- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.589
- 158
- Konu Sahibi cokguzelolsun
-
Gecmis olsun. Ilacsiz tedaviye doktorunuz ne diyor?
Konusma terapisi alabilir sin bu sırada da dediğin gibi caylarla idare edersin. eğer kafaya koyarsan ben iyileşicem dersen sorununu cozebilirsin diye dusunuyorum. bendede panik atak vardı belirtiler benzerdi ilaçlar 2 yıl ıcınde yaklasık 20 kg aldırdı. Artık içmek kullanmak istemedim kendi kendime yendim diyebilirim ama uzun ugras lar verdim tam olarak iyileşebilmiş değilim ama artık sosyal hayatım var bi cafeteryada bi lokanta da sıkılmadan diz sallamadan uzun süre oturabiliyorum onceden mümkün değildi İnsan içine cıkmak kapalı alanda oturabilmek.
Pamik atak anksiyete yasamadim. Ama mukemmel olmak zorunda degilsin ki? Kendini oyle mi kosullandirdin? Kimse mukemmel degil ki. Hata yapmana da musade et. Hatalarla ogreniriz. O kadar da katı olma kendine. Dunya ile barisik ol. Unutkanlik icin demir miktarina ve B12 degerine baktirmani oneririm. Bu arada hamilelik varsa hamilelik doneminde ve sonrasinda unutkanlik oluyor.
birşey diyemiyor çunku haberi yok danışmadım, kendisine çunku bir daha gitmek istemiyorum. anksiyete konusunda gerçekten faydası dokunan bir doktor varsa tavsiye de almak isterim.
Insanların hakkınizda ne düşündüğünü fazla mi takar önemsersiniz?
Bence kendinizi biraz salın, rahat bırakın.
Saçmalamak, hata yapmak, rezil olmak falan da hayatın parçası zaman zaman yaşanması gereken duygular..
Boşverin kısacası.
Anksiyete tecrübe ettiğim birşey değil ama size bir süre mola vermeyi denemenizi tavsiye ederim. Hayatı durdurduğunuzda dünyanın sonunun gelmediğini kendinize ispatlayın. İlaç ve tıp çözümlerine sıcak bakmıyorsanız spiritüel konulara eğilebilirsiniz. Budistlerin kumdan günlerce süren mandalalar yaptıktan sonra bitince fotoğrafını bile çekmeden saniyeler içinde süpürdüğü bir geleneği var ruh dinginliği için. Meditaston kampı tarzı yerler var. O tarz bir tatille günlük koşturma ve panik halinden + internetten uzaklaşmak iyi gelebilir.
Bence en güçlü insan kendiyle dalga geçebilen insandır.çok takarım ne yazık ki, kuçuklukten beri.
keşke salabilsem, saçmalamaktan rezil olmaktan falan çok korkarım haklısınız.
yani yaşım da kuçuk değil 30 u geçtim. ergenlikte yaşadım en son şu saçma halleri. şimdi yine aynı hale döndum.
Sürekli kendimi motive ettim her sabah kalkıp sacımı tararken aynaya bakarak bugün cok iyiyim dedim. Gun içinde surekli tekrarladım onemli olan sabah uyanınca bunu yapmak tüm gününü değiştiriyor biliyormusun gercekten bunu bir terapisttenn duydum. Hersey den once uyku düzenimi değiştirdim beynimi rahatlattım aklıma negatif düşünceler gelince oturup dusunmek yerine oldugum yeri terkettim gezdim kafa dağıtmaya calıstım ilklerde zor oldu ama hemen pes etmedim zamanla kafamı dagıtmayı da başarabildim. derken hergun yavas yavas bir önceki gunden daha iyi oldugumu gördüm bunu gordukçe kendimi iyileşmiş olarak kabul ettim 7.8 aylık bir süre geçti artık gercekten iyiydim. Önemli olan kafa da bitiyo kendıne hastalığı yapıstırırsan daha da hasta oluyorsun. Kapalı alan fobim vardı acık önce acık alanlarda vakit gecirip kafamı dagıtacak aynı gun o enerjiyle cafeyerya da gidip bir çay içtim. Zaman zaman kapalı alan fobim de bitti Böyle böyle artık cok iyidim. tabiki ölüm korkusu vs peşimi hiç bırakmadı surekli aklımda ama eskisi gibi etkilenmiyorum günümü ziyan etmıyor yani. Bu arada ben ıkı kere yatılı tedavi oldum ama rahatsızlıgı mın en üst saffada yasadıgım zamanlardı yani daha hastalığımı bile tanıyamıyorken tedavi işe yaramadı. Bakırköy gibi biyer degilde daha cok universite hastanelerinde klinik givi agır hasta olmayan yerde. Yani ben bunlara rağmen basarabildiysem sende basarırsıninsan içine çıkmak kapalı alanda oturmakla falan bir problemim yok, konuşma terapisini araştırıcam çok teşekkur ederim. kendi kendinize nasıl yendiniz başka tavsiyeniz var mı?
