- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
Guzel dileklerin icin cok cok tesekkur ederim. Dun aksam hafif kabizlik vardi. Biraz ikinarak tuvaletimi yaptim. Bana verdikleri surubu ictim bu sabah rahattim bana ikinma demislerdi ama mecbur biraz ikindimbir tane olsun bizim olsun :)
Benim CİDER uyeligim var. O yuzden 5.250 den 4.750 ye indi fiyat.Canım aman dikkat benim de bağırsaklarımda sorun var. Bol bol meyve canım lifli gıdalar, et protein önemli ama yanında mutlaka sebze olsun, çorba iç, bol su tüket. Kabak çekirdeği, ılık suda bekletilmiş kuru kayısı bol tüket bunları. Birşey olmaz inşallah Allah tutunmasını istedikten sonra.
Ben asıl sana fiyat konusunu sormak istiyorum canım. Biz geçen sene görüşmeye gittiğimizde bir fiyat demişlerdi ama unuttuk geçen gittiğimizde de bunu konuşmadık sadece en başta 750 tl kapora vereceğimizi söylediler başlarken.
Şimdi sen iğne fiyatları hariç tüm tedaviye toplam ne kadar ödedin. 750 tl kapora baştan verdikten sonra geriye kalan parayı yumurta toplamada m verdin?
Dondurma işlemine ne kadar para verdiniz?
Ayrı olarak tabi herkesin aynı olmaz ama iğnelerinin hepsine ne kadar para verdiniz?
Bunları ayrı ayrı bana yazarsan sevinirim canım hani bir hesabımızı bilelim bugün Aydın beyle görüştüm ben zaten Ebru hn. bilgilerimi vermiş haberi var herşeyden 11 haziranda geleceğimden, doğum kontrol hapı verilmesinden ama en önemli şeyi sormadım yani biz de hazırlıklı olalım..
Benim CİDER uyeligim var. O yuzden 5.250 den 4.750 ye indi fiyat.
150 CİDER uyeligi+4.750 tup bebek+950 ilaclar+990 yumurta dondurma.
Bunun disinda herhangi bir odeme yapmadim canim. Bana ilaclar 670 dediler sonra son dakka yanlis hesaplamisiz deyip 950 aldilar. Ertesi gun tedavim baslayacakti mecbur kabul ettim. Sen iyi arastir. Daha uyguna alabilirsin ilaclarini.
Pregon 600 yazacaklarsa sana eger benim bir kutum duruyor. Enjekteye taktilar ama kullanmama gerek kalmadi. Bir kutu yetti. Hep buz dolabinda sakladim. İstersen sana verebilirim.
Hastaneyle alakasi yok canim. Bizim mahalledeki eczaneden fiyat aldik 670 dediler tamam dedik ve son gun almaya gittigimizde aaaa biz yanliz hesaplamisiz 950 dediler. Tamamen eczaneyle alakali.Canım yanlış hesaplamışız dediler derken, hastane iğneleri kendisi mi veriyor hastalara eczaneden alınmıyor mu. Biz annemin oradaki eczaneden temin ederiz dedik sorduk ellerinde pahalı iğneler olduğu için yokmuş ama ararsınız o gün getirtiriz dediler fiyatını sormadım bir de dayımın tanıdık eczanesi varmış ona sorarız demiştik. Puregon yazacak evet çünkü muayene odasındayken Ebru hn. o ay başlayacağım sanıp puregon verelim dedi duydum ok bu ay değil tedavim dedim ama şimdi diyorum Aydın beyde zaten aynı doz ve aynı iğneyi verecekse keşke bu aydan yazsaydı da ben burada iyice araştırıp alırdım götürürdüm 3 saat sürüyor arabada buzuyla birşey olmazdı yani o gün bana iğne verilecek o gün başlayacağım çok araştırma şansım olmayacak sen nerede oturuyorsun canım?
Hastaneyle alakasi yok canim. Bizim mahalledeki eczaneden fiyat aldik 670 dediler tamam dedik ve son gun almaya gittigimizde aaaa biz yanliz hesaplamisiz 950 dediler. Tamamen eczaneyle alakali.
Ben gebze merkezdeyim.
