- Konu Sahibi pembemasal
-
- #3.061
kızlar ben çıkıyorum artık yarın görüşmek üzere..
kendinize çok iyi bakın öpüyorum hepinizi...
:)) bu gidişle, şuracıkta, gelin olma günü bile gelecek benim minnoşun :)))
hakkatten, hayali bile çok güzel.
o zaten, rahme bi düştüyse.. sonrası inanılmaz çabuk geçiyor .. bi bakmışsın doğmuş.. bi bakmışsın 1 yaşında.. bi bakmışsın yürüdü, konuştu, derken derken... kocaman oluveriyorlar valla..
allah sağlıkla kurtarmış çok şükür... inşallah, allah 3. evladına da sağlıkla kolayca kavuşmayı nasip etsin arkadaşım.
çok zor işler bu işler...
kimi kadın, maşallah diyim.... bi bakıyorsun hamile kalmış.. bi bakıyorsun doğurmuş ve büyütmüş bile... hiç anlamadan hallediveriyor.
kimisi de işte böyle bizim gibi, hamileliği ayrı bi mesele... büyütmesi ayrı bi mesele.....
kimi çocuk, gözünün içine baka baka, başına bi iş getiriyor...
kimi çocuk, sal çayıra mevlam kayıra büyüyor....
herkes farklı yaşıyor işte hayattaki tecrübeleri canım ya....
Kelam ben FSH ve LH değerinde bir sorun göremedim...İstersen http://www.kadinlarkulubu.com/tedav...opdr-aytun-aktan-sorularinizi-cevapliyor.html Aytun hanıma da bir danış....
Yalelcim şimdi bizim nesil daha farklı bakmak zorunda...Yedir içir,altını al,uyuttan ibaret değil çocukların bakımı...Bizler daha çok araştırıp uygulamak durumundayız...Sadece fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak yetmiyor..Bir çok şey öğretmek,onları oyalamaki,oynamak vs vs zorundayız...Şunu yedirsem mi bunu mu yedirsem..Zararı varmıdır ,yokmudur,şu yaşta ne yerler ne içmeleri gerekir vs vs durumundayız...Hayatımızı adamış durumdayız daha iyi yetişmeleri için...
ay canım ben onlar işaretli onlara bozuk dedi di ye yazdım duu diğerlerini de yazıyorum.
TSH- 0.35-5.5, test sonucu= 2.11
Prolaktin(PRL)- Kadın: 2.8-29.2, ng/mL hamile: 9.7- 208.5 ng/mL, menapoz: 1.8-20.3 ng/mL
yaaa doktor da bu ikisini işaretledi hormon bozukluğu var dedi. ultrasonda da görünür bişey yok dedi. teşekkürler canım.
aynen, ve bu da ömründen götürüyor bazen insanın.
ama dünyanın en güzel 'ömür törpüsü' onlar.
ben bu kadar yaratıcı olabileceğimi hiç düşünemezdim mesela...
saçma sapan karışımlar yapıyorum, yesin diye. ağzına giren bir yudum içinde binbir çeşit nevale olsun istiyorum hep. omlet adamlar, köfte civcivleri, sebzeli bilmemneler.... ay valla ne zor ve keyifli işler bunlar.
allah herkese nasip etsin inşallah.
ben de kaçtım kızlar, yemek hazırlamam lazım. başbaş... yarın görüşürüz nasipse
Allah Allah anlamadım valla..Niye öyle dedi ki...
FSH değerin yüksek değil..5 civarı gayet güzel bir rakam..
LH de 7 idi yanılmıyorsam...Bunda da bir sorun yok....En iyisi başka bir dr . a daha danış canım...
Bak benim yaşımdan dolayı FSH 10..Ki 1 ay önce 20 idi..Erken menapoz olma ihtimalim var..İlaçla ve bitkisellerle düştü yarı yarıya...
LH değerim de önceki ay 5 idi..Bu ay 2..Yani bir sorun yok bu ay..Sadece hamilelik için elimi sıkı tutmam gerek..Ama senin bu değerlerine neden hormon bozukluğu dediğine anlam veremedim açıkçası.... Özel hastane mi burası ? Ya da bir devlet-üniversite hastanesinde asistan dr mu ??
canım özel hastahaneye gittim opr. dr. muayne oldum. şimdi benimde kafam karıştı haftaya hsg istedi başka bi hastahaneye daha giderim... yine bura da da doktora yazdım vardiğin linkten cevap bekliyorum.
Allah Allah anlamadım valla..Niye öyle dedi ki...
FSH değerin yüksek değil..5 civarı gayet güzel bir rakam..
LH de 7 idi yanılmıyorsam...Bunda da bir sorun yok....En iyisi başka bir dr . a daha danış canım...
Bak benim yaşımdan dolayı FSH 10..Ki 1 ay önce 20 idi..Erken menapoz olma ihtimalim var..İlaçla ve bitkisellerle düştü yarı yarıya...
LH değerim de önceki ay 5 idi..Bu ay 2..Yani bir sorun yok bu ay..Sadece hamilelik için elimi sıkı tutmam gerek..Ama senin bu değerlerine neden hormon bozukluğu dediğine anlam veremedim açıkçası.... Özel hastane mi burası ? Ya da bir devlet-üniversite hastanesinde asistan dr mu ??
