Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
göbek bağı ne önemli bir organ.. ne oğullardan kesiliyor ne kızlardan.. insanın hiç mi özeli olmaz yahu, hiç mi evinde zaman geçirmek istemez.. insanlarımız ne kadar sosyal, ya komşuya gidecekler ya annelerine.. ama burada suçlu ne oğullar ne de kızlar, tamamen bağımlı yetiştiren anne-babalar problem.. işin kötü tarafı bu forumda bile hala böyle yetiştirmeye yemin etmiş kişiler var..

Cokca gitmesini anlarimda her gun gitmek? Evde isin gucun olmuyo mu? Neysede kocasinin is saatlerinde gidip geliosa ve evinin birseyinibeksik etmiyosa neyse.. ama laf tasiyor ve evin herseyini kocasinin herseyini anasina vs anlatiyorsa durum kotu..

ben de cok karsiyim boyle zirt birt anne evine gidilmez evini yuvasini bilmez adami sogutur kendinden evine bakamaz falan filan...
ama simdilik annesinin gelip gitmesi cok normal cunku kadin yeni dogum yapti luhusalik da var bi de stres sıkınti olmasi normal
anladigim kadariyla kardesin heralde artik sogumus karisindan hakli da
ama bunun icin ayrilinmaz hele ki ortada yeni dogmus bi bebek var.
otursun karsisina alsin konussun karisiyla sana soylediklerini karisina soylesin
siz karismayn kotu gorumce olursunuz
cok buyuk mesele olarak gormedim ben halledilebilir yani

Sizi yorumlarınızdan tanıyorum. Katılmadığım yorumlarınız oluyor ama bu yorumda sonuna kadar haklısınız.

Hatmece diye bir üye vardı sanırım. Vallahi kadın sonuna kadar haklıymış. Eğer burada kocam ana kuzusu diye yakınan kadınlarda bu gelin gibiyse hakediyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın.

Evlendiğim ilk zamanlarda annemlerden hiç gelmek istemezdim.12 senelik evliyim hala öyleyim.canım sıkılsa hooop oradayım.Bebekten öncesi normal,şuan içinde normal.İnsan kendi annesi varken başkasını istemez yanında.Abiniz de hamilelikti,doğumdu,bebekti biraz yorulmuş,hamilelikte de eşinden ayrı kaldığı zamanlar da biraz sıkıntı olmuıştur.Zamanla düzelecek ama eşine yardım ettiği için söylenmesin bence eşler her zaman paylaşımcı,paslaşarak idare etmeliler bence.Biraz sabır kayınvalideden yardım isteyebilir kızı ile konuşup evine,eşine yönelmesi konusunda akıl verebilir.Sağlıcakla büyüsün minik kuzu İnşallah

gelin kesinlikle haksız. hem çalışmıyor hem de evi temizlemiyor yemek yapmıyor. hergün sanki alıkonulmuş gibi annesine gidiyor. bunun bebekle ilgisi yok önceden de hep gidiyormuş. evlenmeseymiş madem evinde durmayacaksa. keşke kardeşin bebek yapmasaymış çare daha kolay olurdu. boşanması gerekiyosa boşanırdı. gelin ana kuzusu yapacak bişey yok. aynı şeyi erkek yapsa burda boşan derdim

Bu kadar anneci kızları da anlayamıyorum.Erkek yapsa olay olur kız yapsa aman ne var bunda olur.
Kardeşinizin işi zor hemde çok zor...

Keşke böyle kızlar hiç evlenmese de kimsenin düzenini bozmasa..Bir de hemen çocuk yapmış ki kocanın zincirini daha iyi çekebilmek için.

Allah akıl versin böylesine.

Söylediğim gibi ben en çok yengenizin korunmasına kadar herşeyi annesine anlatmasına takıldım, kadında anlatsa sinir olurum erkekte anlatsa sinir olurum, ben eşimle hiçbirşeyi paylaşamayacak mıyım? Düşünüyorum da eşim annesine gidip korunuyoruz, korunmayı bıraktık vb dese benden sağlam bir konuşma dinlerdi, uyarsa ne ala, oldu olacak hangi aralıklarla birlikte olduklarını da söylesinler tam olsun.