Birkac eczaneden fiyat alin mutlaka canim. Fiyatlar cok degisiyor. Hadi bakalim sonumuz hayrola :)anladım canım işte bizde annemin mahallesinde eczacıya söyledik hemen getirtiriz dedi kaç olur kutusuna göre değişir bizimde o civarlarda olur herhalde. İnşallah Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz dünyanın parası yeter ki gelsinler hiç gözümüzde değil. Haberleşiriz canım olmazsa gelebilirsek alırız hele bir yazsında bakalım iğneyi.
Birkac eczaneden fiyat alin mutlaka canim. Fiyatlar cok degisiyor. Hadi bakalim sonumuz hayrola :)
Gonal f nasil bilmiyorum ama pregonun insulin hastalarinin kullandigi gibi bir siringasi var. Cam tupu siringaya takiyorsun. Bir tup bir kutu pregon oluyor zaten. Her igne vuracaginda istenilen derecede cevirip dozunu ayarliyorsun sonra igne ucunu degistiriyorsun o kadar. Mesela 150lik dozla baslicaksan ayari 150ye gelene kadar ceviriyorsun. Herhangi birsey karistirma yok. Benim cam tupu siringaya hemsire takti. O bitince ikinci kutuyu taktirdim ama ona pek gerek kalmadi. Pregon igneyi aksam 8 de orgalutran catlatma onleyici igneyide sabah vuruyordum. Ama once pregona baslican bir hafta sonra falan orgalutranla birlikte kullanacaksin. Ben de oncesinde bir ay dogum kontrol hapi kullandim. Dogum kontrolu kullanmaya baslamadan once alacagim butun ilaclari receteleyip vermislerdi. Bende bir ay arastirdim sonra uygun buldugum eczaneye siparis verdim. Artik yaz ayindayiz o yuzden ilaclarini buz dolabinin sebzelik bolumunde sakla ve her hastaneye goturusunde soguk kaliplarla gotur. Benim eczacim 2 tane soguk kalip vermisti bana.Bakalım canım sabah 9.30 da gidicez araştırmaya çalışırız evet değişiyoe yengem de dedi araştıralım diye dayımda tandığına soracak en uygun yerden almaya çalışıcaz. Bne gonal f ve menagon kullanmıştım geçen tedavimde iki iğne yumurta geliştirmek için. Puregon hiç kullanmadım onda da verilen dozu ayarlayıp mı vuruluyor. Gonal f de mesela bir şişede su bir şişede de toz vardı karıştırılmıştı hergün belirlenen doz şırıngaya çekilip vuruluyordu bu da öyle mi. Bir de aynı saatte vurulmadı gerekiyor ya sen hangi saatlerde vurdun bu iğneyi?
Gonal f nasil bilmiyorum ama pregonun insulin hastalarinin kullandigi gibi bir siringasi var. Cam tupu siringaya takiyorsun. Bir tup bir kutu pregon oluyor zaten. Her igne vuracaginda istenilen derecede cevirip dozunu ayarliyorsun sonra igne ucunu degistiriyorsun o kadar. Mesela 150lik dozla baslicaksan ayari 150ye gelene kadar ceviriyorsun. Herhangi birsey karistirma yok. Benim cam tupu siringaya hemsire takti. O bitince ikinci kutuyu taktirdim ama ona pek gerek kalmadi. Pregon igneyi aksam 8 de orgalutran catlatma onleyici igneyide sabah vuruyordum. Ama once pregona baslican bir hafta sonra falan orgalutranla birlikte kullanacaksin. Ben de oncesinde bir ay dogum kontrol hapi kullandim. Dogum kontrolu kullanmaya baslamadan once alacagim butun ilaclari receteleyip vermislerdi. Bende bir ay arastirdim sonra uygun buldugum eczaneye siparis verdim. Artik yaz ayindayiz o yuzden ilaclarini buz dolabinin sebzelik bolumunde sakla ve her hastaneye goturusunde soguk kaliplarla gotur. Benim eczacim 2 tane soguk kalip vermisti bana.
