- 2 Haziran 2008
- 5.431
- 1.273
- 173
- Konu Sahibi Benimdilemmam
-
( allah yardımcınız olsun
İnsanların ağzına sakız olmaması eşinize ve size bağlı.. Ortak bir tutum gösterebilirseniz eğer kimse anlamaz, ben birlikte çalıştığım iş arkadaşımın boşandığını boşandıklarından aylar sonra öğrenmiştim. O da benim nişan dönemimdi kadıncağız evli diye zırt bırt yanına gidiyordum sizin şarkınız neydi, giriş Nasıl oldu, elbise ne giydin, yüzüğün nerde diye kadını çıldırtınca kadın da en sonunda ben boşandım canım hatırlamıyorum hiçbirini dedibirkaç ay sonrası cok cok geç
aynı işyerındeyız ınsanların agzına sakız olmadan bitmesini istiyorum ben
arkadaşlar eşim artık son sabır noktamı da taşırdığı için boşanmaya kesinkes karar verdim
ama kendisi çarşamba günü ailesinin yanına gidiyor memleketine
bende kendisi ile konuşmak istiyorum ama ailesinin yanına gitmeden konuşmak istemiyorum
çünkü eşimin annesi para için dünyaları değişir , memleketine gitmeden önce söylersem o davayı çekişmeliye çevirir diye korkuyorum, üstelik bana karşı doldururlar eşimle aynı kurumda çalışıyoruz işler çirkinleşmesin istiyorum
anlaşmalı boşanmada pazartesi başvurulup salı günü gibi gün alma şansımız var mı
haftasonu konuşup kurtulmak istiyorum
İnsanların ağzına sakız olmaması eşinize ve size bağlı.. Ortak bir tutum gösterebilirseniz eğer kimse anlamaz, ben birlikte çalıştığım iş arkadaşımın boşandığını boşandıklarından aylar sonra öğrenmiştim. O da benim nişan dönemimdi kadıncağız evli diye zırt bırt yanına gidiyordum sizin şarkınız neydi, giriş Nasıl oldu, elbise ne giydin, yüzüğün nerde diye kadını çıldırtınca kadın da en sonunda ben boşandım canım hatırlamıyorum hiçbirini dedi
Eşinizle çirkinleşmesine zemin hazırlamadan saldırmadan konuşup saygı ile bitirirseniz kimselere de malzeme çıkmamış olur.
Bir de haberlerden hatırlıyorum boşanma davasını açtıktan sonra adam başka kadınla ilişkisi olmuş ama mahkeme aldatma kabul etmemiş, dilekçenin tarihini baz almış diye. Ayy avukat kimse yok mu düzeltse beni. Yanlış yönlendirmiş olmayayım ben yine de
Şehirden Şehire mahkemeden mahkemeye değişir . Ortalama 1 hafta , 15 gün içinde gün verirler . Hem bir avukat olarak , hemde anlaşmalı boşanmış biri olarak cevap veriyorum . Hiç bir anlaşmalı boşanmada 6 ay sonraya gün vermezler . 1 ay da gün aldık diyen arkadaşlar olmuş . Bence 1 ayda çok geç . Belkide çok yoğun yerlerdir , hakim izindedir falan . Ayrıca ertesi güne vermeside imkansız değil . Aciliyetinizi bildirmemize , mahkemenin işleyişine bağlı .
Yani Duruşma Gününü mahkeme kalemi veriyor . Ama avukat gerekirse hakimle dahi konuşup , alacabileği en erken güne alabilir . Ben bir anlaşmalı boşanmayı , hakimden rica etmiştim . Ertesi gün öğle arası yapmıştı . Hâkime bağlı . Herkes yapacak diye bir kural yok . Eşiniz anlaşmalı boşanmayı kabul ediyormu . Protokol şartlarında anlaşabilecekmisinşiz . Bu işlerde illaki pürüz çıkar . Siz önce bir eşinizle Konuşun . Şartları belirleyin . Ona göre avukata gidin . Anlaşırsanız dilekçesi 5 Dakka Sürer. 5 dakikada boşanırsınız .bu erkene tarih almak avukat aracılığıyla mümkün olabilir sanıyorum ki?
Bir yildir bosanmak istiyorsunuz. Daha neyi bekliyorsunuz soruyorsunuz? Gidin bosanin dememizi mi?
Bu sizin karariniz ve dogru bilgileri bir avukattan alirsiniz..burdan pek birsey beklemeyin.
