- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
Merhaba; Çok teşekkür ederim. İnşallah dileyen herkese Rabbim kısmet eder...Evet transfer yaptırdığım gün,transfer sonrası kalan embriyolar ile ilgili görüşme yapmak istedim. Çünkü bende şöyle bir durum oldu ilk görüşmemizde bana 3. tüp bebek olduğu için PGT(genetik test )önerdi Aydın Bey,sonrasında embriyoların 3. gününde gerek görmedik gelişimleri gayet iyi sizde genç bi çiftsiniz PGT yapmanıza gerek yok dediler. Sonra transfer günü 3. günden sonra embriyoların gelişimleri yavaşladı,7 embriyodan 3 üünden beklentim yok 2 si yarım gün geriden 2 si bi gün geriden gelişiyolar dedi. Ben transfer öncesi o stresle kendisine hiç bir şey soramadım tabi.Transfer sonrası kalan embriyoları dondurma konusunu ve dondurulmuşlara PGT testi yapılıp yapılamayacağını sormak istedim haklı olarak. Görüşmek için odasına gittik ' e transfer oldu, niye geldiniz diye sordu direk :S oldukça gergin ve sabırsız bi şekilde sorularımı yanıtladı,açıkçası çok üzüldüm çünkü ilk görüşmemizde çok samimi ve sabırlı bi şekilde sorularımı yanıtlamıştı,kendisinden o tavrı görmeyi beklemiyordum belki de :) onun için çıktım ağladım :)))birazda ümitsizliğe kapıldım elbette
ayy canım benim sende ne kadar sıkıntılar yaşamışsın çok üzüldüm gerçekten, kendime de kızdım hatta baya şımarıklık yapmışım sanırımCanım haklısın elbette normalde transfer öncesi odasına alıp konuşması lazım benim önceki tedavimdee öyle olmuştu 4 tane embriyom vardı kaç tane koyalım, hangi hücrelileri koyalım, dondurma istiyor muyuz hepsi konuşuldu ama şöyle birşey var inan bana bak dr tanımıyorum bir kere görüşmeye geldim sağolsun aradığımda ulaşamasam da müsait olunca kendisi hep aradı. Ancak benim Eskişehir'deki doktorum ayakta karşılardı bizi, hep umut dolu konuşurdu, toplama transferden somnra ziyaret ederdi o kadar güven vermişti ki ama tüm tedavim baştan sona hatalarla doluymuş meğerse bende farkındaydım araştırdığım için ama o an insan düşünemiyor. Ben pco hastasıyım çok yumurtam oluşuyor zaten bana iki iğne verdi yumurta geliştirmek için e2 değerime ilk bakıldığında tedaviden 1 hafta sonra 2200 dü hiç iğne dozu azaltmadı sonra 7700 e fırladı daha yumurtalarım büyümemişti ilacı kesse yumurtaların gelişimi duracaktı iğneyi kesti bir gün sonra 7000 e düştü çatlatma iğnemi vuruldum 32 küçüklü büyüklü yumurta toplandı 19 tanesi olgun dediler ve elimde sadece 4 tane kaldı çünkü yüksek e2 kalitelerini mahfetmişti. Bunlar ikisi 12 ve 10 hücreliydi zaten 5. güne hiç gitmiyordu hastane. Toplama günü kıyafetlerim çıkardığım odada kalmış çıktım titriyormuşum sapsarı halde hemşire kızınızın kıyafetlerini alın diyor, yattığım yatağı indirip kaldıracak eleman bulamyoruz. Dondurulmuş transferim tam bir faciaydı çok su içmiştim tuvalete bırakmadılar trasnfere girdim ama önlüğümü zor giydim. Masaya çıkıcam hemire aletleri düzenliyor ne olur yardım edin çıkmama diyorum gayret edin diyor çatala ayağım atamıyorum gidecek yani hiç bakmadı bile kasıklarım patlayacak tabi o arada be tutamadım her tarafım battı ağlamaya başladım sonra dr geldi beni çıkardı transferim uzadı benden sonrakini aldılar ben zaten tutamıyorum diyorum bana üstünü giyin diyorlar ya diyorum önce bana tuvalet gösterin bir küçük yerde giyinmeye çalıştım giyinemiyorum bağırdım yardım istedim zorla bana bir tuvalet gösterdiler girdim. Tabi dr hemşireye kızmış bana bindir surat. Bitti mi hayır negatif aldık dondurulmuşlarla da tabii ki, orada devam etmeyecektik dosyamızı almaya gitti eşim dr veremeyiz demiş dava ederiz deyince verdi ve eliyle kapıyı göstermiş rahim ve histereskopi cd si vardı eşim aşağıya iniyor hemşire bulamam diyor özellikle sonra başka hemşire geliyor onun haberi yok eşim ona söylüyor tak içeriden hemen veriliyor bu kadar yokuşa sürdüler bizi o elimizi ayağımızı öpecek yumuşak adam bir anda kaba saba bir adam oluverdi yani diyeceğim şu ki işini iyi yapsın önemli olan bu. İnşallah pozitif sonuç alırsın canım bende aleyna ve şimdi de seninle gün sayıyorum inan sonuç gününüz için bende 11 haziranı bekliyorum sabırsızlıkla.
