- 26 Kasım 2017
- 152
- 64
- 13
- 45
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #5.181
Ocak’ta kimyasal gebelik geçirdim ama herhangi bir ilaç kullanmadan kendi sonlandı acaba bu gebeliğin etkisimi bendekiDış gebelik için olduğum iğnenin yumurta rezervine etkilerini araştırırken yabancı forumlarda bir yazı okudum. Kadının AMH'si iğneyi olmadan önce yüksekmiş. Şimdi tam kaçtı hatırlamıyorum. İğneden sonraki ay tekrar baktırmış. %80 düşüş olmuş. Doktoru iki ay sonra tekrar bakalım demiş.İki ay sonra baktırdığında iğnenin etkisi geçtikten sonra AMH %50 artmış. Eski değeri kadar yükselmese de bayağı yükselmiş. Muhtemelen sonraki aylarda daha da yükselmiş olabilir. Ben de değişmez sanıyordum, şaşırmıştım.
Ocak’ta kimyasal gebelik geçirdim ama herhangi bir ilaç kullanmadan kendi sonlandı acaba bu gebeliğin etkisimi bendeki
o kürü nasıl yaptığını bana özelden yazabilir misin? adet olmuyorum 3 aydir..menapoza girdigim söylendi..lütfen bu konuda çok çaresizimBen de bidaha Dr a gidersem sorucam tekrar ama yazdıklarınız mantıklı tüp bebek dışında neden ilaçlı tedavi önermedikleriyle ilgili.
Çok geçmiş olsun üzüldüm sizin için de, aynı korkuları ben de yaşıyorum.zaten menopoza girdim giricem bir daha regl olur muyum diye takılıyor kafama.ama saraçoğlunun kürleriyle regl olmuştum ben ilaçsız aslan pençesi ve soğan kürüyle.gerekirse sil baştan başlayıp yine uygularım .birde şu bahsedilen macunu denicem ben, umudumuzu kaybetmeyelim.birbirimiz için dua edelim inşallah
Yazdım canım ben de 3 ay adet olmamıştım sonra ilaçla oldum daha sonra o kürlerle kendiliğinden oldu Allah'tan ümit kesilmez inşallah düzenli regl oluruz ve yumurta rezervimiz çoğalır .o kürü nasıl yaptığını bana özelden yazabilir misin? adet olmuyorum 3 aydir..menapoza girdigim söylendi..lütfen bu konuda çok çaresizim
Aslında daha önemli olan bişey daha var ; görülen folikül sayısı. Boşverin amh yı yumurtanız çıkıyorsa şanslısınız Bi an önce tedaviye başlayın bebek sahibi olun. İşi şansa bırakmayın. Sonra geçen zamanda foliküllerde yerine gelmez.Arkadaşlar ben geçen yıl mart ayında amh 0.49 du bu gün hacettepede baktırdım 0.75 çıktı tam bir yıl sonra bu kadar fark eder mi ben amh nın en düşüğünün kabul edildiğini biliyorum bu testin güvenirliğine De inanamadım
Benim çikolata kistlerim o kadar büyükki foliküllerim sayılamıyor bakalım Hacettepe de doktor tüp bebeğe hemen başlattı hayırlısı olsun çok takıyordum ama daha iyim olmuyorsa vardır bir hayırAslında daha önemli olan bişey daha var ; görülen folikül sayısı. Boşverin amh yı yumurtanız çıkıyorsa şanslısınız Bi an önce tedaviye başlayın bebek sahibi olun. İşi şansa bırakmayın. Sonra geçen zamanda foliküllerde yerine gelmez.
