Anne mi nene mi?

ilkayy01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
19
14
3
28
Merhaba arkadaslar 3 yildir evliyim 1de kızımız var. Kızım doğduğundan beri kaynanam ve görümcelerim yetmezmis gibi kaynanamin gorumcesi birde kaynanamin kaynanasi çocuğumu benden koparmaya çalışıyorlar. Bu benim ilk çocuğum canımdan bir parça.. Ilk dogdugundan beri ben emzirirken bile kucağımdan aliyolardi kokuna alışmasın diyolardi. Kaynanam gil ustte oturuyordu o zaman. Kafasina gore cocugu alip kendi evine goturuyordu o gelmese gorumcelerim. Emziriyorum diyodum mama verecem diyodu.. Ve ben dogumdan sonra cok problem yaşadım esim ve ailesiyle 2 ay süt verebildim kızıma. Sinir stres üzüntü ağlama sonrasi sütüm de kesildi.. gunahi onların boynuna.. Kızımı alacaklar korkusu dustu icime gerci bende kendimi ezdiren birisi değilim. Mutlaka herseye cevabimi verirdim. Ilk baslarda herseye sussamda sonradan gozum acildi. Simdi kizim 1 yasinda
Benim sorum şu anneler..
Kaynanam kızımı kucagimdan alirken gel anneye diyor. Ona anne demesini saglamak icin. Gel anneye, yok annem, anneye baybay yap falan.. Bende bi sureden sonra kaynanam devam edince kizimi kaynanamin kucagina verirken git neneye demeye basladim.Kendisini cok genc goruyor ya hanimefendi. Ona nispeten. Nene diye sesleniyorum. Benim en dogal hakkim ona anne demesini istemiyorum. Sizce kizim bana mi uyar yoksa kaynanama mi.. veya nene demesi icin napmaliyim?.. cunku kaynanam gil anne dedirtmek istiyor. Kayinbabama da baba. Kizimin zaten anne babasi var. Bir akil verir misiniz. Paranoyaya baglamis durumdayim

Ne demek kokuna alışmasın? Bilerek isteyerek çocuğu sizden uzaklaştırmaya mı çalışıyorlar? Size gidecek gözüyle mi bakıyorlar. Çocuğum kendi annesinden babasından başkasına niye anne baba desin. Kabul edilebilir bir şey değil. Al çocuğunu gez dışarlarda, parklara falan götür. Onlarla çok karşılaştırma, istediklerinde bahaneler üret. Eşiniz ne diyor bu duruma?

Son düzenleme:
Direkt onlara çıkışın. Bu tavır devam ediyorsa demek ki gereken cevabı verememissiniz. Onlarla az görüştürün. Sürekli nene deyin. Size uyar ama akıllarını başlarına alsınlar. Sana oğlun anne desin kızima karışma deyin gerekirse.

hahah ay bosver yaa, onlar dis kapinin mandali. kizin doner dolasir senin kokuna senin boynuna sarilir. onlarin ilgisi biyere kadar baglar cocugu onlara. hic kendini germe, bosver, cocuktur elbette onlarida sever sevecekte ama eziyete cevirme isi. kendine rakip mi goruyosun kaynanani Allah askina salla gitsin.

yanliz boyle kaynanalari anlamiyorum, kendi bitane daha dogursun okadar gencse, ona anne dedirtsin madem.

Eşin neden müdahale etmiyor. Bence onlardan çok uzak bir yere tasin. Bazen de benim annem böyle yapar. Çocuk biraz aglasa sanki dusmanin elinden çekiyor gibi çocuğu alır benden. Çok kavga ederiz bu sebepten. Çocuk sana anne demeli sanki ilerisi için zemin hazırlıyor sen gidersen çocuk ona anne desin. Oldu canım. Valla bana yapılsa sınır krizi geciririm. Çocuğumla ilgili konularda hep boyleyim

evime dahi sokmam böyle insanları. çocuğumu dahi göstermem. buna ses çıkarmayan kocayı bile boşarım. büyük felan da konuşmuyorum. evlat senin kimse senden iyi bakamaz. senden iyisini düşünemez ve kimse anne babası hayatta iken anne babası olamaz. evliliğim, huzurum bıdıbıdısı felan yapma kesinlikle kavga ise kavga kıyamet ise kıyamet asla geri adım atma.

Anneannemde boyleydi bize anne dedirtmeye calisirdi ben o donemleri cok hatirlamiyorum ama sonra en kucuk kuzenim dogdu onla da baya ugrasti anne desin diye, annem surekli uyardi anne degil anneanne diye ve ne ben ne kardesim ne kuzenim hicbi torunu anne demedi. Merak etmeyin yani cocuk biliyor neyin ne oldugunu.

Aynı benim babaannem ve dedem gibi, kendilerine anne baba dedirtmeye çalışmaları. Bu da ayrı bir şiddet ve psikopatlık! Belli bir yaşa kadar ikilem yaşasa bile kızınız, daha sonra söylemez zaten böyle. Hatta kendilerinden tiksindirir eşinizin ailesinin bu hareketleri kızınızı. Cahil varlıklara bak!

