anksiyete surekli heyecan hali

mutlaka spor yap, ve bol bol kitap oku. Meditasyob da sakinlesmeye cok yardimci oluyor. Ahh ah cekmeyen bilmez bu illeti, ben de neler yasadim hala diyorum ki iyi ki de yeter be diyip intihar falan etmemisim

enteresan. Stresli zamandan mı geçiyorsunuz, aklınız dolu olabilir. Corona zaten başlı başına sebep

stresli zamanlardan da geçmiyorum, stresli bir işim de yok, ama surekli bir pırpır kalp hali. covid den de aşırı etkilenmiyorum artık. koca kadınım çocuk gibi heyecanlanır oldum durduk yere

sen de mi heyecanlanıyosun sorulara?
kitap okuyorum, köşe yazısı da okuyayım, spor hiç yapmıyorum onu da yapayım. teşekkur ederim.

mutlaka spor yap, ve bol bol kitap oku. Meditasyob da sakinlesmeye cok yardimci oluyor. Ahh ah cekmeyen bilmez bu illeti, ben de neler yasadim hala diyorum ki iyi ki de yeter be diyip intihar falan etmemisim

spor yapayım ya çok söylenmiş, hep başlıcam diyorum hiç başlayamıyorum salak salak duruyorum. meditasyon yapmak iyi gelmişti evet hatırlıyorum onu da yapayım.
benim sağlık anksiyetesi vardı zaten o azaldı şimdi anksiyetem resmen yaygın anksiyete bozukluğu. her yere yayılıyor her şeyde kendine bir geçiş buluyor nalet olası.

Biliyorum cnm, gercekten tam da tarif ettigin gibi. Vakit kaybetmeden basla spora falan.

Bendede var ama ilaç kullanıyorum şuan .dün online psikiyatriye yazdım bişiler panik atak diye bişi yok dedi .burdaki arkadaşlar da panik vs sende aynı şeylerden bahsetmissin kafamda deli sorular .panik atak varmı yokmu anlamış degilim

Sorunu seanslara giderek hafifletebilirsiniz ilaç kullanmanıza gerek varsa kullanın tabi ama bir travma korku vs buna neden olmuş olabilir böyle birşey varsa yüzleşin sakinleştiğinizi görüceksiniz uzun vadeli olarak, böyle birşey yoksa doktorunuz ne diyorsa o

Simdi geriye dogru bakinca, hepsini atlattığımı görüyorum şükürler olsun.
Benim ek olarak sosyal fobilerim de vardi biraz. Avmye yalniz gidememek gibi. Diyelim sokakta ayagim burkuldu düştüm dunyam yıkılırdı. Halbuki o insanlar bir daha beni hic gormeyecek. Ayrica gorse ne olur düşmekte ne var. Birisi birşey dediginde karsilik verirken yuregim agzimdan fışkıracak gibi hissederdim, ki avukatim. Gibi gibi..
Evlilik bana inanilmaz iyi geldi. Sartsiz, kosulsuz, sonsuz sevilmek. Tum hatalarimla, eksiklerimle, yanlislarimla, hep sevilmek. En cirkin, en pasakli, en pijamali anlarımda bile, gelinliğin icindeymisim gibi bakması, bana oyle hissettirmesi. Her firsatta beni onure etmesi, iyi yönlerimi soylemesi, benim bile fark etmedigim becerilerimi bana fark ettirmesi. Bunlar bana cok iyi geldi
Duzenli kitap okumak, konuşmaya cekindigim bazi seyleri yazarak ifade etmek, duzenli spor veya yürüyüş de faydasını gordugum şeylerden. Nefesi dogru kullanmak onemli. Gerekirse karşındaki beklesin, hic cevap vermeden 1den 10a kadar say derin derin nefesler alarak.
Ayrıca kendine kucuk hedefler koymak. Birden cok buyuk seyler bekleme, kucuk kucuk ilerle. Benim sosyal ortamlarda sıkıntım daha fazla oldugu icin kendimden ornek veriyorum. Bir magazaya gidip pazarlik etmek mesela. Milyonlarca insan icin cok basit birseydir ama benim için ölümdü.
Simdi dunyanin en ozguvenli, en kaygisiz, en kriz yöneticisi insani olduğumu iddia edebilirim

Bir de, akilli telefon bana hic iyi gelmedi. Parmagi kaydirdikca milyonlarca bilgi, yazi, fotoğraf. Ucsuz bucaksiz..
Baktıkça sanki nefes nefese kalıyorum gibi oluyor. Hem hic birine odaklanamiyorum, yani dikkatimi vermek istesem de cok zorlaniyorum. Hem de gerekli gereksiz milyonlarca sey akıyor elimin altinda yetişmeye çalışıyorum sanki koşar gibi.
Tek sosyal medyam instagramdi, onu da su ara kapattım. Ara ara açıyorum.
Ama kapaliyken cok daha mutluyum.
Bir de, sakin ve yavas el isi yapmak bu tur seylere iyi geliyor. Orgu olabilir, incik boncuk tarzi seyler olabilir, çarpı isi etamin olabilir. Neye ilginiz varsa..
Ilmek ilmek birseyi ilerletmek iyi geliyor bana. Günde 15 dakika bile olsa duzenli yapmak

Bende de var.Sizinki kadar ileri değil ama benim durumum farklı.Sizinki sosyal anksiyete gibi.
Rezil olmaktan falan korkuyorsunuz,sosyal hayatınızda da çekingen bir yapınız olabilir.Tanımadığınız ve bir daha görmeyeceğiniz insanlarla konuşun.Basit şeylerle başlayın,saati sorun mesela.Tanımadığınız kişiye rezil olmazsınız merak etmeyin bir daha görmeyeceğiniz için utanmazsınız da.
Arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla tanışın mesela,onlarla iletişim kurun.Onları da aynı şekilde görüşmek zorunda değilsiniz bir daha hiç görmeyebilirsiniz.Terapi desteği de alırsanız aşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…