Anasınıfı sorunu

Evet ama çocuk bu öğretmenin demesi etkili oluyor. Çocuğunuz var mı veya sıcak bir şehirde misiniz bilmiyorum ama siz çocuğunuzu bu mevsimde montsuz çıkartıyor musunuz dışarı?
Montsuz çıkartmam. Koşup terlemesine de izin vermem. Bu çocuklar sınıftan çıkarken montları elinde mi çıkıyor. Belki terleyip kendileri çıkarıyorlar. Çocuk bu biri ne yaparsa diğeri de aynını yapıyor. Siz belli ki öğretmenle ya da sınıf annesiyle konuşmadan konuyu açtınız. Gidin ve sorun nedendiğer velilerden destek bekliyorsunuz. Çocuk sizin çocuğunuz diğerleri ne yaparsa yapsın. Şey mi densin şikayet et cimere git bilmeme ne. Ben bununda çözümü olacağını düşünemiyorum. Dün arkadaşımın çocuğu okulda düşmüş kafası yarılmış napsın okulu basıp okulumu kapatsın. Burada bir üye kızının arkadaşından şiddet gördüğünü yazmış burada ne öğretmen ne üye o çocuğu dizginleye bilir. Onu yapan çocuğun ailesinin uyarması gerekir. Özele de gönderseniz benzer sorunlar hep olacak. Ha dersiniz ki çocuk mutsuz geliyor aç geliyor gitmek istemiyor orası ayrı çekip alın çocuğunuzu.

Burda haklı ve haksız bulduğum taraflar var.
Bende anaokulu öğretmeniyim küçük yaş.

1) olay sizin okula 10 dakika geç gelmeniz değil, sebebi sizin 10 dakika gec geldiğinizi gören diğer veli A kişisi şu saatte geliyor bende bugün geç gideyim 10 Dakika diyerek oda öyle gelmeye başlıyor derken diğer veli bir hafta içinde oluyor 5 tane geç kalan veli bunlar sürekli birikerek çoğalıyor öğretmen uyarmazsa ve 5te mesaisi biten öğretmen 15 dakika değil 5 bucuk bazen 6lara kadar kalabiliyor. Burdaki öğretmen mantığı zaten son dakikalar toplanma saati 15 dakika geç gelince çocuk birşey öğrenmiyor ayrıca bende eve geç kalıyorum ve diğer velilerde bundan etkilenip geç kalmasın diyerek önünü alma taktiği ki sizin kendinizi enayi gibi hissettiğiniz durumda diğer velilerle birlikte geç kalan sayısı çoğalınca mesai saati okul tarafından bitmesine rağmen hala çocuk bekleyen öğretmende kendini enayi gibi hissediyor bunu öyle düşünün bide. Burda belli saatler varki öğretmen 1de başladığı saate 1bucukta gelse eminim buda tepki çeker... ben burda öğretmen olarak haklı buluyorum öğretmeni ... bende covid olduğu için sınıflar temizlenmeye başlıyor ki haliyle temizlikçi ablada evine gitmek zorunda çocuklar sınıftayken temizliğe baslamk zorunda kalıyorlar bende saat konusunda dikkat etmelerini istiyorum

2) park konusu çıkarması çok normal tabiki o yaş çocukları parka çıkarıyoruz ve sizin kayıp olarak gördüğünüz park olayı asıl en çok kazanımı aldıkları saat dilimi. Montu konusunda anne olarak haklı olabilirsiniz bunu öğretmene söylerseniz sizin oğlunuza giydirir eminim

3) Napalim yemek saatinide 10 dakika mı tutalım bu bütün özel devlet okulları farketmez her yerde minumum 25 dakikadır. Ki zaten çok yavaş yedikleri için buda bilerek uzatılan bir süre değildir..

Bence sizin öğretmenle yıldızınz barışmamış olabilir rahatsız olduğunuz konuları dile getirirseniz eminim anlayışla karşılayacaktır

Evet normalde boş diyemeyiz ama içerde geçirdikleri zamandan pek bir katkı göremeyince insan ister istemez sorguluyor bunu. Her gün sadece boya yapılıyor ve park başka bir şey göremedik daha.