Merak ettiğim, eşiniz bu olayların neresinde? Neden bu saçmalıklara maruz kalmanıza müsaade ediyor?

Esiniz hic bisey demiyor mu bu konuda annesine babasina ilk cocuk oldugu icin babalarda bile kimseye vermeme kimseyle paylasamama olur. Benimde kizim dogdugunda babaannesi cok duskun du torununa ben pek takilmadim boyle seylere aslinda mutlu bile oldum torununa duskun diye. Hani kayinvalideme cok benziyo kizim ayni babaannesi kayinvalidem sey derdi herkes benim cocugum sanar kimse senin oldugunu anlamaz ayni ben derdi.. ben de girgira vururdum isi ama esim annesine hadi ordan onun babasi var annesi var herkes senin cocugun sanmaz senin torunun sanar diye cevap verirdi :)) kayinvalidemde aman be iyiki bi cocugun var derdi esimde benim cocugum o diye cikisirdi esim cok kiskanirdi kimselere sevdirmeye bile koymazdi kizimizi :))

Ama sizin durum istisna nekadar cok severlerse sevsinler yok kokuna alismasin yok bana anne desin tobe tobee cok sacmalamislar yanii.. ama cocuk buyudukce anneyi babayi taniyo suanda 1 yasindaysa daha iyi tanimaya basliyo siz yanlizken kizinizla konusun devamli guzel guzel buyudukce anne diye size hitab edicektir zaten onlar kucuk ama kimin anne kimin baba olduklarini iyi biliyorlar.. mesela benimm kizim 1 bucuk yasindayken babaannesi sevmeye gelirdi bize git diye kapiyi yuzune kapatirdi kendiliginden yapardi ben ogretmedim yani ozellikle yuzune kapi kapa diye cokda sasirirdim hatta niye boyle yapiyo diye :) hani demem o ki sizinle daha cok vakit gecirsin bunu saglayin ki konusmaya basladimi bilmiyorum anne diye size hitab etsin..

Baya uzun yazdim yaa

Eşimin anneanne si 85 yasında ..ve bu kadın 60 yasındayken torununın dogum unda hastanedeyken bi cocuk daha varmış odada aglıyomus annesinde yorgunluktan uyu nmamıs.yanlarında baska kimse yokmus Almıs cocugu sussun diye emzirmiş. Velhasıl bu konuyu okuyunca çok da sasırmadım.. ülke piskopat kaynıyor.esime anlattım ya bizde aynı evde yazıyoruz iki küçük cocugum var ya onlar a da aynısını yaparsa dedim.güldü ve beni sucladı yaslı baslı kadınla ugrasmaya hiç utanmıyor Sun dedi. Aslında böyle tepkisiz kocaları da bosamak lazım ama işte cocuklarım var.

Anneniz ya da akrabanız yok mu? Gelsin yanınızda kalsın 1hafta 10gün. Siz diyemiyorsanız o versin gerekli cevabı. Kötü bir dönem geçirmişsiniz güçlü olmamız için cevap vermeniz gerek yakınlarınız destek olsun ilk olarak.
Eşinize de böyle devam edemeyeceğinizi söyleyin.

Utanmadan 2. Çocuk istiyolar. 22 yaşındayım zaten daha yaşım genç. Üstelik boyle bir aileye bir cocuk daha veremem Eşim anneci birisi degil ugrasmaz bile onunla. Ama kayinbabama baba dedirtmeye çalıştıklarında onunda zoruna gidiyo farkındayım. Eşim de hadi dedeye gidelim dede nerde gibisinden bir suru sey söylüyor. Babasinin fotosunu gosterip drde dede diye sesleniyor. Babasini cok seviyor kırmak ta istemiyor bana bile belli etmemeye çalışarak kendi yontemiyle halletmeye çalışıyor.. Eskiden cok gorurlerdi kızımı ama simdi sadece aksam 8 -11 arasi goturuyolar kendi evine çok kavga çıkardım artik o mesafeyi koruyorum. Kızımı salakca seylere alıştırmasınlar diye. Ustelik altini değiştiriyorum karnini doyurup oyle gönderiyorum ki kaynanam orda bisey vermeye çalışsa yemesin diye. Annesini tam tanısın bilsin diye

Kv ve kp in fotograflarini alin bikac tane, evde gostererek nene dede diye antreman yapin.
Nene nerde kizim kim bu kizim diyerek pekistirin.
Yuzlerine de diyin ayni sekilde hadi dede ye neneye diye.
Baktiniz kadin devam ediyor, ben dogurdum cocuk benim anasi da benim diye yapistirin lafi, ta ki bu sacmaliktan vazgecene kadar.
Konu cok acayip cevapta acayip oldu kusura bakmayin

ama işi zora sokan da eşiniz.
güzelce annesini babasını karşısına alsın.
bakın size dede nene diyecek, bu konuyu kapatalım, ağzımızın tadı bozulmasın diyecek, konu kapanacak.
böyle herkes çocuğu işlemeye çalışırsa bu problemi çözseniz bile ne kadar sağlıklı bir ortam oluşturabilirsiniz ki çocuk için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…