Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kullanıcı adına dikkat etmemişim bile :)
Dikkatiniz için teşekkür ederim.

3 gün önce haberim olmuş, kimsenin evliliğini didikliyor, gelini takip ediyor değilim. Haberim bile olmamış 3 yıldır bugün mü olacak?
Şikayet eden ben değilim, eşi.
Her ailenin, ilişkinin dinamiği farklıdır.
Normal karşılayanlar burada da oldu Zaten.
Ben kardeşime ve bana anormal gelen durum ne kadar anormal ve bu durumda ne yapılır diye açtım konuyu.
Ki yardımcı olan fikir verenler oldu sagolsun.

Lohusalığı bitene kadar hatta 2-3 ay herhangi bir şekilde kızı kırmamasını, bu konuda konuşmamasını söyledim kardeşime.
Sonrasında oturur konuşurlar. Kendini yeterince ifade edemediğini düşünüyorum istekleri konusunda. Yoksa gelinimiz hiç olmazsa sevdiği için biraz daha orta yol bulmak gayret ederdi, tanıdığım kadarı ile.
Ve de bebekle birlikte değişecek düzenin paniği de var muhtemelen bu kadar endişe ettiren.
Sanırım şu noktada gelini gitme gelme konusunda çok sıkmadan, beklentisi en azından artık onunla aile olduğunu anlaması ve aile özelini dışarıya taşımaması olacaktır.

Ama tabi siz istediğiniz gibi anlayabilirsiniz, herkesin doğrusu kendine.
Yanlış veya acele karar verilmiş bir adım attığımı düşünmüyorum.

Keşke kendi konunuzu kapattırmak yerine oradan konunuza devam etseydik?
Burada ahkam kesmek daha kolay olmuş olmalı..
Konunuzun devamını buraya taşımayacağım.
Saygısız ve kibirli olduğunuz izlenimi oluşmuştu kendi konunuzda, şu an üstüne bir de kindar olmanız eklendi.

Mune arkadaşımız kendi konusunun meselesini bitirememiş, bir daha açılmasını istiyor sanırım?
Var mı öyle bir güzellik?

Onun hesabina girmeyeceginizden eminim zaten, sadece faturalarla ilgili bir espiri yapmistim alintiladigim uye yanlis anlamis.
Burda cogumuz gelinle empati kuramiyoruz, birebir ben de kuramiyorum cunku yillarimi evde yalniz gecirsem sıkıldım demem, ya da ailemde 1 haftadan fazla kalamam. Ama herkes ben ya da siz degil, tanıdığım pek cok hemcinsim evde yalniz vakit geçiremiyor, burda da pek cok konuda goruyoruz 1 hafta izinliydim evdeydim patladim diyor bazi arkadaslar.
Bu durumda bir kadinin butun gun evde oturmasindansa nerde rahat ediyorsa orada vakit gecirmesi cok daha makul geliyor bana.
Ay niye evde tek oturamiyorsun sıkılıyorsun da diyemeyiz ki kadina, onun da yetisme tarzi, karakteri bu demek ki. Dayatarak degistirmek mumkun değil, her gun annesine gitmek isteyen bir kadini hangi yontemle olursa olsun evinde oturmaya ikna etmek kadini, dolayisiyla cifti mutsuz eder.

Mesela altta yazan mesaj biraz demek istediğim...
Yani ille de kızı eve kapatmak ve sınır getirmek değil mesele.
Yaptığı seçimin alternatifini denemediği için, bilmiyor.
Evini de, evliliğini de bir noktada kabullenememiş oluyor.
Evini kabullenemediğini her gün kaçarcasına gitmesinden, evliliğini kabullenemediğini de özelini anlatıyor olmasından çıkarıyorum, yanılıyor olabilirim tabi.

Ve kardeşimin kendini net ifade etmediği için problem olduğunu düşünüyorum.
Burada yazan ve yardımcı olan çoğunluktan bunu çıkardım.

Eğer isteğini senin evde olmanı istiyorum diye söylediyse kız da ne gerek var demiştir, yada üzerinde baskı kurulduğunu düşünmüştür.

