Anlamsiz yemek derdi

Bende seciciyim yemek konusunda ama yemek basinda yiyor gibi yaparim bi kosesinden tutmaya calisirim herkesten once kalkip doydum deyip tabagimi oylece birakmam beni izlemiyorlarsa yedim sanarlar napayim yani yuz mu asayim
Eğer beni hiç tanımayan bir eve misafir gitti isem; ne varsa onu yerim. İnanın taze fasulye bile yedim. Hayatımda yediğim ilk ve son taze fasulye idi ama yedim.

Yok beni tanıyanlarda isem zaten işime geleni alır, bol bol konuşarak dikkatlerin tabağıma değil yüzüme odaklanmasını sağlarım

Illaki su bu olsun demiyosun ama yine birden cok secenegin var senin buda yine avantaj

Reactions: csi
Illaki su bu olsun demiyosun ama yine birden cok secenegin var senin buda yine avantaj
İlle yenecek bir şey bulunur yahu!
He ama mesela teyzeme, kardeşime gittiysem ve sevmediğim bir şey varsa söylenirim.

Enginarın üzerindeki dereotu için teyzeme, mücverin içindeki dereotu için geline çemkirmişliğim var "Yemeyeyim diye yapıyorsunuz di mi ?"diye zira kokusuna bile tahammülüm yok dereotunun.

Teyzem "oy kuzum daldım koydum, ben şimdi ayıklarım" demişti, gelin ise "görümcecim gıcıklık yapma dereotu öldürmez ama ben sana bir kahve yapayım barışalım" diye konu değiştirmişti

Yani sonuçta nazım geçecekse nazlanır, geçmeyecekse önüme ne konursa onu zıkkımlanırım. Benim kendi tercihlerim kimseyi ilgilendirmez. Millet bana el pençe hazır kıt'a hizmet etmek zorunda değil.

O yüzden ben millete çaya gideyim misafirliğe, millet bana akşam yemeğine gelsin. Tercihim budur. (patatesli börek yapılmasın bozuşuruz )

Ben sizi haklı buldum, bosverin burun kiviran yemeyi versin ya da bir zahmet et alıp geliversinler

Kimi çokluk demiş,kimi yokluk demiş,kimi tavuğu nimetten saymamış.Kiminde ara sıcaklar geçit yapmış:)
Sofrası çok bol ve misafire düşkün bir evin kızıyım.
Babam da eti sever,iyisini bilir,pişirir hem yer,hem ailesini hem gelen gidenini yedirir.
Etin her farklı kusmından ne yapılacağını,nasıl lezzetli pişirileceğini ondan öğrendim.Evimizde her sabah kahvaltı hazırlanırken bir kaç çeşit yemekte ocağa koyulurdu,çünki mutlaka misafirimiz olurdu.
Ailemden aynı zamanda,nimete değer vermeyi,sofraya konan her lokmanın mübarek olduğunu da öğrendim.
Sadece tarhana turşulu sofralara da,çayla zeytinli sofralara da misafir oldum.
Onlardan bana kalan güzel sohbetler,gülüşmeli eğlenceli anılar oldu.
Ha,bizden daha iyi durumdakilerin,pilavın yanına 2 köfteyi gözümüze sokarak koydukları da oldu:))
Netice olarak,sofrayı güzelleştiren şükürdür,sofrayı kuranın güzel gönlüdür,şimdi ne kadar kaldı bu tartışılır,fakat şanslıyım ki ben yaşadım,yaşıyorum bu samimiyeti...

Hadi mercimek benden olsunda,ekmekli erişteee nasıl oluyorbilemedim

Hadi mercimek benden olsunda,ekmekli erişteee nasıl oluyorbilemedim
Normal erişte haşlıyoruz, makarna gibi.
Bayat ekmeği rondodan geçiriyoruz ama çok ufak olmayacak. Güzelce tereyağında kavuruyoruz, erişteye ekliyoruz. Bizimkiler ceviz de koyarlar da bana ağır geliyor. Ekmek yeterli. Mutlaka deneyin derim; oldukça lezzetli oluyor.

Ekmeğin miktarı ne olacak
Kalori bombası,benim kaptan buralardamı ki

Nedense erkek anne babalari ogullarinin maasini yemeye bayikiyotlar annem babam.borc bataginda ama gelirken etimi tavugunu yagimi daha neker neker getrrker dolu dolu kaynanamlarda takilarimi cektigim krediyi cocugumundogum parasini yedi yrtmrdi berbaer oturuyrz guya guya masaflari odeyeveklerdi fayiralarin yarisini da bizden alıyorlar ve kaynoeder her zamn oglumun maasi demez benim oaram.der ve ben bakiyrm ben yediriyrm ben olmasam aclar der iste anne babalik saniyorlar bu acgozlulugu

Misafir olarak gittiği ev oğlunun eviyse eğer misafir sayılmazsın, kadın çocukluymuş yeri geliyor 1 yumurta kırmaya vaktimiz olmuyor. Gidersin oğlunun evine işin ucundan tutar yemeğinizi yapar birlikte de yersiniz.Nedir yani düğün daveti gibi çoluk çocuk toplan yemeğe git.Kadın çocuklarıyla birlikte , kaynana kp, elti , kayın , çocuklar oooo maaileye yemek yapıyor sık sık. Yemek bulmuşlar bir de içinde et arıyorlar. Öyle söyleyin burun kıvırana.

Hangisinin sevdiği yemek yapılmalı kayınvalidenin mi yoksa kayınpederin mi , aaa yoksa elti mi , kayınbirader mi ? Ama çocukları da var yoksa çocuklara göre mi? Sık sık 5-10 kişi çocuklu kadının evine yemeğe gitsin suç kadının yaptığı pilavda olsun . Zaten azcık düşünceli olsalar bukadar insan çocuklu kadından yemek beklemez.ama dediğiniz 3-4 ayda bir yemeğe geliyor olsalar mantıklı. Neticede tatlı tatlı geliyorlar

Yapmayın özel birşey yapmayın, burun kıvıran yemekli gelmesin o vakit.

Habersiz geldilerse ne buldularsa onu yiyecekler yani. Birde misafir varmış halihazırda evde zaten niye geliyorlar,elzem mi?
Sabah,öğle,akşam et yenir mi ayrıca bu nedir? Eşinizin durumumuz sıkışık açıklaması yapma mecburiyetinde hissettirilmesi de ayıp ayrıca. Tamam et seviyor olabilirler,evlerinde istiyorlarsa 5 öğün pişirip yesinler ama misafirlikte 3 öğün et beklemesinler önlerine .
Kendi adıma gelen kim olursa olsun iyi ağırlamak isterim,ona göre hazırlık yaparım ama burun kıvırana da kimse kusura bakmasın ama kendimi yıpratamam,yapacağım varsa da yapmam.

Beklentileri o yonde olunca insanin icinden yapmak gelmiyor cok can sıkıci bi durum ama oyle her onune konulani guzellikle karsilasalar sanirim uca uca yemek yaparim

Taşın kökünü yesinler!
Sizin yorumları gördükçe bana fenalık geldi.
Zaten elinizden geleni yapıyormuşsunuz, bile bile önlerine kötü yemek koymadığınıza göre ortada sorun yok. Ağız burun bükenin kendi terbiyesizliği. Onun terbiyesizliği için kendinizde kusur aramayın.
Bu çok açık terbiyesizliktir!!!
Tavuklu pilavın nesi var burun kıvıracak Allah için yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…