Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
+1

+1000
Ben de bunu söylemeye çalışıyordum

Biz de annemin bir beklentisi olmaz iş yapma anlamında, zaten her gün gelen yardımcısı var.
Gelinimi koluma takayım, güne gideyim durumu da yok, rahat arkadaşlarıyla takılmayı tercih eder.

Bütün gün anne de olmanın sonuçları yanlış.
Yada bana göre yanlış kimine göre doğru onu bilemem.

Bizim durumdan bağımsız olarak, abiniz bebeğini özlemiyor mu? Bağ kurması gereken zamanda ayrı kalmışlar

Çocuk doğalı daha 1 hafta olmadığı, durum 3 yıldır böyle.

Ben gün aşırı gidiyor olsa kardeşimin umrunda olacağını düşünmüyorum.
Ama ortada anormal bir durum var.
Bir arkadaş yazmış, hiç zararı Yok demek, sinir bozmayacağı anlamına gelmiyor.
Durum normal değil diye.
Her gün annesine giden, evde her olan biteni de Yanında götürmüş oluyor.

Abartılı olduğunu sanmıyorum. Benim de dün öğrendiğim konu. 3 yıldır böyle imiş.
Israrla sordum, her gün mü, haftada 2-3 mü diye.
Hamileliğinde mide bulantısı olduğu vakit bile her gün dedi. Bir yerde insanın üşenmesi gerekmiyor mu? Görev bilinci ile gitmezse ölürmüşçesine gitmek normal mi?

Evlilikleri 3 yıldır bu şekilde. Mucize hayatımıza geleli 1 hafta bile olmadı.
Hamilelik dönemi için dediğini geçerli olsa 9 ay.
Patlama noktasının su an olma sebebi, 2 yılın ilk yılı alışamamıştır diye kardeşim ses etmemiş. 2. Yıl özellikle evin içinde olan biteni de oraya taşıyor olması ile artık tamam demiş bizimki.
her şeyi denemişler. Kardeşim ikna etmeye çalışmış.
Kız her seferinde tamam demiş ama bir saatliğine de olsa gitmiş.
Ne yapayım evde sıkılıyorum, alışamadım diyormuş
Bir çocuğum olursa evime baglanmış olurum fikrine tutunmuş bu sefer.
Kardeşim daha erken demiş ama sonunda mantıklı gelmiş demekki çocukları oldu.
Çocuk için sağlık ocağı kaydını defalarca aldır demesine rağmen aldırmadığını öğrenince,
E bu da mı işe yaramadı? Serzenişi ile anlattı.
Ve artık ortada bir de çocuk var. Bence panik yaptı. Artık ne yapılabilir bilmiyorum seçenekler tükendi gibi hissediyorum, dedi.
Ben yetersizlik hissi olduğu düşüncesine kapılmadım. Ama tabi kardeşin sen anlamayabilirsin derseniz bir şey diyemem.

Eğer eşiniz için bu durum sıkıntı değilse problem olmaz.
Ama eşinizin çevresi geniş, arkadaşları tarafından davet ediliyorsunuz, ama siz onları cagıramayacagınız için artık gitmiyorsunuz, yada dışarıda buluşuyorsunuz, bu biraz eşinizi zor durumda bırakırdı.
Misafir birincil dert değil Zaten.
Biraz normalleşse durum, belki hiç göze batmaz.

Anne-Babam durumdan haberdar değil, haberdar olmamaya devam etmeliler.
Gelinden beklentileri olan insanlar değiller ama şu durumda kızın ailesi ile iletişim kurmaya calısırlar olay buyur vs, gerek Yok.

Çalışmayan bir hanımın hergun annesine giderken harcadığı benzin parasını da annesimi veriyor acaba? Hergün arabayla dışarı çıkmak extra bir masraf degilmi

Arabayı da kardeşim verdi, tabiki benzin parasını da annesi vermiyor.
Bu hesaplara girse en başta ben kızarım.
Böyle bir şey kimse eşine söylememeli.

Hergün gitmek nedir ya
kendi evini benimsememiş demekki.
ortada problem var bana göre.

Ya canım bende 1 senelik evliyim annemle çok yakın oturuyoruz bizde max 3 güne bir görüşüyoruz. Çalıştığım için akşam evde yemeğimiz yoksa annemde yiyip dönüyoruz inşallah benim esimde böyle düşünmüyordur. Sonuçta gelininiz eşi gelmeden eve geliyor yemekte önüne koyuyor yani zorla annesine sürüklemiyor bana çok garip gelmedi ama yine de rahatsızlık verici bir durum varsa eşler açık açık dile getirmeli tabi ne sizi ne anneyi işe karıştırmadan..

Problem değil diyenlere işte problem oluyorki yazılıyor anlatılıyor hatta boşanılıyor
Bune yahu ana evi baba evi madem öyle evlenmeyin oturun ananızın dizinin dibinde
Bu sadece bu konu için geçerli değil nice okuduğum kocası böyle olup dert yanan kadınların aynı şey kendileri için geçerli olunca ama onlar benim ailem diyen herkes içindir
Özel hayatın bir anlamı olmalı

Anlattiklariniz kadariyla, gelinin elbette hatalari var. Her seyi aileye anlatmak gibi bu pek kabul goren bir durum degil.

