- 22 Haziran 2013
- 6.767
- 10.573
- 248
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Turk kulturunde misafr umdugunu degil buldugunu yer maksat birlikte olmaktir ne demek gttgi evde istedgi yemegi aramak sonrada laf etmek gelmesinler o zamanKizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....
Misafir şehir dışından her zaman soframda bulunamayan insanlarsa evet daha özenli davranılır. Ama aynı şehirde oturup arada emeğe gelen aileyse bunları bulamayabilir. Ben çalışıyorum, bir küçük çocuğum bir de bebeğim var. Bu kadar uğraşamam. Burun kıvırana da takılamam.şunu da ekleyeyim sanki hayat gailesiyle uğraşmıyormuş hiç başka meziyetimi yokmuş gibi kendini mutfak üzerinden ispatlamayı inanılmaz derecede saçma buluyorum bunu da belirteyim. Devir değişti bana kalırsa...
Bu oneriler cok guzel ancak normal bi misafir icin gecerli ancak ben mesela etli yemek yapsam pilavi bile yaninda yemezler etin icinde sebze cok olursa eti secip yerler genelde et varsa sadece ekmek ve ayranla yemeyi yercih ediyorlar dolayisiyla bu yarz yemekler cop oluyor birde kultur farki sanirim belli basli olanlar disinda digerlerini hic tercihe tmezler
Çorbalar evet diğerlerine göre kesinlikle daha zor.
Salataları da biraz meze tarzına dönüştürüyorsunuz anladım.
Valla bravo . Misafirlerinize verdiğiniz değer çok hoşuma gitti.
Konyanın etliekmegi var biliyorsunuzdur kaynvalidemler bana yemeğe geleceğinde sakın birşey yapma biz grtrecez derler ya onu getirirler ya kendi yapar getirir. Bende ona gideceğim de genelde yemek tatli hiçbişey yapmasam bi çorba yapar giderim kızar bana siz yeni evlisiniz yeni ev oluyosunuz çok güzel yapiyosun eline sağlık ama kira ödüyorsun yap evinde durdur yersiniz buraya getirme yazık degilmi biz ne olsa yiyoruz zaten bizim köklü ev 2 tabak fazla konuyo tamam der :)Kizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....
Ilk kez duydum böyle şeyi. Her zaman et olmaz ki evde. Ayrıca tavuk da iyi bir yemek. Hiç strese girmez. Beğenen yer beğenmeyen yemez derdim.. lokanta değil ki, ev yani..Kizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....
Bir kilo kıyan alıp her yemeğe bir kasik yada iki kaşık kullan gitsinKizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....
Karın doyurmaya, ete doymaya gidiyorsunuz zaar misafirliğe??? Fazla küçümsemeyin, burun kıvırdığınızla sınavınız ağır olur.Kusura bkamayın ama bir parça hak verdim, evime gelen eşimin ailesi ise, etsiz yemeğe burun kıvırıyorlar demek yerine ne seviyorlarsa onu yapmaya çalıştım, onlarda bana öyle yaptı, ayrıca yemek kültürdür ben tavuklu pilavı menu yapamam, kuru gelir, antibiyotikli tavukları yemem çorba ararım, sulu yemek ararım. Ayrıca dip not, misafir olduğum evde karşılaşsam surat yapmam ama bir daha da kolay kolay gitmem ve bana geldiğinde özenmem
imkan varsa et yapılabilir. yoksa zorlamanın manası yok. ayrıca misafirlikte yemeğe burun kıvrılmaz. çocukluğumuzda bize öğretilen şeydir zaten, misafir umduğunu değil bulduğunu yer. ben olsam inadına sebze yapardım heralde.
Acaba bunlar hic pismis midir evlerinde genelde et yerler olmazsa pilav cacik falan gecenlerde diyorlar ki degisiklik olsun diye sebzeli pilav yaptik onlar icin etten donuse degisiklik yani. Bezelyeli sebzeli firinda tavuk yapsan bezelyeye ilk kez gormus gibi bakiyorlarmadem cok sık geliyorlar inadina karnabahar brokoli kereviz vb yapin koyun onlerine her seferinde.bakalim bi daha geliyolar mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?