Anlatılmaz yaşanır :)

tr_lelli

Elbet bir gün çiçek açar umutlar 🌸
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
45.168
115.214
1.123
selamlar yazılan ve açılan konuların büyük bir bölümünü okudum..

çoğunluk şikayetçii kaynanalardan..

Bende günah çıkarim dedimm :) böyle bir paylaşım alanı bulduğumada çok sevindim..
herkezin yaşadığı kendine göre derecelendirilerek kötüü mutlaka iyi insanlar da yok diil
bende istenmeyen bir gelin olarak (buna rağmen )evlendim.. sadece sevdimm sevdik..
kaynanamın bana evlendikden 2 ay sonra sen kendine kaç tane koca bulursun demesine kadar bir çok laf duydum ve olay yaşadım hangisini anlatim kii.. anlatırken bile sinir harbine giriorum..
eşimi çok seviorum ve eşimde benii ve dünya tatlısı bir oğlumuz var.. hala buna rağmen oğluna evlendin bunla başını yaktın dioo gelde sev işde sen bu kadını nefret ediorum hemde çokkk ölenede kadarda böle olucak..
ama eşim beni çok sevioo ve asla laf söletmioo bence eş önemlii anne kuzusu olanlar maleseff anne lafı dinliolar kii benim kaynanam zaman zaman gelio evimde kalıoo(yerleşio)
ben yinede hizmetini edior ve sabrediorum iyilik yap denize at misalii..
ben sabrettim ve 6 yıl olucak bence cefa çekmedne sefa sürülmüoo..
ama olan sadece size oluoo 1.5 yıldır panik atak hastasıyım ve 1 yıl ilaç kullandım ne yazıkki ama yinede herşeye rağmen dışardan kimse anlamıo ne olduğunu ve hep imrenilen bir evliliğim var. Tüm kötülere rağmen inadına iyiym inadınaa

Allah agiz tadinizi bozmasin arkadasim....

Ne yapican, hayat farkli farkli siniyor hepimizi....bazisi kocadan ceker, bazisi kayinvalideden, bazisi ikisindende.....:1no2:

Yine sanslisinki esin iyi cikmis, annesine uyup birde oda hayatini zehir etmemis....:teselli:

Sabrin sonu selamet elbet, ama bedelinide bir sekilde ödüyor insan, hastalik sahibi olmussun bak....Insallah daha güzel günlere arkadasim.

Allah yardimcin olsun

saol cnm benim ama hala çenesi durmuoo ve durmucakda..
ama işde elden gelen bişe yok atsan atılmıo satsan satılmıo rabbimden sabır diliorum sadece..
inan memleketlerinden bile illallah ettim aman ordan mıı diorum adam çıkmass
ama işde eşim çok iyi ona kıyamıorum bir dediğimi iki etmio sanırım ona değer diorum ve sabrediorum,, ama içimi çokda dökücem. Kendi anneme dahi anlatamıorum ki üzülmesinler die evin tek kızıyım ilk başlarda olanlar biliolardı huzursuz olduğumu sonradan tatlıya bağlandı aileler araya girdi.. kadını susturmayı başardılar(sanıolar) ben belli etmiorum içime ata ata böle oldum. ama eşime kızamıorum yhaa adam sabah gidio akşam gelio bi tarafta annesi bi tarafta eşii napsın..

bana sölenen tüm kötü sözlere hakaretlere karşı benim hala böle iyi olmam iyice dokunuo hepsine bu arada eltilerimle görümcemlede iyi diğiliz..
Ama yinede bi kaynana başta istemiosa bir daha istemio sölemesi benden baştan anlaşılmıosa öle gidio ortası yok bunun ya siyah ya beyaz GRİ olmuoo

canım hayat her yönüyle gülmüyor işte.. ne kadınlar var kayınvalidesi melek gibi ama eşi adam olmayan.. en önemlisi senin eşinle iyi anlaşabilmen.. birbirinizi sevmeniz saymanız sadık olmanız.. bak bebişin de varmış.. bırak kapını kapatınca herkes dişarda kalıyor zaten.. o dört duvar arasında siz mutluysanız gerisini boşver.. eşimin ailesi iyi ama eşim beni aldatiyor, dövüyor, sevmiyor demekten daha iyi bu durum.. beterin beteri var işte.. hayatın bize verdiği güzelliklere odaklanıp kötü olanlara nazar boncuğu dicez artık..

