Tebrikler kendi konusunda begenmedi yoruma ve yorumcuya kinlenip karsi saldiriya geçenler kervanina katildiniz.
O kadar ego tavan ki o bitirdiginiz şaaşali 2 üni ye ragmen konuyu dogru algilayamamissiniz. Ya da bilerek saptiriyorsunuz. Görümceye sataşmak icin.
Böyle tumturakli cumleler bilimsel kelimeler falan da serpistirince cok kültürlü bilinçli bir hava yaratilmiyor her zaman.
Çünkü amaciniz õfkenize yenik düsmeniz sonucu bu konuya gelip ahkam kesmekten öteye gitmiyor.
Konuyu kendinizi ego kaygisindan arindirarak tekrar okumanizi tavsiye ederim.
Dünyayi üniversite mezunlari yönetiyor bu arada.
Kötü, fettan birisi değilse, muhabbetli, saygılı, görgülü biriyse o kadarcık kusurunu da göz ardı etmek kardeşinizin boynunun borcu olmalı, sizin değil. Tekrar söylüyorum: bir görümce olarak sizin şikayet etmeye de, karışmaya da hakkınız yok. Görümceler: düşün gelinlerin yakasından artık...
Kendi konusunda kuzu postuna bürünüp başkasının meselesine kurt kesilen çakalları avlamak diyelim biz ona. Bir başkasının zor durumuna ortak olunacaksa biz de aynı yöntemi izliyoruz. Meseleye biz de diğer cihetten bakıyoruz, ne bir eksiği, ne bir fazlası.
Benzin parası vs hesaplanmaz, mesajımda da yazdım onu yaptığını duysam önce ben dikilirim karşısına.
Özel alan konusuna katılıyorum, eşimle ayrı tatil bile yaparız, bu konuda sıkıntı Yok zaten.
Sorun ailesine gitmesi değil. Bunu her gün yapması. Ailemize bu kadar bağlı yetişmediğimiz için anlamıyor olabiliriz.
Onun hesabina girmeyeceginizden eminim zaten, sadece faturalarla ilgili bir espiri yapmistim alintiladigim uye yanlis anlamis.
Burda cogumuz gelinle empati kuramiyoruz, birebir ben de kuramiyorum cunku yillarimi evde yalniz gecirsem sıkıldım demem, ya da ailemde 1 haftadan fazla kalamam. Ama herkes ben ya da siz degil, tanıdığım pek cok hemcinsim evde yalniz vakit geçiremiyor, burda da pek cok konuda goruyoruz 1 hafta izinliydim evdeydim patladim diyor bazi arkadaslar.
Bu durumda bir kadinin butun gun evde oturmasindansa nerde rahat ediyorsa orada vakit gecirmesi cok daha makul geliyor bana.
Ay niye evde tek oturamiyorsun sıkılıyorsun da diyemeyiz ki kadina, onun da yetisme tarzi, karakteri bu demek ki. Dayatarak degistirmek mumkun değil, her gun annesine gitmek isteyen bir kadini hangi yontemle olursa olsun evinde oturmaya ikna etmek kadini, dolayisiyla cifti mutsuz eder.
Bir zamanlar evdeyken annemlere sık giderdim ki benim annem iş anlamında fazla iş yapamaz gider işini gücünü yapardım. bende vakit geçirir güzelce, yemeğimi de alır gelirdim. eşimden önce de gelir soframı kurardım. ama bir zaman sonra eşim istemedi. kızdım sen bana karışamazsın. aileme giderim falan dedim. en azından ordan yemek getirme peynir ekmek de olsa evimde eşim yapsın isterim dedi. sonra güzelce konuşunca iş aileye gidip gelmek olmadığını anladım. eşim benden sıcak yuva istiyor. annemin işini gücünü yaptım geldim. yorgun oluyordum. annem hastaydı o zamanlar. gelince eşimle bir şeyler hazırlar yerdik. annemler de özel yemek börek falan varsa getirirdim. kendimiz yedik içtik. baktım eşim haklı.
evin ev olması eşten yarım saat önce gelmesiyle olmuyor. ki eşim ben çalışmazken bile benden her işi bekleyen bir adam değildi yanlış anlaşılmasın.
