Tüp Bebek Merkezleri Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde Tedavi Olanlar

Ben de 11 mayista baslamistim tedaviye. Mayisin son haftasi transferim olacak. Sen de haziran sonu gibi trnsfer olursun. Aydin beyi ben de duydum. Cok yogun diye ebru hanimi tercih ettim. Pazartesi sabah 10. 30 du randevu saatim. Benden once kalablik bir grupla gelmis ufak tefek bir kiz vardi yoksa sen omusun :))

Eveeet o beniiim... Kapalı bir kadın vardı o yengemdi, sarışın açık olan annemdi ve eşim vardı yanımda. Yengem hiç görmemişti hastaneyi gel sende dedim annem de geldi onlar beklediler. O yengemin çocuğu olmadı maalsef rahimle ilgili sorunu var imkansızmış o zamana gelene kadar ilaçlar, aşılama, dünyanın emarı, rahim filmleri yapıldı sonra Aytuğ doktorum programını yapan var ya ona gittiler ameliyat edelim çift rahim varmış ayrılması gerekiyormuş ama ameliyatta ayrılamacağı anlaşıldı koysalar bile tutunmaz düşermiş büyüyecek yeri yokmuş iki rahim birbirine yapışıkmış dayım da beni çok sever annemle yan yana apartmanda oturuyorlar çok istiyorlar benim olsun diye. Allah yüzümüzü güldürsün her zaman şükretmek lazım tedavi olabildiğimize bile..

Evet canım en azından bizim umudumuz var çok şükür. Zaten seni can kulağıyla dinliyorlardı. Ne kadar istedikleri her hallerinden belli oluyordu. Ben hemen yanınızda ki koltukta tek başıma oturuyordum. Hatta seninle göz göze geldik. Üzerimde pembe tişört vardı. Annen kilolu ama sen çıtı pıtısın. Aynı benimle annem gibi :)

turuncu bluz vardı benimde.. Hatırlamıyorum ki o ara beklerken kimler vardı? ben çok minyonum canım boyum 1.45 yani düşün 1.50 bile değilim zayıfım yani korkuyorum da böyle olunca alakası yok diyorlar ama Ebru hanımda muayeneye girince baya minyonmuşsun boyun kaç senin filan dedi moralim bozuldu açıkçası öyle demesi bir de hep mi öyle bilmiyorum ilk defa tanıştım zaten yoğun olduğu için muayene masasında konutuk da çok gergindi, ters cevaplar verdi hep. Eski tedavi dosyama bakıyormuş farkında değildim ben, geçen sene eski dosyamı getirmiştim dedim ters ters ona bakıyorum zaten dedi, bir daha ki aya başlıcaz dedim ne diyeceğimi de bilemedim eşin söyledi ya şimdi filan dedi çok agresifti rahatsız oldum biraz ama yoğunluk tabi bakalım zaten Aydın beyde devam edicem de Ebru'da iyi doktormuş Aydın bey güveniyorsa zaten iyidir.

Aaa gerçekten mi çok ayıp etmiş. Herkesin yapısı farklıdır canım. Benim dayımın eşi de 1,45 falandı. Maşallah 4 tane evladı var. Zaten şimdi biraz da kilo aldı doğumlardan sonra. Olmasa onun olmazdı inan.
Bizim için önemli olan pozitif bir sonuç almamız ama bu süreç o kadar yorucu ki insanın psikolojik olarak da doktoru tarafından desteklenmeye çok ihtiyacı var. Bir de 10 milyara yakın masraf yapıyoruz. Biz parayı yoldan toplamıyoruz. Babalarının hayrına bizi tedavi ediyormuş gibi yaparlarsa valla benden iyi bir cevap alırlar. Baş hekime kadar giderim. Ama şuan için öyle bir problem yaşamadım. Umarım yaşamam.

Canım evet herhangi bir bölüm değil bu daha hassas bir durum ve doktorların çok pozitif olması moral vermesi gerekiyor ben açıkçası o anlık mıydı bilmiyorum ama Ebru hanımda bunu bulamadım yüzü bir karıştı ve çok ters konuştu azarlar gibi resmen ve dediğin gibi biz oraya bedava gitmiyoruz dünyanın parasını ödüyoruz onlarda emeklerinin karşılığını fazlasıyla alıyorlar bu tedavinin yarısı ilaçlar işlemlerse yarısı da o insanı motive etmek bana göre sonuçta ben masada göremeyebilirim dosyama baktığını, ya da birşeyi iki kere tekrar etmiş olabilirim o an soru da sorabilirdim ki hiç soru bile sormadım böyle oldu. Neyse zaten Aydın bey ile devam edicem inşallah bakalım o nasıl biri.