bak canım,
eşin senin yanındaysa laf söyletmiyorsa gerisi hikaye..
psikolojik sorunlara yaşamana çok üzüldüm. daha yolun en başındasın. sakın bu kadını ciddiye alıp da hayatı kendine zehretme. biliyorum çok zor ama mutlu olmak için o kadın yokmuş gibi davranacaksın. evine geldiğinde sıradan br konuk gelmiş gibi,misafirperverliğini göstereceksin. söylediklerini duymayacak, hiç karşılık vermeyeceksin.

benim annem 30 yıl çekti ve sonra kendine geldiğinde ömrümü yemişler diye 50 yaş bunalımına girdi kadıncağız. çok zor topladık. ömrünü sakın o kadını düşünerek, onun söylediklrne kafa yorarak geçirme.. hayatını yaşa, yaşa ki pişman olma geçen yıllarına..

sağlığına da çok dikkat.panik atak kontrol altına alınabilir bir hastalık.onu nüksettirmemek senin elinde..
kendine ve hayatına sahip çık..

Allah başka dert vermesin

Eşinden yana şanslıymışsın arkadaşım yat kalk ona dua et sen

Kimi eşler var -forumda da okuyoruz- annelerinin ağızlarına bakıp eşlerini harcıyorlar,yuvalarını bile dağıtıyorlar neredeyse ...

Sen boşver onu bunu da mutluluğuna bak arkadaşım bırak onlar dış kapının dış mandalı

çok teşekkür ederim arkadaşlarama Burcu_01 cnm senin dediğin gibi diil işde kapının öbür tarafında kalmıolar.. kaynanam zaman zaman gelip 2 hafta 1 ay bisimle yaşıo.. Nefret ettiğim o insanla aynı evi paylaşmak zorunda kalıorum..
yaa tabiki herkesin böle kaynanası olucak diye bişe yok
Aman şansıma bu çıktı..
Görümcem ne zmana evime gelse evde kıyamet kopıodu o gidince yhaa mesela evlilere soruorum?
Görümceniz evinize geldi misafir olarak yakınız bi de gelip gidiyor idi..
Evinize geldi oturuo ayağına sürekli bişiler istio evinden yeni gelio yakın işte evlerimiz karnım aç dio gelir gelmez hiç sesimi çıkarmıyo hazırlıodum eee yeni evliyim daha toyumm
çayını getiriorum bu çayın üzerinde köpük var değiştirsene dio içimden küfür ediorum tabii önce annesinden başlıorum küfürlere içimden saydırıorum ama yinede sabrediorum ve o evimden gidio kıyamet kopuoo beni susturabilene aşk olsun.. Eşimde bıkmıştı artık onunda arası diil ablasıyla
herbişe taa ozamanlar koptu bölee karşılarındaki insanı ezmeyi seviolar hoşlarına gidio
Nasıl bi tabirdir bu bilmiorum ama böle insanalrla yaşamak zorundaydım şimdi görüşmüorum çok mutluyum kaynanam gidip gelio ama sallaıorum takmıorum o dır dır edio hala ben müziği açıorum sesini duymuorum sonra annem yakın ona gidip geliorum evde durmuorum die beni akşamları oğluna şikayet ediokaydirigubbakcemile3
hiç evde durmuoo gezio die oğluda(biricik kocacım)
__Benim haberim var gitsin diyor..
(bu söleşiler ya ben yatmaya gittiğimde ya da mutfaktayken oluo ben dinliorum ayh bende ne fenayım yhaa oturup dinliorum)
sonuç:hastalık sahibi yaptılar beni
Evlendiğimin 1. yılında sedef hastası oldum
4. yılında panik atak
Bakalım daha neler çıkıcakk
yhaa arkadaşalra ben mi çok takıorum sizce kafama?
Tamam biraz takıntılı bir tipim ama sizin başınıza böyle bişe gelse naparsınız?
örneklendirim:
kaynananız size oğlumu bana bırak sen kendine kaç tane koca bulursun dese
sürekli sizi oğluna şikayet etse
evinize gelip kalsa (hatta yerleşse zaman zaman)
oğluna sen bunla evlendin başını yaktın dese
sizin yüzünüze ve ailenizin yüzüne karşı ben bunu(bu ben oluorum bu arada) istemiyordum zaten dese
yaptığınız her bişeden tatmin olmayan birisi işte
ki ben yanında uzanıpda yatmış biri diilim şimdiye kadar yani evime gelip kaldığı süreçlerde asla yanında bacaklarımı uzatıp yatmadım dahii acaba tersini mi yapsam..
kiminle paylaşsam bu sorunlarımı bana içine atma cevabını ver diolar sizcede öle mi yapmayılım?

