Anlamsiz yemek derdi

Ne ilginç insanlar var yaa.
Bircok arkadaş da et yaparım demiş.
Valla ben salata çorba olsa bayila bayila yerim.
Ne gerek var bu kadar abartmaya. Soframa ne koyuyirsam gelen de onu yesin.
Ayıp vallahi
Beklenmedik olursa ayri ama davetli geliyorsa bi cesit ayip kaciyor gibi ne bilim. Benim icin yemek yapmak dert degil adini koymak dert.

Bu normal misafir icin gecerli tabii..Bu konudaki kisiler misafirligi asmislar..

El insaf yani,
Cevremizde birakin eti yeterli gida alamayip iyi beslenemeyen, onca insan varken bunlar kayinvalideniz etsiz yemek yemiyor öylemi?
Kendi evlerinde yemelerine saygi duyarim ama gittikleri yerdede etli yemek beklentisi icinde olmalari kabul edilemez.
Allah yardimciniz olsun,herseferinde sizi böyle strese sokmalarina üzüldüm.

Eşimin ailesine, ilk kez ailem oturmaya gittiginde, bizden yarım saat önce eve girip, pastaneden kuru pasta,akşama kalmış bayat börek almışlardı, ayıptır tabi ki.
Önemli olan eti, sütü değil, evinde sofranda ne varsa ozenmis olmak..
İmkanın neye yetiyorsa onu hazırlamak..
Ama et beklentisi, yüz çevirmek falan çok çok ayıp...
Görgüsüzlük resmen..

Benim de eşimin tarafı öyle tek bildikleri yemek kavurma ve o kadar istahlılar ki en küçük çocuk bile iki porsiyon dolu pilav ve et yer maşallah nereye gitseler beğenmedikleri bi yemek varsa hep laf ederler
Sürekli de söylerim ama siz de hiç yemek kültürü yok biraz farklı şeyler yapın diye. bize geldiklerinde eşime hep bu defa farklı bişey yapayım derim o da boşver bizimkiler farklı şeyler sevmiyor diyo.

1 yıl 4 aydır evliyim Allah biliyor bize bi katkıları olmadı evimize bi çöp bile aldıkları yok sürekli de söylerler size gelecez güzel yemek yapın diye. Eşimin maaşı iyi diye hep üstüne söylerler çok şükür çalmıyor çırpmıyor ama benim ailemin tarafı gelen hiç kimse eli boş gelmedi gelen herkes gerek yiyecek gerek ev hediyesi getirdi ki gelen hediyelerle bi mutfak daha döşenir. Annem evlerine gitmesek bile yemek payımızı gönderirler gittiğimiz de meyveye kalmazsak babam illa meyve payınızı götürün evde yiyin der.Her geldiklerinde bi ekmek bile olsa babam alır getirir ha ihtiyacımız var diye mi tabi ki hayır ama eşimin ailesi durumları iyi nasılsa biseye ihtiyaçları yok derler. Yani insanlar gerçekten cok tuhaf...

Son düzenleme:
Burda misafire şöyle güzel yemek yaparım günlük çorba yapmam özel meşakkatli çorba yaparım şöyle salata yaparım gibi yorumlar yazan arkadaşlara sözüm şu ki: Sizin en değerliniz kendi aileniz olmalı.Henüz çocuğum yok , çocuğuma eşime yapmadığım çorbayı da misafire şov diye yapmazdım açıkçası.Tamam misafire ikram önemli de eşine çocuğuna yemek hazırlarken göstermediği özeni misafire gösteren , misafire özel çorbalar yapan hanımların düşüncelerini pek doğru bulmadım.

Cidden yemek kulturu yok cocuklarid aoyle yetistirmis esimi sebzelere zor alistirdim yeni evliyken adama git pirasa al demistim o ne neye benziyor dedi surekli et yediklerinden degil ama tutupda boyle yemeklerle ugrasmamislar ya pilav falan ya da kavur eti koy onlerine gitsin

Çok ayıp ya. Ben misafir çok severim, özellikle ayrı eve çıktığımdan ve yemek yapabilmeye başladığımdan beri insanları kahvaltılara, akşam yemeklerine davet ederim. Elim çok yavaş dolayısıyla öyle çok meşakkatli yemekler yapamıyorum işten de geldiğim için. Kurtarıcı menülerim var. Mesela bu menülerden birisi mercimek çorbası, fırında sebzeli bütün tavuk, pilav, salata ve her zaman buzluğumda olan halleyli parfe. Bazen ana yemek et sote/köfte-patates püresi oluyor, bazen fırında somon-buharda pişmiş sebze oluyor.

Burada tavuk yapılan eve gitmem ayy diye burun kıvırıldığını gördüm, çok üzüldüm. Kimseye burun kıvırsınlar diye yemek yapmıyorum, her yapılan yemekte bir emek var. Kırmızı etsiz yemek yemem diye yaptıklarıma burun kıvıran misafir de gerçekten evime gelmesin, çünkü ona harcadığım emeği hak etmiyor. Kaldı ki size düzenli olarak geliyorlarmış bir de her öğüne şaka gibi gerçekten. Ne pişerse onu yerler, yüzsüzlüğe bak restorana geliyorlar sanki. Her gün kabul ettiğinize şükretsinler.

Belliki oğlanın durumu ailesine göre iyi,ailede ne koparırsak kar gibi görüyorlar herhlde.Dertleri o bence.
Evlerden ırak bir ana baba.Evlerinde muhtemelen sebze yiyorlardır,oğlanda et ihtiyaçlarını karşılıyorlar.Sömürme resmen.

Al benden de o kadar benim eşimin ailesi de kurban harici de kahvaltı da kavurma yemek istiyorlar. Ben ne yapmayı, ne yemeyi, ne doğramasını hiç sevmem ama alıştım artık yapıyorum valla. yemediğim zaman bunu yememek için aptal olmak lazım yapma etme filan diye yemek boyunca söylenirler. o et neyse de yağını, ciğerini, sakatatını herşeyini ittirmeye çalışıyorlar uyuz oluyorum valla. hep birlikte büyük kurban kesin bizim 3 aile bitiremiyorlar öbür kurbana kadar. bunun çözümü bu bence. Sucuğunu yapıyoruz,kıymasını yapıyoruz,kuşbaşısını yapıyoruz atıyoruz buzluğa. kurban bayramı boyunca kasabız anlayacağın. ama bir sene rahat oluyorsun sonra.

Biz ortak olmuyoruz yoksa bize kilitleniyor cogunun kurban parasi ama onlar buyukbas kesiyorlar hatta kv iki pay kesti bu yil oda biteli cok oldu dusunun durum o derece vahim

Bu sadece yemek kismiydi o somurmeler icin ayri konu acsam yeridir ama durumu var cok sukur esiminnoda ailesi ne yapsin mecburen karsilayacak ihtiyaclarini ona asla bisey demem sadece burun kivirmalari hos olmuyor

misafire özenmeyende,misafr olupda sunulanı yemeyende,mısfaır varken saatlerce mutfakta bulaşık yıkayanda,burun kıvırandanda uzak durun..misafirliğin bile içi boş artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…