Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İşte o zaman evlenmeyecekti. Bu kadar net. Hem evlen hem ayrı kalama. Kadını mutlu etsin diye adam mı mutsuz olsun? İki tarafında mutlu olacağı bir yol bulunmalı.

İşte o zaman evlenmeyecekti. Bu kadar net. Hem evlen hem ayrı kalama. Kadını mutlu etsin diye adam mı mutsuz olsun? İki tarafında mutlu olacağı bir yol bulunmalı.

kadının evde yalnız kalamaması kadar, adamın bunu mutsuz olacak kadar büyütmesi de sıkıntılı değil mi?
adam evde olduğu sürece kadın da evde, yemeği hazır, güler yüzü eksik değil, sadece karım neden bütün gün evi beklemiyor da akraba oturmasına gidiyor diye bu kadar mutsuz olunur mu?
yani benim yarın akşam eşim eve geldiğinde bütün günü evde mi, işte mi, avmde mi, annemde mi geçirdiğim onun için büyük bir dert olmamalı.

ek olarak: bence günümüz evliliklerinin bu kadar mutsuz olma nedeni bu, çözüm odaklı değil sorun odaklı yaklaşıyoruz her şeye, yani tamam bir kadının her gün x bir yere gidip akşama kadar oturması bana da hiiiç normal gelmiyor ama bunun için mutlu ve sevgi dolu bir ilişkiyi zedelemeye gerek var mı? bence yok. belki de o yüzden genel ruh halim mutludur :)

Tek alışveriş gideri tuvalet kağıdı ve erkek şampuanı olan ev ( gelin ne de olsa annemlerde yıkanırım bile diyordur) :)
Ve bunu normal karşılayanlar.İlginç valla.

Hic bana gore degil bence.

kocamda aynisini yapıyor.evde yemek varken annesinde yemeye çalışıyor kadon işten geliyor 8 de o da sekizde cikiyor.yazik annene diyorum.laftan anlamiyor evimizde de çay var sun yaptı şimdi anasinda cay icmeye beni çağırıyor gozum açıldı gitmiyorum evimde oturucam diyorum o beni oraya sürüklemeye çalışıyor.

Hata kardeşinizde

Neden tatil günü temizlik yapıyor

Yapmıyorsa hatun pislik içinde otursunlar temizlikçisi bekletemezmiş her hafta

Kardeşin de her pazar ya da izni olduğunda annesine gitse idi karşı taraf empati yapardı

Lakin belki de biz yanlış düşünüyoruz yani altında araba hali refahta hatun evde sıkılıyor ve annesi ile takılıyor

Bence ona meşgale bulmak lazımdı 3 yıldır da buldukları çözün de hatalı

Şimdi ne olacak dersek kardeşin net olacak Bebek evinde büyüyecek diyecek

Eşyası oyuncağı güvenli alanı burası çağır annen gelsin sen gitme diyecek Kv o kadar sık gelmez onun da evinin işi düzeni vs csr

Adam 3 yıldır eşine tepkisini dile getirmemiş de ablasin açılmış. Çocuk da olunca artık kız ve ailesi ne derse o olur. .. bugüne kadar sesini çıkaramayan adam bu saatten sonra hiç bir şey yapamaz. Yitip giden mutsuz bir hayat daha ...

Ne bekliyor kardesiniz acaba butun gun evde onu beklemesini falan mi? Evlendigimde annemle gorusmemi problem eden adamin alnini karistiririm sanirim.

Hata kardeşinizde

Neden tatil günü temizlik yapıyor

Yapmıyorsa hatun pislik içinde otursunlar

Yapnali cunku evi kirleten kisiLER temizlemeli. Yapmali cunku temizlik kadinlik gorevi degil.

Kadin ister evine hizmetci ister, isterse beraber yaparlar. Bundan daha normal ne var?

