Anasınıfı öğretmenliği atamasında atanabiliyor muyuz?

Ya ben kisisiyle yazdim evet ama genel anlamda yazdim.2 yillikla ogretmen olamiyosam anlamina degil insanlar 4 yil okuyo ustunede bide formasyonmu varmis anlaminda dedm. Zor yanibuyuk emek var

Merhaba bende AÖF okumak istiyorum ama bölüm konusunda çok kararsızım siz hangi bölüm tercih ettiniz ?
Mrb canim ilahiyat tercih ettim ben diger istedigim bolumse cocuk gelisimiydi.
Ilahiyattan memnunum seviyorm.sende onu tercih edebilirsn. 4 yilliga tamamlamayi dusunuyrm insAllah

Hangi yilda oss ye girdiniz bilmiyorum ama ben de girdigimde 93 netle girebilmistim ki cografya disinda fule yakin cikarmistim diger dersleri de(matematik disinda da) benim gibi 90 uzeri yapan cok ta kisi vardi ama yerlestirilemedim.
Birebir yuzyuze gordugunuz gelisim,ogrenme psikolojisi ya da olcme degerlendirme derslerinin ogretmenliginizde benim gibi aof ingilizce mezununa nazaran sinif icerisinde ekstra farkini cidden merak ediyorum :) Paylasirsaniz ben de kendime bir sey katmak isterim.
Bir de cidden sinif yonetiminin bir uzman tarafindan teorik bilgileri aktarilip hadi bir de deneyimlerin anlatildiktan sonra tamam bu ders bana yüklendi sinifa girmeye hazirim diyebilecek kadar basit oldugunu dusunuyor sunuz ? Bence dusunmuyorsunuz.Lutfen orgunde gorulen su egitim bilimleri derslerini abartmayin.Abim de 9 eylul ingilizce ogretmenligi mezunu.Az cok gordum.
Bizden farkli olarak seminer ,konferanslar aldik demissiniz sonra da ama onlar da kendilerini gelistiriyor edebiyatini gecelim demissiniz.Hayirdir.Kendini,meslegini gelistirmek bir tek sizlere mahsus bir durum mu ? Kapı girisinde aöf liler giremez uyarisi olmadiktan sonra tum bu firsatlari herkese ulasabilecegini dusunuyorum ben "Isteyene".Aldigim seminerler disinda su anda mebbiste o kadar guzel seminerler var ki.Basvurularim hep red yiyordu kapasite sebebiyle.Nasil olduysa kabul edildi .Daha 2 gun once ingilizce dersinde sinif ici performansi arttirma seminerine katildim,Yarin da ingilizce dersinde dijital okur yazarlik semineri alacagim.Basvurdugum daha en az 8 9 tane de var branşımla ilgili insallah onlar da kabul edilir.
Hani isin icinde olmasam cidden dediklerinize "aaa dogru soylemis,hic denk olur mu diyecegim de yok yani.
Son olarak diyecegim ;Kalifiyeli ögretmen olmanin tek yolu örgün eğitimden geçmiyor.Cevrede orgun mezunu olup ders icinde elini kolunu nereye koyacagini beceremeyen,dersi dogru duzgun aktaramayan,iki kelimeyi bir araya getiremen,bransi yabanci dil olup akici dili konusamayan ogretmen surusu var.Ogretmenlik önce bir altyapı istiyor sonra bilgi ekleniyor -kullanabilene- en son sinifta pisiyor.Salt teorik bilgilerle degil.Ne mutlu size ki teoriyi yuzyuze gorup mesleginize harmanlayabilmissiniz ama bunu yapmayanlar icin de tü kaka deme hakkini size vermiyor.

Ya ben kisisiyle yazdim evet ama genel anlamda yazdim.2 yillikla ogretmen olamiyosam anlamina degil insanlar 4 yil okuyo ustunede bide formasyonmu varmis anlaminda dedm. Zor yanibuyuk emek var
Sanırım ben anlatamıyorum
Örnek veriyorum İngiliz dili ve edebiyatı okumak için emek verdiniz mezun oldunuz
Bu sizi edebiyatçı yapar
Emeğinizin karşılığını orada alırsınız
Öğretmen olmak için öğretmenlik mezunu olmalısınız ya da formasyon almalısınız
Bu bölümler arasında puan farkları vardır üniversiteye girerken
Her isteyen formasyonsuz öğretmen olacaksa o zaman öğretmenlik okuyanların emekleri ne oluyor?
Onlar da gayet biraz daha çok gezip daha az puanla başka bölüme gitmeyi biliyorlardı bence

