amanedenin kalbi

Arkadasım süper bi cvp yazmışsın ellerine sağlık

her gun konu acabilirsin sorun degil
ama her konu actigin zaman adminlerin serbest biraktigi bu "dalgacilar" ve
azarlar gibi ezer gibi yazan yorumcular zaten her zaman var olacaklar
sende cogu konuda oyuna gelip zayif dusup cok yanlis tepkiler vermistin
ama sabirli ol tekrar oyuna gelme
ve gormemezlikten gel!! elestirenleri degilde DALGA GECER GIBI EZER GIBI AZARLAR GIBI
YAZANLARI.
yuz kisiden biri seni anlasa bile sana INSANCA
cevap verdigi muddetce buda bir seydir!
ama biraz dikkate alsan sana cidden ictenlikle yazanlari?

sen acilarin cocugunu oynarsan
herseye uzulursen
bunlari esine gosterirsen sana saygisi kalmaz
o'da bir gun seni ezer
ve ezdide sana tokat atarak
kendine deger ver biraz burnunu dik az sikayet edip tavrini belli et
"beni uzmelerine musade vermem"
"neden bana bunu yapiyorlar diye sizlanmadan
iste o zaman guclu goruneceksin

yasadiklarin cok aci
inan cogu seyi yasadim ailem tarafindan
senin bu tavirlarini sergiledim cogu zaman
ama guclu olmayi ogrendim kendime deger vermesini
esimde olsa "haddini bilmesini" sagladim
cunku kimse melek degil
kimse HER ZAMAN iyi kalmaz ara ara dusuncesiz olur saygisiz olur kotu olur
bunlara karsi onlemini alman gerek

evvela calismaya basla mesleginle ilgili yada herhangi bir is
mesafeni koru herkesle
insanlarin her zaman nankorluk yapacagina hazirlikli ol
gecmisini degistiremezsin ama gelecegini sekillendirebilirsin degilmi?
acini kabul et yasandi bitti
affetmek istemiyorsan gorusme affedeceksende
takilma artik

sen calismazsan insanlarin yaptigi densizlikleri buyutup
kendini ezilmis gibi gorursen daha cok yipranirsin

missplayfull konularin ve seni az cok tanidik acik sozlu ve guclu olmaya calistigin icin saygi duymustum
hic bir frekansimiz tutmadigi halde hayattaki rollerimizle ilgili! ama bu yazdiklarin beni tiksindirdi gercekten
önce dÖnüp kendine bak diyecegim sadece!!!

yorum yazan herkese çok teşekkürleer allah razı olsun şimdi çıkmam gerek eşim gelecek brazdan tekrar giricem inş

Son bir yorum yazip cikacagim.Amacim konu sahibesini uzmek degildi. Istedigi kadar konu acabilir fakat konu acma sebebini arac degil amaca donustugunu hissettim. Burada istedigin kadar konu ac istersen hergun yaz diyen uyelere bir cevabim var. Dikkati cekmek istedigim nokta bizim hicbirimizin bu sorunlara care olamayacagi idi. Dusmus bir insana tekme atmak ne kadar yanlissa her seferinde dusen bir insana el uzatmakta ayni derecede yanlistir.

Her elinizi uzatip yerden kaldirdiginizda o insana iyilik etmezsiniz bir sure sonra herseyi baskalarindan beklemeye baslar.Oysaki insanin yanliz olacagi donemlerde vardir. Amanede ye balik vermek degil balik tutmasini ogretmek lazim. Insan bazen kendi kendine yetebilmeyi , problem cozme yetenegini gelistirmeyi ogrenmeli.Artik objektif bakamadigi zaman konuya baskalarina danismali yardim istemeli. Ben konu sahibinden bir care uretmesini beklerdim ki mesela calisacagim, esimden bosanacagim, esimle beraber terapiste gidecegim... vs ornekler cogaltilir. Unutmasin ki su durumda kendisine ancak yine kendisi yardim edebilir.

Kendisine doktor arayisinda basarilar diliyorum en azindan hekime gorunecegini soyledi. Bu da bir adimdir.

Kendine Acındırmak Hastalığı

“Kendimi kaptırmamaya çalıştığım çocukça, yakışıksız bir huyumuz vardır:
Dertlerimizle dostlarımızı acındırmak, kendimize vah vah dedirtmek.
Başımıza gelenleri büyütür, şişirir, karşımızdakini ağlatmak isteriz, neredeyse.
Başkalarını, kendi dertleri karşısında soğukkanlı gördük mü överiz;
ama soğukkanlılığı bizim dertlerimize karşı gösterdiler mi darılır, kızarız.

Dertlerimizi anlamaları yetmez, yanıp yakınmalarını isteriz.

Oysa ki insan sevincini büyülterek anlatmalı, üzüntüsünü kısaltarak.
kendine yok yere acındıran, gerçekten dertli olunca acınmamayı hak eder.
Durmadan vahlanan kimse vahlanılmaz olur.
Kendini canlı iken ölü göstereni ölü iken canlı görebilir herkes.

