayın ama kıskançlık değil, biraz barzoluk. Kafasındaki üniversite/yüksek lisans kavramı Amerikan Pastası film serisinden hallice. Bugün de başkaları adına utandık çok şükür.

Çok seviyormuş şansıymış duasıymış

E siz de yapın yüksek lisansınızı sonra hala evlenmek isterseniz evlenin. Tabii bu kafada biriyle nereye kadar katlanabilirsiniz bilmiyorum.

Yüksek lisans sadece 1 yıl sürüyor.
Haftada sadece 3-4 saat alıyor.
Sonrası uzaktan tez hazırlamak.
Ki tezli değilse onu da yapmıyorsunuz.
Bence nişanlınız sizi hergün okula gidecek, normal üniversite hayatı gibi sürekli okulda olacak zannediyor.
Eğer sizi gerçekten seviyorsa , sadece 3-5 saat sürecek bi şey için sizi kısıtlamaz.
Bence yanlış bildiği için böyle olmuş diyorum.

şu durumda bir erkek için "o benim şansım duam" demek istiyorsanız, bu kişi dedeniz olmalı bence.. ne güzel desteklemiş sizi..
bence evliliği erteleyin hayaliniz yerine...

O zaman madem şu kafadasın. Bence hiç kasıp okuma zaten. Beyim bilir diyerek hayatının sonrasında da düşünme yetini de tamamen devre dışı bırakarak bir robot misali ne yapman programlanırsa onu yap.
Ayrıca şuraya dert konusu açarak bile gereksiz zaman kaybı yaratıp, normal insanların hiç yoktan kısa süreli de olsa canını sıkmasına sebep oldun.

Ee madem şansınız duanız bilmem neyiniz neyin konusu bu? İnsanların boş yere vaktini alıyorsunuz, zaten kararınızı da vermişsiniz apaçık belli ortada. Biz eğitiminize devam edin desek sanki yapacaksınız

umarım evlendikten bir süre sonra da şansım duam vs vs dersin.
bugüne kadar babam dahil kocam dahil kimse bana istediğim bir şeyi yapma konusunda engel olmadı olamaz da.
dilerdim ki tüm genç kızlar kendi hayatlarını kendileri yaşayabilecek kadar kudretli olsunlar ve erkeklerin ağzından çıkacak üç beş cümleye bakmasınlar.
yazık diyorum.

Bana kalırsa hiç bor sebeple sizi engellememeli ama bari bir açıklama yaptı mı, sebebi neymiş? Gerçekten evlenmeden daha herşeye tamam demek, hayallere aldırış etmeden, aile büyüklerini takmadan, eş adayının her dediğini etmek pek sağlıklı bir durum olmuyor. Çoğunlukla da kadınlar taviz veriyor. Hadi siz de şunu yapmanı istemiyorum diyin nişanlınıza, bakalım kabul eder mi.

Elin adamlarıyla! Çalışıp para kazanınca problem yok ama universitede yerler sizi.... Yerinizde olsam koşarak uzaklaşırdim. Bunu evlendikten sonra tekrar üniversite okuyan üzerine de yüksek yapan biri olarak söylüyorum.Esim engel olmak isteseydi bütün saygım biterdi kesinlikle...

Seni göndermem ne demek! Ne münasebet! Senden izin alan kim?
Siz onun malımısınız?

eşim evlenmeden önce çalışmanı istemem diyip duruyordu. bir sene kpss için çalıştım. çok şükür atandım. eşimle aramız bozuldu o dönem. benim atanamayacağımı düşünüyordu heralde. ama atanırsan bu iş biter bilmem ne diyordu. dinelemedim valla. kendi kabul etmek zorunda kaldı. şimdide iyiki dinlememişsin diyor..
okuyun çalışın. bütün bayanların özellikle bunu yapması lazım. adamlar koyuyor kapı önüne ya da aldatıyor ya da dövüyor. ailede sahip çıkmıyor. sonra o adamların çilesini çek. sahip olmayınca daha da üzerine geliyorlar. hele yaş 50 olup ortada kaldığında daha vahim.

senin anan baban elin oğlunun emrine vermiyor seni. oldu benim çocuğum okumak isticek ama el oğlu yok izin vermiyorum dicek. başka....
allahtam kızım yok oğlum var. yoksa kafayı yerdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…