amanedenin kalbi

konu benim konum dolayısıyla cevap hakkı doğdu bana, konuyu dalga amaçlı açmadım sadece bi göndermeydi sen fazla alıngansın galiba

konu benim konum dolayısıyla cevap hakkı doğdu bana, konuyu dalga amaçlı açmadım sadece bi göndermeydi sen fazla alıngansın galiba

:) Konuyu açan kim diye hiç bakmadım, konu başlığı zihnimde yer etti.

Neden gönderme yapma gereği duydun? Sanırım bu sorunun cevabı benim anlatmak istediğim mevzuyla örtüşüyor.
Bence bu soruyu kendisi sormalıydı ama görmedi sanırım ya da anlamadı olayı. Şahsen birisi benim açtım BDV içerikli bir konuyu tutup bu şekilde kendi konusuna çevirse hiç hoş karşılamazdım..

Konunuzu okuyunca gerçekten çok üzüldüm ama sizin konunuzu ilk kez gören birisi olarak,insanların verdiği tavsiyeleri pek takmayacağınızı düşünüyorum. Çünkü ilk sayfada bebek yapıp kendinize yarenlik etmesini yazmışsınız..Böyle bir evlilikte, böyle ailede, bu psikolojiyle bebek yapmak nasıl aklınıza yatıyor bilmiyorum?
İnsanlar muhtemelen bu fikirden vazgeçip, bir psikoloğa görünüp şu bulunduğunuz durumdan kurtulmanızı tavsiye edecekler ve bence siz umursamayacaksınız..
Hakkınızda hayırlısı olsun gerçekten mantıklı tavsiyeleri göz önünde bulundurun derim..

önce kendini sevmekle başla işe. hepimiz zor zamanlar yaşarız.

en başta yaptığın hata aile içinde yaşanan iyi-kötü olayı şimdiki eşine anlatman olmuş ki her tartışmanızda bunu senin yüzüne vurabiliyor. seni sevseydi bunu yapmazdı.

kız kardeşler arasında bir rekabet olabilir ama bu rekabeti yaratanlar anne-babalardır. mesela bizde de babam ablamı daha çok sever, bilirim yani. ama onu daha çok seviyor olması beni değersiz yapmaz.

senin bir tavrında konuşmadan, anlatmadan anlaşılmak istiyorsun, eşin tarafından. eski konularında da burada çok fazla şey söylendi, hiç birini dikkate almadın.

bir yerde kendi mutsuzluğunu kendin yaratıyorsun. bu kadar büyüteceğine her sabah kalktığında aynaya bakıp BEN DEĞERLİYİM, ÖNEMLİ OLAN BENİM de ve buna inan.

Ben esinizle olan bu durumunuzun ailenizden kaynaklandigini düsünüyorum. Babanizdan sefkat göremediginiz gibi itilip kakilmaniza müdahele etmemesi hatta tv seyretmesi, ablanizin yuvasinin yikilmasindan dolayi kinini size kusmasi, abinizin ayni sekilde havadan nem kapip sizi dövmesi sizde sefkat ve ilgi acligi yaratmis. Aileye yük olmamak icin ögrenciyken calismanizi bile kimse takdir etmemis.

Kiz cocugu icin baba figürü cok önemli. Bebekliginden tut genc kiz olana kadar babayla olan diyalog kisilik gelisiminde cok önemli. Devamli yaninizda arkanizda olan, sizi abi-ablaniz dahil kimseye ezdirmeyen, yaptiklarinizi ve fedakarliklarinizi takdir eden bir babaniz olsaydi böyle problemler yasamazdiniz diye düsünüyorum. Psikologlar psikiyatristler bosuna cocukluguna inmiyor hastalarinin.

Babanizda görmediginiz bu davranislari esinizde görebilseydiniz belki eski yaralariniz da kapanirdi. Baba evinde yasadiginiz hayal kirikligi ve mutsuzlugun evlenince bitecegine, esinizin aradiginiz erkek olduguna, sizi kayitsiz sartsiz sevecegine, koruyup kollayacagina inandiniz ama yine hayal kirikligi yasiyorsunuz.Eltiniz sizi ilk sinir ettigi anda esiniz kendisini tersleseydi "bu ilk ve son olsun, kimse benim karima bu sekilde davranamaz konusamaz, duymayacagim bir daha" deseydi agizlari kapatsaydi eltinize karsi bu kadar nefret dolu olmazdiniz belki. Yani hayatinizdaki ikinci erkek figürü de sizi hayal kirikligina ugratiyor. Bakin sizin bu haliniz evliliginizde catlaklar olusturuyor. Esiniz sizinle ayni karaktere sahip olmadigi ve size göre cok büyük O' na ise önemsiz gelen olaylar nedeniyle yipratiyorsunuz birbirinizi.

