- 8 Mart 2015
- 25.155
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.414
- 798
Hayır, pandemi sebebi ile aşırı hassasiyet gösteriliyor ve daha önce nasıl ya da farklı olduğundan bağımsız, bu sene eğitim kurumları giriş çıkış saatinde aşırı katı ve mümkün mertebe okulun kendi koyduğu kurallarla devam ettiklerini söylüyorum.Peki. Biz işin içindekiler bilmiyoruz en iyi sen biliyorsun filmcim çevrende gördüklerinle. Ne diyeyim.
Benim oğlumun okulunda çıkış saati yarım saate yayıldı. Servis 17 bizler 17-17.30 arası alıyoruz. Öğretmenleri 17.15ten sonra alınırsa daha iyi son oyunu bölünmez diyor.Hayır, pandemi sebebi ile aşırı hassasiyet gösteriliyor ve daha önce nasıl ya da farklı olduğundan bağımsız, bu sene eğitim kurumları giriş çıkış saatinde aşırı katı ve mümkün mertebe okulun kendi koyduğu kurallarla devam ettiklerini söylüyorum.
Kendi çocuğumu 3 dk önce alamıyorum var mı böyle bir şey, normalde mümkün olabilir mi?
Ank da en azından çoğu okul böyle, atıyorum Muğla’da bu kadar hassas davranılmıyor olabilir.
Oyun ne demek koskoca çocuk olmuş, ana sınıfı yaşına gelmiş otursun test çözsün
İnandınız mı?Gerekçesi çıkış saatimiz 5, tam 5te kendinin terketmesi gerekiyormuş okulu. Kendi çıkmazsa sorun oluyormuş yönetimden...
Çocuk gelişimi mezunu olarak park saatine boş demeniz, erken çocukluk eğitimi uzmanı olarak beni üzdü
İnanmadım tabi ki. Bana açıkça yoğunluk oluyor dense sorun etmem. Hatta daha da önce alırım. Bir öğretmenin kandırmaya çalışması güven vermiyor bana.İnandınız mı?
Bence öğretmenin biraz daha anlayışlı olması gerekiyor. Yani daha 5 yaşındaki çocuklar bunlar. Onlar hırkasını montunu giymeyi düşünemezki onların bunu söylemesi gerekirse giydirmesi dikkat etmesi gerekir. Ben olsam müdürle konuşurdum. Maddi durumunuz daha iyiyse özele verin.Merhaba arkadaşlar,
Yavrum 5 yaşında ve anasınıfına başladı. Ama başından beri bazı sorunlar oldu.
Öğretmenin hiçbir şeye tahammülü yok. Mesela geçenlerde zorunlu olarak 3-4 dakika geç kaldım çıkışa öğretmen söylenmeye başladı. Çıkış saatinden 15 dk önce almamız gerekiyormuş. Evim biraz uzakta olduğu için benim evden çıkıştan yarım saat önce çıkmam demek oluyor bu. Hadi ona neyse...
Dersin son 1 saatini bahçedeki parkta geçiriyor çocuklar. Yardımcı öğretmen de olmasına rağmen üstlerinde montları yok, giydirilmiyor. Son günlerde akşam üstleri serin oluyor. Sınıfta kaç kişi hasta oldu bu sebepten. Benim çocuğum da 1 haftadır öksürüyor kuru kuru. İyice sinir olmaya başladım.
Ben de çocuk gelişimi mezunuyum az çok zorluklarını biliyorum bu mesleğin. Ama şöyle bir bakınca zaten son 1 saat park, yarım saat yemek. Ee 4 saatin 1.5 saati boş geçiyor. Bazen TV'den de çizgi film açılıyor. Yani yaklaşık 2 saat yok 4 saatlik derste. Bir de erken alınma konusu eklenince bana bir geldiler hele ki montsuz parkta oyun vs vs.
Tamam devlet okulu ama öğretmenin her şeye bir şey demesi, çocuklardan da hep şikayet etmesi vs alıp özele mı versem? Normal mi bu durum sizce????
Burada kimse kimseyi tanımıyor, ne anlatırsanız ona göre yorum yapıyoruz. Size özel bir durum değil.Beni tanımadan bu yargılara nasıl ulaştınız anlamıyorum. Oğlum doğduğundan beri yaz kış parktayız hem de hergün. Kar yağsa karla oynarız, yağmur yağsa yağmurda ıslanırız. Kapanmalar ve hasta olmak dışında tek bir gün bile olmadı çıkmadığımız. Hatta sırf bu yüzden bahçeli bir ev aldık açık hava ihtiyacını bilmeyen bir anne değilim.