Sebep şuymuş öğretmen tam 5te okuldan çıkmazsa yönetim uyarıyormuş öğretmeni. Zaten bizimkilerle aynı zamanda çıkan da yok. Öğretmenin dediği pek inandırıcı gelmediği için sinirlendim. Yoksa bana açıklama yapılsa yoğunluk vs dense daha önce bile gelir alırım bana sorun yok yani. Ama bu tavır hoşuma gitmedi.

Biz anasınıfı müfredatını bilmiyoruz. Yani ilk bir ayın kazanımı renkler ve kalem tutma olabilir mi acaba... okul açılalı daha dört hafta oldu. Çocuklarla tanışma ısınma turları derken düzen oturana kadar zaman geçebilir. Öğretmene beklentilerinizi uygun bir dille anlatın ve neymiş ne değilmiş öğrenin. Her gün hamur işini beslenmeye koymaya kim karar veriyor??

Meb müfredarı üç aşağı beş yukarı özel devlet hepsinde benzer konuları işliyor. Benim özelde de devlette de çocuğu olan arkadaşlarım var. Hepsi bu hafta kedi köpek maması verip sokakta hayvan besletti hayvan koruma haftası ve çocuk haftasında da hepsi duvar panosunda fotoğraf çekilip buna yönelik etkinlik yaptılar. Benlm gözlemime göre devlet benzer çalışma ve müfredatta gidiyor etkinlik az saat kısıtlı. Özelde daha farklı etkinliklerle yapılıyor. Ama konular ortalama aynı. Yani dediğiniz gibi olması bana mümkün gelmiyor

Teşekkür ederim uzunca yazmışsınız.

1. Ben asla 10 dakika falan geç kalmam yani muhakkak ki anneanne vs yönlendiririm. Ben de meslekten sayılırım. Öğretmenin de hayatı okul değil bunu çok iyi biliyorum. Benim takıldığım konu yönetim öğretmene 5te çıkmazsa kızıyormuş, bu bana inandırıcı gelmedi. Böyle saçma bir yalan bir öğretmene yakışmıyor. Yani 5i 5 geçe çıkarsa okul müdürü kızıyor mu öğretmene? Ben 5i 5 geçe çıksın demiyorum ama böyle bir gerekçe mantıklı değil. 15 dakika önce tüm çocuklar çıkmış olacakmış. Yani aslında öğretmen tam 5te yani mesai bitiminde evde oluyor. Yıllarca çalıştım asla böyle bir durumum olmadı açıkçası.

2. Parkı kayıp olarak görmem mümkün değil. Doğduğundan beri oğlumu her gün parka götürdüm sırf bu sebeple bahçeli ev aldık. Yaz kış çıkarız. Bu noktada da takıldığım hiç bir eğitim yok okulda. 1 aydır her gün resim boyama yapılıyor. Eğlenceli değişik etkinlikler veya müfredat ışığında hafta hafta konu işleme görmedim. Yani benim zamanımda haftalık ve günlük plan yapardık her haftanın bir konusu olurdu. Mesela ben kimim, mevsimler, meslekler vs. Ya artık bu değişti bilemiyorum. Her gün ver resmi boyasınlar staj zamanında bile görmedim bunu. Boyaları yapıp hop çizgi film hadi oradan da parka çıkarmak. Yani böyle bir sistem görmedim ben??

3. Yemek saatini örnek olarak verdim ben neden yarım saat yemek var anlamında demedim. Ki zaten beslenme olduğu gibi geliyor hiç yenmeden. Menü de her gün hamur işi türevleri evden isteniyor. Bu ayrı bir muamma. Onu yazmadım bile.