Yalniz.. oyle bir bahsediyorsunuz ki sutte leke var kardesinizde yok. Masallah tabi. siz ablasisiniz elbette tanirsiniz. ama kardesim onu yapmaz, bunu etmez soyle iyidir boyle iyidir..

Kardesinizin anlattigi kadariyla biliyorsunuz durumlari. gelinide dinlemek gerek. Bana abarti geldi biraz.

Ha yok mu gelininiz gibi insanlar elbette var. mesela yengemde oyleydi. annesiyle arasinda yarim saatlik yol vardi. ondan fazla giden olmasin annesinin evine. ama mutlaka evindede dururdu.

Bir insanin edinecegi hobi veya sosyal cevre sadece o insanin kendisini ilgilendirir.
Kardesiniz karisinin kotulugunu istememis. ama mesela siz tavsiye vermissiniz bir konuda, sormadimki istemezki mi ne demis kardesiniz.

Misafir mi agirlancak, otursunlar beraber bir gun belirlesinler madem. severek evlenen insanlar bunlar. neden birbirlerini kirmak istesinler

1-2 gun temizlik icin yardimci tutayim demis kardesiniz. Gelin istememis.

hem temizlik icin haftasonunu beklicek, esi ona yardim etsinde beraber yapalim diye.
Hemde yardimci istemicek. Nasil ya :) celiskili.

Yegeninizi Allah anali babali buyutsun. Sizi de mesafenizden dolayi kutluyorum. Evliliklerine pat diye dalmamissiniz.

Ben ıkı taraf için de mesafe diyorum. Anneci erkeklerle aynı tamamen şu durum hiçbir farkı yok; ikisinde de evinde mahremin kalmıyor. Aile sağlık merkezinde bile kaydı duruyor, tamamen benimsemeden kaynaklı.

Şuan lohusa bır ıkı ay bence birşey konuşmasınlar kendi lohusalığımdan biliyorum nerdeyse apartmanı ateşe vericektim öyle bir sinir vardı.

Cok merak ediyorum hergun bi adam anasina kossa ana kuzusi diye.kizariz. kizin farki ne. Insan hergun annesine giderse evine yerine alisamaz ki. Ayrica evdeki problemleri anlatmasi cok cirkin. Kizin aileside cok mantiksiz. Hic mi demez insan senin evin yok mu diye.

3nity canim sen hic karisma kavga ederler kardeşin karisini hakli bulur sen ara bozan olursun. Oda sana agiz yapmis eger annesine gitmesin istiyorsa alsin arabayi ise gitsin,temizlik yapmasin. Sana sikayet etmis ama bence hic cozum yoluna gitmemis.

Kardeşimin hatası var,
Çocuğa ikna olması hata.
İsteklerini, kendini net ifade edememiş olması hata.
Benim bilmediklerim, daha özelinde de vardır.

Bu arada sanılmasın ki gelinle aramız kötü.
Mesafeli ve saygılı bir ilişkimiz var.
Kız surat asmaz, muhabbeti iyidir, bir şey olsa arar sorar, doğumum oldu, o da hamileydi o sırada, hastaneye geldi, git kendini yorma dememize rağmen bekledi, 2.5 yaşındaki oğlumu gün boyu kızkardeşimle birlikte o oyaladı...

Ama yalan söyleyecek değilim.
Kardeşim diye demiyorum, eşim de öyledir.
Birbirlerine benzerler huy olarak..
Ailesine beni ezdirmez,
ev işlerinde, çocuk bakımında yardım eder, ilgisini eksik etmez,
para lafı etmez.
Aileme karşı saygılıdır,
Nezaketini bozmaz, sesini yükseltmez, sakindir,
kavga edecek raddeye gelirsek Çıkar, yarım saat yürüyüş yapar gelir, sakin konuşur vs..

Temizlik konusunda çelişkili bir ifade olduğunu düşünmüyorum.
Gelen yardımcıyı en azından 4-5 ay çalışana kadar evde yalnız bırakmayacak kız. Dolayısı ile o gün evse durmak zorunda kalacak. Ve bu her hafta 1 yada 2 gün demek.
Yine söylüyorum, Bu kız haftada 3 Gün gitse annesine bunun lafı olmayacak.
2 günde yardımcı gelsin temizliğe evde dursun, 1 günde evde durmak istemiyorsa kendini geliştirmek için bir şeye vakit ayırsın, gül gibi geçinip giderler...

Allah esinizle mutlulugunuzu huzurunuzu daim kilsin. Masallah.

Kiz saygili, hal hatir bilen biri belliki. Ama kendini gelistirecek birsey bulsun diyorsunuz da istemiyorsa ne olacak? Sirf esi istiyor diye mi yapicak. Belki 3 ay yada 5 ay sonra ilgisini ceken birsey olcak ve baslayacak. Haftada iki gun yardimci gelmeside fazla. 1 gun gelse silse supurse toz alsa tamam. Bu kiz bir gun bile mi durmaz yani evinde?