Öğretmenin tavrı beni rahatsız ediyor. Giriş saatimiz yarım saate yakın aksıyor zaten. Yemekti parktı çizgi film izlemekti derken 1 saat gibi bir süre toplamda bir şeyler yaptıkları. Öğretmen çocuklara eğilip bir şeyler öğretmiyor. Ben demiyorum ki üniv hazırlığı yapılsın. Ama havadan öğretmen bunu yapın diyor yapamazsa direk velilere bunu öğretin diyor. Anaokulu bile olsa bir şey en azından temel makas tutma vs öğretmesi gerekmiyor mu? Öğretmen nedir sizce? Ben de bir zamanlar işin içindeydim. 2 yıl hem özelde hem de devlette staj yaptım. Kaç sınıf gördüm. Mesela bir çocuk taşırarak boya yapsa yanına gidip doğrusunu öğretmeye çalıştık. Ta ki öğrenene kadar. Yapabilen yapar yapamayana da annesi öğretecek nedir?
E bir şeyler öğrenmiyor. (Test çözme değil, boyama, kesme) yarım saat geç giriyor, 15 dk erken çıkıyor parkta da 1 saat. Peki ben niye yolluyorum? Parka boş demiyorum ben. Normal etkinlik vs yaptırılır, yaşına uygun şeyleri öğrenir yarım saat de montuyla vs tabi ki oynayacak. Anaokulu demek ne zamandan beri eğlence merkezi olmuş, hiç mi bir şey öğrenmeyecek anlamadım? 4 saat çizgi çekmesini istediğimi nerden çıkardınız ayrıca? Beni çevirip oğlunuza boyayı öğretin demesi normal oluyor sanırım size göre?
Bence öğretmenin biraz daha anlayışlı olması gerekiyor. Yani daha 5 yaşındaki çocuklar bunlar. Onlar hırkasını montunu giymeyi düşünemezki onların bunu söylemesi gerekirse giydirmesi dikkat etmesi gerekir. Ben olsam müdürle konuşurdum. Maddi durumunuz daha iyiyse özele verin.
Burada kimse kimseyi tanımıyor, ne anlatırsanız ona göre yorum yapıyoruz. Size özel bir durum değil.
Çocuk 5 yaşında, 3 yaş grubu değil ki makas tutmayı boyama yapmayı öğretsin öğretmen. Bunları zaten öğrenmiş olması gerekiyordu. Diğerleri düzgün boyarken sizin çocuğunuzun başında durup bir şeyler öğretemez. Zaten boyama kesme küçük kas becerisidir, öğretilmez. Yaptıkça kasları gelişir daha iyi yapmaya başlar.
Normal olan çocuğun okulda geçirdiği zamanın %20-25’inin akademik eğitimle geçmesidir anasınıfı çağında. Oyun çocuğu daha bunlar. Fazla öğrenme odaklısınız.
Ve yine devlet okulundan fazla şey bekliyorsunuz. Memnun değilseniz verin özele.
Evet geçen yıl pandemiden dolayı gidemedi. Ben evde öğretmeye çalıştım sadece. Oğlum 4.5 yaşında.
İşte o yüzde 20lik kısım da yok. Değişik eğlenceli etkinlikler vs daha olmadı her gün fotokopiden boyama. Daha dergiye vs geçilmedi kapının kenarında duruyor. Demek ki devlet okulu çocukların atletleri dışarda, şortları inik, üşüyerek montsuz parklarda oynadıkları ve yapan yapar yapamayan kendi bilir öğrenseydi denilen bir yer olmuş. Evet devlette bunlar normalse ben özele vereceğim bu gidişle.
Evet maalesef devlet okullarının çoğu öyle yerler çünkü öğretmenlerin de belli bir kapasitesi var. Koysalar her öğretmenin yanına iki yardımcı öğretmen atletlerini de sokar şortlarını da çekerler.
