Anne olamıyorum. :((

Herkezde bir bilmişlik,vayy efendım bu şartlarda nasıl cocuk yaparsınlar ..
Size ne yahu?
Herkez ıkı uç yıl bekleyıp,yada cok cok parası olunca mı cocuk yapmak zorunda...
Kız küçük olabılır evet esinin çalışmaması da problem olabılır.
Ama durumumuz ıyı dıyor esıyle ıkı yıl nısanlı kalmış ve ıkısıde bebek ıstıyor...
Bu durumda mutsuz olacaklar cocuğa yazık gıbı elestırıler nasıl yapılabılıyor...
Hayret bişey.

anammm okkuyunca sok oldumm daha dur bakalimmm yaa 4 ay...1 sene bi bekle bence...anlasabilecekmisinizz...hersey yolunda gidecekmii...birbirinizinn uyumuna bakinnn...bu kadar erken cocuk sahibi olmakk cok yanlis benceee..

Keske biraz arastirabilsek bazi seyleri.
Doktora gitseniz bu durumu anlatsaniz kizar size 4 ay nedir ya, bir yere mi yetisiyorsunuz.
Doktor bile 1 sene zaman veriyor.
Hemen cocuk sahibi olma karari size ait tabi ki ama hadi bu ay yapalim demekle cocuk olmuyor.

Bize neyse sormasin o zaman. Ondan sonra televizyonlara cikiyolar issiz gucsuz 3 tane 4 tane cocukla. Zerre acimiyorum. Sadece o cocuklara yazik

4 ay uzun bir süre degil. insanlar daha uzun süre ugraşıyorlar çocuk sahibi olmak için. kafana taktıkça takmışsın

Bize neyse sormasin o zaman. Ondan sonra televizyonlara cikiyolar issiz gucsuz 3 tane 4 tane cocukla. Zerre acimiyorum. Sadece o cocuklara yazik
Zaten size cocuk yapabılır mıyım dıye sormuyor ki..
Hamile kalamadım diye yakınıyor...
İşte bende bunu dıyorum ne bılıyosunuz 3 4 çocukla ortada kalacağını herkez
Aynı mı olmak zorunda.

Zaten size cocuk yapabılır mıyım dıye sormuyor ki..
Hamile kalamadım diye yakınıyor...
İşte bende bunu dıyorum ne bılıyosunuz 3 4 çocukla ortada kalacağını herkez
Aynı mı olmak zorunda.
Genellemeden bahsediyoruz. Çocuk büyütmek sadece karnini doyurmaktan ibaret degildir. 18 yasinda bir anne ve işsiz bir babanin bir çocuğu fizyolojik, psikolojik, sosyolojik, ahlaki vs. Vs her alanda doğru yetiştireceğini düşünmüyorum.

Pardonda burda bir can söz konusudur, bakkaldan aldigin domates salçasi degil! Evet günümüzce artik bebek yapmak için sartlarin uygun olmasi lazim. Cok zengin olmaya gerek yok fakat sorumlu ve bu sorumluluklari tasiyacak yasta olmak lazim en azindan.

19 yasindaki kizin bebegine ne verebilir? Hayatta ne tecrübe edinmiste verebilir çoçuguna? O yasta insan tam etki-tepki iliskisini idrak edemiyor. 30 yasandaki insanlar için bebegin sorumlulugu bile büyük iken, 19 yasindaki için hayli büyük bir sorumluluktur, tasiyamiyacagi bir sorumluluktur.

Ve bunun üstünde daha 4 ay evli! Bu baze seyleri anlamak için çok az bir süre. Ayrica nisanli olmak ve evli olmak arasinda daglar kadar fark var. Bir evlilik, bir yuva, bir ev yapmaya benzer. Eger zeminini iyi hazirlamazsan, ev çöker. Daha 4 ay evli iken, 19 yasinda çoçuk sahibi olmak iste bu zemini iyi hazirlamamak demek, evin çökmesi demek.

Okuyunca ben de cidden cocugu olmuyo sandim. Dert diye girip okuduguma yaniyorum. He canim he valla cok yazik goruyon mu. Sen okumamissin egitimsizsin isin gucun yok. Esin desen issiz. Bu gencecik yasta evlenmissin. Onlara uzulmuyon cocugun 4 ayda olmadi diye uzuluyon. Ulan biraz doya doya sevisin bari. 4ayda ne cinsellik yasadiniz ki.

Bazıları çocuk yetiştirmeyi kolay sanıyor.

Peynir zeytinle de çocuk büyür, kaymak, bal ile de.
Hasta olur evde 15 gün öksüre öksüre de iyileşerek büyür, dr a gidip çabucak iyileşebilir de..
Onun bunun eskisini giyerek de büyür, süslü püslü en güzel giysilerle de..

Çocuğa sunabileceği yaşam kalitesini umursamadan çocuk istemek bana bencillik gibi geliyor..
Kimse kusura bakmasın.

Hamile degilim 4-5 sene düşünmüyorum bile. Ama bir çocuk yetiştirmek için şimdiden birikim yapabilmek altyapı oluşturabilmek adına araştırıyorum kafa yoruyorum. Olası çocuğumun kreş ve özel okul masraflarını bile araştırdım belli bir maddi kaynak oluşturmaya çalışıyorum farazi çocuğuma. Çünkü kendi büyüdüğüm şartlarda büyümek zorunda bırakmak istemiyorum onu. Sağlam eğitim alabileceği okullara göndermek, ayrıca ilgisi dahilinde spor ya da sanat eğitimi almasını sağlamak, tatillere götürebilmek, vs. Ben böyle şeyler düşünüp korkarken çevremde art arda çocuk dünyaya getirebilmelerine dehşetle bakıyorum... bence büyük cesaret. Yaş 19 evlilik 4 ay. İkinizin de işi yok. Ailelerin eline bakarak çocuk doğurmak mantıklı mı?

Evet kesinlikle bencillik. Bu tip insanlar annelik babalik duygusunu yasayayim millet cocugu var desin diye sadece kendini düşünüyor. Bizim gibiler de daha dogmamis ortada olmayan çocugumuzu düşünerek şartlari daha iyi hale getirdikten sonra istiyoruz

Bana yardım edin
bu ne acele olabilir böyle şeyler kadınların yumurtalama dönemi belli olmuyor ki. tıp da bile 1 yıl düzenli ilişki diyorlar 1 yılı geçmeden bebeğim olmuyor diye strese girmeyin benim bi arkadaşım herşey normalken bir sorunu yokken 11. ayda hamile kaldı acele etmeyin zamanınızı iyi değerlendirin bebeğiniz olduğunda bu günlerinizi ararsınız. kendimden örnek vereyim 2 tüp denemem var ikiside olumsuz oldu sen bu kadar kafana takıyorsan ben ne yapayım?

İsmi bebek olunca insandan sayılmıyor galiba. İnsan o insan! Baba çalışmaz, anne daha kendi çocuk... Böyle evliliklere gerçekten çok yazık. Ne aceleniz vardı? İki senedir de beraberlermiş, 16 yaşında tanıdığın çocukla ne bu acele? Normalde evlilikte yaşa asla takılmam. Erken evliliği desteklerim. Ama onun bunun parasıyla geçinen ev sizin eviniz olmuyor. Çocuğumun bez parasını elalemden istemek ne demek?! Şaka mı bu ciddi mi ben anlam veremedim. Gidip imza atıp evlenmişler, bebek yapacaklarmış. Evcilik bu herhalde. Akşam olunca bitmiyor oyun haberin ola. O küçük insana da yazık etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…