Madem ki meslektensiniz umarım anlamışsınızdır demek istediğimi. Oğlum geçen yıl pandemiden gidemedi ve geri kaldı bazı şeyleri öğrenmekten. E artık bitti mi her şey yani? Öğretmen boya yapamıyor tam evde öğretirsiniz diyor. Yani yapabilen yapar, yapamayan kalsın öyle gibi bir eğitim olur mu? O zaman ben öğretirim her şeyi. Sadece boya ve parktan ibaret bir anaokulu olabilir mi yani? Yoksa benim parkla zorum yok.

Normalde devletin belirlediği konular ışığında gidilir. Her haftaya bir konu verilir ve bu konular etkinliklerle öğretilir. Mesela mevsimler konusu diyelim. Mevsimlerle ilgili örneğin yapraklarla yapıştırma veya bir şekil oluşturma gibi hem tema hem de el becerileri öğretilir. Bilemiyorum.

Hamur işiyle dolu menüyü öğretmen atıyor bizlere. Kim belirliyor bilmiyorum. Zaten olduğu gibi geliyor yenmemiş olarak.

Şuan yazdıklarıniz daha açıklayıcı olmuş konuyu açtığınızda yazdıklarınızdan.. bence siz öğretmenle konuşun tavrı ve tutumu değişmez ise başka bir sınıfa veya okula yazdırn çünkü sizin isteklerinizle öğretmenin yaptıkları örtüşmüyor.. malesef meslekte tabiki işini sevmeyen öğretmenler olabiliyor bilemiyorum tabiki ama bu şekilde tatmin olmuyor ve içiniz rahat değilse neden oğlunuzu orda tutasınız ki eminim gönlünüze göre öğretmen ve okul bulabilirsiniz

Evet her hafta konu olur ve haftalık günlük plan yapar öğretmen. Ben de meslekten sayılırım aşağı yukarı bilgim var. Konularla da etkinlikler yapılır. Bizde az bile yok işte sorun bu. E hiçbir şey katmadan hadi park saati denmesi benim zoruma gidiyor. Aslında ben konuyu yanlış açmışım en başta galiba.

Evet ben detaylıca yazmamışım şu an farkettim kendim bildiğim için sanırım evet bakalım neler olacak. Teşekkür ederim.

Cidden hergün boyama mı yapılıyor?
Bunun amacını öğretmenle konuştunuz mu?
Belki kalem tutmaya alışsınlar vs diye hedeflemiştir. Tabi hergün sadece boyama yapmak doğru değil yine de..

Tuhaf bir durum bunu konuşun bence öğretmenle.
Benim oğlum özelde. Bu hafta mesela devlete gönderen arkadaşımla aynı etkinlikler yapıldı orda emin oldum bende. Onlar da bizim gibi mama paketlemişler, hepsinde hayvan dostu yazan kimlik yapmışlar yakalarına takmaya, tuvalet kağıdı rulosundan kuş yemi asacağı yapmışlar. Birebir aynıydı. Yine arkadaşım da çocuk haftası panosu fotosu paylaştı bize de geldi aynı fotodan. Bizimki özel mesela sabah kahvaltıdan öğlene kadar serbest oyun saati bahçede takılıyorlar. Öğlen yemeğinden sonra üç saat etkinlik yapıyorlar. Onda da bir toplu oyun oynuyorlar bir de boyama yapıyorlar. Bugün mesela sandalye kapmaca oynamışlar sadece kalanında kes yapıştır boyama yaptılar. Yani esasında biZimki de her gün mutlaka sayfa sayfa çok boyuyor.
Devletteki arkadaşıma farklı olarak çok ödev veriyorlar o yaşta ne ödevi diye garipsiyoruz biz.

Ama arkadaşım ilkokula bağlı okula vermedi, bağımsız anaokulu. Anladığım kadarıyla bağımsız kurumlar daha ilgili. Arkadaşımın çocuğu da yemekhanede yiyor öyle evden poğaça götürmüyor mesela. Yemekhane parası ödüyorlar sadece devlete

Hayır abla bir köşeye koyuyor. Giyme söz konusu değil. Diğer velileri beklediğim falan da yok neden bekleyeyim ki? Herkes şikayetçi diye birlikte konuşuruz dedim.

