Anne-babanın çocuk ayrımcılığı

Yapılcak birşey yok hep söylerim erkek evlat hep bir adım öndedir, kendi ayaklarının üstünde durup istediğini kendin yapıcaksın bir beklenti içinde olma daha az kırılırsınız.

Eczacılık okuyor. Bence biraz daha dişini sık ve okul bitsin aç eczaneni ve bak hayatına. Sende biraz bencil ol.
Öyle yapmaya çalışıyorum. Dediğiniz gibi asla önce ben demediğim için oldu bunlar. Teşekkürler arkadaşlar hepinize Yanımda cevap verdiğiniz, vakit ayırdığınız için

M miyavyoyo bence telefonla görüşürken sakince bunları dile getir. Anne baba hatırlıyor musunuz arabanın arkasına 2 sinin ismini yazdınız, ve bikaç olayı daha ve sonra sorun neden böyle bişe yapmıştınız merak ettim diye. Bazı şeyleri insanlara hatırlatmayınca olması gerekenin o olduğunu sanıyorlardı

Eczacılık okuyorum

maşallahh sana , inan her ailede bu ayrımcılık var ,

bazı kız bazısı erkek biri büyük diye diğeri küçük diye ,

bizde de ne olursa olsun ablam haklı ,ydı şimdi annemın aklı başına geldi ama iş işten geçti ,

sen okuluna bak ,

Şuan karantinadan dolayı yanlarındayım ve geçen konusu açıldı söyledim. Hiçbir şey söylemediler tek kelime dahi. Sanki ben beynimden uyduryomuş gibiydim. Bunun üstüne bitirme tezi yazıyodum bu sene ve bilgisayarım olmadığı için kütüphaneye gitmek zorunda kalıyodum iki günde bir. Aileme ihtiyacım olduğunu söyledim son senen sabret dediler ama 2 gün önce kardeşime oyun bilgisayarı aldılar( tabi onların onun oyun bilgisayarı olduğundan haberi yok) bana da şey dediler sana da bunun taksidi bitince alalım. Anlatamıyorum kendimi aileme bazen dalga geçtiklerini düşünüyorum benimle

Bende diş okuyorum ve yurtta kalıyorum. Böylesine bi bahane ne kadar mantıklı bilemedim.
Kız erkek evlattan ziyade bence sizin daha tutumlu olmanızı kötüye kullanıp kardeşinize bu imkanı sağlamışlar. Bu saatten sonra değişmez gibi. Annenizle konuşmayı deneyebilirsiniz.

Bağırma çağırma değil. Kararlı durup ültimatom gibi söyleyip arayıp sormayacaksınız ve asla geri adım atmayacaksınız.

Teşekkür ederim cevabın için, sen de yaşamışsın ve iyi anlarsın. Belki onlar için de iş işten geçmiş olacak. Sana da kolaylıklar diliyorum

Siz sakin ve alttan aldığınız için oluyor. Bakın çevrenize demek istediğimi anlarsınız. Ailenizin kapasitesi belli, onlar sessiz kalıyorsa bilinçli olduklarındandır. Hatta sormayacaksınız. Ben bunu alıyorum, bu bana lazım. Diğerine az para gönderirsiniz veya ev arkadaşı alsın diyeceksiniz. Okulunuza odaklanın ama sanmayın ki siz tepki vermedikçe tepenize daha çok binerler. Yarın bir gün siz çalışırken sizden para isterler veya borçlandırma işine girerler, siz evin ikinci annesi olursunuz. Sizde de ben iyi evlat olayım beni daha çok sevsinler olduğu ve bunu bildikleri için güzelce kullanırlar. Bakın bunlar kötü niyetli demiyorum, sizden kaynaklanıyor. Siz dengeyi bozmadıkça da devam eder.

Teşekkür ederiö cevabınız için, dediğiniz gibi kimse bu saatten sonra değişmez. Konuşmak çare olmadı maalesef.

Evet öyle. Ben kardeşlerim hiçbir şeyden eksik kalmasın diye tamam diyorum. Dediğiniz gibi sert durucam okulum bitince de yine aynı şehirde yaşamayı düşünmüyorum, biraz da onlar düşünsün. Teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğiniz için

Ama bunu annenin babanın yanında söylemen gerek,her şeyin farkında olduğunu büyüdükçe ailenin yaptığı ayrımcılığı daha çok farkettiğini söyle bilsinler.Çünkü yarın öbür gün işe girip para kazanmaya başlayınca senden neler isteyeceklerini göreceksin

Evlat ayrımı yapan bir ailenin torunu olarak seni çok iyi anlıyorum. Anne tarafı da baba tarafı da diğer evlatları için her türlü pisliği affederken annemle babam bir şey yapsın dünyanın en kötü insanı onlar oluyor. Ben kaç aydır anneanneme ve dedeme bakıyorum. Aylardır yanına uğramayan oğlu yanına uğrayınca canım oğlum deyip beni kötüledi. Elimde olsa onların o iğrenç fesat yüzlerini görmeleri için büyü yaparım. Fakat anne ve baba ayrımcılık yapmıyorum desede bir şekilde yapıyorlar. Bunu değiştirebilir misin bilmiyorum fakat bana sorarsan değiştiremezsin. Benim yaptığımı anneanneme hiçbir evladı yapmadı gene onlar için canını feda eder. Ben dış kapının mandalı olurum. Bu yüzden tavrını önceden koyman senin içinde çok önemli daha sonra üzülme. Merhametli olmak bana çok şey kaybettirdi.

Söylüyorum onlar da kabul etmiyorlar yaptıklarını yada her şeye bi bahane buluyolar. O erkek sen kızsın diyolar böyle düşünen birine ne konuşabilirsin ki? Ben de gideceğimi ve iletişimimi onlarla mininum seviyede tutmak istediğimi söyledim. Tabi anneme çünkü babam şiddet yanlısı. Bakalım zaman neler gösterecek. Teşekkür ederim cevabınız için

Öncelikle senin yaşadıklarına da çok üzüldüm ama neyseki sen bunları birinci dereceden takımından yaşamamışsın Merhametli olmak gerçekten iyi bir özellik değil, farkeden insanlar kullanmaya başlıyor çünkü. En iyisi ne kadar az görüşürsen o kadar iyi bir an önce buradan uzaklaşmayı umuyorum.

Ananem çok evlat ayırt eder. Annem evlenip başka şehire gelmis. Yani yaklaşık 27 senedir farklı sehirdeler, annem geçen diyo 7 kere aradım sonuncuda açtı ne var duymamışım arayıp sıkma beni diye azarlamış. Oysa annem tek yaşıyor ramazan oruç tutuyor tansiyonu mu düştü bisey mi oldu diye telaslanmis o yüzden cevap vermeyince aramış üst üste. Koskoca kadın hala annesinin o davranışlarına içerliyor, hatta icimde büyük yaradır diyor. Ayrımcılığa maruz kalmak çok zor. Umarım kıymetini anlarlar geç olmadan

Okuyunca çok üzüldüm çünkü bende aynısını yaşıyorum, hatta daha beterini Bende bu konuyu aşamıyorum, çünkü ailem bu şekilde aklına sokmuş bunu. At gözlüklerini çıkaramıyorlar maalesef. Aynısını yaşayan birisi olarak şunu diyebilirim ki onlar değişmiyor. Daha doğrusu ben söyleyince değişmediler, umarım siz başarırsınız. Fark ettim ki, ailem bunu yaptıkça ben onlardan soğuyup nefret ediyorum. Ileriki zamanda böyle davranmalarının sonucu çekecekler bence. Kendinize güvenin, sizi üzmelerine izin vermeyin :)

Çok üzüldüm annenize, ne kadar merhametli. Umarım çok mutlu olur iyi kalbiyle. Sanırım en zor kısım bunu kabullenmek. Ben kabullenme aşamasındayım, diğer insanlar beni el üstünde tutarken ailemin böyle yapması onlardan kaynaklanıyor benden değil diye düşünüyorum artık. Teşekkür ederim cevabınız için

Evet nickinden de belli oluyo sanırım Çok üzüldüm senin için de ama değişmiyor insanlar bence ilerde biz değil onlar üzülecek. Ben de nefret etme değil de unutuyorum onları ama rüyalarımda hep görüyorum onları ve hep üzülüyorum. İnsanın ailesiyle ilgili hatırladığı tek bir güzel anının bile olmaması çok kötü. Onlar beni hiçbir zaman saymadılar daha anaokulyndaydım saatlerce beklerdim beni almayı unuturlardı en sonunda ağlamaktan da yorulurdum. Şuan düşünüyorum bi insan çocuğunu nasıl unutur ya anne değilim ama kardeşim küçük mesela yok ben yani düşünemiyorum böyle bi olguyu. Umarım onlar da yaşlanınca anlarlar bir şeyleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…