zaman oluyor evinle uğraşıyorsun. bir dolap boşaltıp siliyorsun. zaman oluyor elinde kahven tv karşısında oturuyorsun. burdaki anlatım anneye giden gelin değil. evliliği anlayamayan gelin.
hele hele her şeyi anlatmak nedir. korunmanın bitmesini bilmek falan. yok ya. bunlar abartı.
kardeşiniz tam anlamıyla konuşmalı. isteklerini dile getirmeli. ama zamanla. lohusalık geçsin. yoksa bu iş daha dallanıp budaklanır.
Nokta atışı...akşam olunca da şöyle bir eve uğramasını hiç istemezdim açıkçası.
Yok aslinda.Kadin icin iyi belki.Ama evine alisamaz.Adama biraz haksizlik gibi.Ve bunun da sonuclari var.Her gun gidilen yere illaki evdeki bazi seyler yansir,yansimis diyor adam.Bilmem dogru bilmem yanlid..Evde yemek yapsin istiyor esi daha sicak hissetmek icin.Misafir kabul edemiyor.Temizlik hafta ici yapamadigi icin esiyle beraberer hafta sonu yapiyor.Biraksin da adam hafta sonu dinlensin.Kendi calismiyor.Adam utusunu zaten yapiyor.Ustelik kursa yazdirmis ona bile gitmemis sirf anneye gitmek icin.Aile hekimini bile kendi semtine aldirmamis.Bu ne annecilik.Kiz evinden kopamamis.Boyle mi gidecek.Belki zamanla alisir ama.Karsidaki rahatsiz olmus..Yuvasini sicak hissedememis.Ben adam acisindan dusunuyorum.Ben olsam ben de bu sebepler yuzunden rahatsiz olurdum.Arada gitsin.Hergun is gibi gitmek niye."Evlendiğinden beri her gün sabah kardeşimi işe yollayıp annesinin evine gidiyormuş. Aynı şekilde her akşam kardeşimden yarım saat kadar önce eve dönüyormuş."
Ne sakıncası varmış,anlamadım sıkıntıyı?
kız neden evlenmiş ki o halde ? annesine gitmesinde bir sakınca göremedim fakat evliliğin tüm özelini de anlatmasını normal bulmuyorum. kardeşiniz eşi ile adamakıllı konuşmayı rahatsızlıklarını dile getirmeyi denesin.Çok tekrarlı yazdım :) bir daha yazayım,
Arkadaşlar 25 yaşındaki kadını kimse eve bağlayamaz.
Değil görümcesi olarak ben, kardeşim de yapamaz.
Üzerine kapı kilitleyecek değiliz
Ama defalarca yazdım, bunun sonuçları da var.
Kocası evde yokken ne yaptığı ilgilendirmez demekle aynı şey değil.
Kız evin içinde olan biten herşeyi ailesine anlatıyor.
Korunmayı bırakmışlar, söylemiş, İlk ay gebelik testini bile orada yapmış. Sonra hamile kalana kadar her testi de..
Kardeşime göre bunlar normal değil.
Bana göre de değil.
Ben evli bir kadın olarak annemi ilgilendirdiğini düşünmüyorum ne zaman nasıl korunduğumun.
Kardeşimin işinde ters giden bir şey olmuş, paylaşmış eşi ile canım sıkkın diye ertesi gün kayınpederi arayıp akıl vermiş...
Yapmayın Allah aşkına, kim ister bu denli evinin başka birilerine taşınmasını?
Evlerinde yemek pişmiyor, 3 yılda iki kere biz gitmişiz, 2 kere kendi ailesi gelmiş, 1 kerede arkadaşları gelmiş.
Toplamda 5 kez misafir agırlamışlar.
Haftasonu temizliğe gitmesin diye kadın tutalım gelsin temizlesin evi demiş, haftada 1-2 gün evde sabahtan akşama kadar kadın beklemek istememiş..
Yine de kimine göre normal gelebilir, bize göre değil.. eğer bu denli normalse gerçekten söyleyeyim sıkmasın çocuk canını..
