Anlatılmaz yaşanır :)

korkuorum ama hastalığım nükseder diyee yeni daha ilacı bıraktım bu sefer nüksederse cinnet getirmeyi düşünüorum ananem dioki bana (ananemde ne fenaaa ama napsın üzülüo oda bana)
arada bağır çığır cinnet getirir gibi dio delirdi die dokunmazlar dio yha ne fena bunlar yoldan çıkarıyorlar beni..

canım aslında annende haklı
ama bide şu var bizim gelin deli derler
bunu duymak seni üzecekse yapma derim
ama yok dokunmasınlarda duymaya razıyım dersen yap
bence bu ihtimal tutar yani susarlar.

canım bunları yakınımda o kadar çok duydumki en başta ablam bunlardan daha beterlerini çektihamileyken doğuma 10 gün var kayınvalidesi ablamı dövdürdü ve doğum esnasında şoka girdi doğum gerçekleşmedi sonucunda ablam az daha doğumda ölüyodu.. sanırım bu neler çektiğini anlatmış oluyo..ki seninkide çok uyuz şeyler sonuna kadar haklısın..ben evlenirken eşimin dayı hanımı kayınvalidemi fln doldurup bazı yaramazlıklar yapmaya kalktılar ama eşim yoktu yanlarında sanırım düşündüler nasıl olsa oğlumuza diyemez desede inanmaz ama ben yermiyim etrafımda böyle olaylar çok gördüğüm için müdanam olamazdı hemen anlattım nişanlıydık o zaman ve dedim ailen eğer bana vöyle şeyler yapıcaksa ve sen benm yanımda olmıcaksan yüzüğü eline vericem dedim(herne kadar çok aşık olsam bile)çünkü hayatım boyunca üzülmektense böyle olur dedim kayb edeceğim hiç bi şey .yok eğer devam ediceksekte onlarla beni muhatab etmeden bu işi çöz çünkü ben muhatab alırsam onlar çok fena berbat ederim bi daha yanıma yöreme yaklaşamazlar.seç birini dedim ve tabiki o halletti işi zaten evlenmeden önce şöyle bi anlaşma yapmıştık ben kaygılarımdan dolayı eğer senin tarafından birileri beni rahatsız edicek olursa hemen sen müdehale edip huzurumuzu bozdurmıcaksın eğer benim tarafımdan olursa bende anında kulaklarını çekicektik.ohh Allahıma şükür kimse tek laf edemiyo içim buz gibi ve tabiki eşimede asla laf ettirmiyorum..kimse kimseyi çekmez zorunda değil zira bu dünyaya insan bi kere geliyo ve onuda hastalıklarla geçirmek istemeyiz..konu sahibi arkadaşın hali ortada.kayınvalidesinden yada eşinin tarafından çekenler adına çok üzülüyorum.ben yaşamasam bile ablam 2. evliliğini bitiriyo hemde 28 yaşında 1.5 aylık bebeği ile 2 side kayınvalide yüzünden bittti.o yüzden ne zaman birileri kayınvalidesinden çekmiş olduğunu anlatsa sanki benmişim gibi oluyorum artık tiksiniriyomrum bu tip kayınvalidelerden.oğullarını bu kadar kıskanıyosa ömür boyu koltuğu altında yaşasın sinir oldum yaa işe bak

ne yaparsan yap çenesi durmaz onun güzelim en iyisimi görüşmemek valla. bende çok şey işittim başkalarına yaptırdın oğluma kapattırdın bile dedi ama eşim anne kapat çeneni öyle şey söylenmez ben ondan eminim sanane demişti. eşlerimiz bizi ezdirmemeye çalışıyor ama kaynanaların çenesi durmuyor 1 dk bile olsa laf sokuyorlar. bende çıkdırmaya başladığım anda kafama takmamaya başladım yalnız bu kezde eşimi çıldırttı. ohhh ne güzel oldu valla ne gidiyoruz nede geliyorlar aman uzak dursunlar yuvamızdan. allahım şirret çirkef insanlardan bizleri korusun

bozuk türkçeniz yüzünden okunmuyoki, ne bu ya oluo, kalıo, yerleşio, içine ettiniz güzel dilimizin yeter be!

