Anksiyete bozukluğu

galiba benmde bir uzmana görünme zamanım geldi ölmekten yakınlarımın ölmesinden çok korkuyorum hertelefon çaldıgında kapı çaldıgında kalbim yernden çıkacak gibi çarpıyor en ufak bir gürültüde kalpçarpıntım 5 dk sürüyor saçma sapan kişileri şeyleri kafama takıyorum en ufak bir olumsuzlukta yerle bir oluyorum hergün yeni bişeye takıyorum yaşmadan soğuudm iyice

ı
İlerlemeden doktora gorunmeni tavsiye ederim..ilerlemis hali inan cok zor..

Hamileyken olmamasi lutuf olmus senin icin..diger forumda okumussun arkadaslarin ne kadar zorlandigini..bende nasil hamile kalicam in derdine dustum..beterin beteri var yani..15 gundur ilac kullaniyodun yanlis hatirlamiyorsam biraz daha sabret benim iki ay oldu hala gunden gune daha iyi oldugumu hissediyorum

Sagol canim inan buralarda da boyle gorusmesek birbirimize destek olmasak daha zorlanirdim. İnsan paylastikca rahatliyor.

Evet beterin beteri var herseyi dusunuyorum. Rahatlarim diyorum ama daha beterini dusununce ya bendede olursa kaygisi ufffff.

Bugun igneye gittim. Birini alciya aliyorlar, birinin elini pansuman derken cocuk zil zil ahliyor onlari gorunce bile etkilendim.

Birde bugun maramara depreminin yil donumu. Hersey dun gibi 14 yil olmus. Kizdim kendime nelerle kafan mesgul yakinlatini kaybedenlerin acisi depresti, o gun kucuk kiyamet gibiydi, boyle seyleri dusununce kiziyorum kendime, gel sen simdi boyle bisey yokken ya olursa diye kahrol, Allahin gucune gitmesin imtihan bundan ibaret olsun dusununce tuhaf bir rahatsizlik bizimki.

ben kesin bir tedavisi olduğuna inanmıyorum yavaşlıyor ve bizim kontrol edeceğimiz düzeye iniyor o kadar. bana doktor şuan ilaç kullanmana gerek yok kontrollüsün dedi bu ne demek yani sen obsesyonlarını korkularını kontrol edebiliyorsun demek istiyor, mesela dün akşam eve geldim geç oldu yemek yemeyeyim diyet yapayım diyorum sonra diyorum ki daha güzel olsam ne olacak ölüp gidicez diyorum para biriktirsem ne olucak ölüp gidicez ne iğrenç bir hayat ne zaman öleceğimizi bilmeden bu dünya için çalışıp didiniyoruz diye daldım gittim sonra birden kendime geldim normale döndüm düşünsem ağlayacağım devam etsem bunalıma gireceğim kontrol etmeye çalışıyorum işte, annemi babamı kardeşimi kaybetme korkusu delirtiyor beni düşünmemeye çalışıyorum.

Bu kadar olur, aynı şeyleri yaşıyoruz. Aynı tarz düşünceleri bende içimden geçiriyorum. Okusam ne olacak? Bakalım o diplomayı almam nasip olacak mı derdim, okul zamanı vefat eden arkadaş olmuştu, hemde diplomasını almaya 2-3 gün kala, o kada didin, çalış garantisi mi var sanki kaç sene yaşayacağının diye düşünürdüm bütün keyfim kaçardı. Birşey alırdım, ya kullanamadan başıma birşey gelirse? Birkim yapıp mülk almaya kalksan, acaba ömrün yetecek mi tadını çıkarmaya? Nerden bulaştım bu illete bilmiyorum? Ben eskiden 1 liralık tokayla mutlu olan, hayatın her anından keyif alan bir insandım, hayat benim için yaşanaması gereken şeydi, çok güzeldi. Ki o zaman bu düşüncelere sahipken de çok değil 1,5 sene öncemi düşünüyordum felakettim, o zaman da ölmek istiyordum biliyor musun? :)

Benim ergenliğim bunalımla geçti, hayattan keyif alamayan, sürekli üzgün, depresif ağlamaya meyilli, iletişimde yetersiz, çekingen biriydim, tam düzeldim işte yukarıda bahsettiğim gibi hayattan keyif alır hale geldim, bu sefer de korkular sardı beni, ölümle başladı arkasından çeşit çeşit düşüncesel takıntılarla devamı geldi..

