- 13 Ağustos 2017
- 475
- 478
- 103
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #5.161
Bir kere hamile kalmışsınız İnan’ın bu tekrar olacaktır endişeleriniz de haklısınız ancak bir tane iyi yumurta verseniz bile bu sizi gebe bırakabilir yani inş öyle olur Tüp bebek ilaçlarının rezerv azaltıcı durumu yok zaten ilaçlar o ay görünen folükül sayısını canlı tutmak için veriliyor yani bir sonraki dönemin rezervinden çağırma olmuyor.bu kesin bilgidir. İçiniz rahat olsun diğer arkadaşların da kafası karışmasın.doktor ilaçlı tedaviye sıcak bakmamıştır zaten sayı az buna yüksek doz da verilse az dozda verilse alınabilecek sayı az olduğu için ilaçlı tedaviyi uygun bulmamıştır. Zaten bir çoğumuz yüksek dozda ilaçlarla tedavi olmuyoruz. Ben de klomenle tedavi oluyorumBenim de AMH değerim düşük. 4 ay önce 0,42 çıkmıştı. 39 yaşındayım. FSH son ölçtürdüğümde 18 civarıydı. Ocak ayında ilk tüp bebek denememizi yaptık. 3 ay arı sütü, coq10, bir dolu vitamin kullandım. Ona rağmen sadece 4 yumurtam oldu, 2'si döllendi, ikisini de 3. günde transfer ettiler, sonuç dış gebelik oldu, iki hafta önce iğne oldum, hala kendiliğinden düşmesini bekliyorum. Bir de bu iğne kemoterapi iğnesi olduğundan 3 ay tekrar tüp bebek deneyemeyeceğiz. Ayrıca maalesef yumurta kalitesini iyice düşürüyormuş ve özellikle tüp bebek tedavisi sonrası ilaçlar yüzünden yumurtalıklara giden kan akışı arttığından kemoterapi ilacı düşük doz bile olsa doğrudan yumurtalıkları etkiliyormuş. Geçici bir durum diyorlar ama azalmış bir yumurta rezervi üzerinde etkisi ne olur bilmiyorum. Bu yüzden bir de üzerine bir daha adet görememe ve doğrudan menopoza girme korkusu eklendi. Şimdi keşke 3-4 kez yumurta toplansaydı da en azından menopoz korkusu olmadan, henüz yumurtam varken elimizde çok sayıda embriyo olurdu diye düşünüyorum. Maalesef acı bir tecrübe yaşamış oldum. Umarım yumurtalıklarım bir kez daha denememe izin verir de bu sefer daha doğru, içime sinen bir şekilde tedavi olabilirim.
Bu arada benim normal kadın doğum doktorum da (tüp bebek için gittiğim değil) ilaçlı tedavileri düşük rezervde önermediğini söyledi. Sonuçta belli bir rezervimiz, kalan yumurta sayımız var ve ilaçlar yumurtalıkları uyarıp daha fazla yumurta ürettikçe bu sayı daha da azalıyor. Yani bir yumurta yerine 5 yumurta ürettiğinde rezerv daha hızlı tükeniyor. Tüp bebekte en azından hamilelik şansı daha yüksek ama aşılama, ilaçla normal yoldan deneme durumlarında şans az olduğundan rezerv de boşuna tükenmiş gibi olunuyor. O yüzden tüp bebek dışında ilaçlı tedavi önermiyorlar.
İşte benim kafadan bir insanı buldum , kader gayrete aşıktır devam arkadaşım..Evet o konu bizim içinde dert.. Napalım gerekirse bi ömür çalışmaya razıyım ben
Ben de bidaha Dr a gidersem sorucam tekrar ama yazdıklarınız mantıklı tüp bebek dışında neden ilaçlı tedavi önermedikleriyle ilgili.
Çok geçmiş olsun üzüldüm sizin için de, aynı korkuları ben de yaşıyorum.zaten menopoza girdim giricem bir daha regl olur muyum diye takılıyor kafama.ama saraçoğlunun kürleriyle regl olmuştum ben ilaçsız aslan pençesi ve soğan kürüyle.gerekirse sil baştan başlayıp yine uygularım .birde şu bahsedilen macunu denicem ben, umudumuzu kaybetmeyelim.birbirimiz için dua edelim inşallah
Bir kere hamile kalmışsınız İnan’ın bu tekrar olacaktır endişeleriniz de haklısınız ancak bir tane iyi yumurta verseniz bile bu sizi gebe bırakabilir yani inş öyle olur Tüp bebek ilaçlarının rezerv azaltıcı durumu yok zaten ilaçlar o ay görünen folükül sayısını canlı tutmak için veriliyor yani bir sonraki dönemin rezervinden çağırma olmuyor.bu kesin bilgidir. İçiniz rahat olsun diğer arkadaşların da kafası karışmasın.doktor ilaçlı tedaviye sıcak bakmamıştır zaten sayı az buna yüksek doz da verilse az dozda verilse alınabilecek sayı az olduğu için ilaçlı tedaviyi uygun bulmamıştır. Zaten bir çoğumuz yüksek dozda ilaçlarla tedavi olmuyoruz. Ben de klomenle tedavi oluyorum
İnstagram sayfası var c life bitkisel macın diye içinde sizin yazdıklarınız Yok adaçayı hayıt çörek otu Aslan pençesi falan vardı kullanın şifa olsun
Hanımlar bu arı sütü gerçekten yumurtayı hızlı mi büyütüyor. Bende hem rezerv az hem yumurta tembel 21. gün opu oldum ve tüm yumurtalarım boş çıktıDüşük rezerv olunca menopoz korkusu her daim oluyor. Tüp bebek tedavisine kadar 25-32 gün arası kendiliğinden regl olabiliyordum. Şimdi dış gebelikten sonra olamam korkusu bastı. Şu an gebelik daha çabuk sonlansın diye vitaminleri kürleri de bırakmak zorunda kaldım. Değerlerim sıfırlanınca tekrar kürlere başlayacağım. Arı sütü faydalı oldu ancak yumurta sayısını arttırmıyor. Olan yumurtalar daha hızlı büyüyor ve sanırım kaliteye de katkısı oluyor. Tüp bebekte yüksek fsh ye rağmen yumurtalarım 6 günde toplanacak kıvama geldi sayesinde. Çok ilaç kullanmam gerekmedi. Bu da iyi bir şey.