LH değerinin FSH değerinden düşük olması gerekiyor, iki değerin paralel olması yada LH değerinin yüksek olması normal değil, ben pko hastasıyım benim LH değerim 7 den daha düşük seviyelerde ama fsh tan yüksek ya da fsh la aynı... Bu sizinde pko olduğunuz anlamına gelmiyor, ama doktorun bozukluktan kastı iki değerin birbirine orantısı olabilir
Bir kaç dr. a danışmakta fayda var...Bakalım Aytun hanım ne diyecek...Aslında doktor siteleri var internette..Onlara da bu değerlerini sorabilirsin...Polikistik overden mi şüphelendi acaba dr.un....Ama arada çok büyük fark yok iki hormon değerin arasında...
Kızlar size anlatacaklarım var, hazır mısınııııız?:))
Önce ben buraya turist vizesiyle geldim 1,5 ay öncede oturum izni için başvurdum. ama bu zaman alan bir süreç, mülakata çağırıyorlar, bekletiyorlar vs, aylarca bekleyenler var. neyse, bu arada da hiçbir haktan yararlanamıyorsun, bi doktora gitmeye kalksan mesela özele gitmek zorundasın, inanılmaz pahalı burda da herşey..
İşte neyse, dün ben görümcemle buluşmak için çıktım evden, otobüste giderken düşünüyordum bi yandan, ya banu sen şimdi hamile kalayım diyorsun ama, henüz oturum iznin sonuçlanmadı, ne zaman olacak belli değil en iyi ihtimalle yazı bulacak, ee bunun kontrolü var , testleri var vs vs , nasıl kalkacağız bunun altında maddi olarak diye.. dertlendim yani kendi kendime, neticede eşim maaşlı biri, eee ben de çalışamıyorum şimdilik, zaten yeni evliyiz masraf oldu çok, adam nasıl kalkacak bunun altından diye tasalandım ciddi ciddi. sonra dedim ki, ya allahım sen bana bi işaret gönder ne yapayım diye..
5 dakika geçmeden eşim aradı, daha otobüsten inmemiştim bile, gözün aydın, az önce aradılar, oturum iznin onaylanmış, üstelik mülakata falan da gerek duymamışlar diye.. Ay hem çok şaşırdım hem çok sevindim, bu kadar çabuk beklemiyordum.. Şimdi sizce bu bir işaret midir bana?:))
Evet olabilir..Zaten acaba dr.un polikistik overden mi şüphelendi diye yazmıştım...Size de geçmiş olsun...
canım ilaç yazmadı haftaya hsg sonucunla sipermiyogram sonucunu getir dedi. araştıralım dedi.
banu ne uykusu boyle yoksa sende hamılelık belırtılerımı basladı ne yaptı arakadaslar yazıyo ya halsızlık uykusuzluk bır hallerler olurmus ınsanlara aman ne bıleyım ama ıcımden bırses senın hamle kalacagını soyluyo ama bakalım hayırlsı lutfen benı yanıltma :))
7 aydır hamile kalamıyorum..geçen ay doktora gittim bende hiç bir şey çıkmadı çok sağlıklısın dedi..ama kafamda hep bir şüphe kalıyor..ne zaman kafamda bu bebek olayına takılmıcam o zaman hamile kalacağımı biliorum..Bu ay değişik duygular hissediyorum..hiç bir ay böyle hissetmemiştim..bakalım hayırlısı ..
Canim,
Once gozun aydin. Sonra hayirli olsun. En sonda bebis kismetiyle gelirmis derler. Geliyor herhalde senin junior :)
kızlar iyi akşamlar...nasılsınız?umarım herkes iyidir..
yazılanları okudukça biraz korkuyorum,ben evlendikten sonra hiç doktora gidemedim,bazı değerler yazıyorsunuz onları ben hiç bilmiyorum.
bu ay denemede olmazsa doktora gideceğim,bu arada iyice vajiyi yenmiş olurum,daha rahat giderim..inşallah bişey yoktur.
yine benim garip sorularımdan biri geliyooorrr:))))
yumurtlama gününden önce ilişkiye girmek hamile kalma oranını düşürüyor mu? yani yumurtlamama daha bir hafta falan var ama o zamana kadar alışmam için önceden (çok afedersiniz:))ilişkiye girmem lazım.çünkü ben krem falan sürüyorum onlar da spermi yavaşlatıyormuş galiba internette okudum(
ooofff sıkıntı basıyor düşündükçe2:
yazılanları okudukça biraz korkuyorum,ben evlendikten sonra hiç doktora gidemedim,bazı değerler yazıyorsunuz onları ben hiç bilmiyorum.
bu ay denemede olmazsa doktora gideceğim,bu arada iyice vajiyi yenmiş olurum,daha rahat giderim..inşallah bişey yoktur.
yumurtlama gününden önce ilişkiye girmek hamile kalma oranını düşürüyor mu? yani yumurtlamama daha bir hafta falan var ama o zamana kadar alışmam için önceden (çok afedersiniz:))ilişkiye girmem lazım.çünkü ben krem falan sürüyorum onlar da spermi yavaşlatıyormuş galiba internette okudum(
İnşallah bir sorun çıkmaz arkadaşım.. Hsg den sonra hamile kalanları ben de duydum, sana da vurur belki bu piyango
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?