genetik bence ve bir kırılma noktası var buna inanıyorum benim annem anneannem dayım teyzem hepsi obsesif tedavi oldu hepsi bir tek dayımla ben aynı ilacı kullandık doktorlarımız farklıydı ama şuan en iyi durumda olan dayım ve ben annem de iyi sayılır o da kilo almamak için doktora gitmedi ilaç kullanmadı ama kendini kontrol ediyor iyi durumda, bunu bir sonu yok bir laf var ya onu çok seviyorum 'hiç ölmeyecek gibi bu dünya için yarın ölecek gibi öbür dünya için çalışacaksın' bunu düşünmezsen herşey anlamsız oluyor. benim hastalığım genetik ve gencecik teyzemi kanserden 10 ay içinde kaybetmemizle başedemeyeceğim bir boyuta ulaştı benim kırılma noktamda teyzemin vefatıdır. hayatında içki sigara kullanmayan teyzem çocukları için canını veren teyzem kansere yakalandı ve çocukları bakmadı anneannemin evinde vefat etti, ben ondan sonra kan tahlili bile yaptıramadım zaten doktora ilk gitmemin sebebide buydu doktora gidemiyorum hasta olsam kendi kendine geçmesini bekliyorum çok fena olursam acile gidiyordum ki çok tahlil felan yapmasınlar diye. ğer doktora gidersem bana öleceksin der diye korkuyordum. çok şükür onu tamamen atlattım eskisine kıyasla çok çok çok iyiyim.ama yokluyor yinede sık sık yapacak tek şey mücadeleye devam etmek.

Benim annem de 4 yıl panik atak tedavisi görmüş ben ve kardeşim çok küçükken, ayrıyetten 2 tane teyzem var onlarda çok panik ve heyecanlı insanlardı, biri diğer teyzeme oturmaya gidemez karşıdan karşıya geçerken tramway çarpar diye korkuyormuş. Çocuklarına da aynı şekilde mesela, hiç bir yere gönderemez. Bir diğeri balkona çıkarmazdı düşeriz diye, benim anksiyete olmamın sebebi; kız kardeşimin arkadaşını ani bir şekilde kaybetmesiydi, ondan önce olan yakın ölümlerde de üzülürdüm, ama kafamdan atmam daha kolay olurdu nedense, o kız abisi tarafından diplomasını almasına 1-2 gün kala hunharca ölüdürüldü. Hayat dolu, çok neşeli bir kızdı inanamadım bir türlü öldüğüne, sürekli onu düşünüyor ağlıyordum hatta töre cinayeti diye tüm ailesine tutuklamışlar, cenazesini de belediye defnetmişti.

İlk bu olaydan sonra başladı bende ölüm korkusu, bir de o dönemler çok yalnızdım, duygusaldım, boşlukta olmamdan yakalandığımı düşünüyorum. Geçen sene de aniden annemi kaybettim onunla boyut değiştirdi sanki, etrafımdaki herkese birşey olacak, ben hep ölümü yaşayacağım, bundan kurtulamayacağım gibi düşünüyorum. Annemi kaybettikten sonra mutlu olma inancımı tamamen yitirdim zaten, bazen düşünüyorum ne olsa mutlu olurum diye? Yok, bulamıyorum..

Para, aşk, vs. vs. hiç biri düşününce tatmin etmiyor beni, manevi olarak açım ben şuan, anne sevgisine açım. Bu da hiç bir zaman tekrardan sahip olamayacağım, doyamayacağım bir açlık..Ölüm korkusu, ölümü yaşamanın acısı, annemin kaybedişimin mutsuzluğu, zincirleme gidiyor.

Son düzenleme:

canım benm allah sabır versin başın sağolsn bende aynı durumdayım eskidende paniktim hep ölüm korkum vardı sevdiklerimin ölümünden korkardım ama 4 ay önce aniden k v kalp krizi geçirip öldü hemde yanımızda 54 yaşında ondan sonra dhada kötü oldum her telefon çaldıgında kapı çaldıgında kalbim çarpıyor hep kötü rüyalar görüyorm içimde kötü bir his var bugünki gördüğüm rüyalardan dolayı aileme kocama bişey olur diye korkuyorum hatta kendim ölürüm diyede korkuyorm dün rüyayla uyanıklık arası sabahın erken saatleri gözümü açtımpencerede simsiyah yüzlü iğrenç suratlı hayvanla insan karışımı kocaman kafalı bir yaratık bana bakıyor ters ters evim 5.kat normal olması imkansız gözümü açıp kapıyorm aynı budurum 30 sn falan sürmüştür ben dedim bu azrail sanırım canımı alacak yatağın içine gömüldüm korktum gözümü tekrar kapayıp atım geçmişti o şekilde uykuya dalmışım ve aynı tarz kötü rüyalar ya düğün görüyorm ya ayakkabı ya gelinlikle geziyorum etrafta ya fotoğraf görüyorm sevdiklermn fotografını hepsi genelde kötüye yorulur vede aalllah korusun çıkar delireceğim çok canım sıkılıyor

kaç yaşındasın? anneni aniden kaybedişin çok acı allah rahmet eylesin sana da sabır versin bence geç kalmadan bir psikiyatrise gitmen gerek kesinlikle

