- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi pembemasal
-
- #3.001
artık bundan sonra daha bilinçli davranacağım çok şanslısın ikiz annesi olarak ve tekrar bebek düşündüğün içinde kutlarım güzel ceserat
hehehe evet maalesef, bizim uykular, tilki uykusu.. bi şekerleme yapıp kalkıyor begüm hep. gece de uykumuz yok doğru düzgün. 3 doktorumuz var begüm için, hepsine gidip geliyoruz zaman zaman.. hepsi normal olduğunu söylüyorlar.
Tam anne zamanı, ayrı kalmak istemiyordur falan diyorlar. zaten begüm de gece uyanınca, ''özledim seni anne, neden ditin babamın yanına'' diye hesap soruyor. 3 yaşına kadar bu tilki uykusu durumu normalmiş, olabilirmiş.. ya sabır :))
sen hamilesin bence. hadi bekliyoruz bakalım banu :))))
aynen, benim tarafımda ikizler çok. benim ilk hamileliğimde, ikizdi gebeliğim. doktor da anne tarafından gelir bu durum demişti.
Hayırlısı olursa olur olmazsa da şükrederim Allaha..Ki her zaman şükrediyorum...:)
Hayırlısı olursa olur olmazsa da şükrederim Allaha..Ki her zaman şükrediyorum...:)
1,5 yaşındalar..en başından beri tek başıma bakıyorum...yüzümü yıkamaya fırsatım olmuyor desem yeridir..ama en başından yemek ve uyku düzenini sağlayabilirseniz nispeten rahat ediyorsunuz..şu da var ki ikizlik anne tarafından geçer..baba tarafında ikiz olmasının bir etkisi yoktur...
en azından bir 10 gün kadar beklemekte fayda var canım...
allah yardım etsin canım benım:))
hehehe evet maalesef, bizim uykular, tilki uykusu.. Bi şekerleme yapıp kalkıyor begüm hep. Gece de uykumuz yok doğru düzgün. 3 doktorumuz var begüm için, hepsine gidip geliyoruz zaman zaman.. Hepsi normal olduğunu söylüyorlar.
Tam anne zamanı, ayrı kalmak istemiyordur falan diyorlar. Zaten begüm de gece uyanınca, ''özledim seni anne, neden ditin babamın yanına'' diye hesap soruyor. 3 yaşına kadar bu tilki uykusu durumu normalmiş, olabilirmiş.. Ya sabır :))
sen hamilesin bence. Hadi bekliyoruz bakalım banu :))))
aynen, benim tarafımda ikizler çok. Benim ilk hamileliğimde, ikizdi gebeliğim. Doktor da anne tarafından gelir bu durum demişti.
:) teşekkürler.
gözünüz korkmasın, %20 ihtimalli bu ''zor çocuk'' diye tanımlanan çocuklar. genele bakarsanız, gayet kolay kendi halinde büyüyüp giden çocuklar görüyorsunuz yani.
allah dağına göre kış mı veriyor nedir :))
:) teşekkürler.
gözünüz korkmasın, %20 ihtimalli bu ''zor çocuk'' diye tanımlanan çocuklar. genele bakarsanız, gayet kolay kendi halinde büyüyüp giden çocuklar görüyorsunuz yani.
allah dağına göre kış mı veriyor nedir :))
Süreki hastanede yatmıştım hamileliğimde..17 kilo almıştım..Evet verdim .Hatta hamilelik başlangıcı kilomdan dahi daha zayıfım...:)bişey sorabilir miyim ben?
kaç kilo almıştın ikizlere hamileyken? ne kadar zamanda verdin? verebildin mi?
Eh olacak o kadar tabi..Allah sabırını veriyor...:)1,5 yaşındalarmış maşallah tam sevmelikler yani :)) her zaman herşeyiin hayırlısı derim arada sinirler bozulsada yapacak bişey yok
ayyy allah kolaylık versin canım..
Peki şimdi çalışıyomusun?
Allahım uzun ömür versin onlara
gerçi şöylede bişey var ama bilmem nekadar doğru ikizler tek olan çocuklara göre daha uslu oluyolarmış nedersin bu konuda?
:) hoşbulduumm...tekrar hoşgeldin canımişin zor vallalaha allah kolaylık versin..