Ne bekliyor kardesiniz acaba butun gun evde onu beklemesini falan mi? Evlendigimde annemle gorusmemi problem eden adamin alnini karistiririm sanirim.
Konu bu degilki siz konuyu ya en baştan yanlış anlamışsınız ya da sadece kadın hakları ve. Diye konuyu manupule etmeye çalışıyorsunuz. Kadınların hakları var diye erkeklerin de olmamalı mı? Evlilik bir birlikte yaşam sozlesmesidir ve birlikte yasamayip anasının evinde yaşayacak olan,evi otel gibi kullanacak olan insanlar evlenmeşin bu kadar net

Farkindaysaniz bahsettigim şey "annesine rahat rahat gidip gelmesi" Burada eşinin haklarini zedeleyen ne? Esiyle annesi arasinda saglamadigi duzenden bahsetmedim.

Herkesin dusuncesi farkli, sizin evlilikten istediginiz farklidir, benim farkli. Kadinin da evlilikten istedigi budur belki. Ne yapalim bosansin mi simdi siz boyle diyorsunuz diye?

Sizin evlilikte normallestirdiginiz koskoca insanların tüm günlerini anasının babasının evinde geçirmesi herhalde.kız evinde temizlik yapacak kadını bile tüm gün oturup beklemiyor. Ortada bir sorun varken hiç bir şey yokmuş gibi normallestirmis insanlar.
Bu sorun oturulup çözüm odaklı konuşulmalı. Sorun cozulmuyorsa da bu şekilde yani sorunlu şekilde kabul edilip devam edilmeli ya da bosanilmali.
Ama yetişkin insanlar sorunlarını normallestirip hiç bir şey olmamış gibi davranmamali. Evli çiftlerin birbirlerine karşı eşit sorumluluğu olması onların özgürlüklerinin kısıtlanması değildir. Hayatın gerçeklerdir.

Yapnali cunku evi kirleten kisiLER temizlemeli. Yapmali cunku temizlik kadinlik gorevi degil.

Kadin ister evine hizmetci ister, isterse beraber yaparlar. Bundan daha normal ne var?
Ozaman erkegin kazandigini da yemesin kadin.Cunku kadin eve para getirmiyor.Is bolumu olmus burda adam para kazaniyor kadin da bosta, evi temizleyiversin bir zahmet.Neyse konu bu degil.Bence de konuyu degistirmeyin.

evet beraber kirletilen ev beraber temizlenmeli size katiliyorum.
o zaman beraber harcanan para da beraber kazanilmali.
nalinci keseri gibi hep kendine yontmakla olmuyor. Hayat musterekse kadin da elini tasin altina koymali.

Allah mutluluğunuzu daim etsin :) Benim anlatmaya çalıştığım şu; adam bundan mutlu olsa kadın hiç gelmesin eve ama adam mutsuz. İki taraftan biri mutsuzsa orta yol bulunmalı. Adam mutlu olsun neden olmuyor demek pek doğru gelmiyor bana. O zaman adamlarda şunu diyebilir; benim kız kardeşim böyle bir durumda mutsuz olmazdı. Karıcığım sen de mutsuz olma. Ben eskiden birçok şeyi bağırarak anlatmaya çalışırdım fakat baktım eşim bu durumdan rahatsız ( kendisi sesini yükseltmez çünkü) törpüledim. Şunu demedim yani; e ona bağırmıyorum sorun ne? O da ona göre sorun olmayan ama benim rahatsız olduğum şeyleri yapmıyor.

Adamın sorun ettiği kadının annesi ile görüşmesi değil yalnız her gün görüşmesi.

Kadın para kazanmıyorsa bal gibi de yapmalı. Yok öyle hep bana Rabbena. Kusura bakmayın da erkeklerde kimsenin enayisi değil.

Acaba kardesin her gun karisinin kendi annesine (sizin anneniz yani ) gitseydi bisey der miydi ?
Ozaman dunya tatlisi gelinleri olurdu en iyi ihtimalle..dier ihtimalde surekli elestrecekleri ortam olusacakti

Nasil bi hikmetse bos evde oturmak gerekiyor yeterki kiz anasinin evine gitmesin.gittigi ev hergun kaynanasinin evi olunca ses cikmiyor ama
Buradaki bir çok kadın buna hatta daha azına da ses çıkarıyor ki çıkarsın. Öte yandan adamın hiç öyle bir talebi yok zaten. Her gün annesine gitmesini istese emin olun farklı davranırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…