Bende kendimi bir gün mezarın içinde tabutla çırpınıp çıkmaya çalışırken görmüştüm, aman Allahım ben ölmüşüm, ölmüşüm ben diye çıldırıyordum. Bir uyandım kız kardeşim ve kuzenim pc başında, şok olmuş bir şekilde bana bakıyorlar. Annemi, babamı da sürekli ölmüşler diye görürdüm. Gün içinde bir çok kez ölümü düşündüğümden.

kaç yaşındasın? anneni aniden kaybedişin çok acı allah rahmet eylesin sana da sabır versin bence geç kalmadan bir psikiyatrise gitmen gerek kesinlikle

Psikiyatrla ilk kez 10 yaşımda tanıştım, geceleri yalnız uyuyamaz, birşeyler olacağından korkardım, halisülasyonlar görür, bir takım sesler duyardım o zamanlar. 25 yaşındayım şuan, bir çok doktora gittim, en son lise 2. sınıfta rehber ve danışmanlık hocamın tavsiyesi üzerine bir uzmana görünmüştüm, çok iyidi şuan hatırlıyorum da bir tek ondan memnun kalmışım. Yalnız kullandığım ilaçlar biraz ağır olup zehirlenmeme sebep olunca annem bir daha götürmemişti, kendimi toparlama ve bunalımdaN çıkmamda bundan sonra bir anda oldu zaten, düşüncelerimin nasıl bu şekilde değiştiğine hiç bir zaman anlam verememiştim.

Tekrar gitmeyi çok istiyorum ama gittiklerimden memnun kalmıyorum, devlet hastanesine gitsem şikayetin ne diye soruyor ve kendimi karnı, başı ağrıyan hasta gibi hissediyorum ne diyeceğimi de şaşırıyorum bir çok şeyi söylemeye zamanım yetmiyor zaten, öyle olunca da gidesim gelmiyor. İlaç kullanma taraftarı değilim ama genelde bakıyorum 2 cümle duyup hemen şu şu ilaçları kullan diyorlar, sanırım benim sadece psikiyatr değil terapi uygulaması da görmem lazım.

Son düzenleme:
kızlar kötü olaylar yaşayan arkadaşları ayrı tutuyorum ama gerçekten hiç bir sorunum yok diyip de bu belirtileri yaşayan kimse yok mu ? ben de 2 yıldır aynen sizin anlattığınız belirtileri yaşamaktaydım. 2 sene önce yurt dışı seyahatinde rahatsızlandım ani karın ağrısı ile hastaneye gittim tabi yabancı ülke derdini anlatamazsın, işte ilk defa orada başladı ölüm korkusu ve panik atak. panik atak 6 ay içersinde kendiliğinden geçti. ben tek çocuğum ve aileme çok düşkünüm burada saydığınız herşeyi ben de düşünürdüm, hayatım boyunca arkadaşlarım hep karamsar biri olduğumu söylerdi, annem de çalıştığından yanlız bir çocukluk geçirdim. annem araba çarpar diye sokağa çıkmama bile izin vermezdi. evde yanlız bir çocukluk geçirdim anlayacağınız. ben karamsarlığımı bunlara bağlıyorum. o yanlızlık okuyup çok iyi yerlere gelmemi sağladı çok şükür. ama bir yerde patlak verdi işte. yanlız benim belirtilerim psikolojikten çok fizikseldi. kalp çarpıntıları günlerce süren kalp ağrıları, kas seğirmeleri... bunun üzerine yabancı forumlarda araştırma yaptım. bir kere bile ilaç kullanmayı düşünmedim. çünkü ilaç sadece olayların üstünü örtecekti. sadece sarı kantaron çayı içtim ara ara. neyse, yabancı forumlarda b12 vitamini eksikliğini buldum önce. b12 takviyesi ile düzelenler olmuş, hakikaten b12 düşük çıkmıştı benim. ilaç kullandım yükseldi ama şikayetlerim geçmedi, araştırmaya devam ettim. yine magnezyumla ilgili yazılar buldum ve magnezyum seviyemi ölçtürmeye karar verdim. tahlil isteği yapan doktora kas seğirmelerim oldupunu ve magnezyum tahlili istediğimi söyledim sağolsun d vitaminini de işaretlemiş. sonuçta magnezyum seviyem normal çıktı ama tesadüf eseri d vitamininin aşırı düşük çıktığı farkedildi. ayda bi kere devit ampül içmeye başladım. ilk kapsülde hiç bir şey olmadı fakat ikinci kapsülü içtiğimden beri yaklaşık 2 ay olacak çok çok iyiyim. tabi direk d vitaminine bağlamak istemiyorum ama bir takım değişiklikler yaptım hayatımda onların da etkisi olmuş olabilir. çok fazla kitap okumaya başladım, yoga yapıyorum, badem ceviz ve fıstık tüketiyorum. eve hiç bir şekilde kola vb asitli içecek sokmuyorum dışarıda da içmiyorum. paketlenmiş gıdalar (paket kek bisküvi vs ) tüketmiyorum sadece bitter çikolata yiyiorum o da glikoz şurubu içermeyen markalar. tavuk eti yemiyorum (malum tavuklara antibiyotik vs veriliyor). öğlenleri sadece salata yemeye çalışıyorum. akşamları bisiklet sürüp yürüyüş yapıyorum. tabi ki bunları düzenli yapamıyorum ama fırsat buldukça kendimi meşgul ediyorum. hem de yaptıklarımın hepsini sağlıklı yaşayarak yapıyorum. bunlara ek olarak anksiyeteyi stres tetikliyor. iş yerimde eskiden çok fazla stres yaşıyordum şimdi o da azaldı onun da çok etkisi oldu. işte böyle arkadaşlar, size tavsiyem d vitamininizi ölçtürmeniz olacak.

