- 9 Eylül 2013
- 12.073
- 27.798
- 798
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Bence sen onlar geldiğinde sürekli tavuklu pilav yap bence çok sinir oldumYa tabiki diyor onu bi ima ile ama bakin sunada dikkat edin yapilan yemege eline saglik deyip kalkmaz kv "OGLUMUN KESESINE BEREKET" der e onu oglun gtirdi de kim yapti acaba
Tavuk eti deniyor:)) yani et.. ay bugun tavuklu pilav yaptim, oglumla bunu konustuk hatta.. etli
Pilav dedim.. anne bu tavuk eti dedi:) hahaha
Haha tavuk eti demeliymisim yoksa kirmizi et anlasilirmis:))Tavuğu adamdan saymıyoruz anlaşılan
Okudukça şok oluyorum ya sanki eşinizin ailesiyle benim eşimin ailesi kardeş aile gibiYa canim birde su var eti sebzeli yapinca dedikleri su -eti araya vermissiniz- sebzeyle karisik da pek tercih etmiyorlar saf eti ben 10-15kisiye nasil yetireyim her geldiklerinde 3-4 kilo et almazsak olmuyor pilav bile yemezler yanina ekmekle et sadece ya kavurucam sadece biberle domatesle yada onu ayni sebzelerle firina aticam
Ohoo birde sebze karışık istemiyorlar tek et istiyorlar bunlar sizi fabrika işletiyor falan mı sanıyorYa canim birde su var eti sebzeli yapinca dedikleri su -eti araya vermissiniz- sebzeyle karisik da pek tercih etmiyorlar saf eti ben 10-15kisiye nasil yetireyim her geldiklerinde 3-4 kilo et almazsak olmuyor pilav bile yemezler yanina ekmekle et sadece ya kavurucam sadece biberle domatesle yada onu ayni sebzelerle firina aticam
Cok ayip ne gorgusuz kaba nankör insanlarmisYa tabiki diyor onu bi ima ile ama bakin sunada dikkat edin yapilan yemege eline saglik deyip kalkmaz kv "OGLUMUN KESESINE BEREKET" der e onu oglun gtirdi de kim yapti acaba
Bu insanlar kendi evlerinde de boyle mi? Yoksa protein ihtiyaclarini sizde mi karsiliyorlar?Ya canim birde su var eti sebzeli yapinca dedikleri su -eti araya vermissiniz- sebzeyle karisik da pek tercih etmiyorlar saf eti ben 10-15kisiye nasil yetireyim her geldiklerinde 3-4 kilo et almazsak olmuyor pilav bile yemezler yanina ekmekle et sadece ya kavurucam sadece biberle domatesle yada onu ayni sebzelerle firina aticam
Kendi evlerinde de böyle mi yoksa sadece size gelince mi damak tatları bir anda değişiyor?Kizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....
Bir önceki mesajımda yemek konusunda ne kadar gıcık olduğumu yazdım. Gerçekten evlerden ırak bir misafirim, çekilecek dert değilim. Bir tane daha benden istemem mesela.Bazı yorumlara çok şaşırdım. Millete bak, misafirliğe gitmiş, yemeği beğenmiyor.
Zaten zaman kötü, herkes fakirleşti. Desenize bir de millet birbirine bunun için küsecek.
Yemek seçen, ona buna burun kıvıran insanı ben istemem evimde. Gitsin kimde doyuyorsa ona misafir olsun hasbam.
Bütçeniz neye elveriyorsa onu yapın, hiç canınızı sıkmayın, ister hep gideyim ister ilk defa samimiyetle yapılmışsa eğer bir tas çorbaya da mutlu oluyorum, masası yoktur yer sofrasında da yenir, misafir ağırlarken önemli ve bence değerli olan güleryüz ve içtenliktir, asık suratla istemeyerek ağırlandığım evde kuş sütünün eksik olmadığı bir sofra olsa ne yazar, içinden gelerek misafir edenin sofrasında et de olmasın süt de, bir baş soğan bir çorba ooohhh mis.
Sizi seve seve ağırlayabilirim, eşim sevdiği için haftada bir gün mutlaka yeşil mercimek yaparım, zaten genel olarak yemekleri çok sulu yapmadığımdan damak zevkinize uyacağını sanıyorum :)Ben de bana yeşil mercimek yemeği yapanın 40 yıl kölesi olabilirim mesela.
Bizim ev ahalisi (koca ve kız) sevmiyor. Sadece kendime yapmaya da ben üşeniyorum.
Şöyle çok sulu olmayan, ezilmemiş ama diri de değil, bol biberli bir yeşil mercimek yemeği yapacak yanında da ekmekli erişte sunacak bir ev sahibesine 40 yıl köle olabilirim.