Evet canim cok haklisin. Aydin bey icin ben de cok iyi seyler duydum. Yurtdisindan gelsin de tedaviye onunla basla. Bu tedavide stres ve psikolojik durum gercekten cok onemli. Bu arada benim yumurtalarim toplandi. 16 tane. İyi gecti. 1 saat once ebru hanimin hastalarindan birinin hamile oldugunu ogrendim. Bu da bana biraz moral oldu. İnsallah sansimiz yaver giderde bizde pozitifi goruruz.

Canım nasıl geçti toplama hemen uyuttular dimi. 16 yumurta çok çok iyi canım inşallah kaliteli güzel olsunlar, güzelce döllensinler, 5.güne kadar gitsinler ve annesine tutunsunlar. Ne güzel ya çok sevindim Ebru hn. iyi bir doktor olduğunu biliyorum zaten o konuda hiç şüphem yok ama işte benim o an kanım kaynamadı ancak hakta veriyorum hem kendi hastalarına hem Aydın beyin hastalarına bakıyor. Ayrıca benim burada Eskişehir'de tüp yaptırdığı dr çok güleryüzlüydü, çok motive ediyordu filan ama ne oldu tedavim baştan aşağı iğne dozlaroyla herşeyiyle yanlış olmuş yani işini yapsın yeter bana. Zaten beni düşük dozla başlatacaklar aşılama dozları vericem dedi çünkü yumurtam çok oluyor pco var 32 yumurta toplandı küçüklerle beraber e2 değerim 7700 leri buldu ki imkansızmış o değerde transfer yapılmazmış meğer dozlar yüksek gelmiş elimde 4 yumurtam kalmıştı olmadı 2 si konuldu 2 si donduruldu 2 denemede de olmadı Ebru hm dedi zaten çok ilaç yüklenmiş dedi bakalım Aydın beyde aynısını demişti az yumurta kaliteli yumurta isteriz demişti. İnşallah içime doğuyor güzel olacak.

Canim bende de pco var. Ebru hanim banada aynisini dedi. SiZ pcolular riskli hastalarsiniz o yuzden cok dikkatli olmak lazim. Seni en dusuk dozdan baslaticam ve duruma gore dozu arttiricam dedi. En dusukle basladik ama yumurtalarim cok iyi cevap verdi. Hatta ebru hanim dedi pcolusun ama masallahin var. Neyse yumurtalar ilaclara cok iyi cevap verdigi icin dozumu hic artirmadi. Zaten 20 nin ustunde yumurtam olmasin diye cok dua ettim. Beni odaya alip hazirladilar ve uyuttular ebru hanim gelip islemi yapmis. Uyandigimda odamdaydim. Beklesinler geliyorum diye haber yollamis ama sonra acil ameliyata girdi. Hemsireler gerekli bilgileri verdigi icin biz de beklemedik ciktik. Suan evdeyim istirat ediyorum. Kasiklarimda biraz agri var. Yarin ise gidicem umarim biran once gecer. Guzel dileklerin icin cok cok tesekkur ederim. Aslinda bu is o kadar cok sansa bakiyorki anlatamam. Evet merkezde cok onemli ama sansininda yaver gitmesi lazim. Yemene icmene dikkat et canim. Ben eti agzima surmezdim ama bir aydir zorla et balik tavuk yedim. Kan degerlerim dusuktu toparladi. Sende benim gibi zayifsin aman diyim dikkat et.