Ben o şekilde yaşamadım ama kendiliğinden de ortaya çıkabileceğini duymuştum.
Benim tek tavsiyem -böyle bi hayatta ne kadar başarabilirseniz- STRES ten uzak durun insanı başa dönduruyor

ewet uzun zamandır anksiyete bozukluğum var bayağıda ileri derecedeydi ama kesin tedavisi yok sanırım 7 yıl tedavi gördüm 2 yıldır ilaç kullanmıyorum yine tekrarlamaya başladı tam bir kısır döngü hiç gitmiyor

Depresyonla birlikte mi peki?
Bir de şunu çok merak ediyorum deliririm diye korkuyor musunuz mesela ben şuan bu korku yüzünden gözlerimi kapatıp uyuyamıyorum.
Bir de kalp atışlarım hızlanıyor yükses ses duyunca içim ürperiyor.
Bu ya da buna benzer şikayetleriniz oluyor mu?

Bugüne kadar hiç doktora gitmemiş olan her sorunuyla kendi başına çözmeye çalışan ben artık daha fazla dayanamayarak dün doktorun yolunu aşırı gerginlik,endişe,kaygı,ağlama nöbetleri,huzursuzluk nedeniyle tuttum. Anksiyete bozukluğu dedi bir ilaç verdi. Dün kullanmaya başladım. Etkisini 2 haftada gösteriyormuş. Kalabalıkta duramıyorum sıkıntı basıyor nefes alamıyor gibi oluyorum. İnsanlar benimle konuştuğunda laflar birbirine karışıyor sanki anlam veremiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sanki tüm dünya üzerime geliyor. Gün içinde bir mutluyum bir mutsuz. Dengesizim sigaraya yüklendim. İlaç biran önce etki etsin diye bekliyorum. İlaç bittikten sonra kontrole gideceğim tekrar. Herkese geçmiş olsun.

ewet depresyonla birlikte deliririm korkusu yada ölüm korkusu hangisi baskın gelirse zaten anksiyete bozukluğu panik bozukluğu demek genelde doğum sonraları çıkıyor ortaya yada geçmişte yaşanan psikolojik travmalar etken nefes egzersizleriyle panik anında sakinleşiyorum telkinlerle birlikte ama korkularla yaşamak çok kötü bunu yaşamayan kimse anlamaz kitap okumak komedi filmi izlemek açık hava iyi geliyor neşeli şarkılar iyi yüksek ses tetikliyor benim vertigo sorunumda başladı sonraları o zaten çok kötü bişi (üzücü duygusal kalabalık aksiyon içeren herşeyden uzak durun) ben haber bile izlemiyorum. ve korkmayın delirmezsiniz beyniniz size oyun oynuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…