Anne olma hayalini Mart'a erteleyenler ....

Yalelcim şimdi bizim nesil daha farklı bakmak zorunda...Yedir içir,altını al,uyuttan ibaret değil çocukların bakımı...Bizler daha çok araştırıp uygulamak durumundayız...Sadece fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak yetmiyor..Bir çok şey öğretmek,onları oyalamaki,oynamak vs vs zorundayız...Şunu yedirsem mi bunu mu yedirsem..Zararı varmıdır ,yokmudur,şu yaşta ne yerler ne içmeleri gerekir vs vs durumundayız...Hayatımızı adamış durumdayız daha iyi yetişmeleri için...

bişey diyim mi kızlar...

neden biz düşünüp hayalleniyoruz böyle... acaba kocişe nasıl haber vericez bebiş konusunu diye..... plan peşindeyiz falan....

ne bu ya? nedir yani :))))

ohh hem cefasını biz çekelim... hem sefasını onlar sürsünler... buna rağmen bir de sürprizle haber verme telaşındayız... ohh ne güzelmiş erkek olmak. :)))

aynen, ve bu da ömründen götürüyor bazen insanın.
ama dünyanın en güzel 'ömür törpüsü' onlar.

ben bu kadar yaratıcı olabileceğimi hiç düşünemezdim mesela...
saçma sapan karışımlar yapıyorum, yesin diye. ağzına giren bir yudum içinde binbir çeşit nevale olsun istiyorum hep. omlet adamlar, köfte civcivleri, sebzeli bilmemneler.... ay valla ne zor ve keyifli işler bunlar.
allah herkese nasip etsin inşallah.

ben de kaçtım kızlar, yemek hazırlamam lazım. başbaş... yarın görüşürüz nasipse

ay canım ben onlar işaretli onlara bozuk dedi di ye yazdım duu diğerlerini de yazıyorum.
TSH- 0.35-5.5, test sonucu= 2.11
Prolaktin(PRL)- Kadın: 2.8-29.2, ng/mL hamile: 9.7- 208.5 ng/mL, menapoz: 1.8-20.3 ng/mL

yaaa doktor da bu ikisini işaretledi hormon bozukluğu var dedi. ultrasonda da görünür bişey yok dedi. teşekkürler canım.

Allah Allah anlamadım valla..Niye öyle dedi ki...

FSH değerin yüksek değil..5 civarı gayet güzel bir rakam..

LH de 7 idi yanılmıyorsam...Bunda da bir sorun yok....En iyisi başka bir dr . a daha danış canım...

Bak benim yaşımdan dolayı FSH 10..Ki 1 ay önce 20 idi..Erken menapoz olma ihtimalim var..İlaçla ve bitkisellerle düştü yarı yarıya...

LH değerim de önceki ay 5 idi..Bu ay 2..Yani bir sorun yok bu ay..Sadece hamilelik için elimi sıkı tutmam gerek..Ama senin bu değerlerine neden hormon bozukluğu dediğine anlam veremedim açıkçası.... Özel hastane mi burası ? Ya da bir devlet-üniversite hastanesinde asistan dr mu ??

Hayat onlarla anlamlı....Baş başş :)

canım özel hastahaneye gittim opr. dr. muayne oldum. şimdi benimde kafam karıştı haftaya hsg istedi başka bi hastahaneye daha giderim... yine bura da da doktora yazdım vardiğin linkten cevap bekliyorum.

canım özel hastahaneye gittim opr. dr. muayne oldum. şimdi benimde kafam karıştı haftaya hsg istedi başka bi hastahaneye daha giderim... yine bura da da doktora yazdım vardiğin linkten cevap bekliyorum.

Bir kaç dr. a danışmakta fayda var...Bakalım Aytun hanım ne diyecek...Aslında doktor siteleri var internette..Onlara da bu değerlerini sorabilirsin...Polikistik overden mi şüphelendi acaba dr.un....Ama arada çok büyük fark yok iki hormon değerin arasında...

Son düzenleyen: Moderatör:

LH değerinin FSH değerinden düşük olması gerekiyor, iki değerin paralel olması yada LH değerinin yüksek olması normal değil, ben pko hastasıyım benim LH değerim 7 den daha düşük seviyelerde ama fsh tan yüksek ya da fsh la aynı... Bu sizinde pko olduğunuz anlamına gelmiyor, ama doktorun bozukluktan kastı iki değerin birbirine orantısı olabilir

Evet olabilir..Zaten acaba dr.un polikistik overden mi şüphelendi diye yazmıştım...Size de geçmiş olsun...

Canim,

Once gozun aydin. Sonra hayirli olsun. En sonda bebis kismetiyle gelirmis derler. Geliyor herhalde senin junior :)

canım ilaç yazmadı haftaya hsg sonucunla sipermiyogram sonucunu getir dedi. araştıralım dedi.