:)))korkmuyor korkmuyor merak etme:)):18:
bide çocuklarda 2 yaş sendromu varmış gençlerde ergenlikle eşdeğer bir durum hiç bilmezdim bunları :)) çok kullanırım bu cümleyi allah gerçekten dayanabileceğin kadar zorluk veriyor en zor acı ölüm acısı oda 6 ayda geçer sonrasında üzülsen de alışırmışsın
Süreki hastanede yatmıştım hamileliğimde..17 kilo almıştım..Evet verdim .Hatta hamilelik başlangıcı kilomdan dahi daha zayıfım...:)
..[/B]
süreki hastanede yatmıştım hamileliğimde..17 kilo almıştım..evet verdim .hatta hamilelik başlangıcı kilomdan dahi daha zayıfım...:)
eh olacak o kadar tabi..allah sabırını veriyor...:)
ailelerimizden çok uzak bir şehirdeyiz..gurbetteyiz yani karı-koca...iki küçük bebeğim varken çalışabilmem mümkün mü dışarda :)
ikizler tek çocuklara göre uslu falan olmuyorlar..buna katılmıyorum..bu anca tek çocuğu olup bende bir tane var ama 10 çocuğa bedel diyenlerin sözleridir..:) iki çocuk yerinde duran bidonlar değiller...tek çocuğunu canın sıkıldığında sıkıştırırsın koluna dışarı çıkarsın...evde bir koluna çocuğunu alır diğer kolunla evdeki işlerini yaparsın..istediğin kadar saatlerce emzirir,istediği kadar yaramaz olsun istersen bütün gün peşinde koşturursun..ama iki aynı yaşta çocuğun olduğunda ikisini de yeterince emzirecek mecalin kalmaz..iki kolun da doludur..yedirmesi,içirmesi,giydirmesi hep sıradaki sıradaki şeklinde olur..bu da epey yorucudur..hele ilk zamanlar evde doğru dürüst ne yemek yapmaya ne de evi temizlemeye vaktin olur..çünkü 2 kolun da doludur..hele ikisi de hareketliyse hangisinin peşinde koşacağını şaşırırsın..yardım edenin de yoksa...dışarı çıkmak istesen muhakkak birilerinin yardım etmesi lazım..tek başına her istediğinde alayım çocukları da dışarı çıklayım olayı yapamazsın..daha bir çok şey...:) o yüzden disiplin sağlamak şart olur...
İkizler tek çocuklara göre uslu falan olmuyorlar..Buna katılmıyorum..Bu anca tek çocuğu olup bende bir tane var ama 10 çocuğa bedel diyenlerin sözleridir..:) İki çocuk yerinde duran bidonlar değiller...Tek çocuğunu canın sıkıldığında sıkıştırırsın koluna dışarı çıkarsın...Evde bir koluna çocuğunu alır diğer kolunla evdeki işlerini yaparsın..İstediğin kadar saatlerce emzirir,istediği kadar yaramaz olsun istersen bütün gün peşinde koşturursun..Ama iki aynı yaşta çocuğun olduğunda ikisini de yeterince emzirecek mecalin kalmaz..İki kolun da doludur..Yedirmesi,içirmesi,giydirmesi hep sıradaki sıradaki şeklinde olur..Bu da epey yorucudur..Hele ilk zamanlar evde doğru dürüst ne yemek yapmaya ne de evi temizlemeye vaktin olur..Çünkü 2 kolun da doludur..Hele ikisi de hareketliyse hangisinin peşinde koşacağını şaşırırsın..Yardım edenin de yoksa...Dışarı çıkmak istesen muhakkak birilerinin yardım etmesi lazım..Tek başına her istediğinde alayım çocukları da dışarı çıklayım olayı yapamazsın..Daha bir çok şey...:) O yüzden disiplin sağlamak şart olur...
17 kilo iyiyimiş maşallah.. fit hamiş olmuşsun sen.. ne güzel.
neden hep hastahanede yattın peki? çok özel değilse sorabilir miyim?
:) hoşbulduumm...
:)))
evet bir de o var.
1 yaş sendromu geçti, 2 ay rahattık. 2 yaş sendromu başladı... Sonra da 3 yaş sendromu var
2 yaş sendromu için, bebekliğin ergenliği diyorlar. Her şeye itiraz, her şeye hayır, bol zırlamalar, sürekli bi tepki mekanizmaları, her şeyi kendisi yapacak... ''düşmem ben, ablayım artık'' falan gibi büyüdüm ben tantanaları falan :)
ay inşallah, zamanı gelince göreceksiniz. :))))
Alllahım kolaylığını versin arkadaşım.
Yanında ve yardımcın olsun. zor zanaat hakkatten.
e bi de üçüncü düşünüyorsun.. nasıl olacak bu iş? hem de daha çok erken değil mi?
Boyum uzun..Bu yüzden hamileliğimde de kocaman bir top yutmuş gibi duruyordum...:) Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum tehlikem vardı canım..Rahim ağzı dikiliydi..Daha önceden de 18 haftalık ikizlerimi zamansız doğumla kaybettiğim için önlem amaçlı yattım hastanede...Sadece wc ye kalkıyordum..Son zamanlarda anca serumla kasılmalar durduruldu..Kızımın ağzı rahim ağzındaydı..Rahim ağzındaki dikişi zorluyordu..32+4 de planlı sezaryan yapıldı...2 hafta küvezde kaldılar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?