Ayrica hickimseden korkmaya ürkmeye gerek yok. Insanlarin lafina göre yasanilmaz.
Hakkinizda hayirlisi olsun
Yani Duruşma Gününü mahkeme kalemi veriyor . Ama avukat gerekirse hakimle dahi konuşup , alacabileği en erken güne alabilir . Ben bir anlaşmalı boşanmayı , hakimden rica etmiştim . Ertesi gün öğle arası yapmıştı . Hâkime bağlı . Herkes yapacak diye bir kural yok . Eşiniz anlaşmalı boşanmayı kabul ediyormu . Protokol şartlarında anlaşabilecekmisinşiz . Bu işlerde illaki pürüz çıkar . Siz önce bir eşinizle Konuşun . Şartları belirleyin . Ona göre avukata gidin . Anlaşırsanız dilekçesi 5 Dakka Sürer. 5 dakikada boşanırsınız .
Valla bir gün sonrasına vermez bence hiçbir mahkeme.
hakkınızda en iyisi olsun.
Çok rahat bir boşanma süreci geçirip sonrasında çok mutlu olursunuz inşallah.
Bende sali sabah dilekce verdim,persembe 13.30 da anlasmali bosandim,hakimlerin isine geliyor hizlica dosyayi karara cikarmis oluyorlar,mudur bize iki kez sordu kararlimisiniz diye evet dedik,hakime soyledi,daha yerlerimizi almadan katip anlasmali bosanma sablonunu durusma tutanagina yapstirmisti.
Sehirden sehire degisirmi bilmem ama avukata dilekce verp anlasmali bosanma oldugun da bir iki gune 5dk biter zaten.
Hani buyuk sehirlerde belki yogunluk olurda tarih icin gec bi tarih verilirmi.
Yok ben kendi Boşanma davamdan bahsetmedim . Terzi kendi söküğünü dikemez derler ya . Benimki önce çekişmeli idi . Sonradan anlaşmalıya çevirdik . Başka Şehirde Olduğum için benimkini bir avukat arkadaşım takip etti. Yanlış hatırlamıyorsam , anlaşma protokolunu sunduktan sonra , 15 gün sonraya gün vermişlerdi bizde . Hakim o hafta izinliymiş .anladım ne demek isteiğinizi
mesleğiniz gereği daha avantajlı bir şekilde kısa sürede halledilmiş
valla etrafımdaki herkes eşimin bu boşanma işinden çok karlı bir şekilde ayrılacağından emin
o yuzden ıtıraz edecegını düşünmüyorum pek
müdürünüz mü hakimle konuşup öne aldı ?
Hayir aile mahkemesi muduru konustu, kararlimisiniz diye, bizde evet deyince hemn durusma gunu olan persembe gunune saat 13.30a gun verdiler.cunku hakimler icin dosyanin karara cikmasi iyi, yil icindeki karara gore vs terfi ediyorlar
Yok ben kendi Boşanma davamdan bahsetmedim . Terzi kendi söküğünü dikemez derler ya . Benimki önce çekişmeli idi . Sonradan anlaşmalıya çevirdik . Başka Şehirde Olduğum için benimkini bir avukat arkadaşım takip etti. Yanlış hatırlamıyorsam , anlaşma protokolunu sunduktan sonra , 15 gün sonraya gün vermişlerdi bizde . Hakim o hafta izinliymiş .
Hakkınızda hayırlı olan ne ise o olsun . Keşke yaşamasak bütün bunları ama malesef oluyor , hayat iste.
Davayı hangi ilde açıcağınıza bağlı.Ben küçük bir ilde açtım başvurduktan ertesi hafta duruşma görüldü boşandık.arkadaşlar eşim artık son sabır noktamı da taşırdığı için boşanmaya kesinkes karar verdim
ama kendisi çarşamba günü ailesinin yanına gidiyor memleketine
bende kendisi ile konuşmak istiyorum ama ailesinin yanına gitmeden konuşmak istemiyorum
çünkü eşimin annesi para için dünyaları değişir , memleketine gitmeden önce söylersem o davayı çekişmeliye çevirir diye korkuyorum, üstelik bana karşı doldururlar eşimle aynı kurumda çalışıyoruz işler çirkinleşmesin istiyorum
anlaşmalı boşanmada pazartesi başvurulup salı günü gibi gün alma şansımız var mı
haftasonu konuşup kurtulmak istiyorum
Davayı hangi ilde açıcağınıza bağlı.Ben küçük bir ilde açtım başvurduktan ertesi hafta duruşma görüldü boşandık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?