Yanlış anlamadım merak etmeyin.. esprinize yanıt olarak yazdım ama kabahatim gülücük koymamak olmuş.Onun hesabina girmeyeceginizden eminim zaten, sadece faturalarla ilgili bir espiri yapmistim alintiladigim uye yanlis anlamis
Yanlış anlamadım merak etmeyin.. esprinize yanıt olarak yazdım ama kabahatim gülücük koymamak olmuş.
Empati yapalım derken yanlışı görmezden gelmemek gerek.
........
Başka bir mesajımda akrabamın başında aynı sorun olduğunu yazmıştım.. bir sokak ötedeki anneye gitsin gündüz n'olacak diye düşündük. Sonra boş yere kira ödemeyelim diyerek oraya taşındılar yengenin isteğiyle. Sonuç: 15 yıldır ayrı yatan, birbirine zerre saygısı kalmamış karı koca... İleriyi görerek, düşünerek yorum yapmakta fayda var..
Bu arada, erkek kardeşim yok ama olsaydı ve gelinin tutumu yüzünden üzülseydi, turuncupijama kadar sağ duyulu olamaz, bilakis kardeşimi üzenin canına okurdum.. Ne münasebet, herşey onun keyfi üzerine kurulsun? Hayat müşterektir, her iki taraf da fedakarlık edecek. Annesiyle kalmaya devam edecek olan bir zahmet evlenmesine (her iki taraf için geçerli)
Sizi kesinlikle takdir ediyorum :) evet evliyim ve etrafımda sizin gibi anlayışlı insanlar pek yok.. lakin benim fevriliğimin nedeni erkek annesi olmak :) 3 yaşında bir meleğim var ve onu birinin üzebileceğini düşününce kaplan kesiliyorum.. tipik korumacı aslan anne profili.. bir de kız doğurursam belki orta yolu bulurum :)Evli misiniz bilmiyorum.
Ben de bekar olsam belki dediğiniz gibi canına okurdum :)
Ama evli olunca biraz daha meseleye temkinli yaklaşıyorum ister istemez.
E karşımda da severek evlenen bir çift var.
Hele bir de genç evlendiler, heyecanlı uca uca yuva kurdular gözümüzün önünde.
Biraz kahrında hoş lütfunda diyip orta yol bulmak lazım :)
Belki çocuk olunca eve bağlanır :) :) :)kocamda kız olsa aynen bu konudaki gibi bir gelin olurmuş.
2 de oğlan bende var :)Sizi kesinlikle takdir ediyorum :) evet evliyim ve etrafımda sizin gibi anlayışlı insanlar pek yok.. lakin benim fevriliğimin nedeni erkek annesi olmak :) 3 yaşında bir meleğim var ve onu birinin üzebileceğini düşününce kaplan kesiliyorum.. tipik korumacı aslan anne profili.. bir de kız doğurursam belki orta yolu bulurum :)
pardon da size ne ....onlar ikisi bi ortak yol bulsunalr..o annesi için nasıl gidiyorsa erkek kardeşinizde size gelmiş..bence görümcelik yapmayın..evlimisiniz bekar mısınız bilemem ama..bekara boşanmak kolay derler..evlenin sizde görün evli olmanın zorluğunu..sadece tek şeyde kızarın o geline..evine sahip çıkmıyorsa o başka..ama o da kardeşinizin sorunu...yapmasın o da..annene nasıl vakit ayırıyorsan evine de ayır desin..
Bence hiç çeneni yorma. Anlamayan anlamıyor boşver. Bazı kvler çok haklı diye düşünüyorum.Evliyim, 2 çocuğum var.
Konuyu başından beri okuduğunuzu düşünmüyorum.
Siz de kardeşine para verdi diye boşanma planları yapan biri için, her gün kocanızın anne evine gidiyor olmasını eminim bu şekilde anlayışla karşılardınız :)
Lütfen eleştirmiş olmak için yazmayın.
Zira söylediğiniz her şeyin cevabı konunun tamamında var.
Üşendiyseniz okumaya bir şey yazmak zorunda hissetmetmeyin, değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?