Anaokulu öğretmenimizle tartıştık, oğluma yansitirsa:((

bir eğitimci olarak bu derece fanatik yaklaşmanızı yadırgadim yazdım.tesekkur ederim

Kaç kişinin diline kilit vurabilirsin ki? Böyle bir hakkın var mı peki?
İnançlar kişiseldir, herkesin mezarı ayrıdır.
Yani o öyle dedi diye senin inancından eksilen bir şey mi var?
Ha tabi konuş, eleştir ama onun düşündüklerinden dolayı değil.
Bir de siyaset+ din çok hassas konular.
Dediğim gibi kiminle siyaset+ din tartışmasına gireceğin çok önemli bir çizgi.
Aklı başında biri bunu çocuğa yansıtmaz sınıfta ama seninle olan ilişkilerinde ön yargılı olacağı kesin.
Halbuki öğretmen benim çocğumu benden daha çok gören biri. Ben arkadaş gibi olmayı tercih ediyorum.

Sizin yerinize koyuyorum kendimi. Ogretmeni birakin, ben sogurdum ogretmenden ve cocugumu okula gondermeye isteksiz olurdum. Bu yaslarda cocuklar fizik, kimya ogrenmiyorlar. Insanlari sevmeyi ve hayata bakisi ogrenmeleri gerekir. Boyle insanlari ayiran, bir kismini kucumseyen bir kismini yucelten bir ogretmenimiz olmasini ben istemem. Umarim cocugunuza yansitmayacak karakterde birisidir ve en azindan her cocugu esit gorebilen, esit davranabilen bir ogretmendir.
Benim de bir akrabam sosyal paylasim sitesinde kayitli ve onunla da fikirlerimiz uyusmuyor. Ama akraba diye susuyorum. O da bana susuyor :) Yuzyuze gorusunce iyiyiz, iyi insanlar. Umarim ogretmeniniz de boyledir.

Son düzenleme:

Bende öyle yorumla karşılaşsam dayamazdım ama
özelden yazardım herhalde..
Bu şekilde yorumlar yapmayın, size yakışmıyor derdim..
Namus ve din konusu hassas konu..
Kafayı yemiş bence o öğretmen..
Neyse bence dediğim gibi gidin yüz yüze konuşunnn..
Gerekirse de alın okuldan...

Ben de mesleklere göre inanç ve düşünce tarzının olması gerektiğini yeni öğreniyorum..
O halde hakimle/savcılar kendi düşüncelerine zıt insanlara müebbet vermeleri lazım.
Yine doğuda çalışan doktor, farklı düşüncedeki insanlara bakmaması lazımdı.
Bence burada önemli olan düşünceyle mesleği birbirinden ayırmak. Yani yansıtmamak, farklı hayatlar olduğunu bilmek.
Bunu başarabilen bir sürü öğretmen/doktor/savcı vs vs var.
Bu öğretmenin de öyle olmadığını bilemezsiniz.

Tabi ki haklisiniz. Ama konu, ogretmenin cocuga davranislari. Bahsettiginiz gibi genel almadim. Konu uzerine dusuncelerimi soyledim. Yoksa herkesin her dusunceye saygi duymasi gerekir tabi ki. Ama burada ogretmenden bahsediyoruz ve bilirsiniz ki, ogretmenler cocuklarimiz uzerinde buyuk etkileri olan insanlar ve gelecegin hakimi/savcisi/doktoru...vs onlarin eseri.

Kimsenin siyasi görüşleri kimseyi ilgilendirmemeli. Şahsen hesabımda o kadar uç noktadan arkadaşım varki ve paylaştıkları şeyler o kadar farklı ki. Hepsine alınsam ohoo... Ateist arkadaşımın paylaştıklarına vay sen niye böyle dersin yada aşırı dinci diye tabir edilen arkadaşıma sen ne demek istiyorsun desem hesabımda bir tane adam kalmaz. Ne paylaştıklarıma karıştırırım nede başkalarına karışırım.

Görmek istemediğiniz şeyler oluyorsa da engellersiniz gider. Bir sonraki eğitim döneminde de başka bir öğretmene verirsiniz.

arkadaş düşünce yapına uymuyorsa sende bu kadar dert ediyorsan alırsın çocuğunu.yoksa kimene benim ne düşündüğüm senin ne düşündüğün onun ne düşündüğü...herkes aynı düşünmek zorunda değil....

İyi de konu sahibi, sınıfta bunu çocuklara yansıtıp yansıtmadığından bahsetmemiş ki.
Kaldı ki geçmişte hiç farklı ve radikal düşünen öğretmen olmadı mı?
Ben 33yaşındayım bir sürü okul okudum üniversite hariç diğer zamanlarda bunu okula yansıtan öğretmenim olmadı.

Ha yapan var mı mutlaka vardır.
Ama şu öğretmen hakkında bilgimiz yok.

Siz ogretmen olsaniz ve boyle bir olay yasasaniz butun sorumlugu kucucuk cocuga yukleyip hincinizi ondan mi alicaksiniz??