15 yumurta bir bebek ne demek anlamadım 1 yumurtadan bile bebek olabilir kısmet işiMerhaba arkadaşlar öncelikle hepiniz için tüm kalbimle bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza almanızı diliyorum. Ben 20 yaşındayım ve bekarım. 2 hafta önce amh değerimin 0.09 olduğunu öğrendim. Fsh 14 çıktığı için amh bakma gereği duydular. Ankarada Cem Atabekoğluna gittim. Karından yumurta toplamadan bahsetti ama bu bağırsaklara zarar verirmiş. Az yumurta vereceğim için de tek sefer yeterli olmazmış. 15 yumurta toplarsak 1 bebek diyebiliriz dedi. Bir de yumurta dokusunu dondurabiliriz ama başarılı örneği az dedi. Tekrar testler istedi amh 0.20 çıkmış galiba bu sefer. Yumurta dokusunu alalım dedi. Ama bu 2 haftada düşünmekten kafayı yedim şimdi hemen ameliyatta olmaya cesaretim yok. Ünv öğrencisiyim hazirana ertelesem mi yoksa beklemesem mi. Hiç bilmiyorum kafam çok karışık. Belki siz daha iyi bi fikir verir ya da bu konuda bildiğiniz iyi bi doktor önerebilirsiniz diye yazdım
15 yumurta bir bebek ne demek anlamadım 1 yumurtadan bile bebek olabilir kısmet işi
Burda bir arkadaşımız vardı bekardı karından toplatmayı düşünüyordu bu konuda hiç bilgim yok inşaallah iyi olur sizin içinEvet bu başlıktakileri okuyunca bana da garip geldi ama garani etmek için söylemiştir belki. Çok da güven vermedi bana doktor bu yüzden önerilerinizi beklemekten başka bi şey yapamıyorum
Canım ben bu konuda pek bilgi sahibi değilim ama tek aklıma gelen sadece bir doktorla sınırlı kalma imkanın varsa bir iki doktora daha danış.ayrıca 15 yumurta bir bebek demesi saçma olmuş benim tek bir yumurtam oluştu ve o yumurtayla kızım oldu.o kadar ümitsizliğe sevk ediyorlar ki bu doktorlar insanı.youtubdan saraçoğlunun videolarını izle bak kürleri var bitkisel .yumurta toplatıp dondursan bile o kürleri yap fsh ını düşürür amh ni yükseltebilirsin inşallah. Allah yardımcın olsunMerhaba arkadaşlar öncelikle hepiniz için tüm kalbimle bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza almanızı diliyorum. Ben 20 yaşındayım ve bekarım. 2 hafta önce amh değerimin 0.09 olduğunu öğrendim. Fsh 14 çıktığı için amh bakma gereği duydular. Ankarada Cem Atabekoğluna gittim. Karından yumurta toplamadan bahsetti ama bu bağırsaklara zarar verirmiş. Az yumurta vereceğim için de tek sefer yeterli olmazmış. 15 yumurta toplarsak 1 bebek diyebiliriz dedi. Bir de yumurta dokusunu dondurabiliriz ama başarılı örneği az dedi. Tekrar testler istedi amh 0.20 çıkmış galiba bu sefer. Yumurta dokusunu alalım dedi. Ama bu 2 haftada düşünmekten kafayı yedim şimdi hemen ameliyatta olmaya cesaretim yok. Ünv öğrencisiyim hazirana ertelesem mi yoksa beklemesem mi. Hiç bilmiyorum kafam çok karışık. Belki siz daha iyi bi fikir verir ya da bu konuda bildiğiniz iyi bi doktor önerebilirsiniz diye yazdım
Gittiğin doktoru tanımıyorum ama tüp bebek topiklerinde Ankara’da tedavi gören arkadaşlara danışabilirsiniz. Sadece kan testiyle yumurta sayısı belirlemek böyle öngörülerde bulunup tedaviye başlamak pek normal değil bence. Ultrason muayenesinde durumuna baktılar mı? Adet düzenin nasıl? Fsh değerin ilaçlarla düzelebilir mi? Başka bir doktora daha danış bence. Herşey gönlünce olsunMerhaba arkadaşlar öncelikle hepiniz için tüm kalbimle bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza almanızı diliyorum. Ben 20 yaşındayım ve bekarım. 2 hafta önce amh değerimin 0.09 olduğunu öğrendim. Fsh 14 çıktığı için amh bakma gereği duydular. Ankarada Cem Atabekoğluna gittim. Karından yumurta toplamadan bahsetti ama bu bağırsaklara zarar verirmiş. Az yumurta vereceğim için de tek sefer yeterli olmazmış. 15 yumurta toplarsak 1 bebek diyebiliriz dedi. Bir de yumurta dokusunu dondurabiliriz ama başarılı örneği az dedi. Tekrar testler istedi amh 0.20 çıkmış galiba bu sefer. Yumurta dokusunu alalım dedi. Ama bu 2 haftada düşünmekten kafayı yedim şimdi hemen ameliyatta olmaya cesaretim yok. Ünv öğrencisiyim hazirana ertelesem mi yoksa beklemesem mi. Hiç bilmiyorum kafam çok karışık. Belki siz daha iyi bi fikir verir ya da bu konuda bildiğiniz iyi bi doktor önerebilirsiniz diye yazdım