Benim mantığıma ters geliyor bir ögretmenin çocuklar gözünün önünde üşürken rahatça durabilmesi. Bilemiyorum.

Kızım devlet anasınıfına giderken özel okulu instada takip ediyordum. Turşu yapımı, sayıların öğrenilmesi, pamuktan kardan adam, veli katılımı... aynı şeyler yapılıyordu hafta hafta.

Cidden hergün boyama mı yapılıyor?
Bunun amacını öğretmenle konuştunuz mu?
Belki kalem tutmaya alışsınlar vs diye hedeflemiştir. Tabi hergün sadece boyama yapmak doğru değil yine de..

Evet demek istediğim tam olarak bu. Hiçbir eğlenceli değişik etkinlik yapılmadan parka çıkartılması veya sadece boyama yapılması. Yoksa ne boyama ne de parkla zorum var benim neden parka düşman olayım veya boyama da yapılabilir. Ben eve bile çok boyama kitabı almıyorum daha farklı güzel etkinlik kitapları alıyorum aşina olsun diye.

Evet ilkokula bağlı yollamak hata oldu belki de bağımsızlar daha iyi. Yemek parası seçeneği olsa onu seçerdim ben de.

Merhaba ben bir ayrintiya dikkat ettim, oncelikle kendimi tanitayim ben belediye personeliyim ve hizmet noktasinda hep vatandas odakli calismaya aliskinim. Ama 2 yildir kurum tam mesai bitiminde kapaniyor ve kalsak evrak caldigimiz gizli is yaptigimiz yada ozel bir is icin net telefon fln kullandigimiz dusunulur. 5 dk belki aksama olur ama 10 dk ve sonrasinda ciddi problem yasariz vatandas gelse normalde kalirim isini cozerim ama su an imkansiz Kurum haftasonu ve aksamlari tamamen kapali.
Okulda sacma sapan bir sebeple bunu talep etmis olabilir. Caktirmadan yonetimle gorusmenin yolunu bulabilirsiniz ya olay cozulur ya siz rahatlarsiniz.
Diger konularda giydirmesede uyarabilir ama cocuklar birbirine uyuyor olabilir
Yinede cozulmeyecek seyler degil biraz daha zaman vermelisiniz

Hımm anladım evet bu da olabilir tabi ki. Belki de doğrudur. Bunu bilmiyordum. Çok teşekkürler.

Evet konuştuktan sonra bir süre daha gözlemleyeceğim. Çünkü sürekli okul, sınıf değiştirmek de çocuk açısından iyi değil diye düşünüyorum. Oğlumun pek zoru yok çünkü okulla

Inanin bende desem vatandas cok sinir olur normalde de kalirim problem yok yillarca istisnasiz 1 saat mesai yaptim ama su an asla kalamam. Ztn kapatiyorlar cikariyorlar.
Siz 2. 3. Ye tekrarlamayin diye demis olabilir bir ihtimal dogru olabilir ztn yalansa yonetim cozsun devam edemez
Guzel bir dille konusabilirsiniz cekinmeyin siz ona o size alisacak daha cok erken

