Anlam veremediğim bazı şeyler

Ben mi tembelim bilemedim ama sahsen davete gider hazir yemegi yer hediyemi alip gelirdim

Aynı şeyleri düşünmüşüz demek ki bende tembelim

Normal de eş, dost düğününüze gelir, gelin damat da düğünden sonra iade-i ziyaret yapar. Bir nevi düğüne geldikleri ve takı için teşekkür edilir.
Sizde durumlar biraz farklı olmuş ama onca akrabayı, tanıdığı evde ağırlamak için, uzun bir süre her hafta sonu misafir kabul etmeniz lazım. Belki bu anlamda seni yormamak için sizin gelmenizi talep etmişlerdir. Sıkıntı edecek bir durum yok bence, zaten hepsiyle sürekli görüşüyor olmayacaksınız. Merhaba kıvamında kalacak bazısı.

Yeni evlenince ablam da bizi davet etmişti gitmiştik. Ne var ki bunda? Gidilir gelinir yani neyin kavgasını ediyorsunuz? Demek ki onların adeti de bu.

Ayrıca virus var diye 20 kişiyle nikah kıyıp eve misafir doldurmak veya misafirliğe gitmek çok saçma değil mi? Madem dikkat etmiyorsunuz düğün yapsaydiniz.

Bizide anneei ablası davet etti gittşk bu görümcemn görümcesi ne alaka.. sorun gitmek gitmemek değil sorun eşimn bazı şeyleri benm bizim görevimizmiş gibi sürekli bizden benden beklemesi

Aslında senin yemek yapıp davet etmen gerekir ama onlar çağırıyormuş bence daha iyi. O kadar kişiye yemek yapıp hizmet edeceğime mis gibi bir haftasonu gider görüşürüm zor bir şey değil

El öpmeye sadece anne babalara gidilir.
Onlarda durumların müsaitliğine göre hediyesini verir.
Düğününe gelmeyen, gelemeyen de müsait durumlarda yeni gelin evine gelerek hediyesini verir.
Ben hiç duymadım gelin elimizi öpün hediyenizi alın olayını.

Benim derdim gitmrk değil eşimin görevimmiş gibi her şeyi benden beklemesi bizim yapmamız gerek gibi

Asil tam tersi olsa öyle olmazmiydi bu durumda? Mesela dese: Sülalemi misafir edeceksin. Temizligini yemegini yap felan. Belki onlarda ilk büyklerin yanina gidilir (bizim orda ilk gelin damat el öpmeye gider misafir edilir,sonra gelin evine gidilir)

Çünkü sen gelinsin. Her şey senden beklenecek. Senin herkesi araman, ilgilenmen, içlerine girmen vs gerekecek yani ilk adımlar senden beklenecek hep malesef ama birazda onlar yapsın diyecek olursan soğuk gelin olacaksın. Çünkü kendileri gelin almanın verdiği gereksiz bir egoda oldukları için birazda ilk adımı ben atayım, biraz kaynaşalım demezler. Gelin kendini sevdirmek zorundadır niyeyse. İlk evlendiğimiz aylarda eşim bana kendini sevdir derdi sürekli. Seven sevmiş halbuki... neyse. Ben neysem oyum, sizde öyle olun. Kimseye yaranmaya çalışmayın çünkü yaranamıyorsunuz zaten. Göreviniz olanlarla olmayan şeylerin ayrımını iyi yapın ve hayır demesini bilin. Şu durumda siz iyisiniz ama takmayın gidin hediyelerinizi alın gelin işte ne güzel sürekli evinize gelseler bıkarsınız misafir ağırlamaktan

Bizide anneei ablası davet etti gittşk bu görümcemn görümcesi ne alaka.. sorun gitmek gitmemek değil sorun eşimn bazı şeyleri benm bizim görevimizmiş gibi sürekli bizden benden beklemesi

işte onu eşine yavaşça öğreteceksin

ama niye biz gidiyoruz diye değil

onunla bu kadar görüşmemiz gerekmiyor modunda

o bize gelmiyor biz gidiyoruz diye asla değil

o zaman tüm sülaleyi yemeğe davet etmesi gereken gelin olursun

eşimin kuzeninin çocuğu oldu

büyük görümcem ile küçük görümcem çocuğu görmeye başka şehre gittiler

bize gelin demediler ya da en azından bana demediler eşime dediler mi bilmiyorum

15 gün sonra eşim dedi ki biz de gidelim ayıp olur, onlar gitti biz gitmedik olur

neden dedim ayıp oluyor

küçük görümcem o şehirde yaşadığı dönemde gitti kızın evinde kaldı günlerce belki aylarca hali ile o gitsin görevi, ablanın da daha farklı ilişkileri de var oda gitsin

lakin onlardan biri kalkıp da bizim çocuğumuzu görmeye geldi mi hayır o zaman bizim de gitmemiz gerekli değil

bir daha konu açılmadı

erkekler aile ilişkilerinde bu tarz ölçütleri çok bilmiyor özellikle yeni evlendiklerinde ayrı aileleri olduğu bilincinde de değil

yani annesinin gittiği her yere o da gitmeli gibi aldılıyor işte davet var icabet edilmeli vs

Ebet söz dinlrr bendr söz dinlerim karşılıklı söz dinleriz dikkate alırız ..
Sorun gitmek değil eşimn hep her şeyi bizden beklemesi bizim görevimizmiş gbii
Söz dinler yanlış bir kullanım bence ama siz bilirsiniz.
Hem evet büyüklere gidilir diyorsunuz hem de eşim görevimizmiş gibi davranıyor diyorsunuz çelişki var zaten burada gidilirse göreviniz oluyor zaten
Ama adet falan banane diyorsanız o zaman eşinizle öyle konuşun o zaman hiçbir sorumluluğunuz ve göreviniz kalmaz.

Korona böyle böyle yayılmıyor muydu? ben mi yanlışım
Eşinize 20 kişi ile düğün yaptık geze geze virüsü mü yayalım diyebilirsiniz

bu arada bende davete gitmeye bayılırım :) ama virüs yokken

Ebet söz dinlrr bendr söz dinlerim karşılıklı söz dinleriz dikkate alırız ..
Sorun gitmek değil eşimn hep her şeyi bizden beklemesi bizim görevimizmiş gbii
Amaaaa adet istememe her iki taraf içinde olmalı. aman benimkiler yapalım eşimin tarafına lazım değil derseniz iş orada karışır esas.

Nikahtan sonra büyüklere gidilir bixfr evet. Ama eşimn sürekli bizim görevimizmiş gibi her şeyi beklemesi bana söylemesi garip geliyor
Onlar ona soyluyordur ,o da size ,giden gezin yavas yavas siz alirsiniz sonra

Ben ilk cümledeki "eşim söz dinler" kısmında koptum olaydan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…