Folik asit ve vitamin yapiyor bendede ayni durum var ilac prospektusundede yaziyor zaten canim oku gorursunKızlar merhaba 7+4 deyim doktorum folik asit ve elevent adında vitamin verdi kullanmaya başladıktan sonra afedersiniz büyük abdestimin renginde değişiklik oldu siyahımsı bi rengi var bu normal mi acaba 14 martta randevum var gidince sorucam ama kafama takılıyor
benim doktorum 3. ayın sonunda folik asiti bıraktırdı bundan sonrası yağlanma yapar bi faydası yok zaten başlayacağın kan hapının içinde gerektiği kadar folik asit olacak dedi. ki kan ilacının içeriğini okuduğmda evet folik asit varmış. zaten ilk haftalar için önemliymiş folik asit. sonuna kadar neden kullan dedi acaba??Kızlar ya kafam çok karışık benim.. Gebelik başından beri folik asit ve d3 kullanıyorum.. İlk trimester bitti doktora ilaç konusunu sordum folik asit ve d3 ü sonuna kadar kullan Dedi.. Vitamin hapıda istersen DECAVİT kullan Dedi elevitte domuz jelatini söylentisi varmış onu önermiyorum Dedi.. Ama decaviti de tavsiye etti hani illa kullanacaksın demedi hiç bişey vermedi.. Decavit kullanırken folik asit ve d3 ü yine kullanacaksın Dedi kafam aşırı karıştı.. Çok balık yemiyorum ya haftada 1 ya 2 haftada bir şimdi ne yapmam lazım ne olur cevap verin kafam Allak bullak.. Bu arada özel bi muayenehaneye gidiyorum doktorum ilgili başka bi hastası arkadasım ona demiş ki bu vitamin hapları boş yere bebeği şişiriyor falan demiş..
ikisinin içinde de aynı bileşenler vardır muhtemelen iksiini bir kullanırsan bebeğe zararı olur diye demiştir.Kizlar hamilelik oncesi folik asit kulluniyodum gebelikle birlikte devam ettim.Gebeligi ogrendigin dr da decavit verdi folik asiti kullanma ikisini bir dedi.Ama yorumlara bakiyorumda herkeste vitaminle birlikte folik asit kullniyor.Bana neden ayri ayri kullan dedi
bilmiyorum cnm bi arkadaşım yeni doğum yaptı ona da doktoru sonuna kadar kullan demiş kullanmış.. ne zor işmiş kime güvenecem ben şaşırdım kaldımbenim doktorum 3. ayın sonunda folik asiti bıraktırdı bundan sonrası yağlanma yapar bi faydası yok zaten başlayacağın kan hapının içinde gerektiği kadar folik asit olacak dedi. ki kan ilacının içeriğini okuduğmda evet folik asit varmış. zaten ilk haftalar için önemliymiş folik asit. sonuna kadar neden kullan dedi acaba??
araştır bakalım. internetten de doktorlara sorabilirsn. ama genel de hastası olmayan insanlara doktorlar pek karışmıyo doktorun ne dediyse yap diyolar aksini düşünse bile.bilmiyorum cnm bi arkadaşım yeni doğum yaptı ona da doktoru sonuna kadar kullan demiş kullanmış.. ne zor işmiş kime güvenecem ben şaşırdım kaldım
Sagol canim bende biraktim zaten bebisim cok kilo alir falan :)ikisinin içinde de aynı bileşenler vardır muhtemelen iksiini bir kullanırsan bebeğe zararı olur diye demiştir.
arkadaslar düşükten ne kadar sonra hamiş ola bilirimikisinin içinde de aynı bileşenler vardır muhtemelen iksiini bir kullanırsan bebeğe zararı olur diye demiştir.
rahmin kendini toplaması için en az 3 ay beklemen gerekiyor. yine de sebep sonuç ilişkisi önemli. Dr muayene sonucu sana en uygun zamanı söyleyecektir. Eğer herhangi bir sorun yoksa tarihte vermeyebilir. Aksi durumda tedavi süreci sonucunda da izin verebilir.arkadaslar düşükten ne kadar sonra hamiş ola bilirim
anladım canım saol cevabın için pazartesi gitcem doktora o zaman sorarımrahmin kendini toplaması için en az 3 ay beklemen gerekiyor. yine de sebep sonuç ilişkisi önemli. Dr muayene sonucu sana en uygun zamanı söyleyecektir. Eğer herhangi bir sorun yoksa tarihte vermeyebilir. Aksi durumda tedavi süreci sonucunda da izin verebilir.
folik asiti hamile kalmadan önce demi kullanmak gerekiyorÖnceki arkadaşın yazdıklarına katılıyorum. Genel olarak hamileliğin öncesi ve sonrası 3 ay folik asit ihtiyacı yüksek olduğundan günde 5 mg lik veriliyor. Sonraki aylar folik asit ihtiyacı azaldığı için multivitamin içindeki 0,8 mg lik folik asit bile yeterli olabiliyormuş. Gerçi her kadının hikayesi, durumu farklı olabilir. Mesela bir önceki gebeliğimde, bebeğin kalbi durarak onu kaybetmiş olduğum için, doktorum bu gebeliğimde 31. hafta sonuna kadar ayrıca günde bir Coraspin verdi. Hepimize kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum..
folik asiti hamile kalmadan önce demi kullanmak gerekiyor
Peki bu işaçları ne kadar süre kullanmak gerekiyor? Ben üç aydır kan ilacı santafer vitamim decavit ve balık yağı imom kullanıyorum. Şu anda doktorum yok.Yeni bir doktor arıyorum. İlaçlarımın bitmesine de az kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?