Son düzenleme:
dejavu birde soyle birsey var. Aydin bey cok sik yurt disina ciktigi icin genelde cogu hastasina ebru hanim bakiyor. Ama gerek kamuda gerek akademik camiada tek konusulan kisi aydin bey. Birinin tup bebegi pozitif olsa butun sureci ebru hanim takip etmis olsa bile ben aydin beyin hastasiydim diyor. Belkide ebru hanimin tepkisi bunadir. Ben ebru hanimin hastasiyim. Sahsen bana karsi cok ilgili guler yuzluydu. Hatta ayaga kalkti kapiya kadar eslik etti bana. Soylede bir durum var hastane ici problemleri sahsen bizi ilgilendirmez. Bunu sana yada bana yansitma haklarida yok. Kendi aralarinda halletsinler. Bizim istedigimiz kaliteli bir hizmet. Sans faktorunun zaten hepimiz farkindayiz. Ama hastane yada doktor hatasiyla ilgili bir aksilik yasamak istemiyorum. Ev almak icin biraz pesinat biriktirmistik o da tup bebege gitti. Bize de yazik

Tabii ki Ebru hanımında yükü çok fazla diğer geçmiş sayfaları çok okudum ben Ebru hanımı da gözardı etmiyorlar hiç. Aydın bey yurtdışında bile olsa onu bilgilendiriyor hastasıyla ilgili zaten ilaç dozajı ne verdiğini, ne durumda olduğunu. Zateb ayda bir hafta gidiyor o bir hafta çok yoğun Ebru hanım. Mesela bana d.kotrol hapı vermeyip akışına bıraksaydı ben bir hafta daha geç regl olacaktım ve Aydı bey benim toplamada da transferde de olamayacaktı. Şimdi olabilecek açıkçası ben o adama gidiyorum ama Ebru hn. olsa itiraz etmezdim güvenmese bırakmaz. Aynen çok zor şartlarda geliyoruz hele bir de sürekli muayeneler iğneler insanın psikolojisi kötü oluyor bunalıyorsa da dışarı da bırakması lazım hastayla ilgişenirken yani kimseyi eleştirmek değil niyetim de öyle bir davranış beklemiyordum sonuçta ilk defa tanışıyor benimle ilk izlenim çok önemli. Hani tanısam o güleryüzünü ilgisini görsem sonra bir kere böyle olsa canı birşeye sıkılmış böyle değil normalde derim ama ilk görmüşüm yani neyse artık.

Senin ararlar bugün embriyoların durumuyla ilgili haber alınca yaz burada bakalım kaç tanesi döllenmiş, nasıllarmış inşallah çok iyi haberler duyacaksın.

dejavu_one canım biraz önce embriyolog aradı. Toplanan 16 yumurtanın 15'i olgunmuş ve 13 tanesi döllenmiş. Çok sevindim. Tüp bebek tedavisi için 13 embriyo çok iyi bir rakam özellikle 16'da 13 çok iyi. Embriyoları 5. güne kadar götürmeye çalışıcaz dedi. Umarım sonu da böyle mutlu biter. 1 ay sonra da senden alırız müjdeli haberi :)

Maşallah canım çok sevindim gerçekten çok iyi 16 da 13 embriyonun döllenmesi süper inşallah 5. güne kadar gider embriyolar. Ya ben hiç kür filan yapmıuyorum yumurta kalitesiyle ilgili özellikle de birşey yapmıyorum eşime keçiboynuzu kürüne başladım o kadar onu da İstanbul'a gidene kadar 3 hafta filan yapıcam. Ananas ye canım transferden bir gün önce, transfer günü ve sonraki günü. Tutunmayı kolaylaştırıyormuş arkadaşlarımdan yiyenler oldu hamile kaldılar da. Sağol canım bende çok yumurta oluyor da düşük doz temkinli gidicez hormon yükselmesin diye tek isteğim kalitesi olmaları ve döllenmeleri.

Bende kür yapmıyorum. Sadece bu ay yememe içmeme çok dikkat ettim. Normalde et tavuk balık yemem ama bu ay hepsinden yemeye çalıştım. Sabah öğlen salatamı eksik etmedim. Ve düzenli spor yaptım. Birde her akşam bir tane liptonun sallama ada çayından içtim. Her gün bir tane elevit multivitamin kullandım. Önemli olan yumurtanın sayısı değil kalitesi. Az olsun bizim olsun canım :)

Ben severim et ürünlerini yerim. Ama süt ürünleriyle pek aram yok. Süt içmiyorum aylardır hiç olmazsa muzlu süt içicem filan diyorum ama yapmıyorum işte başlamıyorum. Az yiyiyorum bir anda 3 çeşit yemek yiyemiyorum ama zorlayacağım artık 3 haftadan az zamanım kaldı. Nerdeyse 2 hafta. Multivitamin almıyorum hiç folis asit kullanıyorum, troidi düşürmek için ilacım var. Başlarsam doktor tavsiyesiyle başlarım. Ben çok iyi biliyorum tecrübe ettim onu dr hatası iğne dozu fazlalılığı yüzünden pco olduğum için 32 yumurta topladın 19 tanesi olgundu ama elimde 4 tane kaldı e2 yükselmesi yumurtalarımın kalitesini götürdü şimdiki doktorum az ama öz diyor zaten. Sende durumlar ne aramışlardır tekrar ne oldu? tranfer ne zaman oldu mu yoksa?

