merhaba ben 2. denememe Kasım ayında Aydın beyde başladım. ama tedavim boyunca Aydın beyi 2 kere görebildim. yumurta toplama diğer kontroller ve transferi Ebru Hanım yaptı. Aydın beyin methini çok duyarak gitmiştim. ama fabrika gibi kesinlikle kişiye özel bir uygulama yok. Standart herkese aynı şeyleri veriyorlar. Daha önceki denememi İstanbul Tüp Bebek'te Aret beyle yapmıştık 3. gün transferi 2 embriyo ama başarısız olmuştu, merkez kapanmasa gene orayı tercih ederdim. 41 yaşındayım. problemim 1 kere normal yolla kalınan hamilelik sonrası 7+5 kalp atışı durması. 1 aşılama sonrası hamilelik 7+3 kalp durması. Aydın bey yaşımdan dolayı PGT yapmamızı önerdi. 5 embriyodan 3'ünde genetik bozukluk çıktı. Transfer günü embriyolog gelip 2 tane düşük kaliteli embriyonuz var yaşınızda göz önüne alındığında %10-15 şansınız var dedi. Ben zaten yıkıldım. Ebru hanım şansınızı denemenizi öneriyoruz dedi. Ve tabii ki başarısız bir sonuç aldım. Ne doğru inanın bende bilmiyorum artık. 2 Tüp bebek denemesinde hamilelik oluşmamasını yaşa, embriyo kalitesizliğine bağlıyorlar. Kısmet deyip geçmek mi gerekiyor? Bunu kabul edemiyorum ben. Belli bir yaştaysanız hormon ilaçları almadan, zaten yaş dolayısı ile embriyoalrın kalitesi düşük oluyor, olabildiğince doğal klomen tarzı ilaçları yumurta takibi ve çıkan 1 tane bile olsa kaliteli bir embriyo ile hamile kalmaya çalışmak sanırım.
Çok yoruldum, maddi ve manevi anlamda. Hem yaşadığım kayıplar, hem tutunamayan bebeklerim.
merhaba tekrar yazmak istedim. Dün Aydın bey ile tedavi neden başarısız oldu diye konuştuk. kendisi söyledi ben tedavi sırasında bu konuya dikkat etmemiştim. İlaca başlarken düşük doz ile başlamışlar (ilaç dozu kararını amh değerlerine göre belirliyorlarmış) ama düşük doz yumurtaları büyütmemiş tekrar doz arttırdılar sonra tekrar doz arttırıldı. 300, 350 ve en son 450 mg ilaç kullandım. ama bu sırada 14. gün olmuş. Bunun takibini ben yapmadım normalde doktorların yapması gereken bir takip. Yumurta toplarken 10 veya 11. günde çatlatma iğnesi yapılıp ertesi gün toplanması gerekli imiş. Yani en başından benim için uygulanan süreç yanlıştı. Embriyo yerleştirirken de vücut bunu doğal algılasın diye hemen hemen aynı tarihlere denk getirikmeye çalışılması gerekli. Tedavi olacak arkadaşlar için yazıyorm. Lütfen 10 veya 11. günde çatlatma iğnesi verildiğinden emin olun.