Annemi özledim sanırım, daha doğrusu annemin yemeklerini
Oyleler canim evlerinde de aynilarBu insanlar kendi evlerinde de boyle mi? Yoksa protein ihtiyaclarini sizde mi karsiliyorlar?
Çok ama çok teşekkür ederim.Sizi seve seve ağırlayabilirim, eşim sevdiği için haftada bir gün mutlaka yeşil mercimek yaparım, zaten genel olarak yemekleri çok sulu yapmadığımdan damak zevkinize uyacağını sanıyorum :)
Aslında misafire ne sunduğunuz değilde nasıl sunduğunuz önemli, sıcak bir sohbetle ekmek arası peynir bile yenir ne olacak :)
Onun gibi bisey galiba yakinda alicaz bi ciftliknonolacakOkudukça şok oluyorum ya sanki eşinizin ailesiyle benim eşimin ailesi kardeş aile gibiSulu etli yemeğe burun kıvırıyorlar. Neymiş SADECE ET. zaten biz burda mezbaha işletiyoruz.
Bende cok severim....Ben de bana yeşil mercimek yemeği yapanın 40 yıl kölesi olabilirim mesela.
Bizim ev ahalisi (koca ve kız) sevmiyor. Sadece kendime yapmaya da ben üşeniyorum.
Şöyle çok sulu olmayan, ezilmemiş ama diri de değil, bol biberli bir yeşil mercimek yemeği yapacak yanında da ekmekli erişte sunacak bir ev sahibesine 40 yıl köle olabilirim.
Annemi özledim sanırım, daha doğrusu annemin yemeklerini
Bende seciciyim yemek konusunda ama yemek basinda yiyor gibi yaparim bi kosesinden tutmaya calisirim herkesten once kalkip doydum deyip tabagimi oylece birakmam beni izlemiyorlarsa yedim sanarlar napayim yani yuz mu asayimKendi evlerinde de böyle mi yoksa sadece size gelince mi damak tatları bir anda değişiyor?
Ben mesele sebze yemeği neredeyse hiç yemem. Yediğim tek sebze yemeği karnıyarıktır. Patatesin kızartmasını ve püresini yerim, börekte yemem, yemekte yemem (tas kebabından, sulu köfteden kendi patateslerimi ayıklarım). Brokolinin sadece kremalı çorbasını, kabağın sadece mücverini yerim. Şakşuka konu dışıdır onda hepsi minicik olduğundan seçemem, bol domatesli sos ve sarımsaklı yoğurtla çiğnemeden yutarım neredeyse. Kendi ailem (anne ve baba sülalesi) dışında kimsede kolay kolay zeytinyağlı yemem çünkü bizler z.yağlıları biraz şekerli yaparız, çoğu kişi böyle yemez, saygı duyarım ama benim zaten sebze ile aram olmadığı için şekerle az da olsa gideri var, hele de meze niyetine iseYumurtayı sadece soğansız menemen ya da kızarmış patatesli yerim, başka yemem. Pilav ve salatayı eğer yanındaki yemek sulu/yağlı ise (karnıyarık, et sote, hünkar beğendi vs) asla aynı tabakta yemem. Nohut ve kurufasulye hariç. Onları da ayrı ayrı yemem
Bunlar aklıma ilk gelenler. Görüldüğü üzere yemek konusunda fazlası ile gıcığım ve bu huyumu ailem de, eşimin ailesi de, arkadaşlarım da bilir. Kimsenin benim için menü değiştirmesini istemem. Masaya oturur, işime gelenleri tabağıma koyar/koydurur, masada herkese eşlik ederim. Yiyecek hiç bir şey yoksa (bana göre) salata ve çorba mutlaka vardır. Restoranda değilim, kimseden özel muamele görmeyi bekleyemem.
Bana gelen misafirler eğer planlı misafir ise menü mutlaka çorba, ara sıcak , ana yemek, salata ve tatlıdan oluşur. Alkol alınacak masa ise mezeyi çeşitli tutarım, değilse salatayı.
Yatılı uzun süreli misafir ise (3 gün ve üzeri) daha rahat davranırım ama genelde 3 kişi çekirdek aile de olsa bizim sistem bu şekilde olduğundan (tatlı hariç, kızım ve eşim tatlı yemez) genelde çok büyük değişiklik olmaz. Yeri gelir lahmacun içi hazırlar fırına göndertirim, yeri gelir bi sosyete mantısı bi salata günü geçiririm.
En çok yazın misafir ağırlamak kolay aslında. Sıcak olduğundan çorba içilmiyor. Z.yağlı, ana yemek, salata ile yatılı misafirler mutlu mesut yaşıyor. Bir de kısır partileri ile elbette
Not: Ben gıcığım da benim annem daha gıcık. Tavuk,balık,kuzu eti, maydanoz , dereotu (bunu ben de yemem) yemez. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?