Hangi yilda oss ye girdiniz bilmiyorum ama ben de girdigimde 93 netle girebilmistim ki cografya disinda fule yakin cikarmistim diger dersleri de(matematik disinda da) benim gibi 90 uzeri yapan cok ta kisi vardi ama yerlestirilemedim.
Sizin anlattığınuz noktayı biliyorum ben
Liselerimiz nereye gidebildiğimizi çok etkiliyordu ek puanlar varken
Ben de aynı şekilde ek puan muhanneti yüzünden çok fazla netim olmasına rağmen öğretmen lisesi mezunu arkadaşlarımdan daha alt bir üniversiteye gidebilmiştim
Ama çok şükür sizinki kadar çok etkilemiyordu
1. Üniversiteye değil de 3.ye gittim yani
İlk 2ye zaten öğretmen lisesi okumayanlar gidemiyordu yani

Dün gibi hatirliyorum .Sinav sonrasi tv de cozuluyordu sorular.Her soruyu hatirliyordum tvde cozdum 93 neti gorunce ohoo necatibey egitime mi gitsem,anadolu uniye mi gitsem derken sonuc bir geldi yuzdelik dilimde cakilmisim.Dedim zaten bundan daha iyisini yapacaksam tulum cikarmam gerekli ama ya yapamazsam diye sene kaybetmemek icin aof ye gittim oraya yerlesebildim.Yerlesebildim diyorum cunku kontenjanin yarisindan fazlasi cok yakin puanlardi.
Ilk derse girdigimizde hatta hocamiz kac netle geldigimizi sormustu o anda anlam veremedim ama sanirim az cok seviyeyi ogrenmek adina sormus.Sinifta 50 net yapip gelen de vardi benim gibi 90 ustu de.Hic gocunmuyorum ben ama okudugum okuldan.Bana ders calisma aliskanligi kazandirdi :) Bu sayede cok beklemeden atandim.

Kusura bakmayın staj zamanı aöf mezunu çok fazla insan tanıdım. İçeriği öğrencilere anlatırken bile çoğu yanlıştı. Çünkü internette ve ya kitaplarda yazan her bilgi doğru olmadığı için öğretmenlik gibi bir alanda kusura bakmayın devlet böyle bir hak tanımış olsa bile uzaktan öğretmen olmak bana komik geliyor. Benim aldığım bilgilerin verdiğim emeklerin yanından uzağından geçmez. Aöf sınavları örgün gibi zor değil bu bilinen bir şey bu arada çokta şey yapmayın

Emek yaristirmak ne oluyor anlamadim.Kime gore neye gore verdiginiz emek bir baskasinin emeginin yanindan gecemez.Yapmayin lutfen.Bir ogretmensiniz siz.

Herkes sizinle ayni dusunmek zorunda degil, insanlar kendini gelistiriyor mu gelistiriyor, ona bakarsaniz ben de cok orgun okumus ogretmen gordum cocuklar arasinda bile ayrimcilik yapan. Surekli laf yarisina girmek anlamsiz, farkli branslardan derslere giren bir suru ogretmen var, kimse onlara bir sey demiyor nedense. Biz yillarca okurken derslerimize hep alakasiz branslarda ogretmenler girdi, orgun mezunu bolum hocasi acar kitapi kitaptan okurdu sadece ama ogrencileri surekli azarlayip dururdu. Slayttan ders islemekle ayni sey. Stajdayken ogrencilere bir sey ogretmemek icin ellerinden geleni yapiyorlar. Onlarin aldigi egitim nasil oluyor anlamadim. Insanlari surekli asagilamak etik oluyor demek ki. Keske daha o zaman aciktan okusaydim, daha erken mezun olurdum yoluma bakardim.

Iste bu yuzden 5 -6 senesi vardir, ogretmenlere alan sinavi getirilsin muhabbeti ciktiginda asiri derece desteklemistim ! Her sene yapilsin ogretmenlere de .Bence hepimiz bunu isteriz degil mi ? Cogu ogretmen arkadasimdan ters tepki almistim zamaninda gecmis yillar uzerinden ne alan sinavi diye. Olsa ne guzel olur degil mi branşımızdan her sene sinava girsek.

Emek yaristirmak ne oluyor anlamadim.Kime gore neye gore verdiginiz emek bir baskasinin emeginin yanindan gecemez.Yapmayin lutfen.Bir ogretmensiniz siz.
Gerçekçi bakıyorum. Evet örgün olup öğretmenliğin yanından geçemeyen insanlarda var. Lakin bu öğretmenliğin uzaktan olabileceğini kanıtlamaz. Üniversitede hocalarımız bile bu durumu sert karşılıyordu. Neyse herkesin kendi düşüncesi

Neden lakin deyip gecistiriyorsunuz o ogretmenligin uzaktan yanindan gecemeyip ama orgun okumus ogretmenleri ? Yapmayin hocam. Ögretmenligin özünün uzaktan yakindan olmasiyla alakasi yoktur ! O yüzden ki kutsal adledilen tek meslektir.