Biraz ferahladım aslında; konuşarak aşacakları bir durum gibi geliyor artık.
İlk söylediğinde eve yeni de bir bebek geldiği için içim acımıştı.

Teşekkür ederim, anlamlı bir örnek oldu :)

akşam olunca da şöyle bir eve uğramasını hiç istemezdim açıkçası.
Nokta atışı...
Özeli anlatıp anlatmamayı geçtim bir insan her gün her gün anne evine nasıl gider? Mesele ''anne''de değil ki, her gün Ayşe'ye gitse her gün pazara gitse döner deriz ki bu ne?
Olayın diğer tarafı zaten tüm gününü böyle geçiren bir insandan ben şüphe ederim, ne diye kendini geliştirecek şeyler yapmazın, hayatında ki tek aktiviten gündüzleri anne evi akşamları uyumaya gittiğin ''eş evi''. Evet resmen kocasının evi orası, kadın orayı evi gibi kullanmıyor ki?

Yok aslinda.Kadin icin iyi belki.Ama evine alisamaz.Adama biraz haksizlik gibi.Ve bunun da sonuclari var.Her gun gidilen yere illaki evdeki bazi seyler yansir,yansimis diyor adam.Bilmem dogru bilmem yanlid..Evde yemek yapsin istiyor esi daha sicak hissetmek icin.Misafir kabul edemiyor.Temizlik hafta ici yapamadigi icin esiyle beraberer hafta sonu yapiyor.Biraksin da adam hafta sonu dinlensin.Kendi calismiyor.Adam utusunu zaten yapiyor.Ustelik kursa yazdirmis ona bile gitmemis sirf anneye gitmek icin.Aile hekimini bile kendi semtine aldirmamis.Bu ne annecilik.Kiz evinden kopamamis.Boyle mi gidecek.Belki zamanla alisir ama.Karsidaki rahatsiz olmus..Yuvasini sicak hissedememis.Ben adam acisindan dusunuyorum.Ben olsam ben de bu sebepler yuzunden rahatsiz olurdum.Arada gitsin.Hergun is gibi gitmek niye.

kız neden evlenmiş ki o halde ? annesine gitmesinde bir sakınca göremedim fakat evliliğin tüm özelini de anlatmasını normal bulmuyorum. kardeşiniz eşi ile adamakıllı konuşmayı rahatsızlıklarını dile getirmeyi denesin.

Ben 40 yaşındaki çocukları liseye giden komşuma çok şaşırmıştım, aşureyi annem gelip yapacak deyince, ben tek başıma yapıp dağıtmıştım o yapmadan önce bir de 2 yaşında bebeğim vardı. Ben annemi çok erken yaşta kaybettim, üvey anne gördüm bunların etkisi vardır muhakkak. Benim annem olsa ben de rahata alışacaktım ve herşeyi ondan bekleyecektim muhtemelen. Gelininiz de yemek yapmayı tam bilmediği için annesiyle yapıyor olabilir, çocuk bakmayı da bilmiyor sonuçta orda da yardım gerekli. Ben hep tek kaldım, bu sebeple de birçok şeyi kendim yaptım ama kimseyi kınamıyorum çünkü ben de isterdim hep destek olacak birilerinin olmasını. Hatta pek çok çalışan kadın annesi, kayınvalidesi çocuğuna bakmasa işine devam edemez rahatlıkla diye düşünüyorum. Destek güzel ama, evine yuvasına alışması kendi ayakları üzerinde durması için biraz cesaretlendirebilir annesi bence. Belki de diyordur, ama kızı kopamıyordur, yaşı da çok büyük değil. Bence çocukla değişir, çünkü bebekle sürekli biryere gitmek kolay değil, hergün gidemez en azından ve evde çocuğuna illaki kendisi yemek yapacaktır, ona bakmak isteyecektir.

Onun hesabina girmeyeceginizden eminim zaten, sadece faturalarla ilgili bir espiri yapmistim alintiladigim uye yanlis anlamis
Yanlış anlamadım merak etmeyin.. esprinize yanıt olarak yazdım ama kabahatim gülücük koymamak olmuş.
Empati yapalım derken yanlışı görmezden gelmemek gerek.
........