Düşük rezerv olunca menopoz korkusu her daim oluyor. Tüp bebek tedavisine kadar 25-32 gün arası kendiliğinden regl olabiliyordum. Şimdi dış gebelikten sonra olamam korkusu bastı. Şu an gebelik daha çabuk sonlansın diye vitaminleri kürleri de bırakmak zorunda kaldım. Değerlerim sıfırlanınca tekrar kürlere başlayacağım. Arı sütü faydalı oldu ancak yumurta sayısını arttırmıyor. Olan yumurtalar daha hızlı büyüyor ve sanırım kaliteye de katkısı oluyor. Tüp bebekte yüksek fsh ye rağmen yumurtalarım 6 günde toplanacak kıvama geldi sayesinde. Çok ilaç kullanmam gerekmedi. Bu da iyi bir şey.
Dış gebeliği operasyonla sonlandıramıyorlar mı.bağışlayın bilmediğim için soruyorum.
Yani ilaçla kendi mi sonlanacak .Allah şifa versin acilen inş.
Arı sütü ben de kullandım.
Denemediğim tek şey şu macunu mübarek diye bir macun var .onu yaptırabilirsem kullanmak istiyorum .mücadeleden vaz geçmicez .umudumuzu hep diri tutacağız
Allaha şükür atlattım şuan gayet iyiyim ama malesefki erken menopozla savaşıyorum hakkımız da herseyin hayırlısı bugunlerimede şükür diyebilecek şeyler atlattım..rahimi biraz dinlendirmek gerekiyor bence 3 ay hiçbirşeyi kafaya takma olabildiğince sağlıklı ve faydalı seyler tüket takviyelere yeniden başla biraz kendinle ilgilen bak kızında varmış onunla keyifli kaliteli zaman geçir biraz kafanı rahat bırak ben inanıyorum yeniden hamile kalacaksın ama pıhtılaşma olayını en yakın zamanda kürtajı yapan doktorunla görüş yoksa yine aynı seyleri yaşarsın allah korusunTeşekkürler .size de geçmiş olsun inş sağlık sorunlarınızı atlatmışsınızdır.şu an kafam karman çorman bi de pıhtılaşma sorunu olabileceğini düşünüyorum.kürtaj olduğum için en az 3 ay beklemeden Dr a da gidemem.
Bu bahsettiğiniz ilacın ismi ne?Aynı şekilde, mücadeleye devam. Daha şimdiden ikinci tüp bebek tedavimi planlamaya başladım.
Tüplere müdahale ileride gebe kalmada daha fazla sorun oluşturabileceğinden eğer dış gebelik çok ilerlememişse ilk önce ilaç verip kendisinin düşmesini bekliyorlar. Kemoterapi ilacı kullanmalarının nedeni embriyonun bölünmesini ve gelişmesini durduruyormuş. Aynı kanser hücrelerinin gelişmesini ve bölünmesini durdurduğu gibi etki ediyor yani. Tabi çok daha düşük dozda ve genelde tek bir kez kullanılıyor. Böylece tüp zarar görmeden embriyo çözüyormuş. Bazen ikinci iğne de gerekebiliyormuş, neyse ki bende tek iğne etkili oldu.
Acaba farklı laboratuvarlara mi yaptirdinizHanımlar merhaba benim gibi amh sı son bir yılda 0’77den 1.12 ye yükseldi ve en son 0.55e düştü iniş çıkış olabiliyor mu .sizdede oldumu acaba
Hepsi devlet hastanesinde yapıldıAcaba farklı laboratuvarlara mi yaptirdiniz
Hiçbir fikrim yok yükselmiyor diyorlar gerçi ben de doktor değilim ama bence sayılara takılmayın elinizden geldikçe uğraşın tedavilerinizi olunHepsi devlet hastanesinde yapıldı
TeşşekürlerHiçbir fikrim yok yükselmiyor diyorlar gerçi ben de doktor değilim ama bence sayılara takılmayın elinizden geldikçe uğraşın tedavilerinizi olun
Ben de ilk defa amh nin yükseldiğini duydum yani fsh değeri değişken ama amh değişken değil diye biliyordum ben de .doktorunuza sordunuz mu böyle bir şeyin olup olmayacağını acaba .Hanımlar merhaba benim gibi amh sı son bir yılda 0’77den 1.12 ye yükseldi ve en son 0.55e düştü iniş çıkış olabiliyor mu .sizdede oldumu acaba
Böyle iniş çokışlar psikolojimide bozdu gerçektenBen de ilk defa amh nin yükseldiğini duydum yani fsh değeri değişken ama amh değişken değil diye biliyordum ben de .doktorunuza sordunuz mu böyle bir şeyin olup olmayacağını acaba .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?