Evet sanırım ona bozuldu.Asistanlık zor tabi bu şartlarda demeniz hoş olmamış. Neticede dönem arkadaşısınız ve hala terfi alamamış. Yüzüne vurmaya gerek var mıydı?
Ülkede şartları kolay bir meslek grubu kaldı mı?
Tanıyorum adamı ordanNerden biliyoruz?
Aynen kendileri bilir :)Mutsuzum deyip konuyu açan o. Siz can sıkıcı ya da aşağılayıcı bir şey dememişsiniz de. Sallayın gitsin. Benimde aynı bi arkadaşım var kocasıyla ilgili bir şey anlatır kocasını haklı bulursam neyse der kapatır konuyu onun gibi
Evet sanırım ona bozuldu.
Buluştuğumuzda da söylediğimde bozulmuştu aklıma gelmedi gayri ihtiyari söyledim.
Terfi alma gibi değil zaten o da uzman olacak aslında.
Olabilir evetMesleğin detaylarını ben bilemem tabiki. Konuyu o açmış olsa asistanlık vs diye, sizin de oradan yürümenizi anlayabilirdim. Ama ortada bişey yokken sizin oradan girmeniz onu ezmeye çalışmışsınız gibi algılanmış.
Benim girişim mi kaba oldu?İlişkiyi kesmesi gereken karşı taraf sanki. Zaten yazmaz muhtemelen size bir daha kesilmiş olur ilişkiniz.
Hem aşağılamışsınız hem ruh halini aşağı çekmişsiniz. Niye sürdürsün ki konuşmayı?Benim girişim mi kaba oldu?
Belki de
Sonlandırın bence. O zaten kendi dünyasında, sizden done alıp kendi kendine kuruyor kafasında. Paylaştıklarınızdan da zevk almıyor gibisiniz. Kötü hissettirecek arkadaşa gerek yok.Arkadaşlar üniversiteden bir arkadaş çok samimi değiliz. Yıllar sonra ekledi bir kez görüştük eh fena değildi oturduk sohbet ettik görüşlerimiz benzer biraz ama çokta eğlendim diyemem. Neyse arada da konuşuyoruz. Bi ara görüşelim yine diyor arada. Neyse bugün yazdı yine nasılsın diye bende iyilik sen dedim. Ben çok mutsuzum dedi. Ben de hayırdır dedim. Hayat, meslek vs dedi. Ben de o mutsuzluk hepimizin dedim güldüm. Sonra yoğun bir gün geçirdim dedi. Bu arada o asistan hala. Ben de asistanlık zor şu şartlarda daha da zordur dedim. Bu arada ben uzmanım o asistan. Ona mı bozuldu bilmiyorum. Bozulacakta bişey yok sanki. Doktorlar eylem yapıcak haftaya keşke siz de yapabilseniz dedim. Sonra da yazmışki neyse ya hep aynı şeyler görüşürüz. El sallama emojisi. Yaptığı kabalık gibi geldi. İstediği neşeli cevabı alamadı heralde. Bu kişiyle ilişkimi hepten sonlandırsam mı bilmiyorum kabalık mı sizce yaptığı? Kötü hissettirdi.
Aşağılamadım aslında asistanlık zor diyince aşağılamış mı oluyorum ben de geçtim aynı süreçlerden. Ruh halini aşağı çektiğim doğru evet kabul ediyorum.Hem aşağılamışsınız hem ruh halini aşağı çekmişsiniz. Niye sürdürsün ki konuşmayı?
Anladığım kadarıyla her konuşmanızda konu adamın asistanlığına geliyor. Bu açıdan bakınca evet aşağılamak oluyor.Aşağılamadım aslında asistanlık zor diyince aşağılamış mı oluyorum ben de geçtim aynı süreçlerden. Ruh halini aşağı çektiğim doğru evet kabul ediyorum.
Eslem doktor muymuşBayağı bayağı uzman değilsin, eylem yapamazsın, olsaydın eylem yapardın demişsiniz. Ona alınmış.
