- 3 Haziran 2011
- 6.719
- 6.335
- 398
- 48
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Eğer beni hiç tanımayan bir eve misafir gitti isem; ne varsa onu yerim. İnanın taze fasulye bile yedim. Hayatımda yediğim ilk ve son taze fasulye idi ama yedim.Bende seciciyim yemek konusunda ama yemek basinda yiyor gibi yaparim bi kosesinden tutmaya calisirim herkesten once kalkip doydum deyip tabagimi oylece birakmam beni izlemiyorlarsa yedim sanarlar napayim yani yuz mu asayim
Illaki su bu olsun demiyosun ama yine birden cok secenegin var senin buda yine avantajEğer beni hiç tanımayan bir eve misafir gitti isem; ne varsa onu yerim. İnanın taze fasulye bile yedim. Hayatımda yediğim ilk ve son taze fasulye idi ama yedim.
Yok beni tanıyanlarda isem zaten işime geleni alır, bol bol konuşarak dikkatlerin tabağıma değil yüzüme odaklanmasını sağlarım
İlle yenecek bir şey bulunur yahu!Illaki su bu olsun demiyosun ama yine birden cok secenegin var senin buda yine avantaj
Ben sizi haklı buldum, bosverin burun kiviran yemeyi versin ya da bir zahmet et alıp geliversinlerKizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....
Hadi mercimek benden olsunda,ekmekli erişteeeBen de bana yeşil mercimek yemeği yapanın 40 yıl kölesi olabilirim mesela.
Bizim ev ahalisi (koca ve kız) sevmiyor. Sadece kendime yapmaya da ben üşeniyorum.
Şöyle çok sulu olmayan, ezilmemiş ama diri de değil, bol biberli bir yeşil mercimek yemeği yapacak yanında da ekmekli erişte sunacak bir ev sahibesine 40 yıl köle olabilirim.
Annemi özledim sanırım, daha doğrusu annemin yemeklerini
Normal erişte haşlıyoruz, makarna gibi.Hadi mercimek benden olsunda,ekmekli erişteeenasıl oluyorbilemedim
Ekmeğin miktarı ne olacakNormal erişte haşlıyoruz, makarna gibi.
Bayat ekmeği rondodan geçiriyoruz ama çok ufak olmayacak. Güzelce tereyağında kavuruyoruz, erişteye ekliyoruz. Bizimkiler ceviz de koyarlar da bana ağır geliyor. Ekmek yeterli. Mutlaka deneyin derim; oldukça lezzetli oluyor.
Ben genelde yarım paket erişteye 1 bardak ekmek koyuyorum.Ekmeğin miktarı ne olacak
Kalori bombası,benim kaptan buralardamı ki
Ah bu diyetler:)Ben genelde yarım paket erişteye 1 bardak ekmek koyuyorum.
Ekmek kavrulunca çekiyor.
1 Şubat'ta Dukan'a başlıyorum ben de. Son iki günüm. Ne bulursan ye modundayım.
Hangisinin sevdiği yemek yapılmalı kayınvalidenin mi yoksa kayınpederin mi , aaa yoksa elti mi , kayınbirader mi ? Ama çocukları da var yoksa çocuklara göre mi? Sık sık 5-10 kişi çocuklu kadının evine yemeğe gitsin suç kadının yaptığı pilavda olsun . Zaten azcık düşünceli olsalar bukadar insan çocuklu kadından yemek beklemez.ama dediğiniz 3-4 ayda bir yemeğe geliyor olsalar mantıklı. Neticede tatlı tatlı geliyorlarKusura bkamayın ama bir parça hak verdim, evime gelen eşimin ailesi ise, etsiz yemeğe burun kıvırıyorlar demek yerine ne seviyorlarsa onu yapmaya çalıştım, onlarda bana öyle yaptı, ayrıca yemek kültürdür ben tavuklu pilavı menu yapamam, kuru gelir, antibiyotikli tavukları yemem çorba ararım, sulu yemek ararım. Ayrıca dip not, misafir olduğum evde karşılaşsam surat yapmam ama bir daha da kolay kolay gitmem ve bana geldiğinde özenmem
Yapmayın özel birşey yapmayın, burun kıvıran yemekli gelmesin o vakit.Kizlar biraz ustten yazmistim ayrintiya gireyim kusura bakmayin geldiklerinde yatiya geliyorlar aksam sabah ve ogle yemegi hepsine et yapiyoruz tavuklu pilav yaptigim gunde habersiz geldiler acikcasi artik tavugu haslarken haber verdiler ayrica yine evde yatili baska misafirimde vardi onlar istedi bende yaptim kv kp uzerine gelmis oldu esiminde o hafta cok odemesi vardi yemegi yerkende dedi hatta esim biraz durum sıkısık bu seferlik boyle olsun diye yoksa her seferinde ozenle hemen esine ben soyluyorumki ailen geliyor hemen eti alir getirir yada firinlardan yemek yaptirir tavuguda zaten ben aldirdim mecburen o bile yoktu evde
Habersiz geldilerse ne buldularsa onu yiyecekler yani. Birde misafir varmış halihazırda evde zaten niye geliyorlar,elzem mi?Kizlar biraz ustten yazmistim ayrintiya gireyim kusura bakmayin geldiklerinde yatiya geliyorlar aksam sabah ve ogle yemegi hepsine et yapiyoruz tavuklu pilav yaptigim gunde habersiz geldiler acikcasi artik tavugu haslarken haber verdiler ayrica yine evde yatili baska misafirimde vardi onlar istedi bende yaptim kv kp uzerine gelmis oldu esiminde o hafta cok odemesi vardi yemegi yerkende dedi hatta esim biraz durum sıkısık bu seferlik boyle olsun diye yoksa her seferinde ozenle hemen esine ben soyluyorumki ailen geliyor hemen eti alir getirir yada firinlardan yemek yaptirir tavuguda zaten ben aldirdim mecburen o bile yoktu evde
En iyi sekilde misafirlerimi agirlamak isterim ama o gun oyle denk geldi sonucu bu mu olmaliydi o cok uzucuYapmayın özel birşey yapmayın, burun kıvıran yemekli gelmesin o vakit.
Beklentileri o yonde olunca insanin icinden yapmak gelmiyor cok can sıkıci bi durum ama oyle her onune konulani guzellikle karsilasalar sanirim uca uca yemek yaparimHabersiz geldilerse ne buldularsa onu yiyecekler yani. Birde misafir varmış halihazırda evde zaten niye geliyorlar,elzem mi?
Sabah,öğle,akşam et yenir mi ayrıca bu nedir? Eşinizin durumumuz sıkışık açıklaması yapma mecburiyetinde hissettirilmesi de ayıp ayrıca. Tamam et seviyor olabilirler,evlerinde istiyorlarsa 5 öğün pişirip yesinler ama misafirlikte 3 öğün et beklemesinler önlerine .
Kendi adıma gelen kim olursa olsun iyi ağırlamak isterim,ona göre hazırlık yaparım ama burun kıvırana da kimse kusura bakmasın ama kendimi yıpratamam,yapacağım varsa da yapmam.
Yemeğe burun kıvırıp laf söylemek de şu gerizekalı yemek programları yüzünden pek normalleşti.
Ben gittiğim evde önüme sadece makarna da konulsa afiyetle yerim. Aksi ayıptır!
Siz de elinizden ne geliyorsa onu yapın, kendinizi çok zorlamayın. Bırakın, yemek istemeyen yemesin, dışarıdan söylesin isterse. Bu ne görgüsüzlük!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?