Biz kadinlar esimize kizginken neleri neleri hatirlariz, isitir önüne koyariz, küseriz konusmama karari aliriz hatasini anlasin diye. Ama onlar aksam eve gelir, yemekte ne var der, ya bugün isyerinde kafam sisti der, mac basladi mi diye tv karsisina gecer, birsey olmamis gibi davranirlar. Cünkü onlara göre gercekten de birsey olmamistir. Tartismayi kavgayi bile hatirlamazlar, cünkü bizim kadar üstünde durmuyorlar.

Sizin sorunlariniz cözülmeyecek gibi degil. Arkadaslarin psikologa git demelerinin amaci bu bence. Önce kendinizle bir barisin, gecmiste yasadiklarinizi cözüp arkanizda birakin. Fevri yaninizi törpüleyin. Esinizden ve evliliginizden beklentinizi koyun ortaya. Ayni sekilde esiniz icin de gecerli bu. O da koysun ortaya birseyler. Benim esimin bazi problemleri var ve asmasi icin benim de yardim etmem lazim; nasil ve neler yapmam - neler yapmamam gerektigi konusunda yardim almaliyim. Esim huzurlu ve mutlu olursa ben de olurum tarzinda düsünmesi lazim. Yoksa bu huzursuzluk, mutsuzluk, devamli kavga ortami yakar kavurur sizi.

Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun.

evet, sanal ortamda bile kendini acındırmaya çalışıyorsun. bu kadar uzun yazınca insanların fikri değişmeyecek ki. takıntılı ve normal olmayan bir insansın, normale dönmen için tedavi olman lazım
eşinin şiddet uygulaması çok çok kötü bir şey , asla haklı değil. ancak adam cinnet gibi birşey geçirmiş sanırım, senden ve tavırlarından bıkmış bunalmış , sürekli aynı şeyi takıp adamın önüne ısıtıp ısııtp getiriyosundur allah bilir.

Surekli birilerini suçlayarak yaşayamazsın.
Anlıyorum, ilgiye,sevgiye açsın ...
Ama bunu burada bulamazsın .
Bence biraz içine yönel, maneviyata yönel canım.

3 yilda 15 konu acmisim.Pes nasil cok oluyor veya her oteki ay konu acmis oluyorum anlamadim? Matematikle ilgili sorununuz var sanirim.

Son düzenleme:
canrim ,zo günler gecirmissin ümüdini yitirme sen önce ruh halini düzeltmen lazim bir doktora bas vur yazini okudum üzüldüm bu durumda alinyan olursun hic birseyle mutlu olmazsin dönecek yerin olmadigi icin caba sarfetmen lazim malasef hic birsey kendiliginden olmaz sevgisiz büyümek insani bu hale getiriyor kendini birakma asla tedavilerini olmadan cocuk isteme ,bebek icin tedavini yaptir sagyini kaybetme yagmurdan sonra günes dogar unutma kendine güven!!!!!!!

canim ,zor günler gecirmissin ümüdini yitirme sen önce ruh halini düzeltmen lazim bir doktora bas vur yazini okudum üzüldüm bu durumda alinyan olursun hic birseyle mutlu olmazsin dönecek yerin olmadigi icin caba sarfetmen lazim malasef hic birsey kendiliginden olmaz sevgisiz büyümek insani bu hale getiriyor kendini birakma asla tedavilerini olmadan cocuk isteme ,bebek icin tedavini yaptir sagyini kaybetme yagmurdan sonra günes dogar unutma kendine güven!!!!!!!

Amanede,sakın ailenin açığını eşine verme.Çok zararını görürsün,ben gördüm.Onları daha iyi oldular diye göster..Ve eşine daha güçlü görün..Özellikle koca namzetleri kadınları aslında güçlü görmek isterler,onlar bile uğraşmak istemezler..
Umarım kendini daha iyi hisseder,daha güçlü olursun..Eşinle gereksiz yere kavga etme.Onun değerini bil.Bazı konularda alttan al.Biliyorum geçmişin seni hırçın yapıyor bugününde.Ama bu eşinin suçu değil,anlamaz,ve başına kakar..Erkekler de dahil zordan kaçar malasef..
sevgiler..

klasik son
mutsuz kadın bi çocuk yapıp mutsuzluğunu onda gidermeye çalışır
o zavallıyı da mutsuz eder
ne anlıyorsunuz bilmiyorum ki şu hayatlarınıza bir sorun daha eklemekten

bazı insanlar aynı yorumu banada yaptılar takma konuna gelince bence biraz üç maymunu oyna eşinin sevgisini kaybetme derim çünkü baba evi zaten zor olur canım kib

Değerli Amanede;

Gülümsettin beni akşam akşam... Sakın dertlerine gülümsediğimi düşünme, bunların hepsini zaten biliyordum.. Bunlar seni "sen" yapan ve aslında her konunu okuduğumda bana zaten göz kırpan dertlerindi... Sadece senin elinden okumak isterdim hep nasip oldu.. Gülümsediğim ise "Baştan yapman gerekeni şimdi yapmış olman"...