Neden lakin deyip gecistiriyorsunuz o ogretmenligin uzaktan yanindan gecemeyip ama orgun okumus ogretmenleri ? Yapmayin hocam. Ögretmenligin özünün uzaktan yakindan olmasiyla alakasi yoktur ! O yüzden ki kutsal adledilen tek meslektir.
Hocam bakın emek sabah akşam kitap okumakla olmaz herkes kitabı okur ama o bilginin kendini öğrenmenin yeri okuldur. Çünkü bir bilgiyi okumak farklı o bilgiyi elde etmeyi öğrenmek farklı bir şey herkesin kendi düşüncesi saygı duyarım buda benim düşüncem

İnsan sağlığına direkt etki eden bölümler açıktan okunmaz, okunmamalı
Bir ara psikoloji de uzaktan açmaya kalktılar skandal
İşletme okumakla çocuk gelişimi okumak bir mi?

Bir öğrencim vardı üniversitede, evli, 20 aylık kızı var, çocuğu hasta, hastanede aylarca kalmaktan derslere gelemiyordu. Devamsızlıktan bıraktım. Yıllarca bıraktım. Bana vicdansız dedi, kızım hasta dedi. Bende görmediğin dersten sınav öncesi 1 gece çalışıp geçersen ileride anasınıfındaki çocukların vebalini ben alamam dedim. Senin kızın senin canın, ama o çocuklar da birilerinin canı.

Eşinden boşanmış başka bir öğrencim daha vardı. Velayeti alabilmek için mezun olup iş bulma telaşındaydı. Ama derslere adam gibi devam etmediği için onu da mezun etmedim. 2 dönem uzadı, 2 dönem geç kavuştu çocuklarına. Ama anasınıfına sokacağım insanları mezun ederken titizleniyorum.

Son bir öğrenciden bahsedeyim. Okulu uzadığı için borç harç bulup okula 16 bin ödeyip kaydoldu. Derse gelmedi, bıraktım. Babam okuldan alır, bir daha para ödeyemem dedi. Bıraktım. O zaman geleceksin derse. Derste çocuk gelişimi dersiydi. Çocuğun gelişim alanlarını öğrenmek yerine sağda solda fink atarsan bırakırım.

Bir ara heves ettim. Aöf işletmeye kaydoldum. Hiç çalışmadım. Bir yayınevinin çıkmış sorular seti vardı. Sınavdan önceki gece onu çözüp sınava girdim ve 3.sınıfa kadar geldim. Sorsan işletmenin tanımını bile yapamam. Sonra böyle olmaz dedim bıraktım.

Aöf benim gözümde budur. Örgün eğitim ise bambaşkadır. Yıllar sonra fırsat bulan kadınlar insana dokunan bölüm yerine bir sürü bölüm tercih edebilirler.

Aöf çocuk gelişimi okuyan tonla arkadaşım var. Bazen akademik bir şey soruyorum. Bir haberler. Halbuki alanla ilgili en temel şey. 2 artı 2 nedir desem daha zor. Instagramdan sayfalarına bakıyorum anaokulunda napıyorlar diye. Bizim elimizi sürmeye tenezzül etmeyeceğimiz etkinlikleri tüm gün dayıyorlar çocuklara. O çocuklara yazık değil mi? O çocuklar bizim geleceğimiz değil mi?

ben sınıfta çocukların ruhunu doyurmaya çalışıyorum, sanatla bilimle bütünleştiriyorum, kültürü öğretiyorum, saygıyı vs öğretiyorum. Diğer tarafta a4 kağıdına tüm gün resim yapmaca. Burada suç devlet ve YÖK e ait. Okuyan insanların suçu yok.

Ne olursa olsun 2 yıllık olabilir ama 4 yıllık çocuk gelişimi (hele ki sağlık bilimleri fakültesine ait olan, istismar gibi vakalarla çalışan çocuk gelişimciler) aöf olmamalı

Staj açık öğretimde de var.

Peki bu staj nasıl bir staj bana anlator mısınız? Cidden bilmiyorum aöf te nasıl oluyor?

Ben örgünde öğrencilerimle olanı anlatayım, siz biliyorsanız aöf ile kıyaslayın.

Stajın bir saatlik teorik dersi var. Her ders bir öğrenci staj deneyimlerini kanıtlarıyla beraber sınıfla paylaşır. Ben onlara geri bildirim veririm. Sınıf böylece birbirinin tecrübelerinden faydalanır.