hıc bı evlılık kolay ılerlemıyo kı..
en basıtı annem ıle babam 30 seneden fazla evlıler babanem hala boşattırma derdınde bunları..
annem hep der ya sabır geldımmıde asla ters bısı demez melegım benım ..gıdene kadar sabreder hastalanınca annem ılk basında olur..yuzlerce defa boşanmaya kalkısdılar ve gecen haftalarda gene geldı anneme tehdıt altından ogluma ıyı bakmassan onu ust katımdakı daıreye yerslestırrım dedı..
annem gene susdu ..evlılıge mudahale eden cok oluyo genelde ama en onemlısı esler arası..
allah agızınızın tadını bozmasın..ve yuvayı yıkmaya claısanlarada fırsat vermesın..

ah ah kayınvalide.... sen dua et eşin senin yanında benim eşim çok anneci babacı kesinlikle bi laf söylettirmez ben haklı olsam bile o kaynana gelinin hakkında böyle konuşacak tabi der daha bana çok kızar annemi bana kötülüyosun der ve bana çektirmediği eziyet kalmaz artık bende yutuyorum herşeyi içime atıyorum telefonda annesiyle konuşmayayım yada soğuk konuşayım ogün bana söylemediği hakaret kalmaz sen benden daha çok şanslısın eşimizle iyi olalımda gerisi boş

Evet cnm eşim iyi..
Senin işin de zormuşşboshayallersmile

Benim kaynanam yine yeni yeniden evime gelmiş bulunmakda..

Huzursuz günler beni bekliyorr

ve o varken zaman geçmiyor napcam hiç bilmiyorum evime her geldiğinde aynı huzursuzluk ve aynı gerginlik evimde istemiyorum yaaa is-te-mi-yo-rum...
üff napcam benboshayallersmile

Onu görmemezlikden gel, bişey sorduğunda cevap verme, mümkün olduğunca muhatap olma, çocuğunla vakit geçir ve ona özel hiçbişey yapma. ona aldırmadığını düşünsün, isterse eşine de şikayet etsin, kimse için huzurunu bozma.

Canım aynen öyle yapıyorum fakat o anlamaz onlardan istenmediğini biliyor sadece ben değil açıkcası benden başka 2 gelini daha var onlarda pek meraklısı değil ama mecburuz bakmaya kimsesi yok maaşı felanda yok ama dilide papuç kadar daha dün geldi işte ayakkabı dolabını açtı ayakabılarını koyucak bütün mağzayı taşımışlar ayakkabı kalmamış mağlarada diyor yer bile yok diyoo
gel de sinir olma

sanane yhaa sananeeeeeee

istediğimi alır taşırım ev benim para benim eşim bişe demez almama giymeme etmeme(ayakkabıların çoğu benim)
illa laf sokucak yhaa durmuyor kadın gelde iyi davranalsanaalsanasmile

vee ayrıca evime geldi saat 12.00 felandı öğlen gelir gelmez mutfağıma girip yemek yaptııohaoldumsmile
şaştımmmm öle dalar hemen sinir oluyorum fakat eşim için katlanmakdan bıktımmmmm

ınan benimkide öyle idi. Ama benim ki asla yemek yapmaz sadece hizmet beklerdi, Geldiği zaman yattığım kalktığım saati bilmezdim. Bir kere eline sağlık, kesenize berekt lafını duymadım. Ne zaman gelse ilk gördüğü şeye gene mi bişey aldınız olurdu. Bir ere dayanamadım, anne ben çalışan bir kadınım tabi ki alacağım, insan içine giriyorum, resmi bir kurumda çalışıyorum, ayrıca aldıklarım hiçbiri lüks değil, maddi olarak uygun şeyler alıyorum, senin kızın çalışmadığı halde alıyor ya dedim. Oda bana o genç alacak tabi dedi. Bende ona ben alınca kendi paramla alıyorum senin paranla değil, hem kocamla benim aramda bu sorun olmuyor dedim. Ama ne yaptımsa susturamadım. Son zamanlarda kaale almamaya başladım, bişey sorunca duymamazlığa veriyordum. Benimle dalaşamadı ya, evine gidince arkamdan konuşmuş, b u da benim kulağıma geldi ve evliliğimin bitmesinde çok büyük bir rolü oldu bunun. Çünkü eşime yani oğluna saygısı sevgisi olsa yada oğlu gerekli sınır koysa bunları söylyemezdi. Ama benim eşim annesi ile kötü olmamak için beni annesi ile başbaşa bıraktı. Senin eşinde böyle davranıyor mu? Sormak istediğim bu. Biraz uzun oldu kusura bakma.