Beklediğim sonunda oldu çok şükür. Doktorum buradaki çekilen HSG yi beğenmedi benden Echomar da çektirmemi istedi. Cumartesi günü çektirdim ve Anadolu Sağlık Merkezi'nde resmen canımı okuduklarını anladım. Tüplerimin kapalı olduğu söylenip direk tüp bebek demişti Ebru hanım ama burada tüplerimin ikisinin de açık olduğu bir sorun olmadığı söylendi. Çok rahat bir çekim oldu benim için. Eğer HSG çektirecekseniz bu konuda uzman yerlere gidin derim. Ebru hanım benim iki ayımın üzüntüyle geçmesine sebep oldu. Koskoca hastanenin görüntüleme cihazı tüplü tv kalitesinde, Echomar daki filmi gördükten sonra.Bende Aydın Arıcı da tüp bebek yaptırmak istiyorum fakat Aydın beyin hastanede sürekli olmayışı ve en önemlisi o olmayınca yerine Ebru hanımın bakıyor olması beni o hastaneden soğutuyor. Çünkü Ebru hanım a HSG çektirdim ve yapılan işlemin doğru olup olmadığını ben bilemem o konuda bir şey söylemek istemiyorum. Ama bana HSG çekip daha masada yatarken o kadar acı çektikten sonra direk "iki tüp te tıkalı bu tüp bebek demek oluyor" demesi ve ben ağlarken masadan kalkmadan daha telefonuyla sekreterini arayıp telefonu bana vererek tüp bebek için randevu almamı istemesi beni mahvetti. O an da bunlar bana ters gelmedi ama gün geçtikçe ve idrak etmeye başladıkça resmen ben kaçmayayım diye ben hıçkıra hıçkıra ağlarken telefonu elime tutuşturup randevu aldırması çok acımasızcaydı. Ve ben bu randevunun tüp bebek ön görüşmesi olduğunu bile bilmiyordum. Böylelikle Aydın beyle ücretsiz görüşme hakkım kayboldu, çünkü ben farkında olmadan Ebru hanımla ön görüşmeyi yapmış oldum.
HSG sonucumu Aydın beye de göstermek istediğimi sorduğumda bozulması ayrı bir konu.
Tedavimi kesin orada yaptıracakken böyle bir şey yaşamam beni çok olumsuz etkiledi.
Beklediğim sonunda oldu çok şükür. Doktorum buradaki çekilen HSG yi beğenmedi benden Echomar da çektirmemi istedi. Cumartesi günü çektirdim ve Anadolu Sağlık Merkezi'nde resmen canımı okuduklarını anladım. Tüplerimin kapalı olduğu söylenip direk tüp bebek demişti Ebru hanım ama burada tüplerimin ikisinin de açık olduğu bir sorun olmadığı söylendi. Çok rahat bir çekim oldu benim için. Eğer HSG çektirecekseniz bu konuda uzman yerlere gidin derim. Ebru hanım benim iki ayımın üzüntüyle geçmesine sebep oldu. Koskoca hastanenin görüntüleme cihazı tüplü tv kalitesinde, Echomar daki filmi gördükten sonra.Bende Aydın Arıcı da tüp bebek yaptırmak istiyorum fakat Aydın beyin hastanede sürekli olmayışı ve en önemlisi o olmayınca yerine Ebru hanımın bakıyor olması beni o hastaneden soğutuyor. Çünkü Ebru hanım a HSG çektirdim ve yapılan işlemin doğru olup olmadığını ben bilemem o konuda bir şey söylemek istemiyorum. Ama bana HSG çekip daha masada yatarken o kadar acı çektikten sonra direk "iki tüp te tıkalı bu tüp bebek demek oluyor" demesi ve ben ağlarken masadan kalkmadan daha telefonuyla sekreterini arayıp telefonu bana vererek tüp bebek için randevu almamı istemesi beni mahvetti. O an da bunlar bana ters gelmedi ama gün geçtikçe ve idrak etmeye başladıkça resmen ben kaçmayayım diye ben hıçkıra hıçkıra ağlarken telefonu elime tutuşturup randevu aldırması çok acımasızcaydı. Ve ben bu randevunun tüp bebek ön görüşmesi olduğunu bile bilmiyordum. Böylelikle Aydın beyle ücretsiz görüşme hakkım kayboldu, çünkü ben farkında olmadan Ebru hanımla ön görüşmeyi yapmış oldum.
HSG sonucumu Aydın beye de göstermek istediğimi sorduğumda bozulması ayrı bir konu.
Tedavimi kesin orada yaptıracakken böyle bir şey yaşamam beni çok olumsuz etkiledi.
Beklediğim sonunda oldu çok şükür. Doktorum buradaki çekilen HSG yi beğenmedi benden Echomar da çektirmemi istedi. Cumartesi günü çektirdim ve Anadolu Sağlık Merkezi'nde resmen canımı okuduklarını anladım. Tüplerimin kapalı olduğu söylenip direk tüp bebek demişti Ebru hanım ama burada tüplerimin ikisinin de açık olduğu bir sorun olmadığı söylendi. Çok rahat bir çekim oldu benim için. Eğer HSG çektirecekseniz bu konuda uzman yerlere gidin derim. Ebru hanım benim iki ayımın üzüntüyle geçmesine sebep oldu. Koskoca hastanenin görüntüleme cihazı tüplü tv kalitesinde, Echomar daki filmi gördükten sonra.
Canım, bence sen bir anda tüp bebek gerçeği ile karşı karşıya kaldığın için biraz antipatik yaklaşıyorsun fakat benim veya benim gibiler gibi birkaç merkezde deneme yaptıktan sonra daha objektif bakabiliyorsun. Ben de bu yolun başında gerçekle yüzleşince kabullenmem çok zor oldu. Gitmiş olduğum doktor sanki bir yerlerle anlaşmış gibi beni önce bir görüntüleme merkezine yönlendirdi benim için de o gün çaktirdiğim HSG tam bir işkenceydi. Sonrasında tüp bebek yaptırmam gerektiğini söyleyerek o kadar alakasız bir merkeze gönderdi ki vardır bir bildiği diyerek gittim fakat sonuç alamadım. Aylarca merkez merkez araştırarak Aydın hoca ve ekibinde karar kıldım. Görüşmeye geldikten sonra için o kadar huzurluydu ki doğru karar verdiğime inandım. Önceki HSG filmi çok kötü olduğu için tekrar istendi. onu da ASM de yaptırdım. Üstelik senin söylediğin gibi şikayetlerim de olmadı. Çok şükür 2009 yılı nda tedaviye başlayarak ilk kızım oldu. Hem Aydın bey hem de Ebru hanım ile tedavime devam ettim.Hepsi okadar içten ve samimi bir ekip ki asla ticari olarak yaklaşmadıklarını hissediyorsun. Sonrasında 2014 yılında ikinci çocuğuma yine onlar sayesinde kavuştum. Gönül rahatlığı ile tanıdıklarımı bu güne kadar yönlendirdim ve çok kişinin duasını almışımdır. Sizlerin ne yaşadığını bilmiyorum ama benim yaşadıklarım bunlar. Sadece kafanızda olumsuz düşünceler geçirmeden önce çok iyi araştırın derim. Sonuçta çok zor bir süreç, maddi ve manevi çok emek harcıyoruz. Allah inşallah gönlünüze göre verir ve sizlerinde bu mutluluğu yaşamanızı nasip eder.
Merhaba arkadaslar ben 28 yasindayim ve evliyim 7 senelik ben kendimi bildim bileli hic adet olmuyorum kizken gittigimtum doktorlar bana d.k.hapi verop adet olmami sagladilar evlendim ve 2 aylik evliyken migde bulantilarim vardi ben ilk once gebe oldum sandim ama degilmisim sadece usutmek neyse doktor beni muayne etti ve kesinlikle bebek sahibi olamayacagimi soyledi gittigim her doktor bana erken menepoz teshisi koydu ve bu teshis kondugunda 21 yasindaydim
Cok kolay hafif bir anestezi altinda islem gerceklesiyor. Siz hicbirsey hissetmiyorsunuz.Insallah tedavini sonuc alirsiniz bende filip tashan diye bi dr gidiyorum 3 aylik ilac verdi 2. Kutuya basladim insallah hakkimizda hayirlisi bisey sorucam yumurta toplamasi nasil oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?