Kızlar kimse kalmadı mi topikte
2 dr arasında kalmistim melike batukan ve aydın Arıcı. Melike hanim 5 mm polipi alıp tüp bebeğe başlamayı önerdi aydın bey ise gerek görmedi. Aydın bey 21 gün boyunca doğum kontrol hapı kullan bitince gel dedi. Iksiide çok ümit vermedi. Bugün regl oldun ve hapı içmeye başlayacağım sanirin aydın hoca ile ilk denememe başlayacağım çok heyecanlı korkulu ve yorgunum
Yo gitmen gerekmiyor. Ben ignelerimi onceden aldigim icin İlk muayeneye giderken sadece pregonu goturdum. Daha once hic igneli tedavim olmadigi icin nasil kullanilacagini hic bilmiyordum. Tarif etsinler diye goturdum.Hee tamam aşılamada kullandığım gonal f gibi onlar çok rahat oluıyor canım. Bana aşılamada gonal f in öyle verdiler çevirip ayarladığım için fazla az olma gibi sorun olmuyordu tüp bebekte gonal f in hazırlananlarından verdiler suyla karıştırıp şırıngaya çekiyorsun her seferinde o zor oluyor öyleyse iyi seviyorum onu ben. Çatlatma önleyiciyi de biliyorum önceki tedavimden evet yumurtalar büyümeye başlayınca onu veriyorlar sabah vuruyordun demek onu da. İyi zaten biri sabah biri akam iyi olur böylece bir yere çıkacak olsan birini çıkmadan vurursun biride 8 de olduğu için gündüz zamanım olur koştur koştur eve gelmem bir yere gidince çünkü transfere kadar hiç olmazsa İstanbuldayken gezerim arkadaşlarımla görüşürüm diyorum sonra malum evde olucam hep. Tabii biliyorum buzdolabında sklanacağını kalıplarda götürüyordum burdaki tedavimdede ben ev kalıp dolu aşılamalardan tüpten kalanlar. artık orda yenisini verirler iğnelerle. Ama işte bana Ebru hn. yazmadı yazıyordu bir daha ki ay başlayacağım ben deyince yazmadı keşke yazsaydı annemler orada araştırırlardı şimdi ben o gün hemen başlayacağım neyse akşama kadar araştırırım da iğneleri alınca yine hastaneye mi gitmem lazım o gün benim, o tüpü onlar mı takmalı illa ki.
M
Merhaba,
Ben Aydın Bey'e gitmiştim ve şu an oğlum 1 aylık.Çok bilgili ve başarılı bir doktor.Ona gitmeye karar verdiysen çok doğru bir karar vemişin.Biz dördüncü denemede çocuk sahibi olduk.Son iki denemeyi Aydın Bey'le yaptık.İkisinde de hamile kaldım,tecrübelerine sonsuz güveniyorum.
Yo gitmen gerekmiyor. Ben ignelerimi onceden aldigim icin İlk muayeneye giderken sadece pregonu goturdum. Daha once hic igneli tedavim olmadigi icin nasil kullanilacagini hic bilmiyordum. Tarif etsinler diye goturdum.
Ben hastanenin yanindaki eczaneden de fiyat aldim ve yuksek fiyat verdiler.Canımm böyle sözler duymaya ne kadar ihtiyacımız var zaten herkesin malumu hastanede doktorlar da başarılı ama böyle yazılınca daha iyi oluyor. Allah izin verirse 11 Haziranda bende Aydın bey ile başlıyorum. Eskişehir'den gideceğim. Bir tüp bir donrurulmuş negatifim var bulunduğum şehirde Allah bizimde yolumuzu açık eder inşallah. Allah bağışlasın uzun ömürler versin oğluna.
hmm anladım çünkü dön mahalleden iğneyi al tekrar git zor olacak gerçi bende puregonu bilmiyorum da tüp takılıyor arkasına dedin ya ondan tereddütte kaldım bütün dozun içinde olduğu tüpten bahsediyorsun neyse onu eczanede ayarlar yaa hastanenin ordan bir yerden alsak iğneleri pahalıya gelebilir dimi.