Olur mu öle şey ben severek okudum yazdıklarını öncelikle boşanmış olmana üzüldüm bende 1 defa 3 aylık evliyken işte kendi hakkımda baya bişiler yazdım gerçi ayrılma kararı aldım fakat gerçekden eşimle hiç bi problemim yok annesi be kardeşleri yüzünden nedne dedim bozim yuvamı bu yaşta
inan okadar şey yaşadım ki 6 senede ne hakaretler .....görümcemden tehditler......
AAıLEMıN YÜZÜNE KARŞI demedikleri kalmadı ama sabrettim oğlum da var eşimlede sorunum yok
peki sen yani senin sorununu merak etttim sanırım senin kaynanan da sizinle yaşamıyormuş sanırım sorunun eşinle idi

Kaynanam bizimle yaşamıyordu. Aramızda yaklaşık 130-140 km filan vardı. 9 yıl boyunca kaynanam ve görümcemden görmediğim şey kalmadı. Görümcem evime her geldiğimde evimden bişeyler eksiliyordu, cüzdanımdan para eksiliyordu. Hiç aklıma gelmemişti, en son evimden eksilen eşyalarımı görümcemde görene kadar. Bunları eşimde biliyor hiçbişey demedi yapmadı, üstelik görümcem benden 7 yaş küçük olduğu halde bırak saygıyı her türlü saygısızlığı gördüm. Kaynanam benim evimde, misafirimin önünde seni oğlumdan çatır çatır boşatacağım dedi. Evimdeki misafir bunu eşime anlattı, evliliğini sürdürmek için anneni evinden uzak tut dedi. Ama eşim gene bişey yapmadı. Bu olayın üstüne 5 yıl daha sustum. Eşim iş kuracağım dedi, kredi çekemiyordu ben memur olduğum için krediyi ben çektim, yetmedi annemden istedik annem kredi çekip borç verdi. Eşim patron oldu. Bu patron lafı da eşimin annesinin tabiri. ışi kurduktan sonra bana ve eve olan ilgisi azaldı. O zaman anladım ki bişeyler esasında yolunda değil. Ev ve hayatımızla ilgili herşeyi ben yapıyorum ben yapmayınca eşim hiçbişey yapmıyor. Yaptığım şeyleri yapmamaya başladım, çünkü mutsuzdum. Ve aylarca düşünüp bekledim eşimin değişmesini. Eşimle konuştum, değişeceğini düzeleceğini söyledi ilk başta, haklı olduğumu söyledi. Sonra değişmek yerine beni suçladı, başkası ile ilişkim olacağımdan bile kuşkulandı. Toparlamaya çalıştıkça daha beter battı ve dayanamadım. Bu kadar mutsuzluğu hak etmiyorum dedim. bir gün içinde boşandım. Şimdi düşünüyorumda neden daha önce görmemişim bunları. Eş olmak bu kadar basit değil bence, ben her türlü fedakarlığı yaparken eşim ne annesinin ne kız kardeşinin ağzını kapatamadı, benim de bir insan olduğumu kırıldığımı, üzüldüğümü, bir gün yorulup gideceğimi görmedi. Ama bitti bende sabır, bitti güven, güvenmediğim bir adam kocam olamaz dedim. Kısaca olayım bu.

Baya üzücü şeyler yaşamışsın cnm..