Öylelerini gördüm ki, eş dost kendilerini keyifli görecek diye ödleri kopar,
iyileşmiş sanılmamak için gülmelerini tutarlardı.
Sağlık, kimseyi acındırmadığı için, nefret ettikleri bir şey olurdu.
İşin tuhafı, bu gördüğüm kimseler kadın da değildi. ”

Kitap III, Bölüm XI - Montaigne

bir uzmandan yardim alabilirsin
ben bir kere gittim gecen haftalarda
cok iyi geldi
insanin ruhu hastalanabilir
hayatin herhangi bir yerinde sinir sistemi cokmus olabilir
depresyona girebilir
en azindan icimde buyuttugum acilarin ustesinden gelemiyorum
diyebilmelisin bir uzmana
psikolog yada psikiatriste git
cahil bir insan degilsin gecistirme
kendini biraz geri cekerek cevrenden esin dahi olsa
kendin icin bir seyler yap
uzmana git ve is bul kendine
burdan basla bak neler degisecek

esinle barisirmisin barismazmisin
ayrilirmisin ayrilmazmisin bunu bilemem
ama kendini geri cekip kendi hayatin icin bir seyler planladiginda
ayni yatakta yatsan bile o evde olsan bile bunu farketmesi bile
senin acindan iyi olacaktir

İçini dökmek istemiş burada verilen telkinlere kulak asmıyor olabilir ama bazı insanlar anlatınca rahatlar bazısı icine atar ağlar... E demek ki iyi şeyler duymak istiyor yalnız ve anlatacak kimsesi yok ne bileiyoruz ha diyince de psikoloğa görünmek kolay degil ki bakalım şartları el veriyor mu?

8 sayfa boyunca kimse konu sahibiyle alay etmemiş ki 13 Harf... sedef kim bilmiyorum, arkadaşın konularının hepsini de okumadım. ama bu kızcağız intihara teşebbüs etmiş (üstte ki arkadaşın anlattığı kadarıyla), her yapılanı üstüne alan ve eşiyle mutsuzluğunu her sefer dile getiren, geçmişte olanları içten içe yaşayan biri.. buraya konu açtığında herşeyi unutmuyor ki? bırak burada grubu olan populer bir üye olmasını eğer çevremde böyle biri olsa idi, sevdiğim için yardım alması için elimden geleni yapardım, dur önce ben kendimi bir yargılayayım demezdim..

Tiksinilcek birsey yazdigimi dusunmuyorum. Zaten guclude bir insanim konu sahibinin de benim kadar guclu olmasini temenni ederim.Amacim kendisinin bazi seylerin farkina varmasi konu acmak yerine artik harekete gecmesi idi. Arkadasim bizim burdan vah vah dememiz konu sahibini kurtarmayacak verilebilecek tum tavsiyeler verilmis artik yapilmasi gereken kisinin uygulamaya koymasidir. Hangi kisim sizi tiksindirdi? Hakaret etmedim doktora gitmesini ve kendi sorununa care olacak plani bir an once vakit kaybetmeden uygulamasini soyledim. Yazik uzuluyorum intihar etmis bir insan burda konu acarak vakit kaybediyor su an doktorda olmasi gerekirdi!

Ben somut cozum ariyorum istedigi kadar konu acsin surda iki avunduracak cumle yaziveririz ne olacak diyemiyorum. Allah korusun bir daha intihar edebilir. Cunku konu acmak artik bu kisinin sorunlarini cozecek durumda degil. Ben Amanede nin bir dahaki konusunu su oldu bu oldu diye degil evet arkadaslar hayatim icin bir adim attim yaptigim seyler sunlar diyerek acmasini temenni ediyorum. Kisir bir dongu bu belki yanlis cumleler secmis olabilirim. Yapi olarak sarcastic bir insanim.

yaşadıkların hiç kolay değil ama anlattıklarına bakılırsa güçlü bir insansın bu güzel olan yan hayat sana güçlü durmayı öğretmiş başkası olsa bu yükün altında ezilirdi sen ezilmemş hala çabalıyorsun

hep kış olmaz hep gece olmaz elbet sabah olur bahar gelir her şerde bir hayır aramak lazım canım acınlarının biteceğini düşünürken yaralarının kanaması seni üzmüş ama bu geçer neler geçmedi ki bişeyleri düşünme geçmişe bakma çok mu zor bu günü yaşamak herkesin oluyor sorunları tek sende değil eşle yaşana sorunlar dar günlerden hepimiz geçtik allahın izniyle hresey karamsarlığa kapılma lütfen :)

Sürekli kendine acındırmaya çalışmak piskolojik bir rahatsızlıktır.

Tedavi olman önerilerine param yok diyerek mazeret bulmanın altında bu var
Çünkü tedavi olursan insanları acındıracak sebebin kalmayacak ?