Yani bunun karşı tarafı kırabileceğini nasıl düşünemediniz acaba "doktor" hanım? Belli ki asistanlıkla ilgili sıkıntılar yaşıyor, sınav verdiği şeylerin başında da bu evreyi geçip "doktor" olmak geliyor. Siz de bastıra bastıra durumunu hatırlatmış olmuşsunuz.
Atanamayan ve bu konuda bariz sıkıntı yaşayan öğretmene sen de atansan keşke, bak ben atandım demekle eşdeğer bir patavatsızlık.
2 konuşmamızda olmuştu e o da çok yorucu bir gün geçirdim dedi. İlkinde de bu tarz sanırım asistanlıktan yakınmıştı. Önce kendisi açıyor sonra da bozuluyor. Minnoş minnoş ay geçecek bitecek dememi bekledi heralde. Tarzlarımız farklı sanırım ben de mubabbetini sevmedim. Benzer bişey olmuştu ve ben silmiştim aslında sonra da tekrar konuşabilmek için uğraşmıştı. Yine silsem yine aynını yapacak en iyisi silmeden ghosting sanırım.Anladığım kadarıyla her konuşmanızda konu adamın asistanlığına geliyor. Bu açıdan bakınca evet aşağılamak oluyor.
Aslında asistanken de eylem yapabilir yapan yerler var. Net bi şekilde yapamaz diye birşey yok. Aynı şey değil öğretmenlikle sanki, onun işi var çalışıyor ve uzman olacak eninde sonunda. Ben de aynı yollardan geçtim. Ama tabiki hassas yorgun bi gününde dediğiniz gibi anlayabilir. Patavatsızlık olabilir.Bayağı bayağı uzman değilsin, eylem yapamazsın, olsaydın eylem yapardın demişsiniz. Ona alınmış.
Yani bunun karşı tarafı kırabileceğini nasıl düşünemediniz acaba "doktor" hanım? Belli ki asistanlıkla ilgili sıkıntılar yaşıyor, sınav verdiği şeylerin başında da bu evreyi geçip "doktor" olmak geliyor. Siz de bastıra bastıra durumunu hatırlatmış olmuşsunuz.
Atanamayan ve bu konuda bariz sıkıntı yaşayan öğretmene sen de atansan keşke, bak ben atandım demekle eşdeğer bir patavatsızlık.
Evet, kendi yazmıştı.Eslem doktor muymuştöbest
Normal insanlar yakınan birine teselli verirler, daha çok dibe çekmezler.2 konuşmamızda olmuştu e o da çok yorucu bir gün geçirdim dedi. İlkinde de bu tarz sanırım asistanlıktan yakınmıştı. Önce kendisi açıyor sonra da bozuluyor. Minnoş minnoş ay geçecek bitecek dememi bekledi heralde. Tarzlarımız farklı sanırım ben de mubabbetini sevmedim. Benzer bişey olmuştu ve ben silmiştim aslında sonra da tekrar konuşabilmek için uğraşmıştı. Yine silsem yine aynını yapacak en iyisi silmeden ghosting sanırım.
Belki de:)Normal insanlar yakınan birine teselli verirler, daha çok dibe çekmezler.
Adam mazoşist heralde ne diyeyim.
Bu tarz durumlar aynı meslekteki kişilerin arasında resmen kast sistemi gibi bir şey oluşturuyor. Yok uzman, yok asistan, yok pratisyen. Öğretmenlerde sözleşmeli, kadrolu, ücretli vs. var.Aslında asistanken de eylem yapabilir yapan yerler var. Net bi şekilde yapamaz diye birşey yok. Aynı şey değil öğretmenlikle sanki, onun işi var çalışıyor ve uzman olacak eninde sonunda. Ben de aynı yollardan geçtim. Ama tabiki hassas yorgun bi gününde dediğiniz gibi anlayabilir. Patavatsızlık olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?