ayy canım benim sende ne kadar sıkıntılar yaşamışsın çok üzüldüm gerçekten, kendime de kızdım hatta baya şımarıklık yapmışım sanırımbenim dün 7. günümde hafif lekelenme oldu, hemen aradım sağolsun Aydın Bey görüştü benimle ve gayet ilgiliydi,belki o gün onunda canı bir şeylere sıkılmıştı,bende alınganlık gösterdim sanırım tabi tedavinin getirdiği ekstra bir duygusal saplamalarda olabiliyor :))
Lekenlenmem olunca regl oldum sandım baya endişelendim ama regl değilmiş,bu tür lekelenmeler olabiliyormuş, progestan fitili bıraktırıp,iğneye geçirdiler,ve test günümü bir kaç. gün öne çektiler 5 haziran cuma günü test yapacağım,inşallah bebişlerim hala benimledir... ve inşallah sende bu defa emin ellerde başarıyla sonuçlanacak bir tedaviye başlarsın, ve sonunda hepimizin evlat hasreti son bulur :)
Canımm lekelenme iyiye işaret bana göre yerleşme kanaması olabilir zaten 5. gün embriyosunda daha çabuk belli oluyor testte o yüzden erkene almıştır ve hani bebek varsa ona göre önlem almak için demiştir bak ne kadar güzel ilgilenmiş benimde bu hoşuma gidiyor müsait olmasa bile sekreter numaranı alıyor Aydın bey hemen dönüyor o gün içerisinde hiç tekrar arasınlar demiyor yani ama kuralları olan bir adam bende mesela troidim burdaki hormon testlerinde yüksek çıtkı faksladım oraya, sekreter kız aydın bey yok beklemeyin endokrine gidin ilaç yazarlar düşmesi lazım dedi ama ben Aydın beyi bekledim hemen gitmedim Aydın beyle görüştüm bana biraz kızdı sekreterlerimizde artık biliyorlar ne yapılması gerektiğini orada bir dr gidip ilaca başlamak için beni beklemenize gerek yoktu dedi ama haklıydı yani zaman kaybıydı birkaç gün de olsa. Hala troid ilacı kullanıyorum ben baya düştü ama. Folik asitte içiyorum baya iştahım arttı iyi oldu zayıf iştahsızdım çünkü. Hadi mübarek günde hayırlı haberler verirsin inşallah. Burada bekliyor olacağım.
ayy canım inşallah dediğin gibidir,internette çok kişide lekelenmeden sonra pozitif sonuç alan olmuş,baya bir heveslendim ilk okuduğumda ama Aydın Bey, bu bi gebelik belirtisi değil,bu tedavide olağan bir durum dedi. Endişelenecek ya da heveslenip sevinecek bir durum yokmuş yani :))
folik asit benimde çok iştahımı açmıştı, bi de progestan da çok iştah açıyor, sen şanslısın kilo almak istiyorsun,ben zaten 1 yılda 3 tüp bebek yapınca toplam 12 kg aldım :)) artık almasam iyi olacak, onun için folik asiti gece yatarken içiyorum :))) çok sevindim değerlerinin normale dönmesini inşallah tedavin başarıyla tamamlanır birbirimize güzel haberler veririz :)
Evet genelde lekelenme işaret oluyor ama doktorun da dediği gibi olmayabilir de o seni ümitlendirmek istememiştir doğal olarak. Evet kilo almak istiyorum ama zararlı şeylerle değil yararlı ama kalorili şeylerle almak istiyorum bu ara başarılı da oluyorum galiba istikrarlı sürdürebilirsem inan kilo almakta çok zor iş yiyorum ama sonrasında hiçbirşey yememiş gibi uçup gidiyor tabi çokta yediğim söylenemezdi şimdi aç uyanıyorum. Valla az bir zaman kaldı bende heyecanla haberlerinizi bekliyorum. Aleyna gelmiyor hiç o ne yaptı acaba?
