Anlayışsız anne miyim

İyi yaptınız,devir çok kötü , akraba ,arkadaş komşu evine yanlız gönderilmez.Şimdi kötü anne der zamanla size hak verecek

doğru olduğumun farkındayım meselem bunu ona nasıl anlatabilirim? 11-12 yaşındaki çocuğa tüm bunlar nasıl anlatılır

doğru olduğumun farkındayım meselem bunu ona nasıl anlatabilirim? 11-12 yaşındaki çocuğa tüm bunlar nasıl anlatılır
Tehlikelerini anlatacaksiniz, o anlamayacak, siz tekrar anlatacaksiniz, o yine anlamayacak bu böyle sürecek, ayrıca şu tek başına avm olayı da cok saçma o yaş için, siz bırakıp alsanız bile aradaki zaman her şeyin olup bitmesi için yeterli. Daha bebe bunlar, 11-12 yaşında ne avmsiii ne partisi, telefonla/sosyal medya ile buyuyen bir çocuk mu bu?

Yoo telefonu da yoktur sosyal medyası da..sınıfında telefonu olmayan tek çocuktur, gerek yok da.. avm de sinemaya gitmelerinde ya da 1-2 saat kitapevinde buluşmalarında sorun görmüyorum. Yalnız ah bir beni anlasa..

Çok normal hissettiğiniz korkular. 11-12 yaşımı hatırlıyorum da her şeyi biliyordum her ne kadar bir yetişkin mantığına sahip olmasam da. Siz açık açık anlatın, anlayacaktır.

Bu işler aileyi tanımakla vs ile de bitmiyor malesef aile içi bile neler neler yaşanıyor en yakınlardan bile ne kötülükler gelebiliyor çocukların başına kaldı ki yabancı bi ev ne olacağı belli değil kim olacağı belli değil.
En iyisini yapmışsınız bence aynen devam edin tavrınız kontrolünüz çok iyi.
Kızınızı korumak ergenlik psikolojisinden daha önemli bence.

Ne söylerseniz söyleyin sizi tam anlamayacaktır. Hiç tecrübem yok, ama ben olsam sakinleştikten sonra 'Kimbilir belkide kötü bir anneyim, ve seni çok seviyorum. Güvende olman benim hakkımda ne düşüneceğinden daha önemli.' der öperdim. (Tabi izin verirse).

Birde herhangi bir çocukta ters tepen mutlak şey hayır cevabı. Mümkün mertebe isteklerine olumlu bir cevap
verin. 'Dondurma yiyebilir miyim?' 'Hayır şimdi olmaz' yerine 'Yemeğini yer yemez olabilir.' gibi.

Yani direkt hayır demeyin, ebeveynleriyle tanışır tanışmaz görüşebileceklerini söyleyin. Bir ergen için hiçbir zaman yeterli olacağını sanmıyorum. Ama belki çatışma şeklinize faydası dokunabilir.

Kendimi hatırlıyorum. Hep hırçın bir çocuktum. Annemi çok zorladım.
Babamın tatlı, arkadan çaktırmadan bir korumacılığı vardı ama asla esnemezdi. Belli bir yaşa gelince daha iyi anlıyor ve hak veriyorsun. Ama o zamana kadar fighting

madem diger iki cocugun ailesi icin sorun yok bir dahaki ay da siz cagirin eve, pijema partisi sizin evde olsun

Evliyim çocuğum yok. Ama annem ve babamda beni zamanında böyle yetiştirmişti. Çok üzülüyordum çok ağlıyordm ama bugüne baktığımda nekadar kötü bir hayattan beni koruduklarını da gördüm :) siz kesinlikle kötü anne değilsiniz. Aksine çocuğunu koruyan bir annesinz olması gerektiği gibi. Henüz 6. Sınıf diyorsunuz.

Ergenlik zamanı çok sert geçebiliyor prof. Bir destek almayı düşünürmüsünüz bilmiyorum siz danışsanız o şekilde çocğua açıklamaya calışsanız ?

Şimdiki yeni nesil çok farklı ama ortamda bi okadar kötü.

Mesela 1 aile dostumuz vardı , çok iyi tanıdığmz insanlardı annemler izin verirlerdi ya kız bizde kalırdı yada ben gider kalırdım oda sene de 1 kez.

12 yaş civarındaydım ozamanlar

Tabi ki doğrusunu yapmışsınız. Şöyle anlatayım. Kızım arkadaşının evine gitmek istedi annesini tanıyorum öğretmen bir arkadas. Annesini aradım evdeyseniz göndereceğim dedim onlar geçsin iki saate gelecegim dedi tabi ki izin vermedim. Sonra toplantıda karsilastik " aslında iyi ki izin vermemiş siniz bizimkiler yemek yapmaya kalkmışlar tava tutuşmuş zor sondurmusler" demez mi .yani hiç ummadigimiz şeyler olabilir ALLAH korusun.
Bu arada bende liseye kadar telefon almayı doğru bulmuyordum ama 7 ye geçerken pes ettim mecbur kaldım herkeste telefon. Bı yere gidiyor akıllı saati unutuyor merak ediyordum. Bir de tüm sınıfta olması sanırım kendilerini dışlanmış hissetmelerini sebep oluyor. Keşke bir yasak konulsa da her veli aynı yaşta alsa. Benim kızım 7 ye geçecekti telefonu yoktu 4. Sınıfa gidenler de vardı bu kadar da olmaz