Uyguladıkları etkinlik planlarından bahsederler. Nerede sıkıntı yaşadılar, etkinlik oldu mu, başarılı mıydı, tüm bunları sınıfça tartışırız

Ek olarak her hafta vir gün 2 3 öğrenciyi staj kurumunda gözleme giderim. Onları sahada gözlemler çocukla iletişime, sınıf yönetimine dair geri bildirimde bulunurum. Öğretmenle konuşur direkt bilgi alırım.

Dönem sonunda görüşmeler yaparız bireysel. Tüm staj sürecini değerlendiririz. Kalım bir staj defteri teslim ederler. Bir de final sınavları olur.

Ancak o zaman stajdan başarılı oldu diyebiliriz.

Aöf nasıl bir fikriniz var mı? Orada da öğrencilere hoca atanıyor mu?

Diğer mesajlarınızı da okudum, AÖF öğrenci profiline göre ekstrem bir örneksiniz. Bunun siz de farkındasınızdır. Ben beş sene okudum lisansı, bizim zamanımızda lise branş öğretmenlikleri beş seneydi. Ve eğitim bilimleri+coğrafya eğitimi ile ilgili dersleri (mesela coğrafya materyal tasarımı, coğrafya öğretim teknolojileri, topluma hizmet uygulamaları, proje geliştirme vs.) hep uygulamalı yaptık. Coğrafya araştırmaları 1, 2 ve 3 derslerinde arazi çalışmaları yaptık. Türkiye’nin birçok yerini gezdik. Her öğrenciye bir konu verildi, oraya gittiğimizde elimizde megafonlarla o topografya şeklini anlatıp gelen soruları cevapladık, hocalarımız bunlardan not verdi bizlere. Aynı zamanda coğrafya öğretiminde drama dersinde sınıfta dersleri biz anlattık, ölçme değerlendirmede her türden soru yazdık, iyi bir sınav kağıdı nasıl hazırlanır, onu deneye yanıla öğrendik. Bize coğrafya konularıyla ile ilgili mani, bilmece-bulmaca, deneme, şiir bile yazdırdılar. Şu an bazı sınıf arkadaşlarımın yazıları MEB coğrafya kitaplarında okuma parçası olarak basılı. Genelde eğitim bölümleri fen edebiyattan daha kolaydır, yüzeyseldir deniyor ama biz iki bölüm öğrencileri de aynı sıralarda aynı hocalardan dersleri aldık, aynı sınavlardan sorumlu tutulduk. Yeri geldi üç dört sayfa bilgi dolu sınav kağıdı teslim ettik. AÖF okuyanların alanında kendini geliştirmesi kişinin kendi tercihidir, ama biz buna mecburduk. Seminerlere, konferanslara katılmak zorunluydu. En basitinden yoklama alınıyordu.

Örgün öğretimin hepsi belki bizim kadar kasmıyordur ama her türlü AÖF’ten daha zor, ondan eminim. İstanbul Üniversitesi AUZEF Coğrafya bölümü sınavlarını, ders notlarını biliyorum çünkü. Görevli olduğum açıköğretim sınav sorularını biliyorum. AÖF sosyolojiden nasıl mezun olduğumu biliyorum. O yüzden sizin gibi istisnai örnekler kaideyi bozmuyor ne yazık ki. Keşke bozsa.

Örgün stajını bilmediğimi sanarak uzun uzun anlamışsınız. Zahmet verdim size. Kusura bakmayın.
12 senelik sınıf öğretmeniyim. Örgün stajı yaptım yani Gazi üniversitesi mezunuyum. Bizim zamanımızda haftada 1 gün okula giderdik. Derse aktif olurduk. 1 sayfalık gozlem ve değerlendirmelerimizi aynı hafta hocaya teslim ederdik. Gidecegimiz okulların listesi asılırdı. Okula bile ordan bakardık. Stajdan sınav olmadık. Demek ki sistem değişmiş .
Muhtemelen açıkta da böyle olacak . Gozlem raporlarını maille hocaya gönderebiliriz.
Çocuk gelişiminde 4.sınıfta yapılacak. Cocuk gelişimcinin çalıştığı her yerde staj yapabiliyoruz. Hastane de olabilir , okul da olabilir. 4 sınıfta karşılaştırmasını yaparım artık. Öğretmenlik yapmama rağmen staj dan muaf olamıyorum.

Ülkede herkes bir şey mezunu olup bir şeyler olabiliyor. Elbette herkes okusun ama amaç farklı. Etiketi güzel içi boş nesiller yetişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…