- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
+1Ben nedense sorunu kardeşinizde gördüm
Kadın bir mucizeyi gerçekleştiriyor erkek yetersizlik duygusuna giriyor bence bu hamilelik ve doğum sürecinde kadının mucizesine şahit olarak
Verdiği iki gram spermden kadın neler türetiyor içinde büyütüyor dünyaya getiriyor sütüyle besliyor
Erkek 'ulan bende bi halt yok' diyip kendini ezik hissediyor sonra başlıyor kadını yermeye
Kusur aramaya eleştirmeye
İçten içe 'bak o mükemmel değil onunda kusurları var' diyor
Böylelikle kendisiyle eşitlemeye çalışıyor kadını
Bunları genel olarak düşünüyor ve söylüyorum
Kardeşinizde sanırım bu psikolojiye girdi
Baba olmayıda sanki kutsal bir şeymiş gibi gösterip onu tebriklerle övgülü sözlerle biraz yüceltin mızmızlanmayı bırakır.
Yoksa kadının bir kusurunu göremedim ben, annesindeyken ihmal ettiği hiç bir durum söz konusu değil
Doğum yaptığında da annesinin ona destek olması güçlü aile bağlarının karşılıksız olmadığını gösterir
Yiğeninize sağlıklı uzun ömürler dilerim..
+1000Anneci erkek dediğimiz erkeklerle bu kızı kiyaslamak cok yanlis. Anneci erkekler, esleri evdeyken, kendilerini beklerken giderler, bu kiz eşi yokken gidiyor, eşi gelmeden evde oluyormuş. Eşine söylemese evdeydim dese adam anlamaz bile. Esine ayiracagi saatlerden çalmıyor.
Anneci erkekler genelde eslerini annelerinin hizmetcisiymis gibi görür eşlerini zorla annelerine götürürler. Bu kiz kendi gidip geliyor, eşini sen de geleceksin diye zorlamıyor.
Anneci erkekler, annelerinin evine gidince eşlerine karşı bi güzel dolduruluşa getiriliyorlar, bu kizda böyle bi durum da yok.
Tek sıkıntı haftaici hic temizlik yapmamasi ve evde hic yemek pisirmemesi. Onu düzeltirse bi sıkıntı kalmaz.
Mesela esi konusup anlassin, 1 gün gidiyorsa 1 gün gitmesin o günü de kendi evine ayırsın.
Hergun gitmesi bana gorede fazlaa ama yanlis goremiyorum.
Bu konuyu erkeklerin annesine gitmekle nasil bir tutarsiniz anlamadim.
Istisnalar haric kaynananin evine hizmet edilmek icin gidilmesi bekleniyo ve tavirlar istekler degisik bu yuzden gelinler mesafeyi tercih ediyo.
Kizlarin anneleri onlari kocalarina karsi doldurmuyo(anneniz icin degil genel)
Buutun gun evdeymis cocuguda ozaman yokmus ve gidip esi gelmeden geri geliyormus bunun neyi tuhaf ki ben de bunu anlamadim.
He bana kalirsa ben ne hergun anneme giderim ne de kaynanaya hizmete..
Valla acıkcası cok düşünceli bir görümcesi. Bizde aynı durumdayız gelin doğum yaptı annesi geldi bir hafta kaldı sonra gelini aldı gitti. Bir bucuk aydır gelin orda abim annemlerde kalıyo. Biz de üzülüyoruz ama kendileri mutlu olsun yeter. Abimde huzursuz gibi ama bize bişey demiyo ne denilirse yapar ideal koca yani
Ćocuk küçükken öyle oluyor .Benim evimle annemin arası 2 dklık yürume mesafesiydi cocuk küçukken esim isten geldiginde orda uyur kalırdık
Kız yine aksamları eve gidiyormus .
Canim annem babam esimde çok sever onları.
Anneci erkek dediğimiz erkeklerle bu kızı kiyaslamak cok yanlis. Anneci erkekler, esleri evdeyken, kendilerini beklerken giderler, bu kiz eşi yokken gidiyor, eşi gelmeden evde oluyormuş. Eşine söylemese evdeydim dese adam anlamaz bile. Esine ayiracagi saatlerden çalmıyor.
Anneci erkekler genelde eslerini annelerinin hizmetcisiymis gibi görür eşlerini zorla annelerine götürürler. Bu kiz kendi gidip geliyor, eşini sen de geleceksin diye zorlamıyor.
Anneci erkekler, annelerinin evine gidince eşlerine karşı bi güzel dolduruluşa getiriliyorlar, bu kizda böyle bi durum da yok.
Tek sıkıntı haftaici hic temizlik yapmamasi ve evde hic yemek pisirmemesi. Onu düzeltirse bi sıkıntı kalmaz.