Merhaba hoşgeldin aramıza, yumurtalık dokusunu şakın ellettirme o en son çare zaten doktorunun da deşiği gibi çık yüksek başarı oranına sahip değil hatta çoğu yerde uygulanan bir tedavi de değil o tedavi şuan da araştırılma aşamasında henüz. İlerleyen yıllarda kök hücre tedavisiyle gelişecek. Eğer imkanın ele veriyorsa toplat yumurtaları karından zarar vermiyorsa . Veriyorsa da aşağıdan toplattır , bu işin kar zarar dengesini düşün ilerleyen dönemlerde bizim gibi olmanı istemem... doktorun koyduğu yumurta sayısına takılma ama şunu da söyleyeyim tüm tedavilerimde toplanan ve oluşan on embriyomdan gebelik sağlayamadık. Ancak ilk tedavisinde tek embriyo ile gebe kalan arkadaşlar var, hatta doğal yolla kalan bile var. Yani nasip kısmet.. ama ileriye dönük pişmanlık yaşamamak adına sen kendini garantiye al bizim yaşlara geldiğinde belki folükül gözükmez o zaman üzülürsün.Hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Açıkçası geç kalıyorum diye gidip yumurta dokusunu aldırcaktım. Ama 1-2 aydan çok zarar gelmez sanırım. Bi kaç doktora daha görünmeden hareket etmemeye karar verdim. Hepimizin gönlüne göre olsun:)
Evet ben de merak ettim doğrusu olabilir bak tüp bebek pazarında her doktor bunu söylemeyebilirAdetinin 7. Günü gidiyorsun tüm ay boyunca hiç ilaç kullanmıyorsun kendi geliştirdiğin yumurtalara bakılıyor.
Sonra 14mm filan olunca ki buda adetinin 15. Gübü gibi filan oluyor birkaç iğne kullanıyosun ve opuya giriyorsun. Bu şekilde oluyor yani yumurta geliştieici iğneleri kullanmayıp bücudunun kendi geliştirdiği yumurtaları deniyorsun. Bu yöntemde sana tavsiyem e2 ölüçülmeden opuya girme. Asssla.
İkinci bilmen gerekende ilaçsız tüp bebek diye birley devlette yok devletün verdiği 3 hak ilaçlı yüp bebek tedavisi. İlaçsız sadece özelde yapılıyor.
Yine aklına birşey takılırsa sorabilirsin
Doktorunuzun dediği şey çok ilgimi çekti iğne geliştirici ilaçlar kullanrsan neden daha erken menapoza girersin dedi??ilaçlı yani klsik tüp bebek tedavilerinin bizim açımızdan böyle bir dezavantajımı varmış.???? Hepimizin aydınlanması için yazabilir misin bu konuda bildiklerini...
Allah bağışlasın ne güzel ya işte durumumuz çok farklı doğal bile kalan oluyor herhangi bir tedavi kür uyguladınız mı adetiniz düzenli miydiHerkese merhaba!
Nereden bşlamalı bilmiyorum kızlar.28 yaşımda 2.5 yıllık evli iken ilk kadın doğum kontrolünde normal yolla çocuk sahibi olmayacağımı öğrendim.Geçen sene martta.Dünya hiç bu kadar anlamsız olmamıştı benim için.Doktor amh istedi 0.37 acil dedi 1 tüp bebek merkezine gitmelisin.Artık dünya benim için dönmmüyordu sanki eksiktim o andan itibaren.Neyse nisanda başladık yok oluşmadı yumurta devam dedik temmuzda mini tüpbebek 2 yumurta oluştu biri bana yeterdi zaten diğeride boştu oluşan yumurtam ise bölünemedi o da fiyaskoydu.Ve kızlar şuan 4 haftalık hamileyim Rabbimin mucizesini salı akşamı öğrendik tabiiki tedavilerin faydasıyla önce Allahın izni ile.Allahım isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın.Ben size 4 haftalık hamileyim dediğime bile inanamıyorum Allahım kucağıma almayı nasip etsin inşallah.Selamete kavuşmak dileğiyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?