Selammm , Aynı gün aynı yerde aynı telaşları yaşamışız,keşke daha önce görseydim burada ki yazıları gelir tanışırdım seninle, destek olurduk birbirimize :) İnşallah aynı gün güzel haberi de alırız birlikte...Merhaba canim. Bebisimizi alip geldik eve. Ben cok israr ettim ama kabul etmediler ve 1. Kalite bitane transfer ettiler. O yuzden icim biraz buruk. Doktor dedi yumurtan cok iyi eger biraz kalitesiz olsa 2 tane koyardim dedi. Birde tutmazsa dondurulmuslarda 2 koyacak. senin bu 3. Denemen olacak ya sana 2 koyarlar. 1. kalite iki tane ve 2. Kalite ikitane toplam da 4 tane donduruldu. 2 tup olarak dondurdular. Her tupe 1. Ve 2. Kalite koydular. Yani dondurulmuslarla iki hakkim daha var. Umarim gerek kalmaz. Ananas tropikal iklime ait bi meyva oldugu icin buraya yaz gelirken orda yaz bitmis oluyor. Dolayisiyla ananas mevsimi gecmis oluyor. Zaten aradik bulamadik bi yerde. Bizde dimesin 100%100 ananas suyunu aldik. İctim bir bardak. Her gun bir bardak icmeyi dusunuyorum. Fazlasi cok pis ishal yapiyor :) birde kabak cekirdegi aldim. O da iyi geliyormus. 7 haziran test tarihim
Merhaba; benimde 26 mayıs salı günü A.S.M 'de Aydın bey tarafından transferim yapıldı. 2 tane 5.gün embriyosu konuldu. Bana tedavide gonal f kullandırdılar. İlk ikisinde de gonal f kullanmıştım. 12 yumurta toplandı,9 yumurta döllendi bunlardan 7 tanesi 5.gün embriyosu oldular. ancak 3 tanesinden umutlu olmadığını söyledi Aydın Bey. Benim 3. tüp bebek denememdi ilk ikisini başka bir doktora yaptırmıştık, Aydın beye tavsiye üzerine geldik ancak çok memnun kaldığımı söyleyemeyeceğim. İlk görüşmemizde sabırla soruları cevaplayan, samimi bir tavır sergileyen doktorumuz transfer sonrası kendisiyle görüşmek istedik diye neredeyse bizi dövecekti. Kaldı ki ben ilk görüşmede daha önceki tedavimde sürekli hemşirelerle muhatap olmaktan duyduğum rahatsızlığı dile getirmiştim. Buna rağmen yine aynı şeyleri yaşadım.
Fabrikasyon üretime geçilmiş,ruhsuzlukla yapılan,hasta psikolojisinin hiç önemsenmediği bir merkez maalesef. Doktorun yeterliliği,bilgisi deneyimi elbette tartışılamaz. Uygulanan tedavi ve embriyoloji laboratuvarının kalitesi ile ilgili asla bir şüphem yok,ancak keşke biraz daha insani yaklaşabilseler. Biraz empati kurabilseler. Neticede transferim yapıldı sonrasında ağlayarak çıktım merkezden, umarım bebişlerim hala benimledir... 7 haziranda test günüm...Dilerim hepimiz anneliği ve evlat sevgisini tadabiliriz...
Merhaba. Transferin hayirli ugurlu olsun canim. Ben de tanismak isterdim. Cok iyi olurdu :) ayni gun tedavi gorduysek o zaman seninde transferini ebru hanim yapti. Benim doktorum ebru hanimdi. Olumlu yada olumsuz birsey soyleyemem. Sahsen cok fazla vakit gecirmedik. Yolda gorsem tanimam yani simasi bile aklimda degil ama gerek hastane gerekse personelden memnun kaldim. En cok hemsirelerle muhattap oldum. Sagolsunlar ilgilendiler. Benim tek istedigim hatasiz tup bebek islemiydi inan benim yuzume gulmus ilgi gostermis hic umrumda degil. Cunku yalaka ve bos vaadlerde bulunan doktorlardan cok sikildim. İnsallah sonucumuz olumlu olurda bebeklerimiz yuzumuze gulup bizi teselli eder :)Selammm , Aynı gün aynı yerde aynı telaşları yaşamışız,keşke daha önce görseydim burada ki yazıları gelir tanışırdım seninle, destek olurduk birbirimize :) İnşallah aynı gün güzel haberi de alırız birlikte...