Maalesef artık bazı evliliklerde özel diye birşey kalmadı, herşey ortada, iki kişilik evliliğe ailelerin tüm fertleri müdahil olunca o evliliğin sonu boşanma oluyor, aileyle konuşulacak şey vardır konuşulmayacak şey vardır.

bence büyütecek bişey yok. adam evde yokken ha kadın boş evde durmuş ha anasında.
Evet başta öyle görünür ve zararsız gibidir. Bir müddet sonra anne evine taşınırlar ailecek. Sonra da ayrı yatmaya başlarlar.. ve birbirine yabancı iki insan olup çıkarlar.. Tecrübe ile sabittir... Aynısı akrabamın başında..
Keşke kız çalışıp kendini meşgul edecek birşeyler yapsaydı... Kendi evine bağlanması mümkün değil bu şekilde.. Yemeği annem yapsın, temizliği kocam.. Çocuğu da annesine baktıracak görünüşe göre.. Lohusalık bitince bir ilişki uzmanına danışsalar iyi olur kanımca..

Erkek iş çıkışı annesine giderse karısına ayırabileceği vakitten çalıyor. Ama kadın adam evde yokken ailesine gittiğinde ona ayırabileceği vakitten çalmıyor. Fark bu.
Eşine ayıracağı vakitten çalmıyor diyorsunuz da, annesiyle boş geyik yapacağına eşi işteyken evin temizliğini halledip, haftasonunu birlikte daha güzel değerlendirseler olmaz mı? 3 yıl boyunca her haftasonu temizlik yapan bir adam? Hamileyken tamam da, ondan öncesi? Kendi evi için hiç bir şey yapmak istemeyen bir kadın.. yuva olur mu hiç orası?

Daha önce de yazmıştım temizlik konusunda haklı olduğunu. Zaten adam temizlik yap da demiyormuş, sadece temizlikçi evi temizlerken evde bulunmasını istiyormuş.

Her gün annesine arabayla gidince benzin faturası çıkıyor bu sefer de... Hak verilecek bir yan bulamıyorum ben..

Daha önce de yazmıştım temizlik konusunda haklı olduğunu. Zaten adam temizlik yap da demiyormuş, sadece temizlikçi evi temizlerken evde bulunmasını istiyormuş.
Konuyu baştan okumaya başladım, ilgimi çeken mesajlara da fikir beyan etmek için yanıt yazdım. Daha sonraki mesajları okumadım henüz..
Temizlikçinin başında duramayacak kadar evden kaçak bir kadın... Fazla geliyor bana böylesi...

Evliligin ne demek oldugunu gelininiz anlamamis besbelli.Anneci erkekleri ve kadinlari hic sevmem.Ayrilamicaklarsa gercekten evlenmesin bu insanlar. En ufak seyde ortaligi karistiracaktir kizin ailesi.Hem surekli her gun her gun sikilir insan ,ne oyle zirt pirt .Lohusayken anlarim anneye ihtiyac oluyor.Haftaici temizligini yapsin hanfendi abiniz niye yapiyor. Iste boyle tipler hep iyilerle karsilastigi icin birtarafi hep somuruyor.Siz yinede karismayin ,gerekirse abinizle konusun.Eger abinizde kizin ailesine gitmek zorunda kalmiyorsa cokta sikinti yapmayin.

Gayri ahlakî bir durum söz konusu olmadigi muddetce gelinin nerede kalıp nerede kalmayacağı, ailesiyle ne siklikla gorusecegi gorumcesini ilgilendirmemeli diye düşünüyorum. Bahsettiğiniz sözde mesafeli ilişkinin aslında ne kadar mırç mırç olduğunu zaten buraya kadar yazmanizdan anlıyoruz. Sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki? Kardeşinizi bile ilgilendirmemeli. Isten geldiginde yemeğini hazır, hanımını evinde buluyor ve kadin kendisini kocasindan sonra en yakın hissettiği kendi ailesine gidiyor. Merak ediyorum, gelin kendi annesine değil de her gün kayınvalidesine gidiyor olsaydı o zaman da burada konu başlığı açılacak miydi?

20 yıllık görümceyim, gelinimizin bir kere olsun gittigi yerlerin bahsini ne etmiş ne de üzerine kafa yormuşumdur. Ki her gün aynı sizin gelin gibi çıkar, çarşı pazarı gezer, bazen annesine, bazen komsusuna, bazen sohbete, bazen kermese gider, hatta beni de çağırır, akşam üzeri de eve gelir. Evin işlerini yeğenim yapar. Evliliklerde dümende keşke sadece gelin ve damat olabilseydi, görümceler, kayinvalideler, kayinpederler her mevzuya dâhil olmayıp kendi işlerine baksalardı, ne her gün annesine giden bir gelin olurdu ne de üzerine vazifeymiş gibi bundan dert yanan görümceler...

Kardeşiniz en büyük hatayı, eşiyle halledemediği bir mevzuyu size açmakla etmiş. Gelininize sabırlar ve bebeğini gönlünce büyütebilmesi için kuvvet diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…