AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Bir kere hamile kalmışsınız İnan’ın bu tekrar olacaktır endişeleriniz de haklısınız ancak bir tane iyi yumurta verseniz bile bu sizi gebe bırakabilir yani inş öyle olur Tüp bebek ilaçlarının rezerv azaltıcı durumu yok zaten ilaçlar o ay görünen folükül sayısını canlı tutmak için veriliyor yani bir sonraki dönemin rezervinden çağırma olmuyor.bu kesin bilgidir. İçiniz rahat olsun diğer arkadaşların da kafası karışmasın.doktor ilaçlı tedaviye sıcak bakmamıştır zaten sayı az buna yüksek doz da verilse az dozda verilse alınabilecek sayı az olduğu için ilaçlı tedaviyi uygun bulmamıştır. Zaten bir çoğumuz yüksek dozda ilaçlarla tedavi olmuyoruz. Ben de klomenle tedavi oluyorum

Düşük rezerv olunca menopoz korkusu her daim oluyor. Tüp bebek tedavisine kadar 25-32 gün arası kendiliğinden regl olabiliyordum. Şimdi dış gebelikten sonra olamam korkusu bastı. Şu an gebelik daha çabuk sonlansın diye vitaminleri kürleri de bırakmak zorunda kaldım. Değerlerim sıfırlanınca tekrar kürlere başlayacağım. Arı sütü faydalı oldu ancak yumurta sayısını arttırmıyor. Olan yumurtalar daha hızlı büyüyor ve sanırım kaliteye de katkısı oluyor. Tüp bebekte yüksek fsh ye rağmen yumurtalarım 6 günde toplanacak kıvama geldi sayesinde. Çok ilaç kullanmam gerekmedi. Bu da iyi bir şey.

Çok teşekkürler. Umuyorum bir dahaki sefere hamile kalacaksam sağlıklı şekilde olur. Dış gebelik çok korkutucu ve çileli bir şeymiş, tekrar yaşamak istemem. Tüp bebek ilaçları kısa vadede rezerve zarar vermiyor, o konuda içim rahat. Zaten doktorun söylediği ard arda sürekli ilaçla aşılama denenmesi içindi. Şu an endişem dış gebelik sonlansın diye yapılan kemoterapi iğnesinden kaynaklı daha çok. Bu ilacın kısa vadede yumurtalıkları etkilediği kesin biliniyor, kalite ve sayıya etkisi 3-6 ay sürebilir, sonra düzelir deniyor ama düşük rezervi olanlarda durum kalıcı olabilir diye bir uyarı da var.

İnstagram sayfası var c life bitkisel macın diye içinde sizin yazdıklarınız Yok adaçayı hayıt çörek otu Aslan pençesi falan vardı kullanın şifa olsun

Teşekkürler. İnceledim macunun içeriğini .içindeki bitkilerin hepsi zaten ot olarak aktaran alıp çayını yapıp içtiğim şeyler.adaçayı, hayıt, civan perçemi, aslan pençesi hepsi var.biraz zaman geçsin yeniden başlicam hepsine.

Hanımlar bu arı sütü gerçekten yumurtayı hızlı mi büyütüyor. Bende hem rezerv az hem yumurta tembel 21. gün opu oldum ve tüm yumurtalarım boş çıktı

Dış gebeliği operasyonla sonlandıramıyorlar mı.bağışlayın bilmediğim için soruyorum.
Yani ilaçla kendi mi sonlanacak .Allah şifa versin acilen inş.
Arı sütü ben de kullandım.
Denemediğim tek şey şu macunu mübarek diye bir macun var .onu yaptırabilirsem kullanmak istiyorum .mücadeleden vaz geçmicez .umudumuzu hep diri tutacağız

Aynı şekilde, mücadeleye devam. Daha şimdiden ikinci tüp bebek tedavimi planlamaya başladım.

Tüplere müdahale ileride gebe kalmada daha fazla sorun oluşturabileceğinden eğer dış gebelik çok ilerlememişse ilk önce ilaç verip kendisinin düşmesini bekliyorlar. Kemoterapi ilacı kullanmalarının nedeni embriyonun bölünmesini ve gelişmesini durduruyormuş. Aynı kanser hücrelerinin gelişmesini ve bölünmesini durdurduğu gibi etki ediyor yani. Tabi çok daha düşük dozda ve genelde tek bir kez kullanılıyor. Böylece tüp zarar görmeden embriyo çözüyormuş. Bazen ikinci iğne de gerekebiliyormuş, neyse ki bende tek iğne etkili oldu.

Allaha şükür atlattım şuan gayet iyiyim ama malesefki erken menopozla savaşıyorum hakkımız da herseyin hayırlısı bugunlerimede şükür diyebilecek şeyler atlattım..rahimi biraz dinlendirmek gerekiyor bence 3 ay hiçbirşeyi kafaya takma olabildiğince sağlıklı ve faydalı seyler tüket takviyelere yeniden başla biraz kendinle ilgilen bak kızında varmış onunla keyifli kaliteli zaman geçir biraz kafanı rahat bırak ben inanıyorum yeniden hamile kalacaksın ama pıhtılaşma olayını en yakın zamanda kürtajı yapan doktorunla görüş yoksa yine aynı seyleri yaşarsın allah korusun

Bu bahsettiğiniz ilacın ismi ne?

Hanımlar merhaba benim gibi amh sı son bir yılda 0’77den 1.12 ye yükseldi ve en son 0.55e düştü iniş çıkış olabiliyor mu .sizdede oldumu acaba

Hanımlar merhaba benim gibi amh sı son bir yılda 0’77den 1.12 ye yükseldi ve en son 0.55e düştü iniş çıkış olabiliyor mu .sizdede oldumu acaba
Ben de ilk defa amh nin yükseldiğini duydum yani fsh değeri değişken ama amh değişken değil diye biliyordum ben de .doktorunuza sordunuz mu böyle bir şeyin olup olmayacağını acaba .

Dış gebelik için olduğum iğnenin yumurta rezervine etkilerini araştırırken yabancı forumlarda bir yazı okudum. Kadının AMH'si iğneyi olmadan önce yüksekmiş. Şimdi tam kaçtı hatırlamıyorum. İğneden sonraki ay tekrar baktırmış. %80 düşüş olmuş. Doktoru iki ay sonra tekrar bakalım demiş.İki ay sonra baktırdığında iğnenin etkisi geçtikten sonra AMH %50 artmış. Eski değeri kadar yükselmese de bayağı yükselmiş. Muhtemelen sonraki aylarda daha da yükselmiş olabilir. Ben de değişmez sanıyordum, şaşırmıştım.

Ben de ilk defa amh nin yükseldiğini duydum yani fsh değeri değişken ama amh değişken değil diye biliyordum ben de .doktorunuza sordunuz mu böyle bir şeyin olup olmayacağını acaba .
Böyle iniş çokışlar psikolojimide bozdu gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…