- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.121
Herkese Merhaba! FSH'im 36'lari görmüştü ve erken menopoz geçiş süreci dendi! AMH ise 0.09 sonucuyla iyice bitirmişti beni.. Bu sonuçları gören her doktor,hemen tüp bebeğe kosmami tavsiye ediyordu! Belki de o panikle deneyecektim; ama bir talihsiz kaza ve ameliyat dolayısiyla aylarca başka bir hastalıkla uğraştım ve tüp bebek denemesini öteledim. Bu arada Solgar'dan Resveratrol ve koenzim Q 10 kullandım. Bu süreçten -korunmadan geçen- 7 aydan sonra hamile kalmıştım. Kimyasal gebelikmis ve uğurladık... Ve bu düşükten sonra 2 ay vücut toparlansin diye bekleyip korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kalmıştım! Henüz 3 ayı geride bıraktım gebelikte ve hala yüreğim ağzımda...Erken menopozu duyduğumda 36 yaşındaydım.. Sigara ve içki kullanıyordum ve çok stresli,çok üzüntülü bir dönemden çıkmıştım. FSH sonradan düşmüş olsa bile kötü değer geçerlidir diyor doktorlar... Bunu kabullenerek yaşamıştım. Yine de erken menopoz ve çocuk sahibi olamama fikriyle barışmak çok zordu.. Sağlıklı kürler yapmadım;yapamadım,aksine içkiye ve sigaraya devam ettim o dönemde..Hatta hamile kaldığımı öğrenene kadar devam ettim.. Psikolojik olarak üstuste gelenlerle,buna kaza ve ameliyatim ve geçmiş birikimlerim dahil, baş etmeye çalışırken tokezlemistim! Ben bu anlamda iyi bir örnek değilim. Kendine iyi bakıp kürler uygulayanlar devam etsinler! Ben ruhu kurtarırken bedeni ihmal ediyordum.Ama hamileyim..Hem de FSH yüksek,AMH çok düşükken... Umudun kendisi tek başına güç kaynağıdır! Bu teşhisi duyanlara sesleniyorum. 1 yıl önce perisandim maalesef,çünkü haberim yoktu mucizelerden! Şimdi bir oğul taşıyorum karnımda.. Her saniye şükrediyorum! Dileyen herkes bir an önce güzel haberler alsın dilerim! Yıkılmak yok! Ben artık bebek hayalimi bırakıp psikolojimi düzeltmeye çalıştığım,yani aslında bebek planını herşeye rağmen biraz arka plana attığında hamile kaldım.. Aşk gibi birşey..Beklemediğimizde geliyor! Direnin!!! Sevgilerimle!
Canım yumurta rezervini gösteren testCanım amh rahim duvarı kalınlığı mı ?
Nedir ?
Teşekkür ederim inşaallah hepimizi!Masallah, cok guzel haberr, Allah sağlıkla kavustursun sizi bebeginize :)
Amh,fsh ve yaşınız kac :)
Ne kadar sevindim bilemezsin listeye baktım Amh 0.1 yaş 31 diye not almışız seni de ve ilk denemende hamilesin. Tebrik ederiz, listemize umut olacak bir hamile daha ekşendi hamile olanlar genelde artık yazmıyor bizimle yazıp paylaştığın için sağolasın.
Çok teşekkür ederim; tedavinizde kolaylıklar,başarılar dilerim! Benim sürecimde "beklememeyi" başarmak aslında mecburen gelen bir dersle oldu diyebilirim. Erken menopoz lafı ve bundan dolayı hayatımda yaptığım ani değişiklikler o kadar sıkışmış hissettirmisti ki.. Süreçte denk gelen kaza, ameliyat, üstüne düşük derken dağılan psikolojimi kurtarmak zorunda kaldım ve "ben olmazsam hiçbir şey olmaz;bebek de olmaz" dedim! Çok ihtiyaç hissetsem de olası bir bebek planıni aklımda tutarak antidepresan kullanmadım. Ruh halimi toparlamaya çalışırken yürüyüş rekortmeni oldum neredeyse ve yavaş yavas bebek planı odağimdan mecburen çıkmış oldu galiba! Keşke bunu daha bilinçle yapabilseydim; ama "Allah'ın sopası yok ki" yöntemiyle mecburen öğrenmiş oldum! Yaş baskısı,tren kaçıyor hissiyatı insanı çok geriyor.. Ama mucize haberlerin sonu yok ki.. bir yakınım 44 yaşında tatil rehavetinde hamile kaldı, tüp bebek denemelerinden sonra:) Belki de kendimizi sıkıştırmayıp ruh halimize yatırım yapmalıyız öncelikle!( Yürüyüş,spor,yoga,belki psikoterapi, hobiler,gezme,sosyal aktiviteler vs..) Tabii benim o dönem hiç beceremedigim beden sağlığına da yatırım önemli! Ruh ve beden bir ikili çünkü! Umudumuz daim olsun! Yüksek moralle, iyi haberler alın dilerim tez zamanda!Sırf bize umut olsun diye üye olup yazmışsınız çok zarifsiniz,teşekkür ederiz.
İşte bu “beklememek” tavrı okadar önemliki bu konuyu unutup hayatına devam edebilmek oladar önemli ki (zor olsa da) çünkü bu zor süreçlerden geçip en nihayetinde kim aklından çıkarıyorsa hep hamile kalıyo. Hatta Ebru Destan ın buna ilişkin bir kitabı var. Nedense hamile kalmaya kitlenince vücut hamile kalamıyor. Mümkün olduğunca akıldan uzaklaştırmak lazım siz onu başarmışsınız...
Benimde AMH 0.02 FSH 15,değerlerimiz yakın. Doğal yoldan hamile kalmanız beni çok umutlandırdı. Ben şuan tüp bebek tedavisinde iğneler aşamasındayıım. Umarım hepimizin gönlüne göre olur ....
Canım yumurta rezervini gösteren test
Doktorun iyi dediyse öyledir canım.Benimde amh ye göre yumurtlamam iymiş en son doktorum öylw dedi banadaİyi demişti ama bilemedim
Doktorun iyi dediyse öyledir canım.Benimde amh ye göre yumurtlamam iymiş en son doktorum öylw dedi banada
fsh lh hormonları vardır belkideEvet canım herşey yolunda dedi doktorum ama
Elimdeki testte amh yazmıyor baska ne yazabilir
fsh lh hormonları vardır belkide
Evet değerlerin baya güzel canım.Senin aslında doğal yolla hamile kalman lazımFsh 7.56
Lh 13.45
Estradiol 146
Prolaktin 23.59
İnsülin 7.30
Hepsi normal gösteriyor
Evet değerlerin baya güzel canım.Senin aslında doğal yolla hamile kalman lazım
İnsallah canım şansın çok yüksek.büyük ihtimalle ilk denemede pozitifi gorürsünDoktor da aynı şeyi söylüyor
Aşılama önerdi
Ama artık ben anne olmak istiyorum
Tüp bebeğe başladık
İnşallah tutar canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?