aman canım sen niye taktın bu kadar. o sadece eşinin annesi.senin ailen değil. yeri geldiğinde sorumluluklarıda eşine ait sana değil. çünkü sende kendi ailenden sorumlusun. yani bu kadar.... bence kafaya takmaya değmez. çünkü takmıyorum dediğin halde bile birsürü olay anlatıyosun. belliki çok yaralamışlar seni,çok kırmışlar. sana tavsiyem saygıda kusur etme ama kesinlikle kendinide ezdirme. sonuçta sen bu dünyaya birirlerini memnun etmeye gelemdin. önce kendin memnun olacaksın,kendin mutlu olacaksınki etrafına hayrın olsun. bebeğine yazık. eminim hissediyodur senin stresini ve onada yansıyodur olanlar. benim için kızımdan sonra tek amacım,yaşama sebebim kızım oldu. lafa aramızda kızımdan sonra eşimi bile salllamaz oldum. daha ailesi orda dursun...kaydirigubbakcemile3

takmıorum diorum haklısın takıyoru kii hala bahsediorum ama ben hak etmedim hak edicek hiç bişe yapmadım tek sucum kocacımı kaynanam kardeşinin kızına almak istemiş eşim yanaşmamaış bunlar bendne çok önceki olaylar ve ben yabancıyım (yani onların memleketlisi köylüsü akrabası değilim)
2 eltim var 3 eltiyiz diğer 2 si akrabası bir ben onlardan değilim die yuvamı yıkmaya çalıştılar..
Ama yıkamadılar malesefff
ayh çok üsüldümmkaydirigubbakcemile3
sevmiorum işde hatta yüzünü görmeye tahammül edemiorumm yüzünü her gördüğümde içimde ne varsa kusasım gelio ( biriktirmişimmm )

canım bencede fazla takma ama alttada kalma cevebını ver yeri gelince susmakla olmaz zaten aranızın düzeleceği yok bu saatten sonra o yüzden neden içine atıp hasyta ediyosun kendini ayrıca eşinde müdahale edebilir bence bende kaynanamdan nefret ediyorum ama eşim bana söz bırakmıyo sağolsun cevabı benden önce veriyo eşinde annesine söyleyebilir rahat bırakın karımı uğraşmayın diye bilir diye düşünüyorum:uhm:

cnm benim eşimde öle benim hastalandığımda nasıl olduğumu görüodu kendisi panik atağa bağlı depresyon dedi dr
baya baya krize giriodum nöbetler geçiriodum kalp sıkışması çarpıntı el ayak titremesi eşim dizlerimi tutup zor tutuodu sakinleştiriodu benii inş bunlarla kalır tuzu biberi olur sadece
oğlum artık herşeyi anlıo yanımızda oluodu malesef benim o hallerimi görüp anneme
__anane bakalım annem sizde de kötü olacak mı diodu canm benim yha kurban olurum ben ona
babasına çok düşkün bi çocuk
inş herşey herkesin istediği gibi olur
kim benim için ne düşünüyor ise rabbim iki katını versin..

gerçekten çok can sıkıcı.üzülme demek kolay ama kendi sağlığın için onu takmayacaksın.allahtan eşin iyi.
kayınvalidenin yaptığı yanına kalmaz emin ol. bir gün muhakkak bu çektirdiklerinin cezasını çeker.ama bu dünyada ama ahirette.allah eşinle ve çocuğunla mutluluğunuzu bozmasın sevgiler...