merhaba,seninde transferin hayırlı olsun canım. yok benim doktorum Aydın Bey idi. Transferimi Aydın Bey yaptı, Ebru hanım bir kaç kez yumurta takip muayenemi yapmıştı. Bende yüzüme gülüp ilgi göstersin diye bir beklenti de değildim zaten, aklıma takılan soruları hemşireler değil uzman doktorun yanıtlamasını istedim ve bu benim hem doğal hemde yasal hakkım :) Benim takıldığım konu bu oldu. Yoksa dediğim gibi Dr'un deneyim ve bilgisinden şüphe etmek saçmalık olur.Merhaba. Transferin hayirli ugurlu olsun canim. Ben de tanismak isterdim. Cok iyi olurdu :) ayni gun tedavi gorduysek o zaman seninde transferini ebru hanim yapti. Benim doktorum ebru hanimdi. Olumlu yada olumsuz birsey soyleyemem. Sahsen cok fazla vakit gecirmedik. Yolda gorsem tanimam yani simasi bile aklimda degil ama gerek hastane gerekse personelden memnun kaldim. En cok hemsirelerle muhattap oldum. Sagolsunlar ilgilendiler. Benim tek istedigim hatasiz tup bebek islemiydi inan benim yuzume gulmus ilgi gostermis hic umrumda degil. Cunku yalaka ve bos vaadlerde bulunan doktorlardan cok sikildim. İnsallah sonucumuz olumlu olurda bebeklerimiz yuzumuze gulup bizi teselli eder :)
Merhaba; Çok teşekkür ederim. İnşallah dileyen herkese Rabbim kısmet eder...Evet transfer yaptırdığım gün,transfer sonrası kalan embriyolar ile ilgili görüşme yapmak istedim. Çünkü bende şöyle bir durum oldu ilk görüşmemizde bana 3. tüp bebek olduğu için PGT(genetik test )önerdi Aydın Bey,sonrasında embriyoların 3. gününde gerek görmedik gelişimleri gayet iyi sizde genç bi çiftsiniz PGT yapmanıza gerek yok dediler. Sonra transfer günü 3. günden sonra embriyoların gelişimleri yavaşladı,7 embriyodan 3 üünden beklentim yok 2 si yarım gün geriden 2 si bi gün geriden gelişiyolar dedi. Ben transfer öncesi o stresle kendisine hiç bir şey soramadım tabi.Transfer sonrası kalan embriyoları dondurma konusunu ve dondurulmuşlara PGT testi yapılıp yapılamayacağını sormak istedim haklı olarak. Görüşmek için odasına gittik ' e transfer oldu, niye geldiniz diye sordu direk :S oldukça gergin ve sabırsız bi şekilde sorularımı yanıtladı,açıkçası çok üzüldüm çünkü ilk görüşmemizde çok samimi ve sabırlı bi şekilde sorularımı yanıtlamıştı,kendisinden o tavrı görmeyi beklemiyordum belki de :) onun için çıktım ağladım :)))birazda ümitsizliğe kapıldım elbetteMerhaba. İnşallah bebekleriniz tutunur güzel haberler alırsınız talihsizlikler yaşamışsınız. Transfer yaptırdığınız gün mü görüşme istediniz hastaneden çıkmadan, ne hakkında görüşecektiniz ve cevabı ne oldu siz bu kadar üzen. Tabii ki bedavaya gidilmiyor dünyanın parasını veriyoruz ve çok hassas bir tedavi anlayışlı olmak lazım ben buradaki merkezimde yaşadım onu hemşirelerden özellikle dondurulmuş transferi günüm kabus gibiydi ama doktorum süper ilgiliydi, çok umut verdi, topkama transfer sonrası odamı ziyaret etti ama meğer çok yanlış tedavi uygulamış bana para için transfer yapılamazken yapmış kaç dr sorduk kime gitsek bu ne dediler Aydın bey dahil çok çıok yanlış dozlar tedaviler. O saatten sonra doktorların yalancı samimiyetlerine, güleryüzlerine, olacak olacak demelerine inanmamayı böyle olmasındansa işini iyi yapan bir doktoru tercih edeceğimi söyledim ve öyle de yapacağım karşımdaki kişiyii sadece işini yapan bir doktor olarak görücem fazla ilgi beklemicem. Bende 18 maysta kontrole geldim Aydın bey yoktu Ebru hn muayene oldum o da aynen mesela dövecekti nerdeyse muayene odasında sorularımı cevaplarken bende yadırgadım ama Aydın bey dönmüş sekreteterini aradım adam hemen bana döndü çok pozitif konuştu filan. Takmayın kafanıza çok iyi anlıyorum sizi ama sonuç iyi olur inşallah unutursunuz. Bende 11 haziranda başlıyorum kısmetse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?