Canım bende çok çektim zamanında zayıflıktan, sonra bende hipoglisemi ve insülin direnci çıktı ondan beridir de kilo almamı durduramıyorum( sen yine de emin ol ki zayıflık en güzeli :)) benim boyum 1.68 bu hastalık çıkana kadar hep 43 kg'dum :)) şimdi 80 oldum ( bende zayıflamaya çalışıyorum işte onun için,yoksa gebelik olursa baya sıkıntı çekerim diye korkuyorum... sorma cuma günü test günüm zaman geçmek bilmiyor, bir de lekenlenmeye kadar hiç ümidim olmadığı için heyecanımda yoktu ama şimdi lekelenmeden sonra herkes de tutunma lekelenmesi,benimde olmuştu falan diyince bende bir heveslendim, şimdi heyecandan yerimde duramıyorum...inşallah test günü benim için büyük bir yıkım olmaz heveslenip negatif sonucu almak çok daha acı çünkü...benim ilk doktorum sürekli herşey harika modunda olduğu için şoka girmiştim negatif sonucu alınca :/ inşallah bu sefer aynı üzüntüyü yaşamam.
Aleyna ile konuştuk başka bir topic'de iyi o da bekliyor heyecanla :)
senin ilk denemen mi olacaktı ?
Canım zayıflık iyidir belki ama benim boy kısa yine boya göre de iyi ama kıyafet filan bulamıyorum pantolon özellikle bu çok can sıkıcı oluyor. Hiç olmazsa biraz alayım istiyorum aslında düzenli beslenmek yani çünkü yiyip almayan değilim ben yiyemiyordum iştahım açıldı vitaminsiz kalıyorum diye yani. Canım anlatmıştım ya burada bir hastanede yaptırdım 2013 yazında ama yanlış tedavi uygulandı dozlar fazla kullanılmış e2 çok yükselmişti 4 yumurta kaldı onca yumurtadan 2 embriyo konuldu ilk olmadı, sonra 2 embriyoda dondurulmuştu onlar koyuldu o da olmadı. Evrakları aldık. Geçen yaz denemedim ara verdim işte şimdi diyorum dondurulmuşları 2. deneme sayar mı ve 2 embriyo koyar mı ben 2 tane transfer istiyorum.
aaaaaaaa doğru yaa, çok özür dilerim valla , kafam öyle dağınık ki :) bu bekleme süreci bence tedavinin en zorlu zamanları :) lütfen kusuruma bakma. evet tabi ki zaten 2. tüp bebek tedavin oluyor 2 tane koyar bence,merak etme. çünkü bende ilk denememde yaşdan dolayı tüm ısrarlarıma rağmen 1 ebriyo kondu, ama ikinci dondurulmuşlarımda 2 tane kondu. Aydın beyle olan tedavimde de direk olarak 2 embriyo kondu
Yok canım sorun değil unutmuş olabilirsin aynen dediğin gibi muayene, iğneler, toplama bunlar su gibi geçiyor ama o beklemek gerçekten çok zor günler değil saatler dakikalar geçmiyor ve evde de bir iş yapamadığımızdan iyice zor oluyor. Bende kitap götürmeyi düşünüyorum bol bol yanımda telefonda da internet var her ne kadar eşim ve annem telde nete girmeme kızsa da başka zaman geçirecek birşey yok ama tüp topiklerine bakmıyorum bakmayacağım da hani bizimle aynı ay yaptıranlar ve sonuç bekleyenler filan hiç bakmayı düşünmüyorum çünkü okudukça insan kendini dinliyor herkes belirti yazdıkça. Negatif aldım yazan olunca karamsarlaşıyorsun bir tek buraya girer haber veririm yazışırız. Onun harici başka bölümlere girerim sitede. Artık sen sona geldin bir yarının kaldı inşallah hayırlı haberler vereceksin bize de umut olacaksın ben dr ve hastaneye güveniyorum olumsuz da olsa kafamda soru işareti kalacağını sanmıyorum. Umarım 2 tane koyar.