Başka bir mesajımda akrabamın başında aynı sorun olduğunu yazmıştım.. bir sokak ötedeki anneye gitsin gündüz n'olacak diye düşündük. Sonra boş yere kira ödemeyelim diyerek oraya taşındılar yengenin isteğiyle. Sonuç: 15 yıldır ayrı yatan, birbirine zerre saygısı kalmamış karı koca... İleriyi görerek, düşünerek yorum yapmakta fayda var..
Bu arada, erkek kardeşim yok ama olsaydı ve gelinin tutumu yüzünden üzülseydi, turuncupijama kadar sağ duyulu olamaz, bilakis kardeşimi üzenin canına okurdum.. Ne münasebet, herşey onun keyfi üzerine kurulsun? Hayat müşterektir, her iki taraf da fedakarlık edecek. Annesiyle kalmaya devam edecek olan bir zahmet evlenmesine (her iki taraf için geçerli)

Evli misiniz bilmiyorum.
Ben de bekar olsam belki dediğiniz gibi canına okurdum :)
Ama evli olunca biraz daha meseleye temkinli yaklaşıyorum ister istemez.
E karşımda da severek evlenen bir çift var.
Hele bir de genç evlendiler, heyecanlı uca uca yuva kurdular gözümüzün önünde.
Biraz kahrında hoş lütfunda diyip orta yol bulmak lazım :)

Sizi kesinlikle takdir ediyorum :) evet evliyim ve etrafımda sizin gibi anlayışlı insanlar pek yok.. lakin benim fevriliğimin nedeni erkek annesi olmak :) 3 yaşında bir meleğim var ve onu birinin üzebileceğini düşününce kaplan kesiliyorum.. tipik korumacı aslan anne profili.. bir de kız doğurursam belki orta yolu bulurum :)

pardon da size ne ....onlar ikisi bi ortak yol bulsunalr..o annesi için nasıl gidiyorsa erkek kardeşinizde size gelmiş..bence görümcelik yapmayın..evlimisiniz bekar mısınız bilemem ama..bekara boşanmak kolay derler..evlenin sizde görün evli olmanın zorluğunu..sadece tek şeyde kızarın o geline..evine sahip çıkmıyorsa o başka..ama o da kardeşinizin sorunu...yapmasın o da..annene nasıl vakit ayırıyorsan evine de ayır desin..

Esi evde olmayinca baska yere gidilir tabi ama 3 yil boyunca hergun gitmek gercekten abarti bir durum.
Yemek getiriyormus geliniz ama benim evimde hersey varken neden surekli baska evden yemek yiyeyim ki?
Bir zaman sonra insan sinir olur bu duruma.
Haftada bir gun bile evde kalmak istemeyip tatil gununde temizlik yapsaydim onemsenmedigimi dusunurdum kardesinizin yerinde olsam.
Gelininizin ailesini bagimliligi bosu bosuna sogukluk getiriyor.
Umarim uzman yardimi alirlar yada siz konussaniz duselebilir belki.

2 de oğlan bende var :)
Çabuk sinirlenen, tez canlı biriydim, tipik Karadeniz insanı :)
Evlenince öğrendim sakin kalmayı, İyi yonden bakıp boşvermeyi.
İnsan kıymeti bilmeyi.
Şimdi bazen enayi yerine koyulacak kadar gereksiz iyi niyet göstermeye çalıştığımı düşünsemde, kaybeden ben olmuyorum :)

Evliyim, 2 çocuğum var.
Konuyu başından beri okuduğunuzu düşünmüyorum.

Siz de kardeşine para verdi diye boşanma planları yapan biri için, her gün kocanızın anne evine gidiyor olmasını eminim bu şekilde anlayışla karşılardınız :)

Lütfen eleştirmiş olmak için yazmayın.
Zira söylediğiniz her şeyin cevabı konunun tamamında var.
Üşendiyseniz okumaya bir şey yazmak zorunda hissetmetmeyin, değilsiniz.

Bence hiç çeneni yorma. Anlamayan anlamıyor boşver. Bazı kvler çok haklı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…