Canım meraba. Biraz önce hastaneden aradılar. Bugün 4. gün ve 13 embriyomun hepsi de duruyormuş :) Yarın transferim olacak. Yani evlilik yıl dönümümde :)

Canım meraba. Biraz önce hastaneden aradılar. Bugün 4. gün ve 13 embriyomun hepsi de duruyormuş :) Yarın transferim olacak. Yani evlilik yıl dönümümde :)

Maşallah canım çok iyi bir haber bu hiç kayıp yok tabi bu da labaratuarlarının ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. En kalitelisini koyarlar zaten. Canım sayı hakkında birşey dediler mi 1. veya 2. denemeyse 1 tane mi koyuyorlar. Benim ilk denemem de, dondurulmuşlarda da 2 tane kondu orası bir tane koyuyor diye duydum ama ben dondurulmuşlarla iki deneme yapmış oldum bana da 2 tane koyarlar heralde yani ben öyle istiyorum.

Transferin olmuştur belki ya da olmak üzeredir inşallah tutunurlar sıkı sıkı hiç bir yere gitmezler ve müjdeyi verirler canım ananas yeneyi unutmasaydın unuttuysan da mesajı okur okumaz ye hiç olmazsa bir iki gün..

Merhaba canim. Bebisimizi alip geldik eve. Ben cok israr ettim ama kabul etmediler ve 1. Kalite bitane transfer ettiler. O yuzden icim biraz buruk. Doktor dedi yumurtan cok iyi eger biraz kalitesiz olsa 2 tane koyardim dedi. Birde tutmazsa dondurulmuslarda 2 koyacak. senin bu 3. Denemen olacak ya sana 2 koyarlar. 1. kalite iki tane ve 2. Kalite ikitane toplam da 4 tane donduruldu. 2 tup olarak dondurdular. Her tupe 1. Ve 2. Kalite koydular. Yani dondurulmuslarla iki hakkim daha var. Umarim gerek kalmaz. Ananas tropikal iklime ait bi meyva oldugu icin buraya yaz gelirken orda yaz bitmis oluyor. Dolayisiyla ananas mevsimi gecmis oluyor. Zaten aradik bulamadik bi yerde. Bizde dimesin 100%100 ananas suyunu aldik. İctim bir bardak. Her gun bir bardak icmeyi dusunuyorum. Fazlasi cok pis ishal yapiyor :) birde kabak cekirdegi aldim. O da iyi geliyormus. 7 haziran test tarihim

Maşallah canım çok güzel inşallah sımsıkı tutunur yerini sever ki bence sevecek. Hme nasip kısmet bu işler olmayınca kaç tane koyulsa olmaz, olacaksa onunla olur. Bak ben tedavideyken bir kadın vardı kadına zor demişler yumurtaların 6 yaşındaki çocuk gibi demişler son bir deneylim umut vermek istemem demiş doktorum ve 3 tane koymuş 3 üde tutmuş olacaksa oluyor ben sorun yaşadım benim tedavimi yönetemedi pco da hiç başarılı değil ama onun olmuş işte. Ananası çok tüketme birkaç gün iç yeter. Zaten 5. gün koymuşlar tutunma günü bugün zaten. Çok iyi embriyon. Benim 3. olduğu için 2 istiyorum zaten. Seçim günü müjdeli haberi alacaksın inşallah sonra 3 gün sonrada ben başlayacağım.

Guzel dileklerin icin cok cok tesekkur ederim. Dun aksam hafif kabizlik vardi. Biraz ikinarak tuvaletimi yaptim. Bana verdikleri surubu ictim bu sabah rahattim bana ikinma demislerdi ama mecbur biraz ikindim bir tane olsun bizim olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…