Ben kendimce varsayımsal yaklaşarak ve hatta belki de hiç doğru olmayan bir kaç şey yazmak istiyorum sana =)

Kıskançlığının "Kaybetme Korkusundan" kaynaklandığını düşünüyorum... Aslında eşin söz konusu değil burada, tam olarak.. Hatta belki üzerinde hiç düşünmedin bile "güvenilir" birisi ile mi evlisin, değil misin? Güvenilir varsaydığını düşünüyorum. Senin için önemli olan, kurduğun yuvanın kesinlikle yıkılmaması (Bu hepinizde yok mu? diyeceksin.. Elbette var ama daha gerçek tehditlere karşı) En basit şeyi bile tehdit algılıyorsun... Dönecek bir yerin olmadığını düşünüyorsun ki, bu kadınların pek çoğunda var... Peki doğru mu yapıyorsun?

Hayır... Kıskançlık - Hırçınlık ve Agresifliğe dönüşmüş... Korkuların çeşitlenerek biraz seni esir almış gibi.. Farketmeden evliliğini eşin için bıktırıcı bir noktaya çekiyorsun.. Bunun için uzman yardımı alman lazım...

Aile olgusu temelinden sarsılmış gençliğinde.. Bu çok acıdır... "Aile" olmayı istemek, zaman içerisinde başka bir tanıma bürünmüş olabilir senin için... Zira ablan ve baban ve hatta erkek kardeşin bildiğin tek aile yapısını zaman içinde çok fazla tehdit edip seni güvensiz hissettirmiş.. Kaç kişilik bir aile olunabileceğini bilmiyorsun.. Eşin ile kurduğun ailenin bu nedenle yalnızca ikinizden oluşması ancak seni güvende hissettiriyor.. Farkında olmadan çevrede ki herkesi bu yüzden "aile" zannettiğin çekirdek yapıdan uzak tutmaya çalışıyor ve hatta bazen bunun için bahaneler de bulabiliyorsun... Haklısın... Çünkü bu güvensizlik çok önceden geliyor, çehizinde bile vardı... Ancak bazen haksız bahanelerle de bunu yaptığın oluyor ve şu an cicim ayında olduğunuz için eşin bunları değerlendirememiş olabilir.. Birgün farkettiğinde olanları bunlar için sana cephe alabilir... Oysa gerçek nedeni bilseydi eminim sonuç daha yumuşak olurdu...

Eşini tokat raddesine getiren sadece onun kendi asabiyeti değil... Gittikçe sarmal bir şekilde ilerleyen hırçın bir döngün var... Kendin de farkındasın ve soluğu sürekli burada alıyorsun.. Eleştirilmek de istemiyorsun, hiçbirimiz istemeyiz...

Tüm bunlar için uzman yardımı alman lazım...

Aslında ne bu kadar kıskançsın... Ne de bu kadar saplantılı...
Derinde olan şey, en çok istediğin şeye karşı aldığın darbeler yüzünden hissettiğin güvensizlik.. Zemin kayıyor gibi sürekli altından...

En çok istediğin şey "Aile" olmak... Ya da bir "Aile".... Ancak doğru tanımı bilmiyorsun....
Baştan başlayıp taşları yerine koyman lazım....
Bir kez daha yazıyorum "Uzman yardımı alman lazım".... Bak nasıl herşey düzelecek...

Ben seni seviyorum, ilgiyle takip ediyor ve sonucunu görmek istiyorum,
Selamlar,

Son düzenleme:

Ben de seni seviyorum
Ve mesajına sonuna kadar katılıyorum

Seni seviyorum serotonin, keşke gerçek hayatta yakınımda bir yerlerimde olsaydın da, ağlayarak ve ya gülerek hep sana gelip anlatsaydım ilk, her şeyimi

herkesin derdi kendine dağdır. arkadasin psikolojisi iyi degil ki burada. . Allah yardimcin olsun.

Canim birak bu kadar konu acmayi, belli bazi sorunlar var ama psikolojik destek alman taraftariyim.

Hepimizin hayatinda cesit cesit dertler var. Bak bu forumdan bir arkadasimiz daha gencecik yasinda kansere yenildi, arkadasinda bir yavru ve esini birakti..

Aldigin her nefese sukret ve evliligini korumaya duzeltmeye bak, ama gidip cokta kafa yorma hayat cok kisa, bu kadar stres iyi degil!!

Sizi gerçekten kınıyorum. Bukadar yıkıcı olmamalısınız. İnsanlar dışarıda herkesle herşeyini paylaşamıyor bende dahil. ve bir insanın onlarca konuyla alakalı yüzlerce sıkıntısı olabilir. Bu konuda içini dökmek isteyebilir. İlginizi çekmiyorsa okumazsınz veya cevap vermezsiniz. Son 1 haftada 2 tane konunuza rast geldim sizinde hatta bende dert saymadığım halde sizin derdinizdir diye saygı gösterip fikrimi yazdım. Lütfen bukadar sert ve kırıcı olmayın. Etrafımızda sokak sokak gezip her gördüğüne dert yanan insanlar var onlardan mı olsun kadıncağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…