Kardesinizin hatasi, boyle bir seyden rahatsiz oluyorsa en basindan soylemesi gerekirdi. 2 yil susmus. hadi ilk yil diyelimki alismasi gerek diye dusundu. ama arada belirtmeliydi, bak biz senle severek isteyerek evlendik burasida bizim evimiz burayi benimsemen gerekir vs vs

Simdi gicik olmus belliki bunu dert edinmeye baslamis.

Zor bir durum. Ben olsam iki tarafta mutsuz olmadan oturup duzgunce konusurum. tabi lohusaliktan sonra.

Madem evde oturmuyor bize yaptıkları usulü siz ona yapın ben senede nerdeyse 50-60 kere kyv ağırlıyorum hem yemekli hemde bunun yarısı yatılı tamam rahatsizmiyim evet rahatsızım senede 3 kere o kadar az ki sizde çok salmissiniz gelini

Gelini arayın biz gelcez gezmeye diye çok değil ayda bı kere başlayın oğlunuz da muhakkak size yemeğe gelin desin şöyle gelin evde oturup temizlik yemek yapmayı bı öğrensin önce

4-5 ay sonra siklastirin hatta kardesinize söyleyin iş arkadaşı vs eve misafir davet etsin falan anca öyle oturur totosunun ustune

İnsanın kendi evi başka annemler 3 kat yukarda olmasıba rağmen pek uğramam
Kız sıkıntılı kardeşin konuşsun ya evinde dur ya annenle yaşa desin
Ayrıca hanmlar nanıörlük yapmayın nasıl Kocişleriniz anasına gittiğinde gitmek zorunda olduğunda kızıyorsanız bu durumda sinir bozucu
Birde kız çalışmıyormuş tabiki evini temizleyip yemek yapacak
Başkasımınyapacak bu işleri kocasını seven bunları yapar

Bazıları göbek bağı ile birlikte yaşıyor. İster kadın ister erkek sonuç aynı. Yürümeyen ters giden evlilikler aile bağımlısı eşler

kk hanımları hiç değişmiyor.erkek ailesine geçerken uğrasa bile burada topa tutuluyor.anne meraklısı ise evlenmeseydi deniyor.
hiç unutmam bir konu vardı,karısı işte iken koca annesine kahvaltıya gidiyormuş.topa tutulmuştu burada.oturup evinde kendi kahvaltı etsin,ne işi var annesinde diye

Çalışıyorum yaklaşık 20 gündür annemleri görmüyorum ama arıyorum. Zaten bir günüm var ona rağmen evimi kendim temizliyorum. Özlüyorum ailemi ama ne ara gidebilirim ki kendi evimle uğraşmaktan vakit kalmıyor çoğu zaman... Ayrıca ben olmadığım zamanlar eşimde hemen hemen her gün kahvaltı yada akşam yemeğini kendi ailesinde yiyor. Bunda bence bi sıkıntı yok. Aç mı kalsın. Tek başına yemektense sıcacık ev yemeği kahvaltı yesin yani. Ama hergün gitmesi evine bakmaması kötü tabii abartıyor bence. Çünkü o anne baba evinden çıktıktan sonra illaki bi soğukluk oluyor kendi evin gibi göremiyorsun. Allah o soğukluğu veriyor. Sizin karışmamanız iyi olmuş. Gelininizle konuşsaydın düzgünce bile olsa yanlış anlaşılabilir.

Bence en iyisi yengeniz çocuğu biraz büyüttükten sonra işe girsin çalışsın
Bazı yorumlara gerçekten şaşırdım Ayrıca konu sahibi gelinin her gün annesine gittiğini ve temizlik vs gibi işleri haftasonuna bıraktığını, eşiyle yaptığını söylüyor Adam bence haklı olarak buna tepki gösteriyor
Demek ki bebek evliliği falan kurtarmıyor, sihirli bir değnek değil

Yine çok ikiyüzlüce yorumlar gelmiş, erkek ailesini arasa suç ama adamın eşi her gün annesinde olunca e ne var gitsin denmiş. Yahu evlenmişsin, çocuğun olmuş her gün ne alaka. İnsan biraz eviyle ilgilenir, yemek yapar, kendine vakit ayırır, arkadaşlıklar edinir. Beş yaşındaki çocuk gibi anne dizinden ayrılmamak normal mi ben anlamıyorum. Valla benim önerim siz hiç karışmayın, sonra sizden kötüsü olmaz. Kardeşinize de söyleyin güzellikle uyarsın. Şu an yeni Doğum yapmış, güzelce izah etsin üstüne gitmesin. Ama Düzelir mi bilemedim. Benzerini bir arkdaşımız yaşıyor ve inanmıyor eşinin her gün annesinin evinde ne bulduğuna, kız ne yemek ne temizlik ne çamaşır hiçbir şeyle ilgilenmiyormuş, doğru sabahları annesine akşam yemeğini orada yiyip sonra evlerine dönüyorlarmış, bana çok komik geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…