Alın çocuğu o okuldan madem. Yani şartları size uymuyorsa, uygulamaları beğenmiyorsanız, öğretmenle yıldızınız barışmadıysa alır verirsiniz başka okula.Uzatmak istemiyorum ama yardımcı öğretmen zaten var bazen bir de abla geliyor. En azından öğretmen onu uyarabilir. Mont, ayakkabı giydirmek vs öğretmenin görevi değil bunu biliyorum ama hadi çocuklar montunuzu giyin demek bu kadar zor olmamalı. Sonra da giyemeyenlere yardımcı öğretmen veya abla yardım edebilir. Ki benim oğlum giyer kendi. Zaten 18 çocuk var. Her şeye tamam ama soğukta bu şekilde oynamaları bana yanlış geliyor. Kaç çocuk hasta oldu bu sebepten. Sadece söyleyebilir tutup da giydirmesini beklemiyorum ben zaten. Dediğiniz gibi bu çocuklar üni öğrencisi değil daha oyun çağındaki çocuklar.
Alın çocuğu o okuldan madem. Yani şartları size uymuyorsa, uygulamaları beğenmiyorsanız, öğretmenle yıldızınız barışmadıysa alır verirsiniz başka okula.
Tamam işte siz çocuğunuzu kurtarın kötü öğretmenden kötü okuldan onlar yanlış yapmaya devam etsinler. Paranız konuşsunEvet bu gidişle öyle olacak. Ama bu, bu yapılanların doğru olduğunu göstermez :)
niye yönetim memuruna fazla kaldı diye mi laf ediyormuş allah allah enteresan bir okulmuş.Gerekçesi çıkış saatimiz 5, tam 5te kendinin terketmesi gerekiyormuş okulu. Kendi çıkmazsa sorun oluyormuş yönetimden...
Beklentinizi biraz yüksek buldum.
Yemek yeme saatini ve parkta oynamayi dusup geriye kac saat kaldigini hesaplamissiniz ama toplu sekilde yemek yeme, yeme adabi, fiziksel aktivite de bu yas grubu icin gayet bir eğitim bence.
Yani benim cocugum bıçak kullanmayi tam olarak okulda ögrendi. Evde cabalasak da ögrenmedi cunku zor geldi kacti. Okulda herkes yapinca cabaladi gibi gibi...
Özele gidiyor benimki. 8de giriyorlar.
9.00 9.30 kahvalti
12.00 12.45 yemek
14.30 15.30 bahcede oyun
15.30 16.00 ikindi kahvaltisi.
16.00 18.00 arasi serbest oyun.
Görünürde 10 saat ama bakin iste bu kadar yani. Genelde kahvaltiya goturup ikindi kahvaltisindan sonra aliyorum ben.
Gelisiminden memnunuz baya ingilizce kelime ögrendi. Saati ogrendi. Iletisim kurma becerileri gelisti. Yemek yemesi duzene girdi.
Sonucta 5 yasinda daha bunlar ne bekleyebiliriz ki?
Imkan varsa özel dusunun bence yine de.
Aslında ben tam anlatamadım sanırım. Benim demek istediğim öğretmenin bunları kullanıyor gibi bir tavırda olması. Alalade davranışlar var. Mesela sizin dediğiniz gibi katkıları olsa yani az ama öz, yaşına, dikkat süresine uygun bir şekilde öğrenme durumu olsa tabi ki bu hesapları yapmam.
Mesela yemek her gün geri geliyor olduğu gibi. Evet bu öğretmenin sorumluluğu mu, değil teoride. Zaten çatal bıçak tabak gibi düzenler falan yok. Evden elde yenebilecek şeyler isteniyor. (O ayrı bir sorun, her gün hamur işi) veya saat öğrenme vs gibi günlük hayatın içindeki durumlar öğretilmiyor. Her gün fotokopiden boyama yapıp geliyor. O kadar. Yani daha hiçbir şey katmadı okul. Boyama da yapabiliyorsa yapıyor, bilmiyorsa direk anneye şikayet. Oğlunuz bunu bilmiyor, öğretin gibi bir tavır. He ben zaten öğretiyorum ama oraya sadece taşırarak boya, park ve çizgi film için gidiyor gibi.
Oğluma bir şeyleri katsa neden bu hesaplara gireyim ki? Öğretmen bilir der ve geçerim. Ama bir fotokopi verip alın bunu boyayın, he yapamadı mı kendi bilir hadi bakalım park zamanııı gibi bir tavır beni rahatsız etti açık açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?