Mesela esi konusup anlassin, 1 gün gidiyorsa 1 gün gitmesin o günü de kendi evine ayırsın.
Bu kadın hiç mi evde yemek yapmıyor,yani Allah'ın her günü mutlaka annesine mi gidiyor ? Bana biraz abartılmış gibi geldi.
Eşi evde yokken zamanını nasil geçirdiginin bir önemi yok bana göre .Evde olması,komşuya gitmesi yada annesine gitmesi fark eder mi? Sonuçta eş gelmeden eve geliyor,dışarda avare gibi dolanmiyor,kendini alışverişe verip parayı sacmiyor,sadece annesine gidiyor.Buna bozulup kardeşle dertlesecek kadar ne var anlamadım.
Tek sorun evdeki herşeyi annesiyle paylaşması,bunun içinde oraya gitmesine gerek yok telefonla da yapar zaten.
Ev hanimi diye her gun evde mi oturması gerekiyor.Kimi evde yalnız takilmayi sever,kimi akşama kadar komşularla dedikodu yapar,kimi arkadaşlarıyla dışarıda takılabilir,kimi de böyle annesine gitmeyi tercih eder.Bilemedim,bence sorun olarak görülebilecek bir durum yok ortada.
Ben nedense sorunu kardeşinizde gördüm
Kadın bir mucizeyi gerçekleştiriyor erkek yetersizlik duygusuna giriyor bence bu hamilelik ve doğum sürecinde kadının mucizesine şahit olarak
Verdiği iki gram spermden kadın neler türetiyor içinde büyütüyor dünyaya getiriyor sütüyle besliyor
Erkek 'ulan bende bi halt yok' diyip kendini ezik hissediyor sonra başlıyor kadını yermeye
Kusur aramaya eleştirmeye
İçten içe 'bak o mükemmel değil onunda kusurları var' diyor
Böylelikle kendisiyle eşitlemeye çalışıyor kadını
Bunları genel olarak düşünüyor ve söylüyorum
Kardeşinizde sanırım bu psikolojiye girdi
Baba olmayıda sanki kutsal bir şeymiş gibi gösterip onu tebriklerle övgülü sözlerle biraz yüceltin mızmızlanmayı bırakır.
Yoksa kadının bir kusurunu göremedim ben, annesindeyken ihmal ettiği hiç bir durum söz konusu değil
Doğum yaptığında da annesinin ona destek olması güçlü aile bağlarının karşılıksız olmadığını gösterir
Yiğeninize sağlıklı uzun ömürler dilerim..
Haklı olduğunuz noktalar var kesinlikle. Her gün istisnasız gitmesi normal değil. Ailesine bağımlı. Özellikle evde olan biteni ailesine anlatması çok yanlış. Ama şu misafir ağırlama durumunda sizden farklı düşünüyorum...misafir ağırlamadığını ve arkadaşlarının olmadığını söyleyip durmuşsunuz. 2 yıllık evliyim toplamda 4-5 kez misafir ağırladım bende...Sevmem misafir ağırlamayı da...Çalışan biri olduğum için mi bilmiyorum, evimde sakin kendi kendime vakit geçirmek isterim.
Bu durumu yaratan kızın ailesi bence siz kardesınız anne babanınız oturun konuşun sonra kızın aılesıyle oturun konuşun kardesınız anlatsın sıkıntısını zaten bu zamana kadar yapması gerekırdı keşke cocuk olmasaymıs kızın kendıde aılesıde bılıncsız bellıkı
Çalışmayan bir hanımın hergun annesine giderken harcadığı benzin parasını da annesimi veriyor acaba? Hergün arabayla dışarı çıkmak extra bir masraf degilmi
bence gayet caliyor. haftasonu beraber vakit gecirecekleri yerde temizlik yapiyorlar. insan hic mi kocama guzel bñr sofra kurayim falan demez. garip.
Anlattiklariniz kadariyla, gelinin elbette hatalari var. Her seyi aileye anlatmak gibi bu pek kabul goren bir durum degil.
Yalniz.. oyle bir bahsediyorsunuz ki sutte leke var kardesinizde yok. Masallah tabi. siz ablasisiniz elbette tanirsiniz. ama kardesim onu yapmaz, bunu etmez soyle iyidir boyle iyidir..
Kardesinizin anlattigi kadariyla biliyorsunuz durumlari. gelinide dinlemek gerek. Bana abarti geldi biraz.
Ha yok mu gelininiz gibi insanlar elbette var. mesela yengemde oyleydi. annesiyle arasinda yarim saatlik yol vardi. ondan fazla giden olmasin annesinin evine. ama mutlaka evindede dururdu.