Bir okul öncesi öğretmeni olarak, söylediklerinize biraz cevap vermek isterim.
Okul öncesinde konu ve haftalık planlar degil, kazanim ve kavramlar ile aylık ve günlük planlar vardir. Bu biraz detay bilgidir ama kafa karışıklığıni gidermek istedim.
Tasirmadan boyama yaptirma/yaptırmaya çalışma, yapamayanlarin da calistirilmasi gerektigi durumu, yaraticilikla ve çocuk dunyasiyla bagdasmayan, cok ilkel kalan bir uygulamadir, burada aslolan çocuğun kucuk kas gelişimi ile ilgili bir problem olup olmadığıdır. Bir problem durumunda da ek çalışmalar, uygulamalar verilir aileden de destek olması istenir, eglenceli ve çocuğa çaktırmadan yapabileceğiniz etkinlikler velilere anlatılarak yönlendirme yapilir.
Okul oncesinde 'etkinlik' denilen surec her sey dahil en fazla 1 saati kapsar, butunlestirilmis etkinlik uygulanir, cocuklarin dikkat suresine uygun hazirlanir, drama, matematik, turkce dil, oyun, sanat gibi basliklardan o gun hangileri plana alinmissa onlar yapilir, esneklik ön plandadır, çocukların yonlendirmesine gore değişikliklere gidilebilir, tüm etkinlikler 'OYUN' ile verilmeye çalışılır. Geri kalan sure yemek, temizlik, hazırlık, serbest zaman gibi cok önemsediğimiz süreci kapsar, bos zaman olarak nitelendirilmez, aksine çocukların tum karakterlerinin sekillendigi süreçtir.
Kesinlikle son yarım saat degerlendirme, toparlanma ve eve gitmeye hazirlik sürecidir, etkinligin yarim kalmasi hali nadiren olabilmekle birlikte, surekli oluyorsa plansizlik soz konusudur, çocuklukların gunu değerlendirme ve toplanma suresinden alınmaz.
Yaz kış bahcede vakit geçirmek, uygun kıyafet kosullari saglandigi sürece elzemdir, uygunsuz hava yoktur, uygun olmayan kiyafet vardır.
Devlet okullarında ASLA yardimci ogretmen yoktur, olamaz, böyle bir kişinin olmasi mümkün değildir. Bahsettiginiz kisi stajyer ogrenci olabilir.
İlkokullarin cikis saati ile anasınifinin cikis saati uymadığı için temizlik ve yonetm gec kalmasin diye anladığım kadariyla 1 saat once çıkarıp kapi kilitleme gıbi sacma bir uygulama geliştirmisler ki bu direkt yonetimle görüşülmelidir, boyle bsy kabul edilemez.
Eğitim suresi okullarin durumlarina gore ufak oynamalarla degistirilebilir, bu idarenin inisiyatifindedir, boyle bir düzenleme hakki vardır. Ornegin biz anaokuluyuz, ikili egitm uyguluyoruz. Arada temizlik icin 1 saat bosluk olması adina 4bucuk saatlik eğitim yapmak zorundayiz, bu okulca en basindan belirlendi ve velilere bilgi verildi. Ve sınıflar 5er dk ara ile iceri alınıp, cikista da 5er dk ara ile veriliyor, veliler bahceye alınmıyor ki kargasa olmasin. Ama buna ragmen biz burda 5 dkdir bekliyoruz bu giris cikis saatlerine duzenleme getirilsin diyen veli tipleri ile de uğraşıyoruz. Mesela sabah grubu 75 cocuksa ayni anda alsak rahatlayacak herhalde
Cocuklarin dakikalara uygun birakilip alınmasını istiyoruz, önemle vurguluyoruz. Erken almak, biraz gec bırakmak durumunda kalan velilerimizle ilgili sorun yok cunku bu durum genel duzeni bozmaz, ancak hep gec kalan ve erken birakmak isteyen veli olursa duzen bozulur, çünkü sinif temizleme, havalandirma gibi yogun isleyen rutinler var ve bu kişilere gore surekli aksayamaz. Bir öğretmen cocuklari teslim edip hemen çıkmaz okuldan, çünkü sinfii toparlamasi, ertesi güne hazirlik yapmasi, ya da duzenlemesi gereken durumlar olur. Ancak kirk yilda bir her turlu aksilik olablr ve veli elbette geç kalabilir, insanlik hali. 1-2 kere yapilan bsyde de hiç kimse bu kadar anlayissiz olamaz.
Devlet okullari böyle, isinize gelirse gibi bir genellemeyi de kabul etmiyorum. Vizyon çok önemlidir. Okul da veli de sınırını bilmeli, iletişim becerileri kuvvetli olmalidir. İki taraf da olumlu dil kullanmak ZORUNDADİR. Cunku odagimiz, merkezimiz, aslolan konumuz çocuktur. Burda ogretmen ve veli dusman ve karşı saf degil, birlikte hareket eden bir zincir olmalıdır. Yoksa bir arpa boyu yol gidemeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…