Çok üzücü bir durum aslında şanslısın eşin seninle beraber sana destek oluyor bu bile yeter .
O kadar çok şeyler okuyoruz ki burada yat kalk eşine şükret destek olduğu için ya olmasaydı durum daha da vahim olabilirdi.
Allah ıslah etsin o kaynanayı akıl fikir versin gün gelip söylediği o laflar elbet ayağına dolanır bir gün.
Sen eşinle yavrunla huzurla ol gerisini düşünme bence ama alttata kalma ezdirme kendini

canım benim alah sabrını bol versin
benimki yine seninkiler gibi değilsede cidden can yakıyolar mesela örnekler :)
k.validem hararetli bir tartışmada oğlum oğlum allah sana sabır versin sen ne biçim bi insana düşmüşsün
k.birader üzerime saldırır kes sesini sen sesini yükseltme dye abisini sallamadan ki bu çocuk 22 yaşında
görümce evlilğimizin 7.gününde aman üzülmeden yemeğe çağıralım dedim yemek yaptım babanemin babamın annemin yanında ayyy ne kötü olmuş bu yemek becerememişsin hiç tğh ben niye yapmadıysam sana güvendim yemekler ziyan oldu (ki kendi evine gittiğinde ben aç kalıyorum cidden)
teyze; ilk etapta önlisanstan mezun oldum kendi oğlu 4 yıllıkta okuyodu, aman 2 yılık isteseydik kaç kez bitirirdi 4 yıllığın yanında 2 yıllık lise sayılır, işte bulamazlar dedi.Ben eşim dahil hepsinden önce işe girdim, geçen biz kimseyi kınamadık ama çocuklu oğlum işsiz diye ağlıyodu :)
Küçük gelinlerimiz çok iyide büyüklerimiz çok soğuk dedi, küçük gelin affedersiniz ama ağzından burnundan getirdi ayrıldılar.
K.validem kendi evimin anahtarımı çaldığıma dair iftira atmaya çalıştı kendi yalanı ayağına dolandı.
Rabbime havale ettim hepsini, boşver ağzı olan konuşuyo
Şimdi ben eşimin ailesine teşekküğr ediyorum eşimin gözünde beni çok daha fazla yücelltikleri için.
Her işte bir hayır var, çektiğimiz kar kalsada allah veriyo bizx eşimle çok gördük
bizi karalamaya kötülemeye çalıştıkç.a ayaklarına dolandı hepsi ve aksine herkestende o kadar takdir gördük
sabret, dediğin gibi gül ve geç

çok kötü yha insan tamam annesini ve kendini onların yerine koyup empati kurmaya çalışıo fakat olmuoo mesela ben açığım annem felan açık eltilerim görümcem felan kapalı ama eşim ben böle sevdim aldım kimse karışamaz dedi babamın annemin yanında annemde açık yha açıklara laf edio laf dokunduro yha daha bi sürü kücük şeyler ama işte sinekde kücük ama mide bulandırıo
ben okadar fedakarlık yaptım ki karadenizliyiz biz eşimde bende
ama ben hiç babamıkn memeleketine gitmemeiştim yani doğma büyüme istanbulluyum eşimin memeleketine gittik mesela bunlar orda çay fındık vs yapıolar
inanın hiç tanımadığım insanlar bana yavrumm bisim kendi kızlarımız gelinlerimiz senin yaptığını yapmadı.. yapmıo dediler herpsi çok sevdi beni böle baya bildiğiniz köy az evi olan bol işi olan mesela hayatımda fındık dalı görmemeiş biri olarak fındık mı toplamadım 6 da kalkıp görümcemin felanda kahvaltılarınımı hazılramadım cocuklarınımı doyurmadım hem yemek yapıorum hem ev temizliodum hemde fındık toplamaya gidiodum 2 sene önce olan bi olay bu 1 ay kaldım onların memleketinde
inanın elimden gelenin faslasına yaptım 52 kiloyum cüssem ne ki kendimi zorladım hatta kilo vermeme rağmen çocuğum daha bebekti onla bile ilgilenemedim kaynanam baktı sözdee bana iş yaptırdı ama noldu eşime çok kızmıştım beni nasıl böyle yerlere getirip bunu bana yapabilio dedi eşim ameliyat oldu memelketten dönünce kaynanam hasta oldu benden 1 bardak su isteyeme muhtaç oldu..
daha da görücem ben sadece her akşam dua ediorum ve rabbime sığınıorum
ve en kötüsüde aileme dahi anlatamıo olmam annem uyuyamıo anlattığımda çok üzülüo bana çok düşkün
babam bırak gel dedi kaç defa benim bir kızım onlara mı ezdiricem tırnağını göstermem dedi..
ama evladım var eşimi seviorum eşim asla ölürümde bırakmam dio
sanırım zamanla açılıp daha neler anlatıcam sadece gerçekden evlilik yapıcak bekar arkadaşlara lafım..
3 defa düşünün aileside kim olmuşş onlara ne? demeyin böyle düşünmeyin inanaın çok yıpranıosunuz
alınyazımsın bence seninde başında olduğu için beni çok iyi anlamışsın teşekkür ederim arkadaşım
aynen katılıorum şu lafına
"Şimdi ben eşimin ailesine teşekküğr ediyorum eşimin gözünde beni çok daha fazla yücelltikleri için"
aynen öle eşim bensiz bi yere gitmes ben evde olmim yemek yemez
elinde anahtarı var geç de gelse asla açıp girmez illa ben kalkıcam kapısını açıcam
yüzümü asık görsün anında moreli bozulur
ve hiç bişeyime karışmaz ben sana güveniyorum der
ve sonunda o da kabul etti ben seni asla zorlamam dedi benim annemle ablamla kardeşlerimle iyi ol die
annemi sevmek zorunda diilsin dio sadece saygını göster benim için yeter dio gerisini bana bırak ve eşim benim herşeyim
onsuz bir ben düşünemiorum bile..