Öğretmenliği profesyonel bir meslek olarak yapan yani işini yapan bir öğretmense çocuğunuza bunu yansıtmaz. Ben siyaset tartışmayı mantıksız buluyorum kimsenin fikri değişmiyor çünkü herkes kendi penceresinden bakıyor bence o öğretmenin yazdığı hiçbir şeye yorum yapmayın.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben olsam yansıtmam okul öncesi öğretmenliği okuyorum bende ailesi beni ilgilendirmez benim görevim çocukları eğitmek diye düşünüyorum inşallah o öğretmende görevinin bilincindedir

Zannetmiyorum cocuga bir zarar vericeni, cahilmi bu,
Sizinle sorunlu diye cocuktan cikarsin.
Sizin yerinizde olsam, herkesle yüzgöz olmazdim, ögretmeni eklemeye
Ne gerek var.

Canım bir egitimci olarak konuyu dikkatlice okudum. Benim velilerimde facebookta ekli. Herkesin her konuda düşünceleri farklı haliyle. Okuyup geçiyorum. Sosyal medyada polemik yaratmak mantıklı değil. Senin sorununa gelince kendini bilen bir eğitmen büyüklerle olan sorununu masum çocuklara yansıtmaz! Ki zaten ben böyle birşeye ihtimal vermiyorum. Benimde zıt gittiğim velilerim var. Ama o çocuklar çok saf, masum... Diyeceğim o ki cocugunuza kin besleyemez, beslememeli!...

Bende bir ogretmen olarak olayin cocuga yansitilmayacagini dusunuyorum. Ortada tam bir tartisma bile yok sadece fikir ayriligi. Sahsen ben bir tartisma yasamasam bile fikir olarak boylesine zit oldugum birinin cocugumu egitmesini istemezdim. O yaslar cok krtik derslerde cocugumun beynini nelerle dolduruyor paranoyasi yasardim. Cok zor bir durum. Kolayliklar.

Arkadaşım şimdi söylediklerime kızabilirsin ama ben hatayı siz de buldum evet o bayan bir yazı paylaşmış ama ilk yorumu siz yaparak tartışmaya siz vesile olmuşsunuz,gitmiş olduğu mitinglerin videosunu paylaşabilir bunun için kimseden izin almak zorun da değil,benim de farklı görüşlerde arkadaşlarım akrabalarım bile var en basiti annemle benim siyasi görüşüm farklıdır ama ne annemle nede arkadaşlarımla şimdiye kadar hiç siyaset yüzünden tartışmadık çünkü herkes birbirinin görüşüne saygı duyar siz de şuan ki yaptığınız yorumla o bayanın görüşüne saygı duymuyor gibi durmuşsunuz ,öğretmen çocuğunuza soğuk davranmaz benim de siyasi görüşü çok farklı öğretmenlerim vardı ama hiçbiri bunu öğrencilerine yansıtmazdı,eğer şuan öğretmeni şikayet etmek gibi bir düşünceniz varsa da şikayet edemezsiniz,eğer çocuğunuza kötü davrandığını hissederseniz o zaman şikayet edebilirsiniz.

Yazdiklarinizi okudum ve cok tuhafima gitti.birinci hataniz sosyal medya uzerinden insanlarin goruslerini elestirme hakkiniz yok.ve ne alaka sizinle tartisti diye cocugunuza kotu davransin.o bir egitimci yillarini veriyor insanlar okuyup meslek sahibi olmak icin sizin gibi biri kalkip gorusunun tersi biseyi savundu diye egitimciliyle size olan tavrini karistirmaz merak etmeyin.aslinda siz elestirdiginiz konuda kendiniz ayrimciliga girmissiniz ne yazik ki tartismak istemissiniz esinjz sizi durdurmus.yapmaniz gerken sey bence sosyal medya uzerinden ogretmenin paylasimlarina cvp vermeyin.o bir ogretmen diye goruslerini savunmayacakmi size ne allahnaskina.ve benimde buaralar hassas oldugum bir konu bu.lutfen herkesin goruslerine saygi duymayi ogrenelim.belki yazdiklarim sert gelicek ama burda bunu paylastiysaniz ayni sizin ogrtm yaptiginjz gibi bizde sert yada yumusak tepkimizi yazariz.

Herkese tesekkurler. Oglum biraz hasta o yüzden kimseye cevap yazamadim aksama tek tek cevap yazicam insallah.. Yorum yapan herkese tekrar tesekkurler

Face'de ekli olan herkesin kendi dünya görüşleri var. Hepsine cevap verecek olsam buna ne zamanım ne kuvvetim yeter.
Bayanın yazdığı sana hitap etmese bile keşke ilk yorumu atmasaydın çünkü orada öğretmene cevap hakkı doğmuş, hoş olmamış.

Benim de kızdığım çok saygısızca videolar, yorumlar oluyor insanlar eleştirmek adına saygısızca kantarın topuzunu kaçırabiliyorlar maalesef.
Sevmemek ve saygısızlık yapmanın ayırdına varamıyor çoğu kimse. Sevmiyorsam her türlü hakareti yaparım yargısı (tüm siyasi partileri) takım tutar gibi savunanlarda hakim.

Mesleğine ve kendisine saygısı varsa çocuğunu tabi ki ayırmayacaktır.

Son düzenleme:
sizin yerinizde olsam benimde icim icimi yerdi
sanirim bu sekilde yasayamaz cocugumu ordan alirdim
karsinizdaki terbiyesiz bir ogretmen sanirim
faceden laf attigina göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…