Bir insanin edinecegi hobi veya sosyal cevre sadece o insanin kendisini ilgilendirir.
Kardesiniz karisinin kotulugunu istememis. ama mesela siz tavsiye vermissiniz bir konuda, sormadimki istemezki mi ne demis kardesiniz.
Misafir mi agirlancak, otursunlar beraber bir gun belirlesinler madem. severek evlenen insanlar bunlar. neden birbirlerini kirmak istesinler
1-2 gun temizlik icin yardimci tutayim demis kardesiniz. Gelin istememis.
hem temizlik icin haftasonunu beklicek, esi ona yardim etsinde beraber yapalim diye.
Hemde yardimci istemicek. Nasil ya :) celiskili.
Yegeninizi Allah anali babali buyutsun. Sizi de mesafenizden dolayi kutluyorum. Evliliklerine pat diye dalmamissiniz.
Allah esinizle mutlulugunuzu huzurunuzu daim kilsin. Masallah.Kardeşimin hatası var,
Çocuğa ikna olması hata.
İsteklerini, kendini net ifade edememiş olması hata.
Benim bilmediklerim, daha özelinde de vardır.
Bu arada sanılmasın ki gelinle aramız kötü.
Mesafeli ve saygılı bir ilişkimiz var.
Kız surat asmaz, muhabbeti iyidir, bir şey olsa arar sorar, doğumum oldu, o da hamileydi o sırada, hastaneye geldi, git kendini yorma dememize rağmen bekledi, 2.5 yaşındaki oğlumu gün boyu kızkardeşimle birlikte o oyaladı...
Ama yalan söyleyecek değilim.
Kardeşim diye demiyorum, eşim de öyledir.
Birbirlerine benzerler huy olarak..
Ailesine beni ezdirmez,
ev işlerinde, çocuk bakımında yardım eder, ilgisini eksik etmez,
para lafı etmez.
Aileme karşı saygılıdır,
Nezaketini bozmaz, sesini yükseltmez, sakindir,
kavga edecek raddeye gelirsek Çıkar, yarım saat yürüyüş yapar gelir, sakin konuşur vs..
Temizlik konusunda çelişkili bir ifade olduğunu düşünmüyorum.
Gelen yardımcıyı en azından 4-5 ay çalışana kadar evde yalnız bırakmayacak kız. Dolayısı ile o gün evse durmak zorunda kalacak. Ve bu her hafta 1 yada 2 gün demek.
Yine söylüyorum, Bu kız haftada 3 Gün gitse annesine bunun lafı olmayacak.
2 günde yardımcı gelsin temizliğe evde dursun, 1 günde evde durmak istemiyorsa kendini geliştirmek için bir şeye vakit ayırsın, gül gibi geçinip giderler...
Madem evde oturmuyor bize yaptıkları usulü siz ona yapın ben senede nerdeyse 50-60 kere kyv ağırlıyorum hem yemekli hemde bunun yarısı yatılı tamam rahatsizmiyim evet rahatsızım senede 3 kere o kadar az ki sizde çok salmissiniz geliniÇok tekrarlı yazdım :) bir daha yazayım,
Arkadaşlar 25 yaşındaki kadını kimse eve bağlayamaz.
Değil görümcesi olarak ben, kardeşim de yapamaz.
Üzerine kapı kilitleyecek değiliz
Ama defalarca yazdım, bunun sonuçları da var.
Kocası evde yokken ne yaptığı ilgilendirmez demekle aynı şey değil.
Kız evin içinde olan biten herşeyi ailesine anlatıyor.
Korunmayı bırakmışlar, söylemiş, İlk ay gebelik testini bile orada yapmış. Sonra hamile kalana kadar her testi de..
Kardeşime göre bunlar normal değil.
Bana göre de değil.
Ben evli bir kadın olarak annemi ilgilendirdiğini düşünmüyorum ne zaman nasıl korunduğumun.
Kardeşimin işinde ters giden bir şey olmuş, paylaşmış eşi ile canım sıkkın diye ertesi gün kayınpederi arayıp akıl vermiş...
Yapmayın Allah aşkına, kim ister bu denli evinin başka birilerine taşınmasını?
Evlerinde yemek pişmiyor, 3 yılda iki kere biz gitmişiz, 2 kere kendi ailesi gelmiş, 1 kerede arkadaşları gelmiş.
Toplamda 5 kez misafir agırlamışlar.
Haftasonu temizliğe gitmesin diye kadın tutalım gelsin temizlesin evi demiş, haftada 1-2 gün evde sabahtan akşama kadar kadın beklemek istememiş..
Yine de kimine göre normal gelebilir, bize göre değil.. eğer bu denli normalse gerçekten söyleyeyim sıkmasın çocuk canını..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?