tamam işte canım daha ne eşin üzerine titriyor sende elinden gelenin fazlasını yapmışsın, vallah ben olsam inan yapmam, ama bravo sanaki herşeye rahmen yine kayınvalidene saygısızlık yapmamşsın bence kayınvalidenin amacı sizi birbirnize düşürüp seni incitmek bu baris belli canım, sen yine kafana takmayıp kayınvalidenle konuştuğunda o dahada çıldıracak emin ol bence onun yanında sende onu çıldırt eşine yaklaşımını çoğalt oda orta yerinden çatlasınaklinialirimsmile

kaderim cnm ayh yanında öle hayatım canım aşkım desem eşimeeeee abowww kadına inme inerr sebebi olurumkaydirigubbakcemile3

kız boşver sende delirt işte ayy bu kayınvalidelere aklım almıyor yaa insan sevinir daha bir mutlu olur ama bunlar gelinle oğlu kavga ettikçe sevinenlerden asıl ozaman inme inmesi lazım ayy kavga ediyorlar diye, bence o sizi senin farkettiğinden daha da fazla kıskanıyor sizi ve elindne anca sana laf sokmak geliyor dua et eşin annesinin azına bakmıyor yoksa bu evlilik inan yürümezdi

kıss bir defa baya önceden ama şimdi dedğin gibi sallıorum artık eşim bişe oldu işde
tv islioduk yha suramı kaşırmısın dedi ensesimiydi sırtımıy kaynanam zaman zaman bisde kalıo yazmıştım
işde dedim kaşim kaşıodum oğlum annenin eli gibi olmas gel ben kaşim dedi o kaşıdı
vela havle vela kuvvveten dedimm ya sabır ya selamet dedim kalktım odadan çıktım
bir defada oğluna (biricik eşime) benimle yattığın aynı odada yattığımız zamanları unuttun hep benle yatardın dedi
bende eşime git annenle yat diorum napimm ama
böle bi mantık var mı 65 yaşındaki kadının dediklerine bak
yha kıskançlık öle böle dil afedersiniz ama töbe yarabbi mübarek gün günaha giriorum sanki birine kuma gitmişim üstüne gitmişim gibi..
benimde oğlum var yinede büyük konuşmim bende evlat büyütüorum neler görücem neler yaşıcam ama yaşadıklarımı yaşatmıcama eminim

burda haklısın ama çok ciddi şeler yaşadık ananem eniştem teyzem onun kardeşleri herkes olaylara dahil oldu ayrılığın eşinden döndüm gibi bişe ve sırf kaynanam yüzünden
aklinialirimsmile ama eski ben değilim piştim sanırım oldum altımı kısın demleniorum..kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…