bende ilk iki transferde kesinlikle girmemiştim buraya, çünkü dediğin gibi herkes belirtilerden bahsettikçe insan kendinde sürekli belirti arıyor,belirti yoksa karamsarlık oluyor :) ama bu sefer ben ilk transfer sonrası baya moral bozukluğuyla çıkınca hiç beklentim yoktu zaten, embriyolardan ötürü, beklenti olmayınca beklemek daha kolay sanırım. ama şu lekelenme olayından beri yine büyük beklenti içine girdim ne yalan söyleyeyim,inşallah yine sonu yıkım olmaz :/ her zaman diyorum her duamda mutlaka tüm anne olmak isteyen kadınlar için dua ediyorum, Rabbim inşallah hepimize sağlıkla,huzurla bu duyguyu yaşatır...
Transferimin 9. Gunu erken gebelik testi yaptim ve cok belirgin bir sekilde pozitifi gordum arkadaslar. Sevincimi tarif etmem mumkun degil. Aglamaktan zor yaziyorum. Bu sevinc anlatilmaz. Hayatimda ilk defa hamile kaldim. Darisi isteyen herkesin basina.
Cok sagol canim. Darisi senin ve tum isteyenlerin basina. Hastaneyi aradim. Cumartesi bir de pazartesi test yap dediler. Ben de cumartesiyi bekliyorum.Canım inşallah belirtidir inşallah yarın güzel haberlerini alırız nasıl heyecanla bekleyeceğimi tahmin edemezsin. Bana da dua et arkadaşımm..
Ayy canımm nasıl sevindim anlatamam kütüphaneciyim ben odamdayım çığlık atmamak için zor tuttum kendimi. İnan içimde hissettim. 5. gün embriyosuydu senin de dimi normal testte artık çıkması kanda da yaptırsan çıkar ama gününü bekle yükselsin canım. Bende görecek miyim o günleri. Ben sanırım cesaret edemem idrar testine yıkılmamak için son güne kadar umudumu korumak için. 2 tedavimde de bekledim idrar tahlili yapmadım. Amaaa eğer pozitifi kanda görmeyi Allah nasip ederse ahdım var o çift çizgiyi görmeye yapıcam görücem. Off çok mutlu oldum ve umut oldu bana da bende haftaya perş. başlıyorum dua et bana da ne olur görüşelim hep ayrıca yalnız bırakmayın bak beni. Allahım sağlıkla kucağına da almayı nasip etsin.
Cok sagol canim. Darisi senin ve tum isteyenlerin basina. Hastaneyi aradim. Cumartesi bir de pazartesi test yap dediler. Ben de cumartesiyi bekliyorum.
Ben bu idrar testini aylarca yaptim. Hic bikmadan usanmadan. İsik mi dersin pencere onumu dersin gezdir gezdir dururdum. Hayali ikinci cizgiler gorurdum ve sonra kendimi ben hamile olsamda yine hep tek cizgi cikacak diye inandirdim. Korka korka yaptim idrar testini vee saniyesinde cok belirgin iki cizgi cikti. Bu kadar net beklemiyordum. Ellerim titredi. Hickirarak aglamaya basladim. Hemen telefonu alip resmini cektim acele acele. Cizgi silinecek yok olacak diye korktum :))
Kan testimin sonucunu da yazicam buraya. Tum isteyen arkadaslara umut olmak istiyorum. Ben aylarca bir pozitif haberi okumak icin sayfa sayfa forumlari okudum durdum. Akliniza ne takilirsa cekinmeden sorun. Elimden geldigince cevaplamaya calisirim.
Çok iyi bilirim canım aynı yollardan bende geçtim o erken gebelik testlerinden kaç kere aldım. Negatif çıktığı halde belki geç görünür deyip 1 saat boyunca her dakika banyoya gidip gelir baktığımı bilirim. Sabaha kadar beklettiğimi bilirim hatta bir tanesi bozukmuş ilk çizgi dağılmıştı yana kesin pozitif bu demiştim. Ben hiç o anı göremeyecekmişim gibi geliyor bana ne halde olurum bilmiyorum ama kana kadar evde yapmam hiç olmazsa son güne kadar umudum olsun istiyorum ancak kanda görünce illa idrarda yapıcam o çift çizgiyi görmek için. Çok mutlu oldum inan. Cumartesi ve pazartesi kan testi yaptıracaksın dimi yüksek bir değer göreceksin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?