Anlamsiz yemek derdi

Turk kulturunde misafr umdugunu degil buldugunu yer maksat birlikte olmaktir ne demek gttgi evde istedgi yemegi aramak sonrada laf etmek gelmesinler o zaman

Evet kendisini mutfak üzerinden ispatlamak isteyenler için bu söyledikleriniz doğru olabilir.
Bende gereksiz şekilde insanların efor sarfetmemelerinden yanayım.

Ben de 2 çocuk annesiyim.
Ben de çalışan bir anneyim.

Bana gelenler her gün gelmiyor.
Ancak elimden geleni de yaparım gelen misafirim için.

Davetsiz gelen misafir için zaten yapılacak birşey yok, evde ne varsa o yenir.
Allah bereketini versin deriz, burun kıvırırsa da cevabını alır benden.

Ancak davet şeklinde, düzenli olarak bir düzen varsa, geleceklerini biliyorsam özenirim.
Özenilmemesi saçma olur zaten, huylarını bile bile.
Benim kastım buydu.

Benim kayınvalidem de annem de benim evimde kalmışlıkları var.
Uzun soluklu kalımlar oldu bu, her akşam önlerine bal baklava çıkartmadık elbet.
Her akşam bu dediklerimi yapmadık.

Ben - altını çiziyorum - misafir kavramında geliyorlarsa (davet edilmiş veya önceden organize edilen bir nedenle) bu özeni istisnasız kendi aileme de eşimin ailesine de gösteririm, gösterilmelidir.

Bu kendini ispatlama değil, gelen misafire saygıdır.

Beni bu kadar alıntılamak yerine (herkes için söylüyorum)
konu sahibinin konusuna odaklanmanız daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
Zira konu sahibi ben değilim, fikrimi paylaşıyorum sadece.
İkili diyaloğa dönmesin.

Kültür farkından olsa gerek bence de.
O zaman siz de onların sevdiği şekilde yaparsınız, en azından yemekleriniz dediğiniz gibi çöp olmaz.
Burun kıvırmazlar.

Allah kolaylık versin size de.

Ya tamam misafirdir de deeee yani sürekli gelen misafir olmaz yani kusura bakmasın oğlunun evine geliyorsa ne bulduysa onu yiyecek nasıl bir anlayıştır anlamam yiyecek ayırt etmem edende bana gelmesin gönlümden geçeni dolabımda olanı yaparım yeriz hep beraber
Çok evde denk geldim iki çubuk kraker bisküvi koyulan ev ama ben muhabbete giderim yemeye değil
Ayrıca her zamanda aynı olmaz belki param yok belki çıkıp alamadım hastayım uğraşamadım yani insanın kendi ailesi de böyle yaparsa başkaları neler yapmaz
Ve son olarak sizin yerinizde olsam bir dahaki sefere 3 öğün tamamiyle et yapmam sabah normal bir kahvaltı öğle kuru fasulye pilav akşam fırın tavuk çorba salata koyar laf eden olursa duymam bir kaç kere böyle yapın laf etmeyi bırakırlar ve kendinize dert etmeyin

Çorbalar evet diğerlerine göre kesinlikle daha zor.
Salataları da biraz meze tarzına dönüştürüyorsunuz anladım.
Valla bravo . Misafirlerinize verdiğiniz değer çok hoşuma gitti.

Teşekkür ederim.
Buyrun gelin her zaman beklerim...

Ben seviyorum mutfağı, kendim de yemeyi severim ama misafir olunca genelde koşturmaktan bana yemeye firsat kalmıyor.
Ancak insanların bir "ellerine sağlık" demeleri bile güzel birşey.
Hoşnut suratlar görmek sofrada, benim için terapi gibi.

Her gün 2 çocukla tabii ki bunları yapamam.
Benim anlatamadığım da bu oldu zaten.

Ancak önceden biliyorsam misafirimin geleceğini bu özeni elimden geldiğince gösteriyorum.
Son dakika misafirlerim için bile pratik ama özenli sofralar hazırlamayı severim.
Görsellik ve lezzet benim için önemli şeyler.

Ama ben de gittiğim yerde ağırladığım gibi ağırlanıyorum.
Bu da beni hoşnut ediyor mesela.
İnsanlar da ben gideceğim için özeniyorlar, verdiğim özeni görüyor olmakta güzel birşey.