Benimde benzeri şeyler oluyor canım zaman zaman eşler niyeyse hiç annelerini suçlayamıyorlar.
Ben evden çıkınca benim odama giriyor kaynanam karıştırıyor benimde bişilerim hep kayıp para tabak kaşığa kadar napıcak napıyor merak ediyorum ama huy bence bu çalma hastalık eşime dedim ki bir gün:

Para koy odaya aynanın önüne (o sıra param kayıptı cüzdanımı evde unutup çıkmıştım dışarı para eksilmiş idi) eve ikimiz aynı anda girelim sen benden önce odaya gir say bak dedim yok annem almaz dedi ve yapmadı dediğimi bence oda biliyor annesinin huyunu ama konduramıyor eşimin cebini karıştırıken bile yakaladım.
Hatta geçen gün takımımın bişi eksikti sordum gördün mü dedim yokkk ben görmedim nerdne biliyim dedi bende uçmuş besbelli 6 yıldır bu evdeydi uçtu gelir heralde beklim ben dedim hiç sesini çıkarmadı tabiki gelmedi giden..
Eşime söyledim bırak alsın ben sana takımını alırım diyor daha iyisini alırım diyor beni daha çok sinir ediyor ama biri bu kadına dur! demeli kücük eltime dedim senin evinide karıştırıyor mu diye karıştırıyormuş.. napıcaz bilemiyorum tek dua ettiğğm şey
Rabbim inş elime düşüermesin bakmam asla!

Hep ben yanlış anladım, annesi ve kızkardeşi öyle şeyler yapmazdı. Çevreden insanlar çok uyardı, hiç kimsayi dinlemedi. Ben sadece eşimn yanında insan yerine koyulmak istedim. Sadece ona güvenebilmek istedim. Maddi hiçbirşeyde gözüm olmadı, 9 yıl boyunca onlara yaptığım maddi yardımlarla sıfır bir araba sahibi olurdum. Kendi paramla bana eziyet ettiler ve eşimde buna izin verdi. Hepsinin hakkından gelirdim, kimseden korkum yokdu, sadece kötülük olmasın, yüz göz olmayalım, arada eşimin hatırı var diye sabrettim. Sonunda gördüm ki eşim benim hatırım için hiçbişey yapmıyor. Bu nasıl eş olmak dedim. Evlilik iki kişilik neden bütün sorumluluklar, ağırlıklar benim üstümde adam sadece işin eğlenceli, keyifli tarafında dedim. Ve silkelnip herşeyi söyledim. Bağıdım, çağırdım, ağladım hiçbişey fayda etmedi ve son noktayı koydum boşandım. Şimdi ise eski eşim sen haklı imişsin, ben nasıl göremedim, nasıl seni ezdirttim diyor ama artık benim umrumda değil. Son pişmanlık fayda etmiyor. Verecek bir 9 yılım daha yok. Artık mutlu olmak istiyorum.

Çok haklısın sen bende 6 yılım gitti..
Bazen düşünüyorum değer mi diye yani 6 yılım gitti hani sonunu bilsem ki herşey çok güsel olucak gözümü kapıcam ama diyorum ki bazende kendi kendime düşündüğümde ya sonu daha kötü olursa bu günlerimede yazık olucam ama bilmem senin çocuğun var mı benim bir oğlum var. Babaya çok düşkün
Sende 9 yılını vermişsin
Pekala 9 yıl sonra sil baştan yapmak kolay mı? zorlukları neler?

ya arkadaşlar biriniz 9 yıllık evliymiş diğeri 6 yıllık.bende yaklaşık 3 yıllık evli. ortak noktamız eşlrimizin ailesine bişey diyememelei.ya düzelmez mi ilerde bizi desteklemezler mi?yani hep böyle mi gidecek ezilen,haksızlığa uğrayan mağdur olan... şimdi gelecekten daha da korktum sizin yazıları okudukça hayat nasıl gececek diye düşündüm.bide kızım var.sanırım yapacak tek şey dua etmek.bide eşlerimiz müsade ederlerse kendimizi ezdirmemek...

Düzelmiyor benim ki hiç düzelmedi düzelmezde zannetmiyorum bide ben antidepresan kullanıyorum 1 yıldır..
Böyle gidicek galiba tabi giderse..
Sadece eş ve çocuk için sizce görümce kayanaya bunlara katlanmaya değer mi kii???
yaa bizim hayatımız dünyaya bir defa geliyoruz boşanmak aklıma gelmiyor değil ama sonrası için endişelerim var toparlanmak herşeyi silbaştan oğlum.. düzenim..
Katlanmalı mı ) çekip gitmelimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…