yemeği hızlı yeme, hızlı yürüme, hızlı soru çözme, hızlı okuma, hızlı konuşma hepsi bende de var. Üstüne iş yerinde ne verilirse verilsin hemen yapıyorum .Hep çok yoğun yerlerde çalıştım ben buna bağlıyorum. Tam tersi yavaş davranan insanları tuhaf buluyorum. Fakat ben sizin gibi biri soru sorunca heyecanlanmıyorum. Zaten yönetici oldum, görevde yükselme mülakatında çok dikkat ediyorlar heyecana ve sinirlenip sinirlenmediğimize vs. Bilmediğiniz , eksiklik hissettiğiniz konu mu yoksa çok normal soruda da mı heyecanlanıyorsunuz?arkadaşlar benim sorunum şu çok telaşlı ve hızlı hareket eden biriyim elimde değil, hep böyle oldum, yemeği hızlı yerim,hızlı yururum, derslerde çok hızlı yapardım soruları, hızlı okurum, hızlı konuşurdum şimdi onu biraz yavaşlattım sadece. ve anksiyetem de var, gunun 24 saati heyecanlı ve kendini surekli kontrol altında tutmaya çalışan bir insan duşunun, ilaç kullanıyordum şimdi kullanmıyorum, sebeplerim var, çaylarla desteklerle falan kendimi tutmaya çalışıyorum, son zamanlarda bende aşırı unutkanlık, surekli panik hali, biri soru sorunca nedensiz heyecanlanma başladı, böyle değildim eskiden, biri soru sorunca resmen kilitleniyorum ve saçmalıyorum. gayet guzel bir işim var, eş dost aile ilişkilerim gayet iyi, görunurde sorunum yok.
vitamin eksikliği eskiden vardı şimdi herşeyi hallettim vitamin destekleriyle.
bu durumda olan var mı, surekli panik, soru sorulunca kilitlenme falan yaşayan, ilaçsız neler yaptığınızı anlatırmısınız?
psikiyatriste daha önce gittim teşhisim anksiyete, ama söylediğim gibi ilaç kullanmama nedenim var.
yemeği hızlı yeme, hızlı yürüme, hızlı soru çözme, hızlı okuma, hızlı konuşma hepsi bende de var. Üstüne iş yerinde ne verilirse verilsin hemen yapıyorum .Hep çok yoğun yerlerde çalıştım ben buna bağlıyorum. Tam tersi yavaş davranan insanları tuhaf buluyorum. Fakat ben sizin gibi biri soru sorunca heyecanlanmıyorum. Zaten yönetici oldum, görevde yükselme mülakatında çok dikkat ediyorlar heyecana ve sinirlenip sinirlenmediğimize vs. Bilmediğiniz , eksiklik hissettiğiniz konu mu yoksa çok normal soruda da mı heyecanlanıyorsunuz?
Sürekli kendimi motive ettim her sabah kalkıp sacımı tararken aynaya bakarak bugün cok iyiyim dedim. Gun içinde surekli tekrarladım onemli olan sabah uyanınca bunu yapmak tüm gününü değiştiriyor biliyormusun gercekten bunu bir terapisttenn duydum. Hersey den once uyku düzenimi değiştirdim beynimi rahatlattım aklıma negatif düşünceler gelince oturup dusunmek yerine oldugum yeri terkettim gezdim kafa dağıtmaya calıstım ilklerde zor oldu ama hemen pes etmedim zamanla kafamı dagıtmayı da başarabildim. derken hergun yavas yavas bir önceki gunden daha iyi oldugumu gördüm bunu gordukçe kendimi iyileşmiş olarak kabul ettim 7.8 aylık bir süre geçti artık gercekten iyiydim. Önemli olan kafa da bitiyo kendıne hastalığı yapıstırırsan daha da hasta oluyorsun. Kapalı alan fobim vardı acık önce acık alanlarda vakit gecirip kafamı dagıtacak aynı gun o enerjiyle cafeyerya da gidip bir çay içtim. Zaman zaman kapalı alan fobim de bitti Böyle böyle artık cok iyidim. tabiki ölüm korkusu vs peşimi hiç bırakmadı surekli aklımda ama eskisi gibi etkilenmiyorum günümü ziyan etmıyor yani. Bu arada ben ıkı kere yatılı tedavi oldum ama rahatsızlıgı mın en üst saffada yasadıgım zamanlardı yani daha hastalığımı bile tanıyamıyorken tedavi işe yaramadı. Bakırköy gibi biyer degilde daha cok universite hastanelerinde klinik givi agır hasta olmayan yerde. Yani ben bunlara rağmen basarabildiysem sende basarırsın
. Umarım iyi olursun hersey gonlune olsun
enteresan. Stresli zamandan mı geçiyorsunuz, aklınız dolu olabilir. Corona zaten başlı başına sebepyok normal sorularda, aksine mesleğimle ilgili herşeyde çatır çatırım, birisi geçen akşam ne yedin dese bile zihnim bir flulaşıyor, dun akşama dönmeye çalışıyorum, duruyorum kilitleniyorum. sinirin zerresi yok bende en azından yansıttığım sinir yok.
Rica ederim bide hastalığın hakkında cok araştırma yapmamanı onerim.senin adına çok sevindim verdiğiniz tavsiyeler çok guzel, özellikle ben çok iyiyim olumlaması. inşallah bende de işe yarar. çok çok teşekkur ederim çok vakit ayırıp uzun uzun yazdığın için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?