- 21 Aralık 2018
- 200
- 349
- 18
- 45
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Beklenmedik olursa ayri ama davetli geliyorsa bi cesit ayip kaciyor gibi ne bilim. Benim icin yemek yapmak dert degil adini koymak dert.Ne ilginç insanlar var yaa.
Bircok arkadaş da et yaparım demiş.
Valla ben salata çorba olsa bayila bayila yerim.
Ne gerek var bu kadar abartmaya. Soframa ne koyuyirsam gelen de onu yesin.
Ayıp vallahi
Cidden yemek kulturu yok cocuklarid aoyle yetistirmis esimi sebzelere zor alistirdim yeni evliyken adama git pirasa al demistim o ne neye benziyor dedi surekli et yediklerinden degil ama tutupda boyle yemeklerle ugrasmamislar ya pilav falan ya da kavur eti koy onlerine gitsinBenim de eşimin tarafı öyle tek bildikleri yemek kavurma ve o kadar istahlılar ki en küçük çocuk bile iki porsiyon dolu pilav ve et yer maşallah nereye gitseler beğenmedikleri bi yemek varsa hep laf ederler
Sürekli de söylerim ama siz de hiç yemek kültürü yok biraz farklı şeyler yapın diye. bize geldiklerinde eşime hep bu defa farklı bişey yapayım derim o da boşver bizimkiler farklı şeyler sevmiyor diyo.
1 yıl 4 aydır evliyim Allah biliyor bize bi katkıları olmadı evimize bi çöp bile aldıkları yok sürekli de söylerler size gelecez güzel yemek yapın diye. Eşimin maaşı iyi diye hep üstüne söylerler çok şükür çalmıyor çırpmıyor ama benim ailemin tarafı gelen hiç kimse eli boş gelmedi gelen herkes gerek yiyecek gerek ev hediyesi getirdi ki gelen hediyelerle bi mutfak daha döşenir. Annem evlerine gitmesek bile yemek payımızı gönderirler gittiğimiz de meyveye kalmazsak babam illa meyve payınızı götürün evde yiyin der.Her geldiklerinde bi ekmek bile olsa babam alır getirir ha ihtiyacımız var diye mi tabi ki hayır ama eşimin ailesi durumları iyi nasılsa biseye ihtiyaçları yok derler. Yani insanlar gerçekten cok tuhaf...
Aynen oyle gittigim ev temiz ve ozenliyse daha ne isterim yemegin cesiti sayisi veya et mi sebze mi hic fark etmezTatlı dil güler yüz gerisi boss
Belliki oğlanın durumu ailesine göre iyi,ailede ne koparırsak kar gibi görüyorlar herhlde.Dertleri o bence.Konu sahibi ben de misafire eti savundum ama sonradan okudum mesajlarınızı öyle löp löp safi yüzde yüz et kusura bakmasın da kimseye vermem kurban bayramı haricinde. Neticede kasap dükkanı işletmiyoruz artı sağlık sınırı var 150 gram bir kişi için yeter bu da 10 kişi için 1.5 kg yapıyor. Yani öyle 3-4 kilı et almaya gerek yok. O etin yanında tabi ki sebze sote olur, yeşil yapraklı salatalar olur. Kıro kıro konuşmasınlar be
Biz ortak olmuyoruz yoksa bize kilitleniyor cogunun kurban parasi ama onlar buyukbas kesiyorlar hatta kv iki pay kesti bu yil oda biteli cok oldu dusunun durum o derece vahimAl benden de o kadarbenim eşimin ailesi de kurban harici de kahvaltı da kavurma yemek istiyorlar. Ben ne yapmayı, ne yemeyi, ne doğramasını hiç sevmem ama alıştım artık yapıyorum valla. yemediğim zaman bunu yememek için aptal olmak lazım yapma etme filan diye yemek boyunca söylenirler. o et neyse de yağını, ciğerini, sakatatını herşeyini ittirmeye çalışıyorlar uyuz oluyorum valla. hep birlikte büyük kurban kesin bizim 3 aile bitiremiyorlar öbür kurbana kadar. bunun çözümü bu bence. Sucuğunu yapıyoruz,kıymasını yapıyoruz,kuşbaşısını yapıyoruz atıyoruz buzluğa. kurban bayramı boyunca kasabız anlayacağın. ama bir sene rahat oluyorsun sonra.
Bu sadece yemek kismiydi o somurmeler icin ayri konu acsam yeridir ama durumu var cok sukur esiminnoda ailesi ne yapsin mecburen karsilayacak ihtiyaclarini ona asla bisey demem sadece burun kivirmalari hos olmuyorBelliki oğlanın durumu ailesine göre iyi,ailede ne koparırsak kar gibi görüyorlar herhlde.Dertleri o bence.
Evlerden ırak bir ana baba.Evlerinde muhtemelen sebze yiyorlardır,oğlanda et ihtiyaçlarını karşılıyorlar.Sömürme resmen.
Biz ortak olmuyoruz yoksa bize kilitleniyor cogunun kurban parasi ama onlar buyukbas kesiyorlar hatta kv iki pay kesti bu yil oda biteli cok oldu dusunun durum o derece vahim
Aynen oyle kv cig bile yer eti ben pismisi zor yiyorumİyi gut hastası olmuyorlar
Kız bu ne palu ailesi gibi ciğ et yemekAynen oyle kv cig bile yer eti ben pismisi zor yiyorum
Hadi ya bilmiyordum onlarda mi yiyormusKız bu ne palu ailesi gibi ciğ et yemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?