Bir kısır döngünün içindesin amanede

Buraya istediğin kadar konu aç o bilgisayarı kapattığında gerçekle yüzyüzesin

daha öncede söyledim temenni etmem ama tedavi olmazsan çok şey kaybedeceksin

Burda dalga geçildiğini söylemedim ki, ben eltisinin ismini bile başka konuda dalga geçerlerken öğrendim. Hatta bir konu bile var "bir elti sedef vakası da benden" diye. Bunun adı nedir peki?

Ben konularını okumadan öğrenmiştim eltisini falan, gülüşerek anlatılıyordu. Gel de şimdi oku bu kızı? Di mi...

Bir sonuç alamayabilir, yazmak ister, doyasıya yazar, kimsenin buna karışma hakkı yok.

Bir insanın da damarına damarına basılırsa elbet bir noktada çirkefleşir o da... Sonra da vay efendim sen kendine laf söylettirmiyorsun diyolar bunları ortaya söylüyorum.

Genc kızlığında baban sucluydu,
Nişanlandın sedef suçluydu,
Evlendin eşin suclu.

peki ya sen? Senin bu kıskanclıkların, prenses havaların ne olacak?

ya geçen gün arayıp duruyordum kimin eltisiydi diye bulamadım forumda çalkalanan muhteşem elti sedef amanede nin eltisi miydi ?

suan cocuktan dha onemlı olan sensın
once kendını dusun kendını koru kolla ıyılestr sonra hazır oldgunda yap cocugu

Konu ya da konu sahibesi hakkında yorum yapmak istemeyebilirsiniz, konu sahibeleri istediği kadar konu açmakta nasıl serbestse, sizde yorum yapmama hakkına sahipsiniz.

Yorum yapıyorsanızda lütfen üyelerin kaç konu açtığıyla ilgili eleştiri yapmayınız, üyelerin konu limiti yoktur, isteyen istediği kadar konu açar, yeter ki açılan konular site kurallarına uygun olsun...

Forumda konu açma sınırı mı var ? Burası zaten içinizi dökebileceğiniz bir bölüm değil mi?
İsteyen istediği kadar konu açmakta özgür...

Konu sahibi, biraz kendinle ilgilenmelisin bence. Bu terapi ile başlayıp iş bulup çalışmaya kadar gider.
Eşin için bir şey diyemeyeceğim, lütfen hayatını düzene sokmadan bebek planı yapma
Geçmişi bırak; arkana bakarak ileriye doğru gidemezsin...

Ben burayı üyeliksiz takip ederdim eskiden o zamanlardan hatırlıyorum..
Senin sedefli konularını okurdum.
Niçin bu kadar taktı bu sedefe diye düşünür dururdum.

Sonra bir gün kafayı benim görümceye bir taktım takış o takış
Ölüyo deseler kafamı çevirip bakmam o kadar bir olay yetti bu nefrete..
Fazlasını yaşasam ne olur bilemem.

Sen neler yaşadın o an neler hissettin niye o insana o kadar taktın
kimse bilemez. Eminim geçerli sebeplerin vardır.
Burada gerçekten sedef konusu üzerinden seninle resmen stres atan insanlar var.
Çok çirkin buluyorum gerçekten.

İstediğin kadar da konu açarsın adminler dışında kimseyi ilgilendirmez.
Ama gördüğün gibi burada paylaşmak da sana iyi gelmiyor.
Reel, sanal farketmiyor insanlar çok acımasız..
Acılarını herkesin anlamasını bekleme.
Kendin için iyi şeyler yap. Buraya yazıp rahatlamak dışında bir şeyler..

Konu sayına bakıp seni kıran arkadaşın konusu da az değil hani.
İlk kez sayesinde konu sayısına baktım neredeyse her ay konusu var.
Bazen ayda iki hatta.

Kimi dertlerini içine atar 5 yıllık üyedir dert konusu göremezsiniz.
Kimi de anlatır,rahatlar. Hatası varsa görmek adına, objektif yorum almak adına,
bazen sadece teselli bulmak adına açar tüm dertlerini.
Bu yapı meselesidir.
Bunun için kimseyi suçlayamazsınız.

Eşinin tokat atması konusunda hatalı olduğu bir gerçek.
Ayrılıp ayrılmamak, ya da süründürmek veya görmezden gelmek, bunlar senin bileceğin şeyler.
Ama senin de ne sebeple olursa olsun adamın suratına çekirdek atman alkışlanacak
davranış değil..
Takıntılısın evet.. Ve zaten farkındasın.
Ama farkında olup insanlara bunu kabullendirmeye çalışmak yerine
Takıntılarından kurtulmak için çabala.
Eşin bir yere kadar katlanır, sabreder bir gün çeker gider.
Herkes bir gün bıkar..
O da dört dörtlük değil biliyorum.
İkiniz de kendinizde gerekli düzeltmeleri yapmalısınız.
Bu böyle olmaz. Bu anlattıkların, hatalı,takıntılı seni bir ömür çekilir yapmaz malesef..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…