İnşallah bir sorun çıkmaz arkadaşım.. Hsg den sonra hamile kalanları ben de duydum, sana da vurur belki bu piyango

Ay inan tatlım, seni yanıltmamayı nasıl isterim bilemezsin..:) uyanınca eşim aradı hadi ben yoldayım gel market alışverişi yapalım diye, yaptık döndük, yemeğimizi yedik ama bana yine böyle ağırlık çöktü.. Bir de bugün sol kasığımda ağrı var, karnımın altında da batmalar başladı yine.. ya hayalgücüm devrede ya da bir haltlar oluyor içerde:) hangisi göreceğim bi 10 gün sonra:)

İnşallah bu ay uğurlu gelir bekleyişin sona erer tatlım.. Ne zaman bekliyorsun adetini? kaç gün kaldı öğrenmene yani?:) doludur göbüşün inşallah..

Canim,

Once gozun aydin. Sonra hayirli olsun. En sonda bebis kismetiyle gelirmis derler. Geliyor herhalde senin junior :)

Sağol arkadaşım.. Valla bilemiyorum ki, ama olsa ne güzel olurdu:) böyle 2 martı bekliyorum mel mel işte:) Sen nasılsın tatlım?

Son düzenleme:
kızlar iyi akşamlar...nasılsınız?umarım herkes iyidir..
yazılanları okudukça biraz korkuyorum,ben evlendikten sonra hiç doktora gidemedim,bazı değerler yazıyorsunuz onları ben hiç bilmiyorum.
bu ay denemede olmazsa doktora gideceğim,bu arada iyice vajiyi yenmiş olurum,daha rahat giderim..inşallah bişey yoktur.
yine benim garip sorularımdan biri geliyooorrr:))))
yumurtlama gününden önce ilişkiye girmek hamile kalma oranını düşürüyor mu? yani yumurtlamama daha bir hafta falan var ama o zamana kadar alışmam için önceden (çok afedersiniz:))ilişkiye girmem lazım.çünkü ben krem falan sürüyorum onlar da spermi yavaşlatıyormuş galiba internette okudum(
ooofff sıkıntı basıyor düşündükçe2:

İyi akşamlar tatlım, bildiğim araştırdığım kadarını aktarayım sana.. erkeğin uzun süre cinsel ilişkiye girmemesi, sperm hareketliliğini ve kalitesini düşürebiliyor. O yüzden yumurtlamaya kadar bekleyip sadece o 2 gün yapma, 2 günde bir dene derim vaji sorunun varsa , spermeler zaten 2 ila 3 gün canlı kalabiliyor senin vücudunda.. kayganlaştırıcı jel ve losyon gibi şeyler de spermin ilerlemesini engelleyebiliyormuş, onun yerine bir sitede doktor bebeyağı tarzı şeyler kullanın yazmıştı.. Bu ay bir sonuç alamazsan da evet bir doktora gidip testlerini yaptır, herşey yolunda mı değil mi öğren, için rahatlasın arkadaşım.. Zaten normal olarak da bir kadının düzenli gitmesi gerek jinekolağa.. Tabii inşallah gerek kalmadan gebe kalırsın:)

selamlar yeniden, yemeğimi hazırladım. salatamı yaptım. masamı hazırladım. kızımı yedirdim. giyindim süslendim... kocişimi beklemekteyim.
bi bakıyım dedim size...

canım, vaji nedir anlamadım?
neyi yeniyorsun? hasta mısın? allahım iyilik sağlık versin arkadaşım.

yumurtlamana 1 hafta falan varsa, gebelik olsun diye değil, normal rutinini sürdürmek için, ilişki normal elbette canım. zaten doktorlar da 2 günde bir ilişki öneriyorlar her zaman için.
Yumurtlama zamanını tam olarak bilebileceksen, bir gün öncesini boş bırak bence, tatil yapın, spermler dinlensinler ve yoğunlaşsınlar. ve tam yumurtlama gününde ilişki olsun. bir de yumurtlama sonrasındaki gün.
anlatabildim mi acaba?
bir de, kayganlaştırıcı olarak, bir tanesi süpermiş. geçenlerde okudum burda, spermlere zarar vermiyormuş. ama adını hatırlayamadım şimdi tatlım, hatırlarsam yazarım sana.

Son düzenleme:

canım sakıncası olmaz bence yapabilirsiniz krem falan da kullanma sakın dediğin gibi siperm kalitesini düşürüyor. illa yumurtlama zamanında ilişki olacak değilya gün aşırı şekilde yumurtlama zamanına denk getirirsen tabii yumurtlama zamanını iyi değerlendirmiş olursun.

İnşallah bir sorun çıkmaz arkadaşım.. Hsg den sonra hamile kalanları ben de duydum, sana da vurur belki bu piyango

inşallah canım ben de çok duydum hsg den sonra hamile kalanları bi tedavi dahi olmasalar hsg sayesinde tüpler tıkalıysa açılıyor muş faydalı bişey herhal inşallah sonunda da alırım hediyemi bebeğimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…