Konyanın etliekmegi var biliyorsunuzdur kaynvalidemler bana yemeğe geleceğinde sakın birşey yapma biz grtrecez derler ya onu getirirler ya kendi yapar getirir. Bende ona gideceğim de genelde yemek tatli hiçbişey yapmasam bi çorba yapar giderim kızar bana siz yeni evlisiniz yeni ev oluyosunuz çok güzel yapiyosun eline sağlık ama kira ödüyorsun yap evinde durdur yersiniz buraya getirme yazık degilmi biz ne olsa yiyoruz zaten bizim köklü ev 2 tabak fazla konuyo tamam der :)

Pff en sevmedigim seyler bir arada
Yatili yemekli misafirlerlerler ekip gibi felaket
Bizde de illa ki etli menuler olur,yemeklerimiz agir ve ugrastiricidir,ben o kadar ozenemem,annemin tarafi cok duskundur yemeklere asla yemezler,laf da ederler hatta begenmedikleri seylere. Esimin ailesinde yemek begenmeme sorunu yok ama onlar da habersiz yemege gelir insan deli olur. Cok olmustur yemek saati sofradan kalkip da yeniden yemek yapmaya calistigim. Onlara gore normal seyler

Nadir geliyorlarsa ve yemeğe geliyorlarsa(tam misafir gibi yani) 2 çeşit zeytinyağlı, çorba, etli yemek,pilav ve salata herkesi memnun eder. Çoğunlukla öyle yaparım misafirlerime. Ama mesela sürekli geliyorlarsa yada gelip atıyorum 1-2 hafta kalıyorlarsa biz ne yiyorsak onu yerler.

Herkes de baslangic tabagi, ara sicak, ana yemek ve tatliyla buyumus demekki. Ben hic bu kadar kasmam ve karsimdakinden de beklemem. Guzel bir ana yemek ( genelde etli olur) yanina da pilav, corba, salata. Bazen sadece lahmacun yaptirip yesillik ve ayranla yer kalkariz. Ne kimsenin surat astigini gordum ne de ben kimseye bu yuzden surat astim. Bana guleryuz gostersin yeter.

Yemege burun kıvırmam ama tavukta gercekten misafir olarak gelene yapılmaması gerektigini düşünüyorum
He her hafta haftada bikac vs geliyordur önüne ne koysan yesin sizinlede adı üstünde misafirse gelen etli yemek yaparım
Bizim kültürümüzde et agırdır sebze pek yenmez
Eşimin ailesi ama aynı kültürde değil eti nadir yapar
Durumları kötü değil et yemiyorlar seyrek yiyorlar en fazla köfte yiyorlar genel olarak agırlık sebzede
O menüde bana az geliyor eksik geliyor

ben yapmam acikcasi,
isteyen istedigi kadar ayiplayabilir,
elbette evime gelen insani ac birakacak degilim,
imkanlarim dahilinde de guzel bir menu sunmaya calisirim.
ama yok ugrastirici olsun, yok kisi basi su kadar gr et olsun onu dusunmem, dusunemem.

bir tek gelen kisilerin damak zevkini bilmiyorsam ya sorarim sunu yapicam sever misiniz yer misiniz diye,
ya da sormaya cekindi isem cesidi biraz fazla tutarim ki ana yemegi begenmeyen ac kalmasin.

Ama kendi butcemi sarsacak bir sekilde misafir agirlamam,
kimse de beni agirlamasin o sekilde zaten cok rahatsiz olurum.

he bir de diyelim ben yemek yaptim,
o yemegi sevmeyip yemiyorsa elbette uzulurum keske baska bir sey yapsaydim diye,
ama kendi evinde yiyor da, benim evimde daha ust duzey bir sey bekledigi icin yemiyorsa/ surat asiyorsa inadina bir sonraki sefere de ayni yemegi yaparim.
Buyursun kinasin kinayan

Ilk kez duydum böyle şeyi. Her zaman et olmaz ki evde. Ayrıca tavuk da iyi bir yemek. Hiç strese girmez. Beğenen yer beğenmeyen yemez derdim.. lokanta değil ki, ev yani..

her zaman şunu söylerim karşımdaki ev sahipleri güler yüzlü hoş sohbetli olsun yeter
tabiii yemeği severim aç kalmak istemem bir makarna kenarına salata yapsa oda yeter

konu sahibi tam tersi olsa hani her defasında uydursanız o zaman anne babaya hak veririm de
siz hep özenli yapıp bazen böyle yapıyormuşsunuz
kusura bakmasınlar....

Bir kilo kıyan alıp her yemeğe bir kasik yada iki kaşık kullan gitsin

Allah tan bizim kaynana böyle değil yoksa hiç çekilmez valla biz çok şık gelip gittiğimizde sanırım çorba da olsa laf etmezler :)

Karın doyurmaya, ete doymaya gidiyorsunuz zaar misafirliğe??? Fazla küçümsemeyin, burun kıvırdığınızla sınavınız ağır olur.

dusuncem bu yonde bazen inadina yapasim geliyor cunku kucumsuyorlar sorun da burada zaten bunu yaptiklari kisi sadece bende degilim genel tavirlari bu yonde

madem cok sık geliyorlar inadina karnabahar brokoli kereviz vb yapin koyun onlerine her seferinde.bakalim bi daha geliyolar mi
Acaba bunlar hic pismis midir evlerinde genelde et yerler olmazsa pilav cacik falan gecenlerde diyorlar ki degisiklik olsun diye sebzeli pilav yaptik onlar icin etten donuse degisiklik yani. Bezelyeli sebzeli firinda tavuk yapsan bezelyeye ilk kez gormus gibi bakiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…