Valla universiteye gidene kadar hicbir arkadasimin evinde kalmadim, gunduz bile gittigim sayilidir. Annem ya onlar gelsin derdi ya sokakta oynardik. Bende anneme kizdigim zamanlari hatirliyorum ama gayet iyi yapmis, o da kendince beni koruyup kollamak istedi. Kiz veya erkek cocuk farketmez ortam cok kotu, oz ailelerden bile ne cirkinlikler yapanlari duyuyoruz.
Sizde parti yapmalarini soyleyin, arkadaslari size gelsin madem ama cizginizi bozmayin.

En başta kararlı duruşunuzdan vazgeçmeyerek hangi aklı başında insan izin verirki? Gündüz evde takılmasına da ben götürürüm ben getiririm o kadar.

13 yaşında oğlum var,okuldan arkadaşlar ediniyor,biz köy bölgesindeyiz buna rağmen tedirginim.
bir gün bir arkadaşına gitmek istedi ben de hiç tanımadığım bir yere seni tek gönderemem dedim ben de gittim aileyi gördüm annesiyle tanışıp numarasını aldım.gerçek anlam da arkadaş olduğunu düşündüğünüz çocukların anneleriyle tanışabilirsiniz bence bir mahsuru yok.kalma konusuna erkek annesi olarak bile çok karşıyım,sonrasın da bunun önüne geçilmiyor,
oğlum da arkadaşlarıyla gezmek istiyor bazen,daha hiç izin vermedim hep kızlarla arkadaşlık yapıyor.ve çoğunu tanıyorum köy de yaşayınca tanımamak mümkün olmuyor.hoşuma gitmeyen şeyler gördüğüm zaman söylüyorum,
en önemli kelime "ben sana güveniyorum sen kötü birşey yapmazsın" amalarla devam edip düşüncelerinizi aktarın.Oldukça zor bir dönemden geçiyorlar ve kötü bir zamana sahipler,hep arkadaş gibiydim onunla bu yüzden sahip olduğu arkadaşlarının kötü bir huyu ya da alışkanlığı varsa olduğu gibi söylüyor.
kızmamak ve yalana alıştırmamak lazım.hep açıklayıcı ve konuşurken sabırlı olmanız lazım yoksa anlaşılamıyoruz.

Diger cocuklarin annesi baska arkadaslarinin evine gitmesine izin veriyor demekki oraya gittiklerine gore. Cozum basit sizin evde organize edin. :)

Ergenlik çağı bu , anlatamayacaksınız. Onun isteklerine karşı sizin sağduyunuzun ve kurallarınızın çarpışacağı zamanlar.

Gözü hep, daha rahat(!) yaşayanları görecek, onlardan biri olmak isteyecek, siz engel olduğunuz için, anlayışsız, kötü anne olacaksınız. Hatta, arkadaşları çeşitli akıllar verecek, onlardan öğrendiği taktiklerle gelip manipüle etmeye çalışacak.

Kızınızı kimsenin evine göndermemekle çok doğru yapıyorsunuz. Çocuk yetiştirmek, evlâdının göz yaşlarına rağmen kararlar almayı da gerektiriyor.

Anlatmaya-uzlaşmaya değil, bunun değişmeyecek bir kural olduğunu göstermeye çalışın. Sinirlenmeden ama yerinizde çok sabit durun. Bu kuralı aşabileceğine dair zerre umudu olursa, sizi çok yorar. O yüzden, çok sakin ama çok net durun.

Bir de üzülmeyin, çocuğumun ergenlik yıllarında çektiklerim yarışması olsa, herkesle yarışıp açık ara ipi göğüslerim, şimdi üstüme titriyor. Bir süre sabır.

Önünüzdeki yıllar için naçizane tavsiyem, evlâdınız 25 yaşına gelip geriye baktığında olduğu/olmadığı için pişman olacağını bildiğiniz herşeyden, her karardan, her adımdan, her riskten evlâdınızı koruyun. Süreçler yaşanırken sizden nefret etse de, ilerde size dua eder.

Son düzenleme:
90lar çocuğuyum. ailem okul dışında neredeyse hiçbir yere tek başıma göndermedi yirmili yaşlarıma yaklaşana kadar. Buna rağmen bazı şerefsizlerin tacizine uğradığım olmuştur. Küçükken üzüldüğüm oluyordu ama büyüyünce keşke daha fazla sıksaymış dediğim durumlar oldu. Siz iyi yapıyorsunuz sakın acaba demeyin. Yeni nesil çocuklar bencil, hep birilerini suçlamaya meyilli. Yarın bir gün başına bir şey gelse siz beni koruyamadınız diye suçlayacak muhtemelen. Ağlasın dursun. Kız arkadaşına gitmedi dye ondan bir şey eksilmez kaldı ki avm de görüşüyor arkadaşlarıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…