- Konu Sahibi landemiyoladiyola
-
Evet onun da size saygı duyması gerekiyor fakat suanda muhatabımız sizsiniz o değil. "Cok fanatikce hocam" da pek saygı cümlesi gibi gelmedi bana.
Derdinize cevap vereyim; öğretmeninizi tanımadığım icin karakterine de vakıf değilim, bir süre gözlemleyin sonra da alın cocuğunuzu okuldan.
Bunla abdestsiz namazsiz vs diyor, dayanabilir miydiniz? Herkes siyasi gorusunu paylaşıyor, kimseyle polemiğe girmeyip bu hanima dayanamadım. Bence tek taraflı hatalı değilim. Bir soz yazıyorsa o şekil düşünmeyen velilerini umursayacakti bir zahmet. Ama evet keske yaşanmasaydı gereksiz oldu.
Tesekkur ederim haklısınız ve gercekten cok yazık. Ama diğer yorumlarda da belirttim. Aslında siyasi gibi düşündüm ama olay su. Bu hanım kendi siyasi partisini sevmeyen insanları namaz abdest bilmez diye etiketledi, bende dayanamadım.
Sizin yerinize koyuyorum kendimi. Ogretmeni birakin, ben sogurdum ogretmenden ve cocugumu okula gondermeye isteksiz olurdum. Bu yaslarda cocuklar fizik, kimya ogrenmiyorlar. Insanlari sevmeyi ve hayata bakisi ogrenmeleri gerekir. Boyle insanlari ayiran, bir kismini kucumseyen bir kismini yucelten bir ogretmenimiz olmasini ben istemem. Umarim cocugunuza yansitmayacak karakterde birisidir ve en azindan her cocugu esit gorebilen, esit davranabilen bir ogretmendir.
Benim de bir akrabam sosyal paylasim sitesinde kayitli ve onunla da fikirlerimiz uyusmuyor. Ama akraba diye susuyorum. O da bana susuyor :) Yuzyuze gorusunce iyiyiz, iyi insanlar. Umarim ogretmeniniz de boyledir.
Ben de mesleklere göre inanç ve düşünce tarzının olması gerektiğini yeni öğreniyorum..
O halde hakimle/savcılar kendi düşüncelerine zıt insanlara müebbet vermeleri lazım.
Yine doğuda çalışan doktor, farklı düşüncedeki insanlara bakmaması lazımdı.
Bence burada önemli olan düşünceyle mesleği birbirinden ayırmak. Yani yansıtmamak, farklı hayatlar olduğunu bilmek.
Bunu başarabilen bir sürü öğretmen/doktor/savcı vs vs var.
Bu öğretmenin de öyle olmadığını bilemezsiniz.
Tabi ki haklisiniz. Ama konu, ogretmenin cocuga davranislari. Bahsettiginiz gibi genel almadim. Konu uzerine dusuncelerimi soyledim. Yoksa herkesin her dusunceye saygi duymasi gerekir tabi ki. Ama burada ogretmenden bahsediyoruz ve bilirsiniz ki, ogretmenler cocuklarimiz uzerinde buyuk etkileri olan insanlar ve gelecegin hakimi/savcisi/doktoru...vs onlarin eseri.
Arkadaşım şimdi söylediklerime kızabilirsin ama ben hatayı siz de buldum evet o bayan bir yazı paylaşmış ama ilk yorumu siz yaparak tartışmaya siz vesile olmuşsunuz,gitmiş olduğu mitinglerin videosunu paylaşabilir bunun için kimseden izin almak zorun da değil,benim de farklı görüşlerde arkadaşlarım akrabalarım bile var en basiti annemle benim siyasi görüşüm farklıdır ama ne annemle nede arkadaşlarımla şimdiye kadar hiç siyaset yüzünden tartışmadık çünkü herkes birbirinin görüşüne saygı duyar siz de şuan ki yaptığınız yorumla o bayanın görüşüne saygı duymuyor gibi durmuşsunuz ,öğretmen çocuğunuza soğuk davranmaz benim de siyasi görüşü çok farklı öğretmenlerim vardı ama hiçbiri bunu öğrencilerine yansıtmazdı,eğer şuan öğretmeni şikayet etmek gibi bir düşünceniz varsa da şikayet edemezsiniz,eğer çocuğunuza kötü davrandığını hissederseniz o zaman şikayet edebilirsiniz.Helal olsun o ablaya. Oyle eğitimciler lazım bize. Bizim öğretmenimiz acik acik kendi gittigi miting videoları paylaşıyor. Daha neler neler, saka degil kabus gibi.. Üstüne basarak yine söylüyorum. Siyasi hicbir paylaşımda yorum yapmadım ama kadın dinimi karıştırinca susamadım iste..
Kızlar icime cok dokunan bir sıkıntım var. Lutfen fikirlerinizi paylaşın günlerdir icim icimi yiyor. Benim iki tane oglum var. Buyuk oglusum 5.5 yasında anaokuluna gidiyor. Yaşadığımız yer bir site, herkes birbirini iyi kotu tanıyor. Ogretmeni de bizim bloktan birinin kızı, yeni evlenip taşınmış buradan. Biraz sert, disiplinli bir ogretmen. Biz kendisiyle Facebook'tan da ekledik, foto vs paylaşıyor diye.. Eklemez olaydık..neyse ayrıntısına girmeden soyle anlatayım. Tamamen zıt siyasi görüşlerimiz var. Aslında hic yorum vs yapmıyorduk, yok sayıyorduk bu konuda birbirimizi. Bir iki kere kendi sayfalarımızda birbirimiZin yazdıklarına ithafen paylaşımımız oldu gibi ama idare ettik. Gecen gun birsey yazdı. Dayanamadım çünkü cok fanatikceydi, bende hocam yadırgadim tarzı birşeyler yazdım. Sert çıktı, bende "bir eğitimciye bu derece fanatik olmayı yakıştıramadim" tarzı birşeyler yazdım. O yine sert cikti, ben dokturdum, yazdım yazdım. Sonra paylaşmadan esim sakinlestirdi beni. Yemin ederim evlat dışında hicbirsey beni o cümlelerden alikoyamazdi
Ama ah evlat.. Ben " bir gun yuzyuze konuşalım empati yapalım vs" resmen sakinlestirdim ortamı. Simdi sıkıntım su. Bu kadın bana takip cocuğuma farklı davranıyor mudur? Ne bileyim musameresi var onu geri planda bırakıyor mudur? Oglum pek anlatmaz, zaten oyle bayıldıgi da yok öğretmenine, zaten okula bile yeni alıştı sayılır. İcimde kaldı cümlelerim o ayrı dokunuyor ama sabrediyorum ama kuzuma dayanamam. Lutfen bir akıl verin sevgiler..
Sizin yerinize koyuyorum kendimi. Ogretmeni birakin, ben sogurdum ogretmenden ve cocugumu okula gondermeye isteksiz olurdum. Bu yaslarda cocuklar fizik, kimya ogrenmiyorlar. Insanlari sevmeyi ve hayata bakisi ogrenmeleri gerekir. Boyle insanlari ayiran, bir kismini kucumseyen bir kismini yucelten bir ogretmenimiz olmasini ben istemem. Umarim cocugunuza yansitmayacak karakterde birisidir ve en azindan her cocugu esit gorebilen, esit davranabilen bir ogretmendir.
Benim de bir akrabam sosyal paylasim sitesinde kayitli ve onunla da fikirlerimiz uyusmuyor. Ama akraba diye susuyorum. O da bana susuyor :) Yuzyuze gorusunce iyiyiz, iyi insanlar. Umarim ogretmeniniz de boyledir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?