Anne-babanın çocuk ayrımcılığı

miyavyoyo

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
45
44
8
28
Öncelikle merhaba herkese, yeni üyeyim bu yüzden sistemle alakalı bir hatam olursa özür diliyorum şimdiden. Arkadaşlar fikrinizi almak istiyorum zor durumdayım ve doğru karar veremiyorum. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamıyorum. Konuya gelecek olursam 3 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğuyum. Diğer iki kardeşim erkek ve ben bu yaşıma kadar sürekli onlarla alakalı bir ayrımcılığa uğradığımı düşünüyorum ve bu yeni dank etti kafama. Ben şuan ailemden farklı bir şehirde üniversite okuyorum ve son sınıfım, büyük kardeşim de farklı bir şehirde üniversite okuyor. Şuan beşinci senem ve bu zamana kadar hep kyk yani devlet yurdunda kaldım, ailemden yurt ücretim dışında para talep etmedim devletten burs alıyorum 500 lira civarı her ay bu arada yurt ücretim de bu sene 300 lira oldu. Kardeşim ise tek başına evde kalıyo, babamın kredi kartının biri onda ve gerçekten savurgan biri. Örnek vermem gerekirse ben evin en büyük çocuğu olduğum için yoklukları daha çok ben hissettim kardeşlerime göre doğal olarak ben daha tutumluyum ama o da her ay hiç düşünmeden üzerine 200 liralık gömlek yada öbür ay 300 liralık ceket gibi alışverişler yapar. Babam da öğretmen ve annem de ev hanımı bu arada. Bu örnekte mesela ben aileme eve çıkmak istediğimi söylediğimde bana dedikleri şey sen ablasın idare et kardeşin diş okuyo yurtta arkadaşları rahatsız oluyo o dişlerden o yüzden çıktı vb. Oysaki çıktığı ev karadenizin küçük bi şehri ve kirası 1100 harcadıkları falan derken onu daha mütevazi bi eve çıkarıp benim de arkadaşlarımla kalacağım eve hayır dediler. Ben de şimdiye kadar olduğu gibi idare ettim bu zamana kadar ama artık haksızlığa dayanamıyorum. Küçükken onu özel okula gönderdiler mesela ben devlet okuluna gittim. Babam arabanın arkasına isim etiketleri almıştı kardeşlerimin ikisinin de vardı yapıştırmıştı ama benim ismim yoktu. Bunlar birikti gerçekten çok doldum arkadaşlar ben mi büyütüyorum bilmiyorum. Karantinada düşünmeye çok vaktim oldu. Sizler neler düşünüyosunuz ben mi çok kötü düşünüyorum merak ediyorum

Bence haklisin. Ama bu saatten sonra kendi hayatina bak zaten okulunu bitirmeye bir sey kalmamis. Kimseden bir sey beklememek lazim
Öyle zaten beklemedim kimseden bu zamana kadar ama bazen ailem tarafından sevilmediğimi düşünüyorum yani anne babam tarafından ve neden sevilnediğimi sorguluyorum, üzülüyorum

Öyle zaten beklemedim kimseden bu zamana kadar ama bazen ailem tarafından sevilmediğimi düşünüyorum yani anne babam tarafından ve neden sevilnediğimi sorguluyorum, üzülüyorum
Bazi cocuk sessiz ve fedakar olur, bazi cocuk istemekten cekinmez. Anne baban sen istemedikce olgun davrandikca senden daha cok sey beklemis. Muhtemelen erkek kardesin dişlidir, kavga tartismayla istedigini yaptiriyordur

Çok haklısınız. İnsan affedemiyor. Hele çocuklukta yaşanan şeyler hiç unutulmuyor. Bu saatten sonra onlara kızmak yerine affedin rahatlayın. Kendinizi özgür bırakın. Zaten okulunuzun bitmesine bir şey kalmamıştır 5 yıl okuduğunuza göre. Artık mesleğinizi elinize alır kendi hayatınıza bakarsınız.

Elden ayaktan dustuklerınde kızımız var bizim diyecekler. Genelde bu evlat ayıranların sonu bu oluyor. Kımı geride tuttuysalar eline kalıyorlar muge anlı da az izlemedik.
Simdilik ogullarına yagdırsınlar.

İnsan ayrımı yapmak bile kotuyken evlat ayırmayı aklim almıyor.

Bazi cocuk sessiz ve fedakar olur, bazi cocuk istemekten cekinmez. Anne baban sen istemedikce olgun davrandikca senden daha cok sey beklemis. Muhtemelen erkek kardesin dişlidir, kavga tartismayla istedigini yaptiriyordur
İnanır mısınız tam tersi aslında onlar tartışmazlar hiç genelde benimle tartışırlar. Sanırım dediğiniz gibi istemedikçe daha çok şey beklediler. Teşekkür ederim bu arada cevabınız için

Ne demek diş okuyor yalnız kalsın? Anne babanıza şimdiden bunların önüne geçmelerini ve ev arkadaşı bulmasını söyleyin. Siz de eve çıkın. Çocuklar arasında ayrım olmaz ayıp oluyor, “ben kız çocuk olduğum için mi bunlar ?”diye cazgırlık yapın.” Sen ablasın, sen kızsın “diye bir durum olmaz. Alt tarafı okuduğu diş hekimliği ve genelde zaten ev bir sürü arkadaşı ile dolu oluyordur. Saçmalamışlar.

Son düzenleme:
Evet unutulmuyor hatta umuttum sanıyorsun 23 sene sonra aklınıza dan diye geliyor bir şeyler. Kızmıyorum onlara hatta kendimde aramıştım suçu ben mi kötü bi evlattım o yüzden mi diye. Ama bu ataerkil düzen yüzünden böyle olduğu anladım. Dediğiniz gibi mesleğimi elime alınca kendi hayatıma odaklanıcam sadece.

Zaten annem de der hala yaşlanınca bize miyavyoyodan başkası bakmaz diye. Kardeşlerimi de çok seviyorum ama gerçekleri inkar edemedi aklım

Zaten annem de der hala yaşlanınca bize miyavyoyodan başkası bakmaz diye. Kardeşlerimi de çok seviyorum ama gerçekleri inkar edemedi aklım
Bunu derken yanakları falan kızarmıyor mu annenın, benım kızarır. Utanmaması falan cok ilginc. Kardeşlerini elbette sev. Ama arabanın arkasına cocukların isimleri yazılacaksa seninki de yazılsın mesela.

Annamler yobaz zihniyetliler biraz. Dediğiniz gibi erkek onlar için başka bi yerde. Ben de eczacılık okuyorum mesela bitti sayılır ama beni saymadıkları için şu ilaç nasılmış diye sormazlar kardeşime giderler. Bu zamana kadar bu tür şeylerle kalbimi çok acıttılar, dediğiniz gibi konuşmayı denedim ama erkek olunca işin içinde dediklerim bir kulaklarından girip diğerinden çıktı.

Kardeş ve anne babayı sevmekle bencilliklerine katlanmak farklı şeyler. Siz hakkınızı savunursanız, bana eşit muamele yapmazsanız benden de aynı şekilde size davranmamı beklersiniz demeniz sizi vicdansız ve kötü evlat yapmaz. Sadece karşıdakilere gerçeği anlama ve hatalarını düzeltme şansı tanır. Siz ve biz gibi insanlar tepki vermedikçe bu düzen devam eder, biz değiştirdiğimiz ve savaştığımız sürece insanlar değişir.

Siz ne olur beni anlayın modunda olmamanız lazım. Yumruğunuzu masaya vuracaksınız! Beni kız olduğum için erkek kardeşlerimden ayrı tutarsanız benden evlat olarak diğerlerinden farklı size davranmam. Ben tutumluyum diye diğer kardeşlerim benim beş katım harcayamaz diye. Kardeşleri de sizin kontrol etmeniz lazım. Siz çekingensiniz. Sorun bu. Kararlı olun, kendinize güvenin. Bu arada diş bölümü mezunu doktor değil ki farmakoloji bilgileri zaten kısıtlı. Eczacı varken ona sorulmaz ki? Doktor olsa anlardım da...

Bunu derken yanakları falan kızarmıyor mu annenın, benım kızarır. Utanmaması falan cok ilginc. Kardeşlerini elbette sev. Ama arabanın arkasına cocukların isimleri yazılacaksa seninki de yazılsın mesela.
Kızarmıyor, utanmıyor hatta utanmıyolar. Bu zaman kadar çok daha fazlasını yaptılar ve insanlar bana inanmıyor bunlsrı söyleyince. Ailemi tanıyanlar nasıl ya sen bi şeyi yanlış yapmışsındır diyolar. Çünkü dışarı çok iyi insan imajı çiziyorlar. Ben artık kendimi sorgulamaya başladım bu yüzden.

Bazı insanlarla konuşarak anlaşamıyosun, ki konuştum da. Diğer türlü bağırmak çağırmak tarzım değil. Ailemi seçme şansım olsaydı keşke demiştim onlara belki biraz ağırlarına gider diye ama ters tepmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…