Anne-babanın çocuk ayrımcılığı

Bu konuyu hiç konuştunuz mu ailenizle bence paylaşın. Türk ailelerinde malesef oluyor Bu tarz bir ayrımcılık konuşarak kendinizi ifade etmenizi öneririm

3 kızım bir yana oğlum bir yana ! Hemen hemen her günüm bu lafı duyarak geçti ki. Sonra ne mi oldu şimdi oğluna beddua ediyor. Allah’ın adaleti sonsuzdur

3 kızım bir yana oğlum bir yana ! Hemen hemen her günüm bu lafı duyarak geçti ki. Sonra ne mi oldu şimdi oğluna beddua ediyor. Allah’ın adaleti sonsuzdur
Kardeşlerim benim canım. Onlara beddua etmelerini istemem. Zaten beklentilerinde yok onlardan ama dediğiniz gibi anlayacaklar bir gün sma çok geç olacak.

Sizi üzmek istemiyorum ama yaşadığınız klasik “erkek çocuğu” olayı. Bence , Büyük olmanız değil sorun. Küçük olsaydınız “abilerinin yaşı daha büyük onlar kendini ilk önce kurtarsın “ tarzı bahaneler duyacaktınız. Ve özel ilgi onların üzerinde olacaktı.
bunu bazı aileler içinde çok görüyorum. Bazı Kızlar büyüyene kadar ayrımcılığa uğradığını farketmiyor. Çünkü ailesi onu da sevip koruyor. Erkek çocuklarla arasında belli belirsiz fark oluyor. Ama o fark oluyor. Büyüyüp yetişkin olunca kız çocuğu durumu farketmeye başlıyor. Ayrıntıları farkediyor.

Evet kesinlikle erkek çocuğu sevgisi. Ben sanırım biraz erken farkettim kabullenmekten başka da çözüm yolu yok. Teşekkürler cevabınız için

Bir öğretmen maaşıyla nasıl özel okula yolluyor nasıl o kadar kira ödeyebiliyorlar..Siz büyükmüşsünüz yani siz ilk kazanmışsınız üniversiteyi en baştan talep edebilirdiniz siz yetinip istemedikçe nasılda o yetiniyor demiştir ayrıca 500 tl burs ile nasıl geçiniyorsunuz öyle böyle üniversite okuyorsunuz mesleğinizi elinize alıp kendi hayatınızı kurarsınız

Borçlanıp göndermişlerdi o zaman ve kardeşimin de lüks ben tüketim sevdasının bu okuldan kaynaklandığını düşünüyorum. Ben de lükslerimi minimumda tutup özel ders verip geçiniyodum.

Borçlanıp göndermişlerdi o zaman ve kardeşimin de lüks ben tüketim sevdasının bu okuldan kaynaklandığını düşünüyorum. Ben de lükslerimi minimumda tutup özel ders verip geçiniyodum.
500 lira üniversite okuyanı tebrik etmek lazım. aman dikkat et bunlar işe girdikten sonra kardeşine destek ol demeye başlarlar

Babam arabanın arkasına isim etiketleri almıştı kardeşlerimin ikisinin de vardı yapıştırmıştı ama benim ismim yoktu.
Hala geç kalmis sayilmazsin yüzleşmek için. Bunu babana sorsana neden böyle bir şey yapmış?
Gerçekten sor ama ve gecistirmesine imkan tanima. İçine otursun yaptigi saçma hal!
Çünkü hem bazı travmalar konusa konuşa ,deşe deşe atlatiliyor. Hem de kendisini harika baba sanıyordur şimdi. Para ödediği, 3 çocuğunu okuttuğu için . En azından harika baba olmadigi ve evlat ayırdığı gerçeğiyle yüzleşir, azıcık insansa geceleri vicdanıyla başbaşa kalir.
Bunların yarısı kadar değil ve kesinlikle evlat ayrımı ile ilgili değil ama annemle de benim birikmiş travmalarım vardı. Nasıl içime attiysam hepsi yirmi yaşından sonra ortaya çıktı. Her seferinde aynı şeyleri konuşa konuşa, bazen kavga ede ede bir şekilde çoğu kötü histen kurtuldum. Eskiden benim de yatarken aklıma gelirdi, şimdi gelmiyor kesinlikle. Çok rahatım gercekten de. O yüzden içinde kalmasın, at dışına.
Benim annem de ideal anne sanirdi kendini. Çünkü milletin hortumla çocuk dovdugu dönemde o bize vurmazdi, beslenmemiz için,psikolojimiz için doktorlara eğitimlere giderdi,kitap okurdu, sokağa salıp unutan annelerden değildi.
İki çocuğu da sorun çıkartan çocuk olmadığı için annem hep büyük büyük konuşur, annelik hakkında herkese ahkam keserdi (bu da beni sinir ederdi çünkü iyi bir anne olmaya çalışmış ama olamamış birisi) Mesela benimle uzun yıllar anneliği hakkında yüzleştikten sonra artık ortamlarda anneligiyle övünemez oldu. Bu da benim için güzel bir şey:)
İnsanlar konusa konuşa anlasir
Lütfen içinde tutma ve yaşadığın ayrımcılığın hesabını sor.
Ayrıca eve çıkmak istiyorsan Yazın markette waikikide falan çalış, ama aldığın parayı direkt altın yap,hiç kullanma. 3 ay çalışsan Asgari ucretten 7bin lira eder. Bu da senin bir yıllık bursundan fazla.
Ailenden harçlık almaya devam et. Zaten 500 de burs aliyormussun, Birkaç kızla uygun bir eve çikabilirsin bence rahatlıkla.
Açıkçası parayı veren düdüğü çalar demişler. Hem her kuruşu ailenden bekleyip hem de isteklerinin tamamının olmasini beklemek yetişkinliğe uygun değil ve şimarıkça bir istek.
kendi paranı kendin kazan, annenin babanın sözüne de minnet etme.
tek mutluluk yolu bu, herkes için.

Teşekkür eeerim öncelikle vakit ayırıp yazdığın için. Sordum bunu hem de kaçamayacağı bi anda bana dediği cümle şu oldu sen kızsın onlardan farklı özelsin herkesin seni bilmesini istemem.. buydu cevabı. Evet kendisini Harika baba sanar ve annem de Harika anne. Bu zamana kadar onlar kazandı onlar çalıştı tabiki de emeklerni inkar edemem yaptığı kötülükleri inkar edemeyeceğim gibi. Öğrenciler tarafından çok sevilir babam bizlere göstermediği ilgi ve alakayı onlara gösterir öyle ki bu sömestr da babasının tayini çıkan öğrencisi bizde kalmaya gelmişti 2 hafta son sınıfmış ve ondan duyduklarımdan şok olmuştum. Ben ve kardeşimle ilgili övünüp kendinin bizi nasıl yetiştirdiğini vs. Kendini de överek konuşmuş hep. Kız da bisdeyken öyleydi sanki benim babam değilmiş gibi konuştu davrandı hep. İnsanların onu övmesini istedi ne kadar iyi bir baba olduğuna dair. Yazları ailemin yanına dönmek zorunda bırakılıyorum ve çünkü ailem yazın bahçede çalışıyor ve ben de kardeşimle ilgilenmek zorundayım henüz küçük olduğu için. Ben okurken sadece yurt masrafımı ödemelerini istememi şımarıkça bi istek olarak görmüyorum açıkçası zaten şimdiye kadar şımarıklık yapmadım yapamadım hiç çünkü kimse olmadı şımarıklığımı çekecek. Tek yol dediğin gibi kendi işimin başına geçmem artık..

Yazın kardeslerimle ilgilenmek zorundayım demişsin.
Kardeşlerim dediğin birisi diş hekimliği fakültesinde öğrenci. Diğerini bilemiyorum ama sen kucukken baban ismini arabasına yazdığına göre ve sen şu an epey büyük olduğuna göre en küçük ortaokul çağında falandır.
Neden senin bakman gerekecek?
Erkek oldukları için mi?
Seneye sen çalışırken ne olacak,başlarının çaresine bakmayacaklar mi bir şekilde? Neden şimdiden bakmaya baslamasinlar ki??
Bence İsyan bayraklarını çek ve açık açık şöyle.
"Seneye yurtta kalmak istemiyorum,madem siz karşılamayı düşünmüyorsunuz yazın kira parami çıkaracağım" de ve kararlı ol.
Malesef bu ülkede biz kadınlar istediğimiz şeyi tırnaklarımizla kazımak zorundayız. Kaziyabilenler ne ala,kaziyamayanlar da istedigi hayata öôôyle uzaktan bakmakla yetiniyorlar.
Sen uzaktan bakanlardan olma. Durumunu söyle ve net ol.
Ben de öğrenciyken seyehatler yapabilmek icin palyacoluk yapar yüz boyardim. Bazen kandillerde salak kaftanlar giyer kandil simidi satardım, bazen avmlerin çocuk dinlenme odasında çocuklarla ilgilenirdim,bazen düğünlerde yer gosterirdim, bazen ilçe kuruluş yıldönümlerinde koca bir ilçe dolusu çocukla tren dansı yapardım :)
Annem bunların hiç birine onay vermezdi. Seyehatlerime de onay vermezdi.
Benim icin çok endiselendigi için ot gibi bir fanusun içinde güvenle yasamami ve ona muhtaç olmamı isterdi. Oysa burnumun dikine gittim, kendi hayatımı kazandım ve bir sürü anı olarak hatırlayacağım işte çalışıp kendi paramla yirmi şehir gezdim, o sürede.
Hiç de pişman değilim. Asıl universitemi annemin yüzünden boş boş yasasaydim pişman olurdum.
Bunların hepsini kendi bildiğimi okuduğum, gerekirse çatıştığım için yapabildim.
Senin de istediğin çok lüks bir şey değil. Sadece bir öğrenci evi. Sana ait bir oda... Rahatça telefonla konuşabilecegin,birileri ışığı yaktı ya da gürültüyle tuvalete kalktı diye uykunun kacmayacagi,kimsenin horultusunu duymayacagin bir oda.
Bu bir lüks değil. Ve bunu ailen karşılamıyorsa üç seçeneğin var
1) mizmizlanip, sorun çıkartıp zorla eve çıkmak
2) kabullenip son seneni de yurtta geçirmek
3) *ne iş olsa yaparım" deyip konfor alanından çıkıp para kazanmak ve kendi paranla eve çıkmak.
Ben dördüncü bir seçenek göremiyorum

Tebrik ederim sizi kendi ayakları üzerinde durmayı başarabilen bi kadın olduğunuz için. Dediğiniz gibi 3 tane seçeneğim var ve artık isyan bayrakları çekmk gerekiyor sanırım. Haziran ayında mezun oluyorum umarım. Başka bi şehire gidip hayatımı kurmanın zamanı geldi. Tavsiyeleriniz için

Merhaba, sizin yorumlariniza cogu kez denk geliyorum ve yorumlarinizi cok mantikli buluyorum. Dolayisiyla fikirlerine cok deger verdigim bir uyesiniz. Annenizin sizi buyuturken yaptigi yanlislardan cok ozel degilse biraz bahseder misiniz? Aynilarini yapmamak adina, tecrube edinebilmek adina soruyorum bunu

O kadar haklısınız ki yazmadan duramadım. Annemler 7 kardeş, 3 kız 4 erkek. Ananem daha geçen yıl 88 yaşında vefat etti. Köydeki malı mülkü, evi satıp Ankaraya oğlunun yanına yerleşmiş dedem ölünce. Annem eskiden mirastan pay istediğinde ise kızlara mal mı verilirmiş sadece oğullarıma vereceğim demiş. Oğullarım bana bakar aman oğullarım şöyle böyle, oğlanlar maaşını yediler 1 ay dönüşümlü baktılar. En son ölümüne 3 ay kadar kaldı bakmadılar evlerine almak istemediler. Altına yapıyor, evi kokutuyor, çok zayıfladı korkuyoruz bilmem ne diyerek kızlar baktı. Yaşlanınca, mal vermediği kızları baktı. Gelinler oğullarını da kendine çevirdi, sesini çıkaramadılar. Kız erkek evlat ayrımı son bulsun artık. Ama kız evlat anneye daha çok merhamet ediyor, bunu gördüm.

Umarım..

Kesinlikle öyle yap bu erkek cocuK hayranlığı beni cildirtiyor

Merak ettim anneniz iyi bir